Herinnering: naar de EK = TomTom strippen

Auteur: , 12 Reacties

De EK gekte is weer losgebarsten en de detailhandel buit het toernooi maximaal uit. Denk aan zaken als de meest imbecielige oranje kleding, oranjevla, Beertenders, frituurpannen en platte televisies. Straten worden "versierd" met spandoeken en kilometers vlaggetjes en de partytenten schieten als paddenstoelen uit de grond. Het schijnt er allemaal bij te horen...

De echte die-hard fans blijven natuurlijk niet passief voor de televisie zitten. Die reizen mee met onze jongens naar Zwitserland, het land waar de Europese voetbalbattle zal worden beslecht.

Fans die daar met de auto naartoe rijden moeten even opletten. De Zwitsers hebben namelijk een nogal bijzondere wet, waarover we ruim een jaar geleden al schreven. Het is daar namelijk verboden om de locaties van flitspalen in je navigatiesysteem te hebben. Tegenwoordig durft bijna niemand meer zonder elektronisch hulpje op pad en al helemaal niet naar het buitenland. De kans is dus groot dat de meerderheid van de automobilisten zich door Kim Holland of clown Bassie richting Zwitserland laten lullen. Verwijder dan wel eerst even de flitspaalsignalering.

De Zwitserse politie zal strenge controles uitvoeren en -bewapend met laptops- klaarstaan om de navigatiesystemen uit te lezen. Mochten er flitspaallocaties worden aangetroffen, dan wordt de apparatuur in beslag genomen en als bonus een stevige boete uitgedeeld. Dit geldt zelfs wanneer de apparatuur ongebruikt in de kofferbak ligt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.12 reacties

ze zijn meer geld kwijt aan die controles dan dat ze er nu nog zouden aan verdienen bij het flitsen, de logica ontbreekt toch wel bij die Zwitsers zo te zien.
Je kan ook gewoon de moeite niet nemen om naar het Nederlands elftal af te reizen. Denk je eindelijk daar te kunnen genieten van je favoriete team, kun je weer naar huis omdat ze het al heel snel verknald hebben. :evil:

Maar even zonder dollen, hoe zit dit met fabrieks-af apparatuur? Slopen ze dan gewoon heel je dashboard er uit?
@ Dennis: heb je het artikel waarnaar gelinkt wordt gelezen? Boetes van 1800+ euro…
Rename flitspaal naar lantarenpaal of iets anders, ander logo erbij. Of betekend het gewoon dat je daar helemaal geen poi mag gebruiken?
@ mx5/rx9owner,

dat zal wel niet, maar goed ruk is het wel,
waarom mag je daar in vredesnaam geen flitslocaties in je nav hebben?
zoiets komt toch alleen maar ten goede van de verkeersveiligheid?
beter een vroege tomtom waarschuwing dan een gevalletje vol in de ankers om alsnog die paal te ontwijken
ik wil de pret niet bederven hoor bakkerst… ;) :P

Maar eigenlijk willen die zwitsers dat je continue de maximum snelheid aanhoud… ik weet het, zijn rare jongens maar wat er eenmaal in die hoofden zit gaat er niet meer uit :? :P

@mx5/rx8owner
tsja… inderdaad het risico gewoon niet nemen lijkt me het beste. En zodra het EK voorbij is zijn de laptops ook de politieauto’s weer uit!
Hopen dat de Zwitsers een beetje ver in EK komen (Oranje hopelijk ook natuurlijk!). Dan zullen die politieagenten heus hun laptopjes gewoon gebruiken om het EK te kijken. ;)
Mijn “Tomtom” is van Garmin en die heeft flitspaallocaties van zeven Europese landen maar niet van Zwitserland. Het lijkt me stug dat ze je in dat geval bekeuren.
mijn tomtom heeft ook flitspalen.
ik vertrek vrijdag naar italie (en dus door zwitserland).
zou het voldoende zijn om enkel de flitslocaties van zwitserland te verwijderen?
Sinds wanneer heeft iedereen een TomTom? :roll:
ik heb ingebouwde navigatie in een importauto, en daar zit de optie om de flitspaallocaties te verwijderen er niet in.
zoals reeds gevraagd, slopen ze dan je dashboard eruit??
Wat een bizarre regelgeving! Op welke juridische grond kun je nou het opslaan van poi’s verbieden?! Wat als ik bijvoorbeeld alle flitspalen in een schriftje schrijf, krijg ik dan ook een boete? Of wat als ik de locaties onthoud, nemen ze dan mijn hoofd in beslag?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).