Subsidie voor zuinige privé-auto’s ambtenaren

Auteur: , 19 Reacties

Een beter milieu begint bij de overheid. Daarom stimuleren ze het gebruik van zuinige auto's onder ambtenaren - en wel door ze een leuke subsidie op hun privé-auto's te geven.

Ze gaan in Den Haag sowieso behoorlijk los op het milieu de laatste tijd. Dit laatste initiatief komt van de Bank Nederlandse Gemeenten en Multilease, en gaat gebukt onder de noemer ‘Groen Rijden’. Directeur Erik Panhuijzen legt uit hoe het werkt:

“De ambtenaar ruilt zijn oude auto in waar hij wil voor een nieuwe auto met A, B, of C-label. Als de inruiler een eindeleven-auto is, krijgt hij een certificaat van vernietiging mee en kan er bij de gemeente een slooppremie worden aangevraagd. Jongere auto’s krijgen een keuring, afstelling en aanpassing van de motor, zodat deze voor de volgende eigenaar minder vervuilend wordt. Het eventuele verschil tussen het inruilbedrag en de werkelijke handelswaarde bij inruil moet met een gemeentelijke subsidie worden overbrugd.”

Het gaat om 500 tot 700 euro per auto, wat uiteindelijk zal worden betaald uit de milieupotjes van gemeente, provincie of Binnenlandse Zaken. Onderhoud, reparaties en verzekering van de nieuwe auto’s worden ondergebracht bij Multilease – alleen komt er voor de ambtenaar geen bijtelling aan te pas omdat het in de basis gaat om een privé-auto.

Nu kun je je over deze voortrekregeling natuurlijk behoorlijk boos maken, maar denk eerst eens even na: wil jij echt voor een lousy 500 euro in een Civic Hybrid gaan zitten? Wat mij betreft mogen ze alle ambtenaren in een zuinig boodschappenkarretje lokken, dan kunnen ze lekker verder slapen en wordt het milieu minder belast zonder dat wij onze echte auto’s aan de kant hoeven te zetten. Lijkt me prima.

Met dank aan marco voor de tip!19 reacties

“Onze” echte auto’s? ;)
Hun krijgen wel een slooppremie… en dan worden ze ook nog tegemoet gekomen met een c-label auto.. genoeg dikke bmw’s die dat label hebben.. vuile gore corrupte hypocriete stelende linkse k*nkerhippies zijn het..

en wat moet ik mij voorstellen bij het afstellen van een auto… een golfje IV die doormiddel van subsidie wordt ingeruild voor een onzuinigere C-label BMW 325i valt qua uitstoot weinig aan af te stellen..

De overheid doet er echt alles om populair te blijven..mijn dag is weer verpest met dit soort onrecht
@prop, denk ik eerder aan het chiptunen om hem zuiniger te maken
Voor 9 mijer…. yeah right… de brandstapel op met die lui
ik ben het er mee eens dat de overheid als eerste het goede voorbeeld moet geven. Laat ze alle politie auto’s vervangen door priussen. Laat alle schoffelmensen in schone electrische busjes rijden ofzo. Op deze manier kan de overheid echt een verschil maken en verspillen ze ook geen brandstofgeld van onze belastingcenten.
Idd.. en dan komen ze met een maatregel als dit aan
Nou, ik vind dat de ambtenaren wel een voordeeltje verdienen… ze helpen ook al met het oplossen van de files door van 10:00 tot 16:00 te werken. :)
Zou de gepantserde BMW 760L á 3000++kg van JP aan de eisen voldoen?

760L voor Civic omruilen .. hhmm
Waanzin! Op zich is een regeling om schonere auto’s te stimuleren prima, maar dan moet die regeling wel gelden voor iedereen, en niet alleen voor ambtenaren.
Dit is gewoon een verkapte bonusregeling van 500 tot 700 euro per ambtenaar.

@PigPen: ambtenaren werken misschien van 10 tot 16 (als ze al werken), maar ze staan wel in jouw file, omdat ze om 8.30 willen inklokken.
Ik vraag me af hoeveel Hummers, Cayennes, AMG’s, Lambo’s enz. er nu zullen worden ingeruild.
Autoblog gaat weer lekker de ambtenaren-onzin-en-afzeik-toer op. Als je tijd hebt om hier op autoblog te posten, zal je ook wel niet zo druk bezig zijn. Hou toch op met ambtenaren af te zeiken en ga iets nuttigs doen.

On-topic: lullige maatregel die volgens mij weinig rendement heeft. Vraag me trouwens af hoe ze een oudere auto zodanig gaan afstellen dat hij “milieuvriendelijk” wordt. Of is er mij iets niet verteld toen ik enkele jaren terug mijn auto kocht?
BMW..

Wat doet het er toe of we druk bezig.. niks lijkt me.. een dergelijke maatregel lokt gewoon een eenduidige reactie op.. die van fok die lui

En voor de rest haal je precies wat ik heb gezegd… dat maakt jouw post ook nutteloos
Stelletje honden zijn het. Reken maar weer ff uit het aantal ambtenaren x 500 EUR is weer milljoenen aan belastinggeld. Afschieten die politici.
*herhaal*
Weeral geld weggegooid
om het goede voorbeeld te geven zouden ze ook met het openbaar-vervoer kunnen gaan ..

stelletje aftandse leugenaars ..
“Jongere auto’s krijgen een keuring, afstelling en aanpassing van de motor”
Downtuning! “Van een oud vrouwtje geweest” is helemaal uit, “van een ambtenaar geweest” wordt het helemaal.
Bij wie kan ik (ambtenaar bij Defensie), solliciteren naar die baan van 10.00 tot 16.00 uur??
Ik begin nu smorgens om 06.35 en werk!!!!!!! (echt wel) tot 16.00 uur.
Blijkbaar ben je een idioot dat je dat doet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).