Cerberus ontkent verkoop aandelen Chrysler

Auteur: , 6 Reacties

Vandaag verscheen in diverse media het bericht dat investeringsmaatschappij Cerberus, die een jaar geleden een meerderheidsbelang in Chrysler verwierf, inmiddels alweer de helft van de aandelen van de hand heeft gedaan. Kort hierop werd dit echter glashard ontkend.

Op 14 mei 2007 nam Cerberus een belang van 80,1 % in Chrysler, dat tot dan geheel in bezit van Daimler (Mercedes) was. Een jaar na dato staat Chrysler er slecht voor: door de hoge benzineprijzen en een kwakkelende Amerikaanse markt is er van aantrekkende verkopen nog geen sprake.
Enig lichtpuntje is de Dodge Challenger die er aan zit te komen.

In dit opzicht lijkt een aandelenverkoop van Cerberus om de schade te beperken logisch. The Financial Times meldde vandaag dat de maatschappij ‘significant meer dan de helft’ van zijn aandelen aan ongeveer 90 investeerders heeft verkocht.
Een woordvoerder van Cerberus beweerde kort daarna tegenover Automotive News dat er voor geen cent aan aandelen is verkocht. Zijn enige commentaar was:

“Cerberus has not sold any equity in Chrysler. There are always co-investors at the time of the transactions so when they originally purchased 80.1 percent of Chrysler, there were co-investors at that time. They still own 80.1 percent.”

Wat buitenstaanders hiervan moeten denken is niet duidelijk, maar het is te hopen voor Chrysler dat het inmiddels niet een bedrijf is dat niemand meer wil hebben. De Challenger komt er sowieso nog wel, maar de toekomst van het bedrijf wordt er door dit soort berichtgeving niet veel rooskleuriger op.

Of zal Kirk Kerkorian uiteindelijk voor een schijntje met Chrysler aan de haal gaan?6 reacties

verworf -> verwierf of heeft verworven
Ai, je hebt helemaal gelijk. Had even een brainfreeze van alle ijsjes op deze warme dag…
mmmmhhh .. kost ie tent ??
zat er wel dik in .. elke toko heeft gewoon een gezicht nodig ..

(ja ja .. in het verleden heb ik nog wel eens in mijn enthousiasme iets anders geroepen) ..
Citrofiel evil twin
Hoezo de 300C verkoopt toch goed?
@Citrofiel evil twin
Eén model dat een beetje verkoopt lijkt mij niet genoeg ;)
GVD het is toch niet moeilijk, maak gewoon kleinere auto’s! Koop desnoods een licentie van een Fiat of een Australische GM of zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).