Oude buitenlandse verkeersboetes vanaf 2009 alsnog op de mat

Auteur: , 148 Reacties

Je bent de afgelopen 2,5 jaar weleens (of meer dan weleens) in het buitenland geflitst. Maanden lang heb je te vergeefs de brievenbus in de gaten gehouden, hopende dat op een dag die bewuste boete eens op de mat zou vallen. Helaas heb je er nooit meer wat van gehoord. Komt dit je bekend voor, dan heb ik geweldig nieuws voor je, want de oude buitenlandse verkeersboetes zijn nog niet vergeten!

Nederlandse automobilisten die de afgelopen jaren in het buitenland betrapt zijn op een verkeersovertreding, maar deze nog niet hebben betaald, lopen grote kans vanaf begin volgend jaar alsnog een acceptgiro op de mat aan te treffen. Europese landen hebben namelijk met elkaar afgesproken dat onbetaalde boetes met terugwerkende kracht tot 2006 kunnen worden geïnd. Deze afspraken werden al in 2005 gemaakt, maar worden volgend jaar werkelijk van kracht. Er zouden vanuit de verschillende Europese landen weleens tienduizenden boetes richting ons land gestuurd kunnen gaan worden.

Onze fanmail afdeling in Leeuwarden, ook wel bekend als het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), is in Nederland verantwoordelijk voor het incasseren van de boetes. Men verwacht daar dat de meeste bonnen uit Duitsland, België en Frankrijk zullen komen. Dat is leuk, want in Duitsland flitst men van voren en krijg je bij je bekeuring altijd een leuke foto met eigen smoel van achter de voorruit. In het gierige Nederland moeten we middels een bezwaar eerst om de foto vragen.

Omgekeerd zal Nederland ook nog wat achterstallige incasso’s de deur uit doen. Van de ruim 12 miljoen bekeuringen die vorig jaar in Nederland werden uitgeschreven, waren er 640.000 voor automobilisten uit andere Europese landen. Dit is in totaal goed voor een bedrag van circa 25 miljoen euro. Het CJIB schat in dat enkele tienduizenden buitenlanders hun Nederlandse boete nog niet hebben betaald. Begin 2009 gaat de eerste lading bonnen op de postkoets naar het buitenland. (via: de stentor)148 reacties

oeps/….alvast maar wat geld opzij zetten…
Zijn dat de onbetaalde boetes of ook de boetes die je nooit hebt gekregen? In dat laatste geval ga ik alvast een 2e hypo afsluiten.
De foto van je kenteken opvragen is echt hard. Kan je inlijsten en bij de collectie voegen.
Dan zal die 50 te hard vn 1-09-2007 in Duitsland binnekort wel in de bus vallen.. :o
Verdamd noch mal! Nu is het helemaal gedaan met de pret. Benieuwd hoeveel er op de mat komen vallen bij iedereen. De meeste waanden zich toch redelijk veilig in het buitenland volgens mij ;)
Is dat Europa In- of Ex- Zwitserland…? :-D
…ben ik blij dat ik de laatste jaren “duits” heb gereden…dan krijg ik van die jaren al geen achterstallige KostenPost meer…

greetingz,
Ik had mijn pa moeten waarschuwen toen hij met 230 over de Autobahn vloog :(
Het gaat van kwaad naar erger. Thx Europa … :x
@K-Kalkan

dus? als het een legaal stukje is, dan is het toch geen probleem -.-
Trouwens ik begrijp niet helemaal hoe het werkt, want uit Duitsland krijg ik al een aantal jaar wel vaker van die fantastische Kiekjes op de mat… Die weten mij al die tijd al gewoon te vinden. Goed… Dan kan ik domweg niet betalen, maar ik heb één keer de vreugde gesmaakt langs de kant van de weg gezet te worden en aangesproken te worden op nog wat openstaande achterstallige Snelheidsbelasting… De rest van de vakantie hebben we zo’n beetje op een houtje moeten bijten…
Gaat Engeland nu ook boetes opsturen naar het Belgenland? :cry:
Kunnen ze toch nooit hard maken.

Weet ik nog waar ik bijv op 2 oktober 2006 was, laat staan dat ik het tijdstip en mijn snelheid nog herinner.

Ondertussen zullen flink wat die overtredende auto’s van eigenaar veranderd zijn. Dit wordt zo’n administratieve rompslomp dat de meeste van die overtredingen al verjaard zijn. Lukt nooit.
Aai, ik heb nog een parkeer boete in Nederland open staan, ook nooit de accept giro van gekregen (ik woon nu in Belgie). Dan zal ik die wel op mijn mat krijgen…
Snel een nieuwe auto kopen die nooit buiten Nederland heeft gereden is dus het devies.
Het is dan jammer dat ik pas na 400 kilometer in zweden er pas achterkwam dat die palen bij een bushokje flitspalen waren… ik dacht dat het een soort lantaarnpalen waren. En die lekkere lege wegen in Zweden nodigen wel uit om flink hard te rijden.
Ik denk dat ik aan de hand van de boetes kan zien waar ik langs ben gereden…
Verjaring
Als u een bekeuring wordt opgelegd, dan krijgt u in de meeste gevallen een acceptgiro thuisgestuurd waarmee u de boete dient te betalen. Maar wat nu als u lange tijd niets hoort van justitie? Na een bepaalde tijd hoeft u de boete niet meer te betalen. Bij lichte verkeersovertredingen moet de acceptgiro binnen 4 maanden bij u op de mat liggen. Heeft u de overtreding met een huurauto gemaakt, dan geldt een termijn van 8 maanden. Voor de zwaardere verkeersovertredingen die onder het strafrecht vallen, is de termijn langer: 2 jaar. Als u binnen twee jaar niets hoort van justitie, dan is de kans groot dat de geldigheid van de inning van de boete is verjaard.

Dus nu met z’n allen hopen dat niks onder het strafrecht vallen. Want dan gaat rustig de acceptgiro de papierbak in.

check; flitsservice.nl
@Lexie: Waar kan ik over de verjaringstermijn iets vinden op het internet?
mvg,
Harry
Wat zijn we toch goed bezig om de kaspositie….ehh, verkeersveiligheid te verbeteren!

Met terugwerkende kracht tot 2006? Wie bedenkt zulke laffe wetten? Boetes opleggen die je niet eens meer kúnt herinneren! Ze kunnen me wel van alles toesturen!

(maar liever niet die 3 flitspaalboetes bij Dijon vorig jaar… :-( )

………we’re doomed!!
*Gaat z’n moeder vertellen dat ze maar beter even een langlopende lening moet gaan afsluiten :S *
Is het niet zo dat Vlaanderen al zo afspraken heeft met Nederland en noorden van Frankrijk voor de uitbetaling van boetes.
@Lexie
Ik denk dat je wel eens gelijk kan hebben hierover. Er zijn rechters die bepaald hebben dat het opleggen van een verkeersboete een lerend effect moet bewerkstelligen. Oftewel, dat het een gedragsverandering moet stimuleren.

Twee jaar na dato een bekeuring ontvangen van een snelheidsovertreding is niet in lijn met die rechtelijke uitspraken.


Is er misschien een jurist in de autoblog-zaal?
Corrado vr6 slc
Oh ooo, Belgie word nu een stuk rijker door mij :(
Zou dat incl. of excl. Zwitserland zijn? Want dankzij mijn snelheidsovertreding daar word ik in dat fijne landje nu zo’n beetje beschouwd als de grootste verkeerscrimineel sinds mensenheugenis (als ik de brief correct heb vertaald tenminste :) ).
Gewoon massaal bezwaar aantekenen en die 4 maanden aanvoeren als reden!
ik kreeg pas een zooi boetes uit duitsland binnen, allemaal stukken waar je 110 mocht waar ik 140 reed:S .. verbaasde me wel want ben wel vaker in duitsland geflitst maar kreeg ze anders nooit binnen.. dus dat wordt ook al steeds strenger.!!
Ik wil een van Duitsland maar hou me daar altijd aan de snelheid. :( Ik wil m’n smoel zien!
carsofcoolhaven.nl
Lexie was me voor. Dergelijke boetes vervallen na enige tijd, omdat je geacht wordt niet meer met enige zekerheid verweer te kunnen voeren. Er wordt niet meer van je verwacht dat je een jaar of drie geleden met goed fatsoen weet waarom en waar je ook al weer te hard hebt gereden (of niet, bij van achter flitsen) en waarom je vooral niet hoeft te betalen. Zo werkt het in Nederland, en met die termijn hadden ze voor de grote automatiseringsronde soms nog bar veel last van in Nederland, moesten de luie ambtenaren hele weken aan boetes nietig maken omdat ze niet door hadden gewerkt.

Dat waren nog eens tijden, nostalgie! ;-)
Eerste verweer: geen spoedige rechtsgang. Dat wordt dus een EVRM’metje.
Gewoon massaal bezwaar aantekenen en foto’s + ijkrapporten opvragen. Voordat ze die in het buitenland gevonden hebben van 2006 is allang het reactie termijn van de officier verstreken en word de boete ook ongeldig verklaart.
Jeuj ! Als het hun geld gaat kosten dan gaan eindelijk die Hollanders beseffen dat ze zich niet als cowboys moeten gedragen in het buitenland … (net zo voor buitenlanders in Nederland, hoor !)
Ik reed maandag nog naar huis (Antwerpen) over Breda en wat opvalt is dat Nederlanders (en anderen ook) vanaf de grensovergang met België op de gas gaan staan… Ik hoop dat dit nu wat minder zal worden.

Tussen haakjes: het ganse traject Almere-Antwerpen heb ik haast nergens sneller dan 100 mogen rijden… Nederland, wat doen jullie toch???
Bullshit !!!!
Ik weet van een nederlander die zijn vrouw bij de afhandeling van bekeuringen in frankrijk werkt de bekeuringen van buitenlanders waarvan de landen geen overeenkomst hebben. wegegooid worden omdat de afhandeling te duur is en te lang duurd om ze te bewaren !!!! dus onzin verhaal.
Ik heb gehoord dat er alleen boetes worden verstuurd aan mensen die een boete hebben gehad maar niet hebben betaald. Dus als je ooit geflits bent en je hebt geen post gekregen hoef je je volges mij niet zo,n druk te maken. Boetes uit Duitsland worden volges mij altijd naar NL gestuurd. Misschien de hele kleine niet mar de grotere wel. Ik zou me der niet te druk om maken, want ik denk dat het alleen maar bangmakerij is. Ieder jaar verschijnt er wel een dergelijk nieuws bericht ;) .
ik ben afgelopen zomer nog bij munschen geflitst, toen reedt ik 30 of 40 km/h te hard:S en ik heb vorige week nog 150 euro boete gekregen van een aardige ambtenaar voor het foutief parkeren op een invalidenplek;)
Jokke den belg
Dan gaan we vanaf nu toch gewoon in turkije ofzo de asfalt uit de grond trekken!
1) Hoe zit het met huurauto’s?
2) In sommige landen moet je van voren geflitst worden. Sturen ze de foto mee op?
3) Ik heb in die periode misschien al 4 auto’s gehad/verkocht en ben 4 x verhuisd.. wie gaat dat uitzoeken?? In NL hebben we daar echt geen politie voor om dit soort onbenulligheden uit te zoeken.
4) Ik heb ook nog mij auto regelmatig uitgeleend aan vrienden / kennissen e.d. en ik weet echt niet meer wanneer dit precies was.. Wie gaat dat allemaal uitzoeken???

Verder zullen er vast nog tal van zulke redenen zijn om dit niet te doen.. dus ben benieuwd…
Jolanda Koning
Weet iemand welke termijn er is gebonden aan het opleggen van een bekeuring?

Wij hebben net een bekeuring binnen gekregen vanuit Italie onze vorige vakantie en onze vorige auto. Bekeuring op 13-07-2007 datum schrijven is 24-07-2008. Kan dat zomaar naar één jaar nog ophelegd worden?

Voortaan maar wat vakantiegeld reserveren dus.

Ik hoor graag iets van iemand,

Jolanda
Ja dat kan volgens de anwb rechthulp wel.Wij hebben ook een boete van 10-07-2007 nu pas in de bus gekregen, datum schrijven is ook 24-07-2008.
Wij passen ook in dit rijtje. Wij hebben nog een boete van 11 juli 2007 ook met de datum van 24 juli 2008 op de mat gekregen. Wij waren kennelijk een eenrichtingsweg in gereden. Bewijs zat er niet bij. Weet iemand van jullie hoe je een bezwaarschrift in het Italiaans moet opstellen
Nou ik denk dat ze net met een inhaalslag bezig zijn. Ik krijg een boete voor iets (eenrichtingsverkeer?) op 28-07-2007 met datum 24-07-2008 … trouwens wel na 1 jaar binnen gekregen. Ook geen bewijs of uitleg erbij, enkel een straat. Ben nog aan het zoeken naar verjaarstermijn. In Belgie is dat bijv 1 jaar, maar als je daar de schikking niet betaald dreigen ze direct met voorkomen … helaas leiden alle wegen overal heen toch meestal door Belgie , dus maar betaald (6km = EUR 50)
@ Jeroen, Roelie, Jolanda,

Zojuist gebeld met het nummer dat op de Italiaanse boetes vermeld was. Ik heb 3 (!) boetes gekregen voor het binnenrijden van Florence in de oude stad – kennelijk is dat alleen toegestaan voor lokalen en niet lekker aangegeven :-/ Anyway, de – aardige – dame aan de lijn liet aan me los dat de verjaringstermijn 360 dagen is.
Dus als de overtreding langer als 360 dagen geleden is hoef je niet meer te betalen?Maar waarom sturen ze dan nog een boete na een jaar?
Jolanda Koning
Het betreft bij ons ook een boete voor het binnenrijden van Florence en zoals wij begrijpen één richtingsverkeer. Het lijkt mij dat er toch een bepaalde bewijslast rust bij de politie.

Wij gaan ook maar eens bellen. Eens kijken wat wij voor informatie ontvangen. Ik bericht jullie dit snel.
@ jeroen – volgens mij moet eea nog wel worden kwijtgescholdern. Het lijkt erop dat ze op 24-07-2008 dachten, alten we maar even snel eea nog uitsturen wat dreigt te verlopen. claim in ieder geval dat je het pas na een jaar hebt ontvangen ! Ze sturen nu trouwens ook met ontvangstbevestiging (niet te vroeg ophalen dus).

@Jolanda bij ons betrof het Via Romana, ofwel door de oude poort (Piazza della calza / zij-ingang Boboli Garden, ff google-maps) naar binnen. Daar hangt kennelijk een camera. Naar mijn weten wordt er niet goed aangegeven dat er een “restricted area” zou zijn. Als dat al zo is, dan is er voorzover ik weet geen aanduidng wat er dan restricted is (in dit geval toegang zonder authorizatie. Nou is het volgens de dame zo dat een hotel oid waar je bent geweest in het oude centrum, je via de politie een authorizatie zou kunnen verlenen vanwege je verblijf daar. in mijn geval dus niet gebeurd. Ik probeer nu de travel agency een brief met bevestiging van verblijf en bevestiging van niet aanvragen authoizatie te laten sturen. Zelf heb ik nu een bezwaarschrift gestuurd met de voucher van destijds voor het apartement. Ze hebben me kennelijk 3x gefotografeerd. (e-mail; tank01@zonnet.nl)
Florence is lekker bezig blijkbaar.
Ook wij een overtreding op 23-7-2007 en datum schikkingsvoorstel op 24-7-2008. Dat is dus 1 jaar en 1 dag na de overtreding.
“Moved around a restricted traffic area without authorization” op de Via Dell’Agnolo.
Betaling geëist binnen 20 dagen [13 augustus 2008].
Hoe hebben jullie bezwaar aangetekend? Naar het e-mailadres infoemo-en@nivi.it of naar het postadres? Kan iemand de bezwaartekst mailen die hij/zij gebruikt heeft [mijn Engels is niet zo verschrikkelijk goed].
Email: medemblik54@hotm***.com [*** svp even vervangen door “ail”].
De juridische bijstand van de ANWB weet hier meer over. Er zit een heel juridisch verhaal achter. Italië schijnt een verjaringstermijn van 365 dagen te hanteren, alleen is er onduidelijk van af wanneer die 365 dagen gaan tellen. Ik denk dan, naïef als ik ben, van af de datum van de overtreding. Maar nee, er zijn nog vele andere mogelijkheden [de datum waarop de overtreding in behandeling is genomen, de datum waarop ze de NAW-gegevens van de overtreder hebben gekregen enz. enz.].
Twee mogelijkheden, of eigenlijk drie:
1. betalen en daarmee ben je er vanaf
2. bezwaar aantekenen, in beroep gaan en een kans maken dat de hele zaak geseponeerd wordt tegen de tijd dat er duidelijkheid is met betrekking tot de termijnen en dergelijke
3. niets doen en het maar afwachten wat er gebeurd.

Ik denk dat ik voor optie 2 kies. Wie heeft een goed engelstalig bezwaarschrift hiervoor??
Email: medemblik54@hotm***.com [*** svp even vervangen door “ail”].
Je moet net doen of je nooit iets ontvangen hebt. Het is immers niet aangetekend aangeboden, dit vooral ook niet doen als het de 2e keer wel aangetekend wordt aageboden.wie maakt je dan nog iets? Is dit trouwens wel zuiveren koffie? Is dit geen oplichterij?Wij vonden de brief niet echt profesioneel en het bedrag voor in een gebied waar je niet mag rijden extreem hoog nl €94.00
Ook ik kreeg tot mijn verbazing nu pas uit Italie een bekeuring voor het rijden in een “restricted area” op 6-9-2007 in het oude centrum van Florence. Betreft de Via Camillo Cavour. Overigens aangetekend verzonden met handtekening voor ontvangst. Ook gedateerd op 24/7/2008. Bij het inloggen op de betreffende site kan ik zelfs een foto van de achterkant van onze auto downloaden. Maar 94 euro voor het vinden van een parkeergarage in het centrum, die overigens 17 euro kostte, komt ook wat ruim over. We zijn ons totaal niet bewust geweest dat we in een “restricted area” gereden hebben en dit valt hiervandaan natuurlijk niet meer na te gaan.
haha en jawel wij hebben ook een notice of payment before the notification ontvangen, gedateerd 24-07-2008. Voor het inrijden van een restricted area a 94 euro. Ook even wat nagezocht, zie de website link… En op de website van EMO staat dat je pas bezwaar kan gaan maken nadat je de officiele notification hebt ontvangen. Je kan volgens mij de notice of payment gewoon laten verlopen ( was ook niet aangetekend verstuurt) Daarna krijg je een echte notificatie en zoals het op de FAQ van die kinderlijke site staat mag je dan pas bezwaar maken en moet de brief in het italiaans zijn:D!
Ik heb ook boete van EMO Florence voor rijden in een “restricted area” op 6-09-2007 gekregen.Totaal 98,10 euro. Ook gedateerd op 24-07-2008. Betaling moet binnen 60 dagen plaats vinden, anders het bedrag wordt tot 168 euro verhoogt. Volgens mij in een zo toeristische stad staat nergens in engelse taal informatie over parkeerzones ( aangegeven in verschillende kleuren op de asfalt), en restricted area. Op de verkeersborden is het ook niet aangegeven dat je moet authorization hebben. Dit is gewoon een oneerlijk manier om stadskas te bijvullen. Ik wil ook bezwaar maken. Heeft iemand een goed engelstalig bezwaarschrift hiervoor? Mijn e-mail: mik@telfort.nl
Zoals vermeld in mijn berichtje van gisteren, ben ik geregistreerd op weg naar de parkeergarage onder de overdekte markt. Volgens de http://www.emo.nivi.it site, zie FAQ nr. 7, dienen betaalde parkeergarages in de “restricted area” iedere keer de kentekens van de auto’s aan de politie door te geven. Als je toch een bekeuring krijgt moet je de garage om een verklaring vragen. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat een parkeergarage, waar honderden auto’s staan, deze administratie voert. Een scan van het parkeerkaartje heb ik overigens nog (voor het fotoalbum).
Gezien de reacties die nu al op autoblog.nl staan, moeten er waarschijnlijk honderden mensen een dergelijke bekeuring hebben gekregen. Ik denk dat het zinvol is om hier publiciteit aan te gaan geven en zal hier stappen voor ondernemen.
@Arno, wij zijn ook in de ondergrondse (hele smalle vieze belachelijk dure) parkeergarage geweest. Alleen heb ik geen idee meer waar die was t.o.v. de straat waar wij de boete van hebben ( Via vittorio alfieri)
Karel, de garage onder de markt is waarschijnlijk bij Piazza del Mercato Centrale. Op Google Maps (http://maps.google.com) kan je goed herkennen waar het zit.
De Via Camillo Cavour waar wij geregistreerd zijn is iets dichter bij de garage. Heb inmiddels een Email naar de ANWB gezonden over dit fenomeen, waar vermoedelijk velen het slachtoffer van zijn geworden.
Ook ik kreeg vorige week een aangetekend schrijven uit Florence, ik begaf me op 29.9.2007 in een restricted area (Via Romana) en heb inmiddels een mail naar de juridische afdeling van de ANWB gestuurd. Ben benieuwd…
nou ik heb 11 boetes gehad van 95euro. Heb bijna een jaar (2007) in Florence gewoond en net paar weken voordat ik wil vertrekken heb ik opeens in 4 weken de tijd 11 boetes gehad.
Heb ook contact gehad met ANWB maar die konden niks voor me doen alleen dat ik moest bewijzen dat ik daar niet was????(hoe moet je dat doen?)
ik heb ze gemaild en de foto’s opgevraagd ben benieuwd!
@hierboven

ben inmiddels bezwaarschriften aan het schrijven en versturen. geen idee wat er gebeurt, wel erg trieste zaak. stuur ff mailtje naar tank01@zonnet.nl en ik stuur je het bezwaarschrift wat ik heb gebruikt. Andere tip: ze zijn nu aangtekend aan het versturen, dus als ze binnen de termijn bezorgen, misschien ff niet aannemen tot na de termijn.
Ook hier prijs, vrijdag via de leasemaatschappij de boetes ontvangen. Het onrechtvaardige karakter van deze boetes (slecht/niet aangegeven, 1 minuut tussen boete 1 en boete 2 en de termijn tussen vergrijp en versturen) hebben mij doen besluiten dit toch even niet te laten gebeuren. Normaal betaald de leasemaatschappij (ze stonden al op de rol) altijd gelijk, dan kun je het dus helemaal vergeten.

Ga in ieder geval bezwaar aantekenen.
Overigens ook mijn boetes verstuurd op 24 juli 2008 terwijl de datum van vergrijp de 17 juli 2007 was (dus voorbij de 360 dagen grens). Net even gebeld, ze zijn met vakantie tot 24 augustus (???) dus informatie inwinnen/bezwaar maken is ook even niet mogelijk.
Buiten de bezwaarschriften zou je eens kunnen denken aan een klacht bij:
– Italiaanse Ambassade: embitaly.denhaag@esteri.it
– Italiaanse Consulaat: consolato.amsterdam@esteri.it
– Italiaans Bureau voor Toerisme: enitams@wirehub.nl
– De NL ambassade in Rome: rom@minbuza.nl
– Het NL consulaat in Milaan: mil@minbuza.nl
Ook ik behoor tot de gelukkigen, die langer dan een jaar na dato een bekeuring uit Florence heb ontvangen. Opvallend vind ik dat de verzenddatum bijna bij iedereen 24 juli jl. is geweest.
Hou me aanbevolen voor tips/akties die kunnen leiden naar seponering van deze onzinnige bekeuring
bvd
Frans
Al 3 weken geleden dat de laatste reactie is gepost.
Heeft iemand al enige voortgang geboekt.

Ik krijg vandaag namelijk een soortgelijke boete.
12-7-2007 bekeuring: 29-8-2008 verstuurd.
Deze echter uit Pisa en 113 euro.
Ik ben ook benieuwd of er al iemand is die betaald heeft. Volgens mij hebben we hier met een oplichtersbende te maken?Het is allemaal zo vaag.Het betreft alleen maar boetes uit de omgeving florence. wij gaan in ieder geval niet betalen.En jullie moeten dat denk ik ook maar niet doen. Je kan beter wat anders met je geld doen.
nog niet betaald, ben in afwachting van reactie op bezwaarschrift
ik heb ook nog steeds niet betaald! Alleen ben ik bang dat de boetes echt zijn!
Heb al paar keer naar ze gemaild maar tot op heden geen reactie van ze ontvangen!
Ben benieuwd ik moet namelijk bij elkaar 1000 euro betalen voor verkeerd parkeren??!!
Net als Jan hebben ook wij een boete van € 113 uit Pisa gekregen. Op dezelfde datum verstuurd overigens (29/08/2008). Overtreding is van 16/06/2007 voor ‘circulating in restricted traffic zone without authorisation’.

In de brief is een hyperlink vermeld waarop je de foto van je overtreding kunt bekijken. Daarop zie je vervolgens alleen een uitsnede van kofferbak met de nummerplaat… Er is nog net aan af te zien dat het een Ford Fusion is.

We gaan bezwaar aantekenen. Ben benieuwd hoelang ze nodig hebben om daarop te reageren…
@Bram: ik heb er ook een uit Pisa van 119. Heb je al reactie gehad? Heb je toevallig nog de appeal brief voor mij, aangezien die in het italiaans moet zijn?
Nu ook een slachtoffer uit Elba. Ditmaal gaat het om een gevalletje door rood lichtrijden.

Is er al iets meer bekend over die verjaringstermijn van 365 dagen? Datum van overtreding was 26 juli 2007. Dus dat zou leuk zijn.
Ik ga zelf nog even navraag doen bij de afdeling rechtshulp van onze verzekering.
Vandaag ook een boete gekregen voor het binnenrijden van Pisa ( Via Roma ) met een huurauto. Ze zijn blijkbaar ook aan de Belgen begonnen:)

113 euro te betalen binnen 60 dagen, anders wordt dit 185,50 euro.

Het betreft een ” administarieve boete “, opgelegd door de gemeente Pisa.

Dit ruikt verschrikkelijk naar oplichterij…

Weet iemand al wat meer?
Nu ook de buitenlandse bekeuring op de mat
Geflitst op dat lieflijke landweggetje in Toscane?
Of op de Franse snelweg?
Nederlanders die tijdens de vakantie een overtreding in het verkeers begingen, hoorden daar vaak niets meer van. Maar dat gaat veranderen.

door Berrit de Lange
illustratie Ruben L. Oppenheimer
Tenzij de boete bij aan­houding ter plekke werd voldaan, bleef tot voor kort een bekeu­ring in het buitenland onbetaald. Het bleek voor de plaatselijke autoriteiten vaak te ingewikkeld de bon alsnog te innen.
Daar komt langzamerhand veran­dering in. Op grond van een Euro­pees verdrag uit 2005 krijgt de au­toreiziger voor overtredingen in andere EU-landen voortaan ge­woon een acceptgiro van het Cen­traal Justitieel Incassobureau (CJIB) in de bus. De EU-afspraken waarin de lidstaten elkaars ver­keersboetes erkennen, zou in 2007 van kracht worden, maar veel lan­den hebben hun nationale wetge­ving nog niet aangepast.
Nederland heeft de regelgeving wel doorgevoerd, net als Frankrijk, Denemarken, Finland, Oostenrijk en Hongarije. Wie over de schreef is gegaan in een van deze landen, moet de bekeuring gewoon beta­len via het CJIB. Andersom kan Nederland boetes innen bij Euro­peanen die hier de verkeersregels aan hun laars lapten. De verwach­ting is dat België en Duitsland hun administratie nog voor het einde van dit jaar op orde hebben, de rest volgt in 2009.
De regeling geldt over het alge­meen voor boetes van 70 euro of meer, opgelegd voor snelheidsover­tredingen, rijden onder invloed, het niet dragen van een gordel en rijden door rood licht. Wie vaker de fout in gaat op buitenlandse we­gen, kan voor een flinke tegenval­ler komen te staan. Op basis van het EU-verdrag kunnen bekeurin­gen namelijk met terugwerkende kracht tot 2006 worden geïnd. Ne­derland heeft verder een kenteken­registratieovereenkomst met Bel­gië, Duitsland en Zwitserland. Het kan dus zomaar zijn dat er toch een bon uit deze landen op de mat valt.
Bij de ANWB komen op dit mo­ment veel vragen binnen van men­sen die een Italiaanse boete heb­ben ontvangen. „Het betreft een schrijven van het Europese incasso­bureau EMO, dat door gemeenten in Italië is ingeschakeld om bekeu­ringen te innen”, zegt ANWB- ju­rist Lisette Schreuder. „Veel men­sen zijn verbaasd, omdat ze de boe­te vaak pas een jaar na dato in de bus krijgen.”
Het gaat om gebieden in verschil­lende Italiaanse steden die voor au­toverkeer beperkt toegankelijk zijn. Het betreffende gebied wordt aangegeven met een bord met de tekst ‘zona trafico limitato’ of ‘ zo­na tutelata’. Het verbodsbord is voor veel toeristen nogal onduide­­lijk, mede omdat het onderbord met een wirwar van pictogram­men en tekst melding maakt van allerlei uitzonderingen. Schreuder: „Mensen zijn geregistreerd als ze bijvoorbeeld naar hun hotel in het betreffende gebied reden om baga­ge uit te laden of in een garage te parkeren. Zij kunnen vrijstelling krijgen, maar dat gebeurt pas als het hotelpersoneel bij het in­checken het kenteken doorgeeft aan de plaatselijke politie.”
Een hoop gedoe, beaamt Schreu­der. „ Om eventueel bezwaar te kunnen aantekenen, is het raad­zaam in ieder geval de hotelreke­ning of het parkeerkaartje te bewa­ren.”
Het is lastig de schade van de va­kantieovertredingen alvast uit te re­kenen.
Een actueel overzicht van verkeersboetes in het buitenland ontbreekt. „ Er zijn zoveel verschil­lende overtredingen en de boetebe­dragen lopen zodanig uiteen, dat het ondoenlijk is al die informatie op onze site te zetten”, aldus een woordvoerster van het CJIB. Het Handboek Europa van de ANWB geeft wel behoorlijk wat informa­tie over de afhandeling van ver­keersdelicten in vakantielanden
wat te doen met een boete ontvangen sept. 2008 maar gemaakt in aug 2007 in italie
nog geen 2009 dus hoor je daar nog wat over via nederlandse kant?
“Nederland heeft de regelgeving wel doorgevoerd, net als Frankrijk, Denemarken, Finland, Oostenrijk en Hongarije.”
Mijn boete werd verkeerdelijk naar Nederland gestuurd ( ben woonachtig in België ), maar de postdiensten uit Nederland waren zo vriendelijk om deze door te sturen naar België… :(

Ik lees hier nergens dat België de regelgeving reeds heeft doorgevoerd, dus voorlopig gaat deze boete richting prullenmand!
Wat is de status op dit moment? ik heb een aanmaning ontvangen niet aangetekend!
Ben nog steeds niet van plan te betalen ik merk dat er erg veel “slachtoffers”
zijn dus moeten we er met z’n allen toch iets aan kunnen doen??
Ook hier het probleem. Binnen 8 minuten 2maal 98.10 euro kwijt aan de restricted area (Via Dell’Angolo).
Absurd dat de ANWB geen collectieve actie onderneemt. Zij vertegenwoordigen de leden toch in dit soort praktijken?

Iemand al vorderingen geboekt???
Ik heb afgelopen vrijdag bericht gehad vanuit Italie naar aanleiding van mijn bezwaarschrift. Mijn zaak is geseponeerd. Dus het kan !!!
Hans,

Hoe heb je dit bezwaarschrift geformuleerd? En waarop heb je je gebaseerd ( verjaringstermijn, … )?
Laat maar wat weten want ik denk dat dit velen onder ons kan helpen.
Beste Johan,

ik heb in mijn bezwaarschrift 3 argumenten gebruikt: verjaringstermijn, door de restricted zone gereden op weg naar een parkeergarage in het centrum (de parkeergarage is verplicht om de nummerborden van de auto’s die daar parkeren aan de politie door te geven) en het feit dat ik het proces verbaal niet begreep aangezien het niet in het nederlands was.

succes, Hans
Bah, net nagevraagd en mijn leasebedrijf had de boetes al betaald voordat ik ze te zien kreeg. Kans op verhaal is nu dus nul.
Geesje Lambers
ik kreeg vandaag 11-11-2008 twee brieven van Incasso Partners Nederland
met de mededeling dat ik twee verkeersovertredingen in Milaan dato: 16-08-2006 nog niet had betaald. Terwijl ik nooit een acceptgiro/of bericht gehad heb van die overtreding “driving/parked in a restricted area without authorization”. Totaal 150,00 euro. overmaken binnen 14 dagen.
Onbegrijpelijk dat dit kan!
@Geesje: Incasso Partners melden (telefoon/brief) dat je het nooit ontvangen hebt en of ze ff willen chillen. Dan kun je het vast met ze regelen op een normale manier.
@Geesje .. niet op reageren .. als ze later aan je kop gaan zeiken vraag je gewoon de originele boete,s (geen copietjes) + vertaling door een beedigd tolk met alle stempels van rechtsgedigheid .. hun kosten uiteraard ..

probeer dat maar eens voor 150 euro te klaren ..
Geesje Lambers
sacha en lincoln bedankt voor jullie advies; ik heb het incasso-bureau gebeld; ik moest maar een e-mail sturen; heb ik gedaan; nog geen reactie terug;
wordt vervolgd
Italië heeft blijkbaar geld nodig, hoorde net nog op de radio dat de maffia weer een leuke miljarden winst gedraaid heeft het laatste jaar.
Ik heb vandaag ook twee bekeuringen binnen gekregen. Overtredingen gepleegd in april 2004 in Pisa, Via Roma…..kennelijk ook gereden in een restricted traffic zone. 2x 115 euro…..ik heb de foto via internet bekeken en het was idd de huurauto. leuk yo.
Is dit nu werkelijkheid of oplichting?
Ik zag dat Hans met succes een bezwaarschrift heeft aangetekend. Is er iemand die een afschrift heeft van een dergelijk succesvol bezwaarschrift?
bvd Leo
hoi hoi,

Gecheckt en bekeuring is echt.
Ook de ANWB geeft aan dat de bekeuringen echt zijn (en te verhalen in Nederland).
Voor huurauto’s: 360 dagen geld vanaf het moment dat het huurbedrijf de gegevens heeft vrijgegeven.

Heb dus betaald :-(
15-11-2008 een brief uit Pisa ontvangen, de gehuurde scooter zou op 27-06-2007 fout geparkeerd hebben gestaan. Jammer voor Pisa, maar ik was van 25-07-2007 t/m 27-07-2007 in die stad.
Gisteren kopieën van hotelrekening, huur van de scooter en de vliegtickets gemaakt, en gemaild naar infostranieri@sepi-pisa.it. Fout staan , wel € 81.
Ben in juli 2003 geflitst voor 30 km te hard rijden in tunnel(s’morgens om 5 uur)
Kreeg in sept 2003 brief uit Zwitserland, maar geen bedrag(boete werd bepaald door Rechtbank),na 1 maand een aangetekende brief ontvangen(omdat ik niet had gereageerd),deze heb ik niet aangenomen.
Ben nooit meer door Zwitserland gereden, heb inmiddels andere auto en ander adres, maar moet in 2009 naar Milaan, wil eigenlijk niet omrijden via Oostenrijk.
Zou de bekeuring inmiddels al verjaard zijn?Wie weet dit??
Ik heb vandaag een boete gekregen vanuit Italie. Of we even € 94,65 willen betalen, omdat we op de Borgo San Frediano hebben gereden. In de brief staat: The vehicle circulated in limited traffic area without authorization. Wie kan mij vertellen wat dit precies betekend en hoe dit heeft kunnen gebeuren.
Hebben ze daar borden voor staan dan. Snap er werkelijk niets van!
Mariska, Dit gaat al enkele maanden zo.
Zelf heb ik 3 boetes gekregen: 1 bij aankomst, 2 bij vertrek (kennelijk 2x onder de camera doorgereden binnen 30 min). Deze link laat je zien hoe je gepakt bent:

http://www.slowtrav.com/italy/driving/traffic_cameras_speeding.htm

Niet echt chique van de Italiaanstjes dus.

Buiten de bezwaarschriften zou je eens kunnen denken aan een klacht bij:

– Italiaanse Ambassade: embitaly.denhaag@esteri.it

– Italiaanse Consulaat: consolato.amsterdam@esteri.it

– Italiaans Bureau voor Toerisme: enitams@wirehub.nl

– De NL ambassade in Rome: rom@minbuza.nl

– Het NL consulaat in Milaan: mil@minbuza.nl

Zelf heb ik die allemaal aangeschreven, als we dat allemaal doen komt er wellicht wat druk.

tank01@zonnet.nl
Heeft er iemand een voorbeeld van een bezwaarschrift voor de boete die ik gekregen heb? En Reesz wil best naar heel jouw lijstje een klacht sturen hoor! Heb jij hier toevallig ook een brief van? Mijn mailadres is hoekandatnou@hotmail.com
Ik heb een tijdje geleden ook twee bekeuringen binnen gekregen vanuit Pisa, zie eerder in deze blog. Maar tot op heden niet gereageerd en ook niets gehoord……dus ik laat het zo.
Ja wel hoor sta je in een parkeer garage a € 40 (5-5-2008)
krijg je ook nog een bekeuring in die zelfde straat (Via Dell ‘Agnolo)
alles staat daar zo lekker aangegeven en borden van weerwar waar geen Italie ganger uitkomt, en dat noemt zich EU lid.
advies ??? betalen of niet
briefdatum 30-01-2009
Geknoei met verkeerslichten: 130 miljoen euro extra boetes

lees dit maar es, die Italianen melken de ( buitenlandse ) weggebruikers blijkbaar met plezier uit.

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/660586/2009/02/02/Drie-keer-meer-boetes-door-gepruts-met-Italiaanse-verkeerslichten.dhtml

voor de mensen hier die een boete kregen: laat jullie niet doen, betaal niet en stuur die protestbrieven!
APPEAL
Prot.Nr. P058/AX0065
Infraction Nr. 1148660/08
This is my appeal to the letter you send me,


If you a member of The EU the traffic boards-plate´s are very bad in your city ,
explain it to the English version so everybody knows what you mean, what well and not is allowed in your city.
That´s easier for the visitors of your city.
Your parking policy is very bad in Firenze.
Parking center has to give the police my Number plate when I parked my car in the parking near Via Dell´Agnolo
I don’t understand the letter you send me, my English is very bad
Time on picture is 10.51.06
Time on Notice of Payment is 10.51.00
Wrong time

So in awaiting of your answer I will not do a payment to your organisation
al eerder op deze site gezet, maar dien naast je bezwaar aan de politie ook je klachten in bij:

– Italiaanse Ambassade: embitaly.denhaag@esteri.it

– Italiaanse Consulaat: consolato.amsterdam@esteri.it

– Italiaans Bureau voor Toerisme: enitams@wirehub.nl

– De NL ambassade in Rome: rom@minbuza.nl

– Het NL consulaat in Milaan: mil@minbuza.nl
Ook wij hebben
eergisteren een brief gehad uit italie(niet aangetekend) een boete d.d juni 2008,klopt wij waren daar in de buurt van pisa alleen heb ik geen enkel idee hoe of wat.Schijnt dat we inderdaad net als velen van jullie ergens hebben gereden waar dit niet mocht?Hebben echt geen flauw idee,ze mogen blij zijn dat er toeristen komen!Wij zijn in ieder geval niet van plan zomaar tebetalen we wachten gewoon even af.Misschien dat iemand een tip heeft wat tedoen.
@ irene – bezwaar indienen
Esther Peters-Bonte
Ja, ja, ook wij zijn blijkbaar op 09-06-2008 nietsvermoedend een “limited traffic area” ingereden zonder “authorization” in Florence (94,65 euro). Wij zijn ons van geen kwaad bewust gweest, terwijl wij toch altijd goed op de borden letten. Van de ANWB rechtshulp heb ik begrepen dat vrijwel alle bekeuringen die meer dan een jaar na dato zijn verstuurd en waar bezwaar tegen wordt gemaakt komen te vervallen, maar heeft er al iemand ervaring met het indienen van een bezwaarschrift tegen de boete die BINNEN een jaar is gekomen? Ben zeer benieuw naar reacties.
Grappig (not),

Is dat dezelfde ANWB rechtshulp die ons aanraadde om te betalen omdat de boetes (verhoogd) ook via Nederland geind gaan worden.
Esther Peters-Bonte
Afhankelijk van het land waarin de een overtreding hebt begaan kan er inderdaad via Nederland geind worden. Italie heeft (vooralsnog) geen overeenkomst met Nederland hiervoor, en zal dus zelf bij jou verhaal gaan halen, door je (aangetekende) bekeuringen te sturen. Reageer je hier niet op, dan kun je bij een later bezoek aan het land alsnog gaan betalen, inclusief alle verhogingen. Maar als je dus in Italie meer dan een jaar na dato een bekeuring op de mat krijgt is het aan te raden een bezwaarschrift in te dienen, omdat in dat geval er waarschijnlijk een kwijtschelding zal volgen (zo heb ik het althans van de ANWB rechtshulp begrepen).
Ik heb tot op heden nog steeds niet betaald. Heb namelijk geen aangetekende brief ontvangen. Hebben jullie allemaal wel een aangetekende gekregen?
Hoi mariska nee ook wij hebben geen aangetekende brief gehad.Zolang wij die ook niet hebben zie ik geen enkele reden om de boete tebetalen.Wij gaan dit jaar echter wel naar italie….hoop dat het goed gaat…
Hallo, ook ik heb na de eerste brief niets meer gezien en dus ook niet betaalt en ben dat nog steeds niet van plan.Gaan dit jaar wel weer naar Italië , ben benieuwd
Esther Peters-Bonte
Na de eerste brief heb ik ook niets meer aangetekend ontvangen. Wel heb ik e-mail contact gehad met de EMO, waarin ik ze heb gevraagd om fotografisch bewijs van mijn zogenaamde overtreding. Ik heb een mail terug gekregen met een foto van de betreffende straat. De EMO geeft in de mail aan dat daar het internationale “verboden in te rijden” bord staat, wit met rode rand. Maar als je de foto bekijkt zie je daar wel een groot bord verboden te parkeren, maar helemaal geen “verboden in te rijden” bord! Verder staat er nog een bruin bord met een hoop tekst, alleen in het Italiaans, en daarop staat dus blijkbaar dat je er niet in mag (volkomen onbegrijpelijk als je de taal niet machtig bent).
Had de borden gevonden via google, kon er ook niets van wijsmaken. Vind het een beetje lijken of ze aan het verbouwen zijn, tussen bepaalde tijden, door de hamertjes. Wij weten nog niet waar we dit jaar naar toe gaan met vakantie. Ik wacht jullie verhalen wel af, HAhahahhahahaha.
Hallo,
jaja ook ik zit bij de “gelukkige “Belgen….
wij hebben vandaag een boete in de bus gekregen.
wij zouden ook op een rijstrook gereden hebben daar waar niet mocht.De brief is officieel en bovendien in het Nederlands opgesteld
datum overtreding 21 sep 2008 tijdstip 09:58:00
plaats: via senese

vermelding: ART7 comma1A/ e14 IN REL -BEZETTE BIJ HET RIJDEN RIJSTROKEN VOORBEHOUDEN AAN VERKEER ANDERE VOERTUIGEN AANGEDUID DOOR DE VERKEERSTEKENS

bedrag 101,85 euro !

deze brief is onder gewone omslag (niet aangetekend dus) verzonden op 23/06/09
ze vragen me te betalen binnen de 20 dagen….

wie van jullie heeft meer tips wat te doen…

ik vind dat ze In Italie daar de toeristen ferm aan het melken zijn! MIJ ZIEN ZE ER IN IEDER GEVAL NOOIT MEER TERUG !

wie betaald wie niet? bezwaarschiftvoorbeelden? help help help
u kan mij bereiken op juweeltje5@hotmail.com
bedankt!
bij mij kwam vandaag dus ook onder gewone post de boete binnen.
Ik vermoed dat als ik niet binnen de 20 dagen betaal snel een aangetekende briefwissel zal volgen.Wat als je die brief weigerd ? dan wordt hij terug gezonden naar de verzender…..en dan…..?

juweeltje5@hotmail.com
juweeltje,
als belgische inwoner heb ik vorig jaar ook een aanmaning gekregen; heb toen wel het geluk gehad dat de bestemmeling verkeerdelijk als inwoner van nederland werd aangeduid; het nederlandse postbedrijf was wel zo vriendelijk ( sic ) om de brief naar belgië door te sturen… . Heb dan ook niet verder gereageerd en tot vandaag niets meer gehoord.
informeer je bij de bevoegde diensten of inmiddels belgië de wetgeving betreffende uitwisseling van boetes met italië heeft aanvaard, ik weet dat dit in 208 nog zeker niet het geval was.
in jouw plaats zou ik zeker bezwaar aantekenen, doe dit aangetekend en vraag nederlandstalige rechtspleging. niet geschoten is altijd mis!
veel succes met je actie!
Johan,
bezwaar aantekenen?
het kan wel zeker zijn dat ik inderdaad daar door heb gereden, maar helaas na 9 maand weet ik niet meer wat ik daar deed?misschien was ik verdwaald, reed ik naar mijn hotel…?
ik vind 9 maand totaal absurt, ik heb geen bewijzen meer…
of moet ik gewoon wachten tt er een Aangetekende schrijven komt?
ze hebben volgens HEN 360 dagen de tijd om de boet te incasseren…..
Juweeltje,
Lees de reacties hierboven eens. Niemand heeft tot op vandaag blijkbaar een aangetekend schrijven gekregen; je moet uiteraard zelf uitmaken of je gaat betalen of niet, ik zou het in ieder geval nooit doen. Italië tracht momenteel dit koetje te melken, en wie ( té ) braaf is kan het zich achteraf weeral beklagen!
Groetjes.
Ik heb net even naar mijn advocaat gebeld.Hij meld me, gewoon niet reageren noch betalen.Zeker niet omdat het per gewone post ging….
veel te laat volgens hem, dat ze maar het nodige doen.

Een vriendin van mij die al meer dan 10 jaar in Italie woont zegt hetvolgende :
ze heeft wat opgezochtop het internet , en volgens haar hebben ze maar 150 dagen de tijd voor de inning…. :


Multe: valida la notifica anche oltre i 150 giorni
mercoledì 12 settembre 2007 by Finanziamenti
Una circolare emanata dal Dipartimento Pubblica Sicurezza del Ministero dell’Interno ha chiarito che anche per le multe per infrazioni al Codice della Strada la notifica di infrazione è valida anche quando raggiunge il destinatario oltre il termine previsto dalla legge (150 giorni), purché la Pubblica Amministrazione abbia spedito il plico prima di tale scadenza.
A partire quindi dal 20 Agosto le multe notificate oltre il termine dei 150 giorni, ma spedite prima di tale scadenza sono valide.


Una corsia preferenziale è una corsia riservata solo ed esclusivamente al trasporto pubblico (autobus, taxi) e ai veicoli di soccorso e di polizia. Queste corsie non possono essere mai utilizzate dai veicoli privati. La corsia preferenziale è indicata da segnaletica verticale di divieto di accesso.Il controllo degli accessi a questa corsia può avvenire attraverso dispositivo di controllo con foto camera o da personale della polizia.

ze ging ook eens haar Italiaanse advocaat raadplegen.Ik hou jullie op de hoogte !

ik ieder geval wacht ik nog met te betalen…..
ja opnieuw wat verder info uit Italie.
Blijkt volgens haar advocaat dat ze 150 dagen de tijd hebben voor de Italianen in te lichten en 360 dagen voor de buitenlanders….

maar we leven nu eenmaal in ons eigen land.Mijn advocaat zegt, betaal niet.Ze hebben nu voorlopig nog geen bewijs dat ik de brief daadwerkelijk gekregen heb.Dus ik betaald niet!
Esther Peters-Bonte
Wij hebben tot op heden het aangetekende schrijven niet ontvangen, alleen de niet-aangetekende bekering, waartegen je geen bezwaar mag maken totdat de aangetekende bekeuring is binnen gekomen (Italiaanse logica). Het is nu meer dan 1 jaar na dato, dus zou nu ook “verjaard” moeten zijn.
Verhaal Pisa/Via Roma/Circulating…./ E115,==/8 juli 2008 . Wel aangetekend.
Hoe kom je in die applicatie voor foto?????
CJIB zegt ga naar Italiaanse amb => ital.consulaat=> ned consulaat Florence…
dit forum gevonden.
Ik begrijp hier dat bezwaar maken tot seponering kan leiden, vw verjaring en taal? Moet dat bezwaar naar Pisa, in het ‘engels’?? Wie weet (al) meer?
Peer, best eens forum hier lezen vooralleer te posten, je zal al veel meer te weten komen.
Normaal zou het blijkbaar in het Italiaans moeten, maar daar zou ik toch tergen protesteren hoor en in je eigen taal schijven.Als ze daar de boete in het Nederlands opstellen, dan moeten ze maar het bezwaarschrift ook in het Nederlands lezen.
Ik heb nog geen aangetekend schrijven ontvangen, dus ik reageer daar dan ook niet op.
Ik voel me gemolken door de Italiaans maffia overheid !
Antwoord van het consulaat:

U bent naar ik aanneem een ‘beperkt verkeer zone’ (Zona a traffico limitato) ingereden. Het bewijs (uw nummerbord en de vermelding van de plaats waar de foto gemaakt is) is afdoende. U krijgt deze boete nu pas omdat pas sinds kort ze ook internationaal traceerbaar zijn (de auto’s). Op de boete staat als het goed is een nummer waar u meer informatie kunt krijgen, ook in het Nederlands. Om bezwaar te maken moet u wahten op de herinnering (rettifica). Hierop staat een adres waar dit ook in het Nederlands kan.De boete op zich is terecht (gezien de Italiaanse verkeersregels) en duidelijk. De manier waarop deze geind wordt (een jaar later en, ter uwer informatie, 30 euro meer voor buitenlanders dan voor Italianen) biedt uimte voor bezwaar.Ik hoop u duidelijk te hebben geinformeerd.Met vriendelijke groet,

Namens de consul-generaal

Diederik Diercks
a ha, goed om te te voegen aan een bezwaarschrift dus.

30 euro meer dan de Italiaantjes……

dat de boetes Internationaal traceerbaar zijn kan wel, maar of ze gevolg geven in eigen land blijft een vraagteken volgens mij…..
blz 133 teletekst, 17 juli 2009

Vragen van de Ned Ambas aan Italie over de hoeveelheid bonnen aan buitenlanders in ZTL (autoluwe zone). Zij weten niet dat er een ontheffing nodig is. En waarom betalen zij meer?
@dhr Diederik Diercks

Beetje slappe reactie voor een consulaat dat pretendeert op te komen voor de rechten van Nederlanders in Italie, te meer daar het hele elitaire corps diplomatic betaald wordt van belastinggeld van de gewone burgers (dat terwijl jullie zelf geen veelal geen belasting betalen hoeven te betalen. De boetes zijn niet terecht omdat op geen enkele manier duidelijk is dat men een overtreding maakt: hier zie je hoe je wordt gepakt: http://www.slowtrav.com/italy/driving/traffic_cameras_speeding.htm

Gezien het teletext bericht is reactie consulaat ook alweer achterhaald en wordt er EINDELIJK een actie ondernomen door de – normaal kennelijk alleen lintjesknippende en borrels aflopende – ambassade en de burgers hopelijk eens waar krijgen voor hun belastinggeld. Iets wat ik zelf al ruim een jaar geleden bij de ambassade op heb aangedrongen. Dus voor iedereen nogmaals, naast officieel bezwaar ook een klacht indienen bij:

Italiaanse Ambassade: embitaly.denhaag@esteri.it

– Italiaanse Consulaat: consolato.amsterdam@esteri.it

– Italiaans Bureau voor Toerisme: enitams@wirehub.nl

– De NL ambassade in Rome: rom@minbuza.nl

– Het NL consulaat in Milaan: mil@minbuza.nl

Uiteindelijk gaat het helpen als er maar genoeg mensen werk van maken !

Zit zelf inmiddels in een bezwaarfase en heb sindsdien al een jaar niets meer gehoord.
Graag breng ik de Posting van Johan op 4 february 2009 nog een keer in herinnering:

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/660586/2009/02/02/Drie-keer-meer-boetes-door-gepruts-met-Italiaanse-verkeerslichten.dhtml

Kan allemaal geen toeval meer zijn.

Nogmaals NL Ambassade en NL Consulaat: ACTIE !
De Telegraaf vandaag: ” Vooral bij de Nederlandse ambassade in Rome, de ANWB en rechtsbijstandverzekeraar DAS klagen de laatste tijd veel Nederlanders”

http://www.telegraaf.nl/buitenland/4420838/__NL_ers_massaal_bekeurd_in_Italie__.html

Mede dankzij de klachten van de mensen op deze website hebben we de politiek geactiveerd !!

tank01@zonnet.nl
van zodra ik een aangetekende zou krijgen zal ik eveneens de Belgische ambassande via brief op de hoogte brengen en klacht indienen.

voor de Belgische gedupeerden : http://www.diplomatie.be/romenl/
Tijdens onze vakantie in italie….jaja heb ik van mijn schoonmoeder tehoren gekregen dat er een aangetekende brief( iets over een jaar na dato)binnen is gekomen en op postkantoor op ons ligt tewachten.Ben geen zins van plan deze bekeuring die telaat is tevoldoen.Hebben jullie sugesties welke stappen we moeten ondernemen?Zijn net terug uit italie en lees van alles van bezwaarschrift indienen(in het nederlands doe ik dat)en zo ja naar welk adres…italiaanse ambassade of naar het adres van afzender?Wie heeft tips dank je wel!
Irene,

ik meen dat er hierboven reeds voldoende uitleg verschaft werd om op een doeltreffende manier te reageren op een aanmaning uit Italië.

ook aan alle toekomstige posters: doe eens de moeite om de vorige posts te lezen hè…
Beste Johan,heb de reaktie geschreven toen ik net vannacht terug kwam uit italie,en heel snel over de dingen heen gelezen.en nu heb de de uitgebreide reakties pas kunnen doornemen.
ja, vandaag is er een aangetekend schrijven toegekomen, hij ligt nog op de post.
wat hebben jullie allen gedaan?

zo ik die afhalen ?
bezwaar indienen?

mijn wagen was een Italiaanse huurwagen…..
Ik heb van dhr Tore van het consulaat te horen gekregen dat dit alles met de verkiezingen te maken heeft en ik de bekeuring weg mocht gooien. Ik heb geen schriftelijke verklaring natuurlijk. Tel. consulaat 020-5502050.
Daarnaast verjaart de bekeuring uit het buitenland na 360 dagen (juridische afdeling ANWB), zij hebben ook een voorbeeld bezwaarschrift.
ha, het was een internationaal aangetekend schrijven, maar van totaal iets anders.
gelukkig…….
Zo, ondertussen zo’n goeie 4maand later (zie vorig schrijven van mij) , ontvang ik een 2de, niet aangetekende brief met de welke dat mijn begaande overtreding nu een “vaststelling van vertreding van de verkeersregels” geworden is, en dat ik binnen de 60 dagen het bedrag dien over te maken op berlusconi’s rekening

mijn vastgestelde bekeurig was met een Italiaanse huurwagen, nu meer dan 405 dagen geleden.
Op mijn eerste schrijven heb ik nooit gereageerd, gezien mijn 2de schrijven ook niet aangetekend is, twijfel ik nog steeds of ik hierop zou reageren.

Ik las ergens, wanneer het een huurwagen is, ze 360 dagen de tijd hebben “vanaf” ze de gegevens gekregen hebben van de verhuring maatschappij, maar ja wanneer is dat?en hoe kom ik dat te weten……

wie weet raad?
heb 2 mnd. geleden voor snelheidsovertreding in italie een boete gekregen van ca.eur.180. niet betaald, zojuist een
aangetekende brief met reminder ontvangen incl. dreiging
dat bedrag bij niet-betaling wordt verhoogd naar ca. eur.
340. ik sta in dubio:wel of niet betalen.
heeft iemand goed advies?
ton 05/11/09
Ton,
hoe lang is het geleden dat je die overtreding deed? 2 maand geleden of 2 maand geleden een boete ontvangen?
@juweeltje:
de overtreding was in mei, ik kreeg het 1e boetebericht
rechtstreeks uit italie, dus niet van cjib, ca. 2 mnd.
geleden, en nu dus net een reminder.
bedankt voor reactie! ton
ik merk hier alvast dat ze vlugger een aagetekend schrijven sturen naar Nederland, hier in Belgie onving ik een 2de schrijven, weer niet aangetekend.

Ingeval van Ton, gezien het aangetekend komt zou ik die maar betalen , zeker omdat hij binnen de 2 maand ontvangen is;
Ik weiger te betalen, gezien het belachelijke 365 dagen regel dat de Italianen gebruiken, na 1 jaar weet ik echt niet meer wat ik daar toen deed, en heb ik ook geen parkeerbewijs nog hotelbewijs meer bijgehouden.

Ik vraag me af of ik nu een bezwaar moet indienen, of beter te wachten tot het eerste aangetekend schrijven?
misschien helpt dit je : vertaald met google :
Als de overtreding niet onmiddellijk kan worden betwist in het verslag, met gedetailleerde referenties van de overtreding, met opgave van de redenen die het onmogelijk maakte voor de onmiddellijke context, moet worden betekend binnen honderdvijftig dagen (360 dagen, indien de kennisgeving wordt in het buitenland) de werkelijke dader of, wanneer zij niet zijn geïdentificeerd, een van de partijen die verantwoordelijk zijn, hoofdelijk, zoals blijkt uit de verslagen van de PRA en het Land Transport Department ( “Motors”).
Iemand nog ervaring met het niet betalen van de boetes? Ik heb er weer 2 binnen gekregen.
ja hoor,
het eerste schrijven heb ik genegeerd, op het 2de schrijven heb ik aangetend bezwaar ingediend; en toevallig heb ik gisteren van hen hun 1ste aangetekend schrijven gekregen war mij gevraagd word de boete + aangetekend schrijfkosten te betalen, anders wordt het verdubbeld.
aan de aangetekende brief te zien, reageren ze niet op mijn schrijven maar is het eerder een rappel;
Ik hou voorlopig mijn voet stijf en betaal niet, gewoon omdat ik met hun schrijven van meer dan 360 dagen ze hun tijdslimiet overschreden heb.Het is een pure melkerijgedoe, en mocht het ooit voor de rechtbank hier in Belgie komen (waar ik sterk aan twijfel) zal de rechter hiervoor wel begrip hebben!
maar zoals ik al zei, ik laat mij niet zomaar melken gelijk een koe;
nog iemand die zijn ervaringen wil delen……?
Hoe staat het met bekeuringen uit italie?
Worden die ook verhaalt in Nederland als je niet betaald?
voila, na een bezwaar ingediend te hebben, beleefd weliswaar, kreeg ik enkele dagen gelden hun schrijven: boete geseponeerd !
@juweeltje: Gefeliciteerd! Wij kwamen onlangs terug uit Florence, echt overal gereden, en hoorden toen pas dit verhaal…. Nu reden wij wel een Italiaanse huurauto, misschien zat daar een vergunning op, check ik nog.

Vraagje: zou ik toch vast jouw bezwaarschrift mogen hebben? Zou ik heel blij mee zijn!
@juweeltje:
Ik zit met identiek hetzelfde probleem als jij, voor 3 vermeende overtredingen in maart 2009. Ik ben ook geïnteresseerd in het bezwaarschrift. Op voorhand van harte bedankt.
voor de mensen die dit wensen, wil ik hen wel helpen door mijn bezwaarschrift te bezorgen bezorgen, enkel via aanvraag e-mail.
Ik vraag je dan ook deze niet blindelings over te schrijven, want dat kan alleen maar argwaan wekken en misschien in uw nadeel spelen !

Ik wil het bezwaarschrift doormailen naar iedereen die het wil hebben, alleen niet voor eeuwig….u begrijpt wel wat ik bedoel.
dus mailen kan (nu nog) naar juweeltje5@hotmail.com
ik heb ondertussen vele vele malen mijn bezwaarschrift doorgegeven naar diegene die dat vroegen.
Ik hoop dan ook voor hen, dat dit geholpen heeft.
Ondertussen zijn wij enkele maanden verder.
IK HEB HET BEZWAARSCHRIFT DEFINITIEF VAN MIJN COMPUTER VERWIJDERD, dus erom vragen heeft GEEN ZIN MEER;……

had ik dat niet gedaan, dan zit ik hier nog jaren te mailen, en dat ik ook niet de bedoeling natuurlijk,

succes iedereen !
Lezers,ik wou even vermelden dat men elk incassoburo in nederland kan inschakelen om het boete bedrag te-innen.Ik dacht eerst ook dat het allemaal via centraal justieel incasso buro zou gaan,bij verdere navraag bleek dit niet zo tezijn.Hebben uiteindelijk het bedrag(wat erg was opgelopen)maar voldaan,ben van het gelazer af.Ook al ben ik het er niet mee eens.Succes allen.
In Duitsland zegd de wet dat bekeuringen in het verkeer naa 3 maanden komen te vervallen. Ik bedoel als je binnen 3 maanden wat hoord zou ik gewoon betalen bij voorbeeld fout parkeren €5,– 10 km te hard €15 tot 20 km te hard €30,– dus waar hebben wij het over
Ik wil deze weer even oprakelen.

Ook in 2011 zijn ze nog traag van begrip maar inmiddels is alles wel in het Nederlands op papier gezet. Op 21/6/2010 heb ik ook onwetend in een autoluwe zone gereden in Florence (cso dei Tintori), op 2/8/10 is dit vastgesteld, op 18/4/11 is de brief opgemaakt en op 7/5 ontvingen wij deze, niet aangetekend. Net binnen het jaar dus.

Ik heb alles gelezen wat hierboven staat. Als ik het goed begrijp kun je pas bezwaarschrift indien zodra je een aanmaning krijgt of als je eerst betaalt?

Volgende zin onderaan de brief kan ik niet zo goed plaatsen:
“Onderhavig verzoek wordt niet als betekening van de overtreding beschouwd. De ontvanger kan beslissen deze minnelijke schikking te aanvaarden.”
Ben ik nu vrij om te beslissen of ik wel of niet betaal?
Hopelijk kan iemand hierop reageren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).