ZaMiVideo: Hartge H50 V10

Auteur: , 41 Reacties

Een M3 is natuurlijk best wel aardig, maar zo'n V8 blijft toch een beetje behelpen. En dat moeten ze bij Hartge ook gedacht hebben. En daarom hebben ze de V10 uit de M5/M6 maar onder de motorkap gelepeld. En het mooiste is dat die motor nu in plaats van 507 pk maar liefst 550 pk naar de achterwielen stuurt.

En speciaal voor de zaterdagmiddag daarom een drietal video’s van dit monster met een bruut hart.

Deze hadden we al een keer, maar mag natuurlijk niet ontbreken.

Overtuigd? Dan kan je er HIER eentje kopen!

Met dank aan Sjoerd en Audio-online voor de tip!41 reacties

Nice! Dat dat paste, in de motorruimte, heh. Ook tof dat ze een sedan ervoor gebruikt hebben. Van de buitenkant lijkt ie helemaal niet grof snel, maar van binnen… :)

Debadgen en je hebt een geweldige sleeper.
leuk,
maar dus eigenlijk hetzelfde als die spot op de Nordschleife van een m3 v10.
Ik heb een vraagje! Het gaat overigens helemaal niet over deze ‘schitterende’ M3 Sedan :P

Wanneer komen de hybride SUV’s? Ik bedoel natuurlijk de Cayenne Hybrid, Touareg Hybrid, Q7 Hybrid, M Hybrid en anderen. En met welke motorinheden komen ze, daar is nl. veel onduidelijk over. Weet je iets meer, zet het hier a.u.b. onder.

En als je nog een andere mooie hybride kent, dus geen Toyota of Honda Drol, zet dat er ook bij! :D
een wolf in schaaps-kleren .. boring ..

en ja .. ik moet wel reageren ja ..
Voor dat geld koop je toch los een M5 en laat je’m ook chippen etc.
ja , ge kunt een M5 gaan kopen laat je’m chippen maar qua gewicht zal een 3 serie heel wat lichter zijn als een M5 , duss meer Rijplezier…

ik zeg nie dat je geen rijplezier kunt hebben in een M5 maar met de 3 hartge is da totaal ander genot …
Is het ook mogelijk niet driftend een bocht te nemen in dat ding?

Verders , superbak!!
Holy crap wat is Duits toch een lelijke taal. K heb m maar uitgezet :P
Juist ja.. De M5 & M3 sedan schelen op zich al 225kg. Doe nog een paar kilos uit dat verschil vanwege de zwaardere motor en het is toch nog steeds een behoorlijk groot verschil :-)

Nuja, het blijft buiten mijn budget :-(
Haha hoezo crap? Zupergeil toch? ;-)
Heel leuke machine! Alhoewel zoveel kracht in een ‘M3’ helemaal onbruikbaar wordt.

Wel al redelijk oud filmpje ;)
Heeft deze auto tractie problemen of wat ?!
Ik vraag mij af wie zo’n auto koopt. Voor minder geld heb je een M5 die ongeveer dezelfde prestaties levert en nog meer plaats heeft ook.
Altijd practisch ingesteld ;)
Wie zo’n V8 behelpen noemt, is niet goed bij z’n hoofd… Is niet voor niets engine of the year!!!
Ideaal om zonder nummerplaat politieagentjes te vernederen :P
Tja, in de race om steeds weer meer vermogen op die achterwielen onder te brengen zit HARTGE nu al aan een luttele 550 PS, ik vraag me vaak af of dat ooit zal stoppen ? Maar qua indrukken en de kicks lijkt me deze M dreier toch een flink stuk meer te bieden dan de zwaardere al dan niet gechipte M5. Nu, het ook wil ook wat, qua modellijn vind ik persoonlijk deze laatste nog steeds een pak geiler uitzien dan die quase standaard 3 reeks sedan met 4 uitlaatjes. :-)
Net zoals de Lotus moeten we nu langzamerhand gapen van weer een M3 versie van een tunert.
@Timmie: ooit al gehoord van sarcasme?
voor kerstmiss off zo is goed maar anders….
vette shit maar heb toch liever een CSL en anders een E30 M3 Sport Evolution
Niet slecht an sich, al heb ik zelf liever de handgeschakelde V8 uit de M3 in een E91 3 Touring zonder gekkigheid aan de buitenkant zoals die M3-achterbumper. Dan vind ik de bumper van het M-Pakket mooier..

Al gaat er voor mij geen enkele BMW boven een E39 M5 of een ALPINA B10 V8S Touring.
bij “zoals die M3-achterbumper” doelde ik uiteraard op de M3 sedan, niet op de bovenstaande Hartge.
Grappig.. elke keer als hij te ver door drift, doet hij alsof het zijn bedoeling was om de andere kant op te gaan! Rare jongens, die Germanen!
Ja…tof om effen wat banden te slijten, zupergeil ja :-) maar om alle dagen mee te leven?? Neem ik direct een “gewone” m3.

@God: M3 E3Oevo is natuurlijk wel plezanter.
Geen limited-slip-dif, tractioncontrol, esp, bas, etc.
Hier geen computers die je je Shumacher laten blijken. Daar moet je effectief ’n piloot voor zijn, geen pardon maar uit die bocht ga je als je niet wakker bent.
En je moet geen +500pk hebben om ‘ns uit je dak te gaan op circuit, 240 bij de E30 is meer of genoeg.

Ikzelf heb een E30, geen M3, maar een net geen 25jarige 323i 150pk en vraag me soms af of we in die 25jaar nu echt zoveel meer rijplezier hebben? De E30 blijft voor mij de allerbeste 3-serie ooit, en dat is reeds werd reeds bewezen, en vaak nu nog. Moet je ‘ns naar Nürburg gaan.
Ik neem de M3 evo E30 direct in de plaats voor deze, mag zelfs een E30 320is zijn. Die die anders beweren, moet je ‘ns echt met deze wagens rijden en laat je verbazen wat voor fantastische ketels het zijn. Worden ze er nu beter en plezanter op?
Stap uit ’n E30 en kruip dan in een E36 en dan de E46…
BMW moet deze gewoon opnieuw maken, ik verkoop m’n kot direct.
Die PK-wetloop tussen de Duitsers is gewoon belachelijk.

Kijk ‘ns naar deze topgear-episode over de M-histriek en laat je overtuigen.

http://www.youtube.com/watch?v=HqaC4bw0eJQ
Oude filmpjes maar nog steeds ubergeil.
@ SimonMc: Ja, maar men overdrijft steeds weer!
@ Tomsns

heb dat filmpje al duizend keer gezien blijft mooi

en je hebt gelijk de E30 is uber, M3 of geen M3
alle auto’s die ik ooit gehad heb waren E30-jes
precies zoals je het zegt met weinig pk’s kun je ook lol hebben
vaak nog meer omdat je snel aan het limiet zit en niet zo hard hoeft te jagen
en er niet zo snel af gaat als met een monster
zelf met een 316 kon ik me zeer goed vermaken ;)
Ze hebben een gewone 3-reeks ervoor gebruikt. Want de M3 sedan heeft de koplampen van de coupé, deze heeft de normale koplampen.. Ff mierenneuken… sorry.

Maar wel heel leuk natuurlijk.. een 3-serie met een opgevoerde V10.
Hartge mag weer fier zijn. Ze zijn erin geslaagd een motor in de 3 te krijgen, die BMW er zelf niet insteekt. Bravo! Wat de heren nog steeds niet onder de knie krijgen is het optisch verfraaien van een BMW. Wie zit er nu te wachten op een halfzwarte motorkap? Inderdaad: het publiek dat er het geld niet voor heeft!
Deze V10 is weer zo’n snob-ketel die ik telkens in de op- en/of afritten moet inhalen, want enkel op de rechte stukken kunnen ze de grote man zijn. En dit met mijn doordeweekse berlingo.
Computers houden die bak recht, en de chauffeur waant zich The Stig.

@Tombnolz. Bravo? Om een V10 erin te pompen? Is niet moeilijk, moest BMW dit verantwoord vinden zouden ze dat zelf wel gedaan hebben. Het is niet de kunst om de motor erin te krijgen, het is om de pk’s op de baan te krijgen en te kunnen houden. En daar zijn ze niet in geslaagd. Geef beide (deze V10 en de “gewone” E92 M3 aan de The Stig, zal je aardig verrast zijn wat voor klein verschil er zal zijn. De M3 is perfect 50/50 gebalanceerd. Hartge heeft een dode koe aan de neus gehangen. Miljarden aan studies doet BMW, en Hartge zou het beter kunnen :-) Bravo? Ik denk het niet
Nog een bewijs hiervan, Topgear met de Mercedes SL Brabus V12 biturbo.
http://nl.youtube.com/watch?v=XGhLjV2KyPQ

@God, E30 316 (hopelijk met injectie :-) ) en 325is en 325ix zijn de enige waar ik (nog) niet mee gereden heb. Elk heeft zijn typisch karakter, geloof me. 318is, 320is en M3 zijn parels, maar toch ging mijn voorkeur uit naar de 6cilinders. Maar qua pk’s zullen er ons maar weinig verstaan denk ik jammergenoeg. Vond de column van gisteren “Vakantieliefde” prachtig.
http://www.autoblog.nl/archive/2008/06/07/vakantieliefde
Kerel verliefd op een simpel 205 GTI’tje. Verstond die kerel perfect hoe een kleine wagen met een pittige motor zoveel plezier kan geven. Vraag je je soms af waarom ze 500+ pk’s in een 3-serie pompen. Ben ronduit BMW-fan, en vooral purist, had al iets tegen die V8 in de E92 M3, ipv de S54 welke ze konden met turbo’s voorzien, en je zat gemakkelijk aan 420+pk. Maar deze V10 is belachelijk.
@Tomsns

Ik denk dat je niet helemaal gelijk hebt hoor, de gewichts verdeling van alle BMW’s is 50/50 wat er voorzorgt dat ie zeer neutraal door de bocht gaat. Ik weet niet hoe dat met een Berlingo zit, maar durf je nu al te vertellen dat dat niet voor die auto geldt. Begrijp me goed, een Berlingo zal een prima auto zijn, best lekker rijden en is ook nog eens praktisch, maar jij rijdt er geen BMW mee zoek in een bocht hoor.
Echt een bizar ding !
Denk alleen dat hij niet veel sneller zal zijn als een Hartge M5.
Vraag me trouwens af of hij op die 320 km/h begrensd is, aangezien de M5 in standaard trim (507pk) al tegen de 330 km/h loopt.
Met 550 pk in een 3-serie moet het toch nog wel harder kunnen.
@ Tomsns: euhm… Dat was ironisch bedoeld hé, niks te bravo dus.
@Tombnolz: Sorry, :-) soms moeilijk om sarcasme er uit te halen :-)

@B100: Tuurlijk geldt 50/50 voor BMW’s. De M3 sedan bestond nog niet, dus blijft deze een 4 of 6cilinder, en daar een V10 in, dus heb ik hard m’n twijfels of deze nog op 50/50 staat. Qua berlingo? 50/50? Ik betwijfel het hard :-) rijdt zuiniger, that’s it :-) Maar ik weet wat die aankan en waar z’n grenzen liggen, dus ik kan heel snel door de bochten, waar ik jammergenoeg vanalles inhaal ja :-(. Dat kan niet van velen gezegd worden. (deze blog uitgezonderd natuurlijk :-) ). Zondag vandaag, dus ’t zal wel weer nog slechter zijn vandaag op de wegen…

Wat ik bvb een veel mooiere “tuning” vind is de BMW Dinan 335i en dit Vs de M3. Ik wil het nu niet verbrotten, maar deze komen op elk gebied heel close, wat ik persoonlijk een veel grotere prestatie vind. Knap werk van Dinan en mooi filmke!
http://www.webridestv.com/showvideo.aspx?video=79736

GOED WEEKEND AAN ALLEN!
Ok, persoonlijk vind ik zo’n V10 in een “gewone” 3-serie wel ok. Een sterkere motor met een miniem gewijzigd uiterlijk vind ik de beste vorm van tuning. Ik wordt heel wat negatiever als ik steeds meer “ondergemotorizeerde” bakken zie rondrijden vol met spoilers hier en daar.
@Timmie: “meer “ondergemotorizeerde” bakken zie rondrijden vol met spoilers hier en daar” :-) :-) Is om zuiniger te rijden (Ecomotive Bluemotion etc :-) )
@ Tomsns: ik bedoel van die meer absurde tuningpakketten, met grote spoilers, muffler-tips, verlaagd, geblindeerde ramen, striping, …
Toevallig heb ik deze auto gespot ter hoogte van knooptpunt velperbroek (Arnhem), wát een bruute auto! Autoblog test?? ;)
Die H50 V10 is er al weer een tijdje toch?
@Timmie: wist ik wel hoor :-)
Zouden ze die ook al in de nieuwe BMW 3 coupé gestoken hebben?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).