Tata gaat als een trein: Hummer erbij?

Auteur: , 23 Reacties

Vandaag werd bevestigd dat Tata de Italiaanse motorenfabrikant MV Agusta overneemt. En dat niet alleen: ook in Hummer zouden ze wel interesse hebben.

GM kocht de rechten op de merknaam Hummer in 1999 en was een tijdje lekker bezig met de legervoertuig-geïnspireerde SUV’s, maar inmiddels zit niemand meer op een Hummer te wachten. Nu de General vier fabrieken heeft moeten sluiten en het roer drastisch heeft moeten omgooien, waarbij de focus op gewone auto’s in plaats van trucks komt te liggen, is er voor Hummer even weinig plek bij de kwakkelende gigant.

Het is niet onwaarschijnlijk dat GM het merk van de hand doet, maar CEO Rick Wagoner houdt voorlopig alle mogelijkheden nog even open:

“At this point, we are considering all options for the Hummer brand, everything from a complete revamp of the product line up to a complete sale of the brand.”

Tata steekt z’n neus meteen om de hoek, want de Aziaten willen graag de Amerikaanse markt betreden en dan komt zo’n Hummer-dealernetwerk best van pas. Bovendien vullen de exclusieve SUV’s hun eigen line-up mooi aan. Ook M&M (Mahindra & Mahindra), professioneel rivaal van Tata, toont interesse in het merk. Mahindra zat eerder al achter Jeep aan, dus het moet blijkbaar iets stoers en Amerikaans zijn.

Denk niet dat Tata alleen maar overal ter wereld merken aan het kopen is – ze bouwen ook auto’s. Als bewijs hieronder een exclusieve spyvideo van de veelbesproken Nano.23 reacties

Gaan Nano!! Ga ervoor!!
The Godfather
in zoiets wil je toch niet rijden, gelukkig dat je nog tweedehands auto’s voor die prijs kunt kopen die je niet voor lul laten staan.
Hoop wel dat Tata hummer overkoopt en dan veel verlies maakt zodat ze failliet gaan. Misschien toch wel grof…
@The Godfather ..
een echte godfather zou zich wel iets meer verdiepen in geldstromen ..
@lincoln : antwoord is offtopic

ik vind dat tata hun handen van de topmerken moet houden heb er een slecht gevoel bij
Nee!!! niet MV Agusta… dat is wel erg jammer zeg… de F4 is echt geweldig namelijk!
Hou maar rekening met Tata. Tata gaat de komende jaren flink huishouden op de Europeesche automarkt. Hummer gaat niet zozeer in de verkoop omdat er minder verkocht wordt, zoals beschreven door de zegsman van Kroymans, maar omdat GM gewoon geen keuze meer heeft. Als GM niet verkoopt gaan ze gewoon failliet. Zo moest Ford ook Jaguar en Landrover verkopen om weer liquide middelen te verwerfen. Tata is dus gewoon erg goed bezig! Ga zo door!
Tata gaat los zeg, voor je het weet rijdt iedereen Tata :shock:

Ik zie de Showroom al voor me. Een Hummer, met pal ernaast een Tato Nano!
Grote klasse als TATA dit ook overneemt TATA maakt weer een succes van deze bedrijven kijk naar Corus bv Corus heeft het afgelopen jaar miljoenen winst gemaakt.
Dan de Jaquar die ze kort geleden overgenomen hebben sinds de overname door TATA zijn er 67% meer auto’s verkocht door Jaquar.
Wat mij betreft neem Hummer ook maar over ik ben ervan overtuigd dat ze ook hier weer een succes van maken.
@tom .. jouw gevoel !! lekker on-topic ..
get a schrink ..
Maakt geen drol uit dat ze Agusta kopen. Het gaat om hun kapitaal. Ze huren heus wel de beste engineers en designers om Agusta mee te laten draaien. Je koopt geen pronkstuk om er crapware van te maken. Kom nou.
@Die Bruine

Idd, we gaan nu niet ineens, MV augusta’s hebben van 1000 euro ofzo e :p
Het draait gewoon om geld, de wagens/moto’s blijven dezelfde
@RenJie
de F4, kostte die geen € 100.000?
@Zoeleken

ja, dat is de F4 CC, maar daar zijn er maar 100 van. Een standaard F4 is gelukkig niet zo duur. :P
“Dan de Jaquar die ze kort geleden overgenomen hebben sinds de overname door TATA zijn er 67% meer auto’s verkocht door Jaquar.”
Ik denk niet dat Tata hier iets mee te maken heeft, ik denk zelfs dat er daarvoor mensen afhaken. Die nieuwe XF heeft voor een betere verkoop gezorgd.
En komt de winst die de merken dan maken na een overname door Tata niet omdat de kosten naar omlaag gaan door goedkope onderdelen die ze in de wagens steken.

@ Die Bruine

ik hoop dat je gelijk hebt..
Weet je wat me ook erg verontrust? Ik hoop dat ik het fout heb…maar heb je de Tata-vlaggetjes niet gezien bij de Ferrari-tocht doorheen India? Wat betekent dat?
He mensen, doe me eens zeggen wie het bevestigd heeft dat ze MV kopen, ik lees vandaag op motociclismo.it dat Harley-Davidson voor MV in de markt is…

Doorgaans zijn ze bij Motociclismo redelijk goed ingevoerd…..
Volgend jaar hebben ze VAG en PSA er ook bij. Maar als het met al die bedrijven net zo goed gaat als bij Jaguar nu, heb ik er geen bezwaar tegen!
menno plas piemel
zoals een vooraanstaand econoom jaren geleden al voorspelde….europa en de vs hebben straks niks meer in te brengen tegen azie op handelsgebied….tenzij die slappe jojo”s per direct uit het europese parlement worden getrapt.
@ menno plas piemel (what’s in a name!)

Zóveel intelligentie in één mensje verenigd! Hoe is het in vredesnaam mogelijk? En dan óók nog op dat tijdstip!
@ autoblogger

Tata begint zo langzamerhand een eigen kopje te krijgen in de categorie Automerken.
@L-Fred: helemaal gelijk! De link staat nu in het linkermenu…
http://www.autoblog.nl/archive/category/automerken/tata/
hate to say I told you so….

te lezen op onder andere http://www.motornieuws.nl :

“Onderhandelingen in volle gang
Na de inlijving van Buell heeft Harley-Davidson nu zijn oog laten vallen op het Italiaanse MV Agusta wat momenteel kampt met grote financiële problemen. Volgens de Italiaanse krant Il Messaggero zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium. Harley-Davidson zou inzetten op 80% van de aandelen; de overige 20% blijft in handen van eigenaar Claudio Castiglioni, die zijn initialen vereeuwigde met MV Agusta’s topmodel F4CC. Men verwacht dat de deal deze week nog officieel wordt bevestigd. “
Tata in de schulden te snel uit breiden heeft zijn gevolgen.
http://www.ft.com/cms/s/0/058073c0-03f0-11dd-b28b-000077b07658.html?nclick_check=1

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).