BMW GINA Light Vision – Z4 voorproefje [updated]

Auteur: , 75 Reacties

Geen Z9 of M10, maar de volgende generatie BMW Z4, daar geeft de BMW Gina Light Vision concept een voorproefje van.

Bepaalde vormen zoals de vouwen van de carrosserie zullen we straks terug zien bij de nieuwe Z4. De carrosserie zelf is bijzonder. Een aluminium spaceframe zien we vaker terug, maar BMW bekleedt het spaceframe met stof. Nog spannender is dat de stof kan bewegen, de carrosserie past zich continu aan aan de wensen van de bestuurder. Zo blijven de koplampen onzichtbaar totdat de verlichting wordt ingeschakeld. Ook de motorkap kan een doorkijkje naar het blok geven wat gemonteerd is, in dit geval een V8. BMW wijdt daar niet over uit, maar het lijkt een stille hint dat de Z4 straks ook met V8 power te krijgen zal zijn. Ook leuk: BMW monteert vleugeldeuren op de GINA, maar we verwachten niet dat op een productie BMW zal terugkomen.

De GINA is niet vernoemd naar de vriendin van Bangle, maar staat voor Geometrie und Funktionen in N-facher Ausprägung. De N staat daarbij voor oneindig om aan te geven dat de carrosserie flexibel is.

De video met uitleg over het concept is hier te kijken.

BMW Vision GINA Light: vrije visie op toekomst.

München/Rijswijk. BMW gunt de buitenwereld een blik in de toekomst met de onthulling van de BMW Vision GINA Light, waarmee tot nu toe in het diepste geheim is geëxperimenteerd. De sportieve roadster is ontstaan volgens BMW’s vernieuwende GINA-designfilosofie. Geïnspireerd door het wiskundige principe van oneindigheid zoeken de BMW-designers met een grenzeloze creativiteit naar manieren om de auto van de toekomst te laten voldoen aan de steeds verdergaande persoonlijke behoeften van klanten.

De tweezits roadster is de belichaming van de BMW’s GINA-designfilosofie. De voor-, achter- en zijkanten – inclusief de deuren – vormen een vrijwel naadloos, ononderbroken geheel. Om dit mogelijk te maken moesten alle eerdere gedachten over carrosseriebouw, ontwerp en materiaalgebruik overboord gegooid worden. Het GINA Light Visionary Model heeft daarom geen afzonderlijke voorbumper, motorkap, zijpanelen, deuren, wielkasten, dak en kofferdeksel zoals een productieauto. In plaats daarvan is er een nieuwe structuur met een minimum aan componenten. Een uiterste duurzaam gaasdoek, dat goed bestand is tegen uitrekken, is om een metalen frame gespannen. Dit nieuwe materiaal geeft designers meer vrijheid op het gebied van vormgeving en functionaliteit. De koplampen zijn door het weefsel aan het zicht onttrokken als ze niet ingeschakeld zijn. Elementen als knipperlichten zijn verscholen en de positie ervan blijft geheim totdat het oranje licht door de textiele huid heen schijnt. Bovendien zijn sommige substructuren verplaatsbaar, zodat de bestuurder de flexibele huid van de auto aan verschillende situaties kan aanpassen. Ook kan het achterste deel van het GINA Light Visionary Model van vorm veranderen en als spoiler dienen, zodat meer neerwaartse kracht en grip ontstaat als de bestuurder tijdelijk hogere prestaties verlangt.

Variabel
In het interieur van het GINA Light Visionary Model zijn flexibiliteit, vorm en functie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met het inschakelen van bepaalde functies verandert de bestuurder ook het uiterlijk van de elementen in de auto. Ook hier staan de behoeftes van de bestuurder centraal. Als de auto geparkeerd staat, bevinden het stuurwiel en het instrumentarium zich in een ruststand. Zo kan de bestuurder zo gemakkelijk mogelijk instappen. De stoel zet zich automatisch in de optimale positie zodra iemand erop plaatsneemt en de hoofdsteun komt uit de rugleuning omhoog. Tegelijkertijd bewegen het stuurwiel en het instrumentarium zich in de richting van de bestuurder.

Het gaasdoek dat het exterieur van de roadster bedekt, loopt vloeiend door in het interieur en het materiaal komt terug op de interieurpanelen. Bestuurder en passagier kijken naar buiten door een vlakke voorruit. De verticale stijl in het midden doet denken aan de gedeelde voorruit van traditionele roadsters. Binnenspiegel en buitenspiegels zijn in het raamframe geïntegreerd.

Duurzaamheid
GINA is de afkorting van Geometry and Functions in ‘N’ Adaptions, waarbij de ‘N’ voor wiskundige oneindigheid staat. Het stelt de designers en ontwikkelingsexperts van BMW in staat om bestaande principes en gebruikelijke methodes los te laten. De onbeperkte stroom ideeën die volgt, komt voort uit de eisen en behoeften van klanten op het gebied van vormgeving en functionaliteit en hun verlangen dat een auto individualiteit en lifestyle moet uitstralen.

De GINA-filosofie heeft eerder al geleid tot de karakteristieke vouwen in het plaatwerk van de BMW Z4. Verder is bijvoorbeeld het gehele iDrive-bedieningsconcept voortgekomen uit deze denkwijze. Een centrale waarde van de GINA-designfilosofie is duurzaamheid. De materialen die BMW voor het GINA Light Visionary Model gebruikt, vereisen minder grondstoffen en de productie ervan vergt naar verwachting minder energie dan bestaande alternatieven. Het productieproces van auto’s die volgens het GINA-principe zijn ontworpen, vergt minder specifieke gereedschappen en juist meer hoogopgeleide en vakbekwame specialisten.

Niet alle elementen van het GINA Light Visionary Model zijn toekomstmuziek. Kenmerken als de lichtmetalen 20-inchvelgen, het lichtgewicht aluminium spaceframe en de koolstofvezel luchtgeleiders aan voor- en achterzijde slaan een brug tussen visie en realiteit. De auto als geheel belichaamt echter een toekomstdenken; daarin verschilt het GINA Light Visionary Model van een conceptauto. Het is geen voorproefje op toekomstige productiemodellen, maar een platform voor nieuwe ideeën, technieken, materialen en functies. Zo laat de BMW Group zien hoe het zijn creativiteit inzet om de mens op de lange termijn mobiel te houden.

Als het grondig verbouwde BMW Museum op 19 juni zijn deuren opent, is de collectie historische voertuigen, raceauto’s en conceptauto’s uitgebreid met het innovatieve BMW GINA Light Visionary Model.75 reacties

ik ben er niet echt van onder de indruk…. het design vind ik niks, veel te overdreven. En dan dat stof, het is gewoon geen gezicht! kijk naar de deuren als die open staan!!
is dat de auto van de Teaser?
http://www.autoblog.nl/archive/2008/06/05/video-teaser-van-de-nieuwe-bmw-concept

dan is de nieuwe generatie Z4 wel een stuk langer, lijkt mij zo…. jammer?
Dat is nog eens een concept:p
maar helaas hij ziet er zo berimpeld uit wanneer de deuren open zijn..
ja dus,
srry, link in het artikel laadde bij mij de 1e keer niet
Kan die auto morphen ofzo? fancy schmancy hoor BMW! Gaan ze van dat spul ook vrouwenkleding maken, dat zou echt wel gruwelijk zijn!
Leuk concept! Verder zullen ze wel gedacht hebben: als Mercedes een V8 in de SLK kan lepelen kunnen wij dat ook in de Z4.
bart vereycken
Filmpje ook bekeken en het is speciaal alleen denk ik dat dit “project” nog wat verder door ontwikkeld dient te worden in het FIZ.

Voor de rest vind ik het spijtig dat men gewoon een Z4 uit de opslag heeft geheeld en geen nieuw model of styloefening heeft willen maken maar het zal wel aan mij liggen.
Ik vind het model echt wel mooi, vooral zoals je de auto ziet op foto 17 en 18.. maar dat doek/stof vind ik niks. een normale body geven, V8 (400pk?) en dit is een beauty!!!
Hey, je gulp staat open ! Of wat moet je dan zeggen in dit geval?
Ik dacht dat ik een goede opleiding had en verstand had van materialen. Maar hier snap ik niks van? Hoe de f#ck werkt dat stofje? Lijkt wel een tentdoek dat strak is gespannen over een frame…. en die motor, lijkt wel of iemand uit zijn broek scheurt… voordat ze dit praktisch kunnen toepassen zal er toch nog wel wat jaartje research gedaan moet worden lijkt me……

Is er hier iemand mij uit kan leggen hoe de “bekleding” precies werkt en wat voor materiaal het is?
leuk, zo’n (ahum) “vulva” in je motorkap…
Corrado vr6 slc
Wow, wat een apart idee!
Wel stoer eigenlijk, maar als het te realiseren is en het komt echt, valt zo’n ding wel schoon te maken en gaat het niet snel kapot?
voetgangers veiligheid?
Kreukelzones??
de vorm is wel stijl.. alleen hij ziet er zo computerachtig uit.. net zo een oude NFS spelletje ide je nog in blokjes speelt..

ben zzelf z4 liefhebber.. de uiterlijk is super maar toch klopt er iets niet?
Ontgoocheling. Het is idd een (geëvolueerde) Z4, maar met wat plooien en vouwen en wat goedkope partytrics die toch nooit op het productiemodel zullen zitten. Het design is weer veel te overdreven bangle… Dat van die plooien vind ik wel interessant maar ik kan niet begrijpen hoe het werkt met de info en foto’s die nu verkregen zijn
Het lijkt erop dat de Z4 eindelijk echt een mannen auto gaat worden. De Z3 was voor dames, de huidige Z4 voor de kappers van de dames. Maar DEZE Z4 wordt voor de veroveraars van dames! :P
Nu nog flinke power in het vooronder lepelen en een standaard sper in de achteras. Smoke ‘em!!
Dit ga je echt niet op de straat zien rond rijden Corrado :). Zie het gewoon als een orginele invalshoek om de nieuwe designrichting te presenteren. Oog agressief en eigenzinnig. Ik ben benieuwd of de voorkant nog veel gaat veranderen. De achterkant lijkt me nog wat onduidelijk…
Het is geen voortborduren op de Z4, in tegendeel:

“Neu ist GINA allerdings nicht. Das Visionsmodell enstand schon lange vor den aktuellen Z4-Modellen, die zahlreiche Produktionstechniken der Vision übernommen haben.” (auto motor und sport)
@ BRAM: En of de voorkant nog gaat (kan :) ) veranderen,
de achterkant zelfs ook!
http://jalopnik.com/395588/bmw-gina-light-visionary-model-revealed-creepy
BMW is fier op het concept , speciaal ontwikkeld voor de huismoeder. Daarom leveren we een gratis strijkijze mee om de zgn kreukelzones te verzorgen.
Prachtig prachtig! Als dit een hint geeft over hoe de komende Z4 er gaat uitzien, dan weet ik al voorwat ik ga sparen!
@Arnoud: Een mannenauto ??? Straks moet je je auto nog staan strijken. Dat zie ik een echte vent niet doen.

@BRAM: ‘voortborduren’….scherp.

Vraagje: Als je al een hekel hebt aan caravans, wat moet je dan met een rijdende tent?
Als dit artikel op 1 april was geplaatst , dan had niemand het serieus genomen
@BRAM: auto motor und sport heeft het mis. De Z4 is uit 2003, maar is enkele jaren daarvoor ontworpen. De GINA designFILOSOFIE is niet nieuw, maar dit concept wel.

“Als weiteren Schritt auf dem Weg zur Konkretisierung der jeweiligen Vision nutzt das BMW Group Design Konzeptfahrzeuge, zu denen beispiels-
weise die BMW Concept Studie CS1 aus dem Jahre 2002 gehört. Dort
wurde unter anderem erstmals das elementare Prinzip des innovativen Bediensystems BMW iDrive dargestellt, das schließlich unabhängig von allen weiteren innovativen Merkmalen dieser Studie den Weg in die Serienferti-
gung nahm. Ebenfalls auf Basis der GINA Philosophie wurde eine innovative Fertigungsmethode entwickelt, die es ermöglicht, konventionell vorgeformte Außenhautbauteile mit individuell konfigurierten Präzisionslinien zu versehen und anschließend wieder in den Fertigungsprozess zu integrieren. Das
dabei eingesetzte Produktionsprinzip des Rapid Manufacturing wurde
erstmals bei der Fertigung von Motorhauben für den BMW Z4 M Roadster
und das BMW Z4 M Coupé genutzt. Bei diesen Modellen erhält die bereits fertig gepresste Motorhaube vor der Lackierung zwei markante Kontur-
linien. Sie werden nicht von einem Presswerkzeug erzeugt, sondern mithilfe
eines von einem Roboter geführten Stahlstiftes millimetergenau in das
Blech geprägt.
De grille begint steeds meer op die van Mitsubishi te lijken. Ook neemt bij BMW het verouderingsproces toe, zie de vele carosserierimpels! Potje nachtcreme lijkt me wel op z`n plaats
i want one!!!
echt mega vet dit, echt goed verzonnen.
dit word serieus de toekomst denk ik

BMW POWER!!!
enigste probleem lijkt mij dat sommige jalourse audi loverboys er met iets scherps langs lopen en “heel per ongeluk” het doek wat bijsnijden, en dat je s’morgens wakker word en naar het werk wilt gaan en GINA’s VAGINA op en bloot te aanschouwen is. :)
Afstappen van traditionele ideeën is niet verkeerd. Textiel s.l. krijgt wel steeds meer toepassingen, maar of dit nu echt de toekomst is? Ik denk maar aan vandalisme, even per ongeluk ergens haperen…
En een ander iets dat nog niet ter sprake gekomen is (en het is nochtans een hot-topic): hoe milieuvriendelijk is die stof? ;)
Kijk, dit vind ik nou erg leuk! Bijzondere ideeën -vernieuwend is niet het juiste woord bij een met stof beklede carrosserie- die echt anders zijn dan bij de concurrenten.
De lijnen op de bovenste afbeelding vind ik echter vreselijk rommelig, hopelijk valt dat in werkelijkheid beter uit.
BMW have to do a ULTIMATE SHARK
Shadow_Breaker
Leuk voor de dieven, je pakt een mes en je zit meteen in de koffer :-p
daar zullen ze nog iets op moeten vinden zeker?
Christian Mayrhofer
The video is alos available at the BMW Web TV channel at YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=kTYiEkQYhWY
ben enorm onder de indruk ..
wat prachtig verzonnen ..
voor dit soort dingen kan ik oprecht RESPECT opbrengen ..
doet me denken aan de voorbereiding van de Sagrada Familia ..
(touwtjes .. tegen de zwaartekracht in) ..
wappert je motorkap zo open bij hoge snelheden:P

en het is een beetje een uitbundig design en zie eigelijk weinig “vernieuwends” als je het vergelijkt met de huidige Z4 qua lijnen dan he.
Kijk, dat is pas premium! Behalve dat is het ook beregeil in dat filmpje. Doe mij er maar één (of twee of drie of nog vééél meer)
Wat zit iedereen hier de lullen over die stoffen carrosserie? Tis toch maar een concept. Puur show dus. De Z4 krijgt gewoon plastiek/aluminium/staal als koets.

Laat die mannen toch eens spelen met wat dingen die niet echt kunnen. Is origineel, valt daardoor op, en hop, een hele hoop reclame voor de nieuwe Z4.
Enorm interessant concept, goed dat BMW andere denkpistes op vlak van materiaal keuze voor carrosserie in overweging neemt, ik denk niet dat je die stof zo letterlijk in de zin van stof vor kleding moet nemen gaat meer een geweven composiet zijn dat waarschijnlijk wel iets weg zal hebben van de kracht van zijde.
In vergelijking even moest je een draad van 1cm doorsnede zijde hebben zou die evenveel draagkracht hebben voor een brug als een 50cm doorsnede geweven staalkabel. Er zijn dus nog interessante vervangmiddelen voor ijzer en staal te vinden hoor.
@ bert, moeten ze hem dan maar (Va)GINA concept noemen?
Ik sluit me aan bij lincoln en klassiekerrally. Ben erg onder de indruk van dit originele en totaal unieke concept! Erg gaaf!
Waarom rept iedereen over de opvolger van de Z4 terwijl deze conceptcar al een jaar of acht oud is?
Deze auto was de inspiratie voor de huidige Z4….
Niet voor de komende dus.
Wow, ik had iets milieuvriendelijk en lelijk verwacht, maar blijkbaar is het dat toch niet geworden.

Echt mooi en uniek zo’n bewegende overspannen carrosserie. :D
Ach ja je komt er weer eens mee onder de aandacht. Als premium merk onder AUDI
Op de foto’s vond ik het niet overtuigend maar nadat ik het filmpje gezien heb ben ik best wel enthousiast. Ziet er mooi uit!
Hoe denkt meneer V/d Brink over dit ontwerp?

Ik zeg BMW Z-01-04.
Ziet er erg smooth uit. Ik hoop alleen niet dat wanneer je 240 gaat dat ding vervormd en gaat lijken op een Multipla ofzo. Of op een eerdere creatie van Dhr. Bangle.
als ik hem na het filmpje nog eens bekijk…..

op de foto’s is het geen gezicht, maar als je hem ziet bewegen is dat iets heel speciaals. Als de spoiler omhoog gaat gaat de gehe achterkant vervormen en als de deuren opengaan dan gaat de rest mee. eigenlijk is het iets wat op het eerste gezicht nogal suf lijkt, maar eigenlijk heel doordacht is. Het is wel erg origineel bedacht. Maar een klein vraagje? hoe wil je gaan repareren als er een scheurtje in de stof komt? Dan moet de hele auto opnieuw worden bekleed…
Next time a monkey?:?
Bijzonder concept. Het idee van een auto die van vorm kan veranderen spreekt me wel aan. Die spoiler en de koplampen vind ik echt wel vet in het filmpje. Volgens mij gaat dit wel de toekomst worden; nog even zoeken naar het juiste materiaal dat kan vervormen, maar ook stevig genoeg is wanneer dat nodig is.
@ DJD
Van die aannaaidingen zoals je op je broek hebt.
http://www.sabineke.nl/easyshopmaker/e8_10.jpg
Volgens mij doen ze bij BMW aan origami, als je naar al die lijnen kijkt, en die origami is niet eens zo lelijk. Ik hoop dat ze hier een beetje trouw aan blijven voor de nieuwe Z4.
Jammer van die Z9 . Mooiste roadster die ik ooit heb gezien.
Krijg ineens een IKEA slaapbank gevoel…. kun je ook hoezen overheen trekken. Wel makkelijk als je je auto schoon wil maken, gooi de hoes gewoon in de wasmachine. Ander kleurtje is natuurlijk ook zo gefixed. …..

P.S. offtopic: weet iemand waar de Lak van nissan (was het toch?) blijft die in alle kleuren moest kunnen veranderen?
Ik lees net op autoweek.nl toch iets anders, dit zou het model zijn geweest die de ontwerpers zou hebben geinspireerd modellen te maken zoals BMW ze nu heeft. Zoals de Z4 en ook het I-drive systeem… Dit is wat er staat:

BMW geeft ons een uniek kijkje in de keuken. Het merk heeft namelijk voor het eerst beeld vrijgegeven van de Gina Light Vision, het studiemodel dat het denken van de ontwerpers en de ingenieurs de afgelopen jaren heeft beïnvloed.

De Gina Light Vision heeft het ontwerp van de Z4 beïnvloed (let op de ‘vouwen’ in de carrosserie), maar ook gaf dit studiemodel de ingenieurs inspiratie voor de ontwikkeling van het iDrive-systeem.
Dit is een fantastisch concept! Als dit geen voorbeeld van lateral thinking is!
Het gebruik van stof als carrosserie is eigenlijk niet zo nieuw als je kijkt naar vliegtuigen als de Piper (Super Cub).
Maar de toepassing hier is echt goed gevonden, vooral de delen waar de stof open kan.
OMG Wat een prachtige conceptcar zeg. Dit is gewoon het einde.

Hier een indrukwekkende filmpje van deze slimme concept:

http://www.youtube.com/watch?v=kTYiEkQYhWY
Well ain’t this a f*cking disappointment…

Het idee is wel leuk hoor, daar niet van maar ik had toch wel op wat meer gehoopt. Zoals de aankondiging van een nieuwe supercar. Nee, krijg je een Z4 in een condoom.

Trouwens zo nieuw is dit nou ook weer niet.

In 1993 had Mitsubishi al een concept (de HSR-IV)
http://www.shorey.net/Auto/Japanese/Mitsubishi/Mitsubishi%20199x%20HSR-IV%20Spyder%20f3q.jpg

Waarbij de achterspoiler ook onder de huid zat en met een druk op de knop omhoog kwam. Net zoals hier dus.
Ik vind het idee erg goed, alleen vraag ik me toch af hoe dit te realiseren valt. Waar je nu al vandalen hebt die een sleutel in je deur zetten komen er straks vandalen die een mes door je deur halen…
@sumisura en CSL- Wouter geeft in zijn artikel dat filmpje ook al… Maar goed. Je was blijkbaar zo onder de indruk dat je prompt niet meer zag dat het al te zien was…

@Rick Dos- Dacht je nou werkelijk dat er nog nieuws onder de zon was…? De Klepper-Kano (stof over een geraamte) bestaat al sinds 1907 of zo… ;-)

@Hummer-
Bouw een buizenframe met een hoop buiswerk om alle essentiële dingen in plaatsen zoals stoelen, stuur, motor, wielen enzovoorts plus nog wat stevig anti-bots-buiswerk. Hang daaraan een aantal gebogen scharnierende buizen verbonden met hydrauliek of electromotortjes of wat dan ook, waarmee je die bogen kan verdraaien.
Neem een elastische stof zoals dat spul waar zwembroeken van zijn gemaakt. Dat bestaat er in verschillende zwaartes en diktes, van de lichte kwaliteit waar het setje van je vriendin van is gemaakt, tot een ongeveer 20x zo zware kwaliteit die ook nog voorzien is van een glanslaag aan de buitenzijde., verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daar hebben ze deze auto mee bespannen.

Let wel- Dit is een concept, dus het hoeft nergens anders tegen te kunnen dan tegen flits-kasten van camera’s van Autobladen en design-bladen.

Als ze ooit naar productiewerk toe gaan voor dit soort auto’s, dan zullen ze gebruik gaan maken van textielvormen waarin aramidevezels of kevlarvezels verwerkt zitten. In de luchtvaarttechniek zijn ze ook op zoek naar dergelijke weefsels omdat vliegtuigen met een complete naadlooze huid waarin ook de flappen en kleppenkunnen buigen zonder knikken, veel beter zijn voor de stroomlijn en efficiëntie.
hey… een BMW Z4 in een stretch broekje
The Honda Spirit
ze hadden hem uit moeten gummen van het papier toen ze de mogelijkheid nog hadden.
Geniaal concept!
Unieke aanpak voor een voertuigontwerp. En volgens mij zelfs met productiepotentieel. Misschien zien we dit over 10 jaar terug in andere modellen.

Mooie manier om een lage Cw waarde te bereiken. Je hebt immers geen kieren/naden tussen spatborden en deuren. Iets waar iedere fabrikant nu zijn hoofd over breekt.

Je moet er maar op komen…
Dit model is ontwikkeld in 1998. Zwaar verouderd dus. Vreemd dat Autoblog “Z4 voorproefje” neerzet. Z4 voorproefje van 10 jaar geleden voor de Z4 van 2002. De Z4-opvolger wordt ook een Z5.
jullie moeten eerst goed lezen waarvoor dit ontwerp dient: nee t is geen voorproefje op een baanbrekende roadster maar gewoon een “out of the box” denken van de ontwerpers (vandaar die N) en vandaaruit niieuwe technologie uitvinden voor bestaande auto’s, dus niet zomaar beginnen te schreuwen hoe lelijk dat ding is. wat bmw gewoon aangeeft is dat ze niet stil zit..just a thought ;-))))
Briljant concept!!!

Geweldig!!! Het lijkt me toch super gaaf om zulke dingen te kunnen verzinnen als ontwerper. Zou BMW inspiratie hebben gekregen van Laurens van den Acker? (de Mazda Nagare)
http://www.carbodydesign.com/archive/2006/11/30-mazda-nagare-concept/Mazda-Nagare-Concept-5-lg.jpg
…Out of the box denken…?
Amper, zou ik zeggen- Hoogstens goed op de hoogte zijn van transport geschiedenis en daar beetje op voortborduren…:

http://www.wien-nussdorf.at/aktvelorex1.htm

http://www.jawa.nl/velorex_actueel.htm

…Hoezo blazé…? ;-)
ziet er goed uit…
alleen wil wel eens weten hoe ze dat mee die koplampen gaan doen>onzichtbaar als ze uit zijn? :) (net als een zo’n oude caddilac?)

en een v8 dat moet wel passen motorkap is lang zat van een z4 duzz…
en in een 1serie douwen ze al een 3L twinturbo 135 HAHA..
ooh trouwens heb net filmpje gezien op bmw-web.tv
die met die koplampen wil ik welles zien dat ziet er wel cker vet uit alsof het leeft:P maarjeh kan nog wel paar jaar duren voor je zoiets op weg gaat zien
er zou maar eens iemand met een mes voorbij komen,
daar gaat je exterieur.:P
Eigenlijk is de z4 (en het hele bangle-lijnengedoe) uit de Gina ontstaan, die al 10 jaar oud blijkt te zijn…
owwww wat een fout nee dank je
Zelf vind ik dit concept wel iets hebben, dat toont eigenlijk wat de filosofie van BMW nu eigenlijk is. Maar dat laatste mooi voorgesteld in een gehele ‘wagen’.
Persoonlijk vind ik het design wel iets hebben en hoop ik stil in mij zelf dat ze die speciale koplamen op hun wagens gaan zetten;)
ik dacht dat ik hem te koop zag staan in belgie
Wat een fantastische filosofie!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).