Sneaky radarcontroles in Zwitserland

Auteur: , 47 Reacties

Ola oranjefans! Of bergwandelaars, snowboarders, cultuursnuiver, whatever. De Zwitserse politie heeft een fijn nieuw geheim wapen ingezet tegen te hard rijden.

Aangezien je in Zwitserland wordt onthoofd als je te hard rijdt binnen de bebouwde kom, leek een waarschuwing ons wel op de goede plek. Ieder rijtje geparkeerde auto’s kan dus een flitsauto bevatten. Dat was vroeger ook zo, maar dan moest de flitsauto niemand voor zich geparkeerd hebben. Dit breidt de mogelijkheden nogal uit om op “strategische” plekken op snelheid te controleren.

Mocht je denken: “Ik heb toch geen kaarten, dus het maakt voor mij niet uit.” Klik nog even hier naartoe, wij hebben nog kaarten in de aanbieding.

Met dank aan Fons voor de foto’s!

Sneaky radarcontrole Zwitserland

Sneaky radarcontrole Zwitserland

Sneaky radarcontrole Zwitserland47 reacties

Autoblog, please, delete dit artikel voor Spee het ziet!
Dit gaat werkelijk nergens meer over!
Hopelijk blijft het alleen binnen de bebouwde kom..
Als ze dit daarbuiten gaan proberen is het autorijden
simpelweg niet meer spannend!
Wél netjes parkeerschijf leggen…
Wat een smiechterts, hopen dat onze vriend Dhr. Spee het niet ziet.
Je kunt beter overal in Nederland nep-flitspalen neer zetten, volgens mij werkt dat veel beter en goedkoper
dude dit is wel een heel slim idee van de blauwbroeken, niet dat het leuk is of zo, ook nog eens in een sirius of hoe dat hokje ook heet ik hoop niet dat onze agenten dit gaan gebruiken
Als ze overal nep-flitspalen plaatsen zal het de staat niets opbrengen, maar alleen kosten…
Het werkt, maar het is meer een kwestie van geld denk ik.
Wat een stelletje honden.
Ik ben het helemaal met Maarten eens..delete, nu het nog kan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Corrado vr6 slc
Gewoon je auto ernaast zetten (dan maar ff dubbelparkeren)
Of erlangs rijden en een sticker over de lens heen plakken als er niemand in zit ;)
Als het gaat om verkeersveiligheid, blijkt dat die borden “U rijdt 51 :(” veel beter werken dan flitsen.

Veel mensen rijden namelijk onbewust te hard. En dat is ook het soort hardrijden dat gevaarlijk is; in gedachten zijn en dan te hard rijden (en bijna per definitie langzamer reageren).

Mensen die niet reageren op dat soort opvallende borden, zijn vaak ook de mensen die zich verder niets aantrekken van flitspalen of pakkans…

Nuttig aan het flitsen vind ik dat mensen die extreem veel te hard rijden (met name binnen de bebouwde kom!!!) wel financieel hard gepakt worden. Op de snelweg vind ik het echter onterecht. De meeste ongevallen daar hebben niets met snelheid te maken en worden ook nauwelijks minder erg bij lagere snelheid (laatst vrachtwagen op bus op A67 bijv.)…

Maar in de bebouwde kom heb ik geen behoefte aan 80-rijdende sjonnies die door smalle straatjes racen waar ook kinderen spelen…
of je vrouw er even voor laten strippen, en dan zelf met 180 door rijden…

eerlijk is eerlijk: wel leuk bedacht.
Hoax
Gewoon auto van “De Grote Beurt” editie Zwitserland ;-)
ZwerverRoodbaard
@Sorcerer

Je hebt compleet gelijk dat lijken mij ook de beste oplossingen.

Ik woon zelf aan een straat die eindigd op een weg waar je 80 mag. Het stukje waar je 30 moet is zo’n 150 meter lang maar niemand trekt zich daar wat van aan terwijl er 2 straten zijn die van rechts komen. Al vaker meegemaakt dat een motor uit moest wijken en richting de berm ging, waar 15 m verder een bord einde bebouwde kom staat.
Interessant hoe er in de tekst van deze post nergens wordt gesproken over deze nieuwe methode. De tekst lijkt volledig los te staan van de foto’s en de nieuwe flitsmethode. Wat zien we hier eigenlijk, hoe werkt het?

“Dat was vroeger ook zo, maar dan moest de flitsauto niemand voor zich geparkeerd hebben. Dit breidt de mogelijkheden nogal uit om op “strategische” plekken op snelheid te controleren.”

Waar refereert “dit” naar dan in deze context? Zoals het er nu staat, lijkt het alsof wanneer er geen geparkeerde auto’s voor de flitsauto staan, de mogelijkheiden uitgebreider zijn om te flitsen. “Dit” refereert naar de zin ervoor.
waaar slaat dit op dit is niet meer voor de verkeersveili heid….maar alleen om de staatskas te spekken!
in het voorbijrijden effe de passagiersdeur opengooien en dan zijn we van die camara ook weer verlost!
Wat loopt iedereen hier weer te schelden. Als je in Zwitserland bent heb je je aan hun verkeersregels te houden. Dit is heus niet voor de Zwitserse staatskas, daar zit genoeg in. Zwitsers hebben gewoon een hekel aan snelle auto’s. Dat weet iedereen. Autoracen is nota bene verboden in Zwitserland. Als je het niet leuk vind ga je daar niet naar toe. Maar niet hier zitten mieten.
Laten we hopen dat dit ook “dikke bullshit” is Robbie.
Moet die auto niet per ongeluk verkeerd om staan, kun je wandelaars zien.
Waar blijven ze het halen ?!

Uit pure angst gaan sommige chauffeurs al op de rem staan bij groen, mocht het plots op oranje gaan…
De zwitsers strijden in elk geval NIET met open vizier, meneer Spee! Zoals die zwitsers het nu gaan doen, zo doen wij het niet he? Want dat is wel heeeel erg achterbaks, nietwaar?
ze mogen het EK organiseren en ze denken dat ze alles mogen …
als ik uit ga aan het Lago D’Iseo rijden we ook altijd langs zo’n uw rijd nu ##Km/H tis ondertussen een aardige strijd geworden wie er het snelst (binnen het limiet) langs kan.

Je mag daar maar 50, dus wie kan er het gehele traject 50? .. klinkt niet zo moelijk, maar het is berg op (of af, afhankelijk hoe je rijd) en het werkt stukken beter dan een flitspaal wat daar staat iedereen voor stil…althans probeert, als je die rem sporen er soms voor ziet :S
Dit begint toch wel een hoog 1984 gehalte te krijgen…

Nou ja, als die Zwitsers daar nou gelukkig van worden. Als ze dat soort shit hier ook gaan invoeren, wordt het toch echt tijd om snel over de grens te vertrekken…
@Klaas:

Autoracen is nota bene verboden in Zwitserland.
Echt? Dat lijkt me toch wel errrg absurd…
Is da wel echt? Heb gelijkaardige foto’s een jaar geleden al in mijn mailbox gekregen maar dan zogezegd van Belgische auto’s
“Hopelijk blijft het alleen binnen de bebouwde kom..”

Er zijn plaatsen zat binnen de bebouwde kom waar harder dan 50 echt niet kan. Maar er zijn ook o-v-e-r-z-a-t veel plaatsen binnen de bebouwde kom waar je gerust 70 kan.
Rara waar zouden ze dit karretje het liefst zetten binnen diezelfde bebouwde kom?
Is het geen in/uitgebouwde koffieautomaat?
Wow! Wat sneaky! I kzag het eerst niet eens!
Prachtige manier van oplossen vind ik persoonlijk. Binnenkort ben ik er gedomicilieerd dus ik mag oppassen.
ik weet niet hoe het in nederland zit, maar in belgie kijk ik naar verdachte auto’s gewoon naar de 2de antenne (zoals op iedere politiewagen) (tot nu toe altijd succesvol gebleken). waarom heeft deze dit niet??

gr
De fik erin…
mooie oplossing
Een oranje spuitbus doet wonderen, heb ik gehoord.
@ gizze

hehe.. die 2de antenne truk pas ik ook altijd toe :D Ik moet wel zeggen: ben derstrax even gevolgd door een verdachte auto met 2 antennen.. ik hield me rustig aan de regels.. bleek toen ze voorbij reden dat het gewoon een oud vrouwtje en man waren :-/ Ik veronderstel dat die 2de antenne een gps ontvanger was of iets dergelijks :)
Deleten
gewoon
ECHT FLITSERS ZIJN KLOOTZAKKEN DIE
de mensen treiteren en ze doen het zelf.
PS: Mss bij ons(belgie) gaan de vrachtwagenchauffeurs Brussel lam leggen
donderdag of vrijdag
echt Heel europa moet het doen!!!!!!!
dure benzine prijzen
TAKSEN afschaffen
en minder voor de monarchie
ze verkwisten toch maar alles (belgie ) althans
Nederland en Belgie(vlaanderen) Komaan hé
Hey, ik zie mogelijkheden voor dit soort auto’s!
Mee op vakantie naar Groot Brittannië tijdens mooi weer. En dan hopen op veel korte rokjes!

Zo. Dat was even een broodnodige positieve bijdrage. ;)
Aanvulling: Bovenstaande zou ik niet in Schotland proberen ;)
(ja, ik weet wel dat daar niet alle mannen in een kilt rondlopen :roll: ;) )
Ik zou zegen pak je oranje hoed en plak em er overheen.. of doe wat oranje grafiti werk op..
Tomiseentijger
Ëën grote sticker en er is niks aan de hand:)
Ze zouden beter apparatuur tegen drugsmokkel en wapeninport aanschaffen i.p.v. de doorsnee burger het leven zuur te maken! In België zijn er politiediensten die bij gebrek aan auto’s met het openbaarvervoer hun werk moeten doen. 1 computer voor 5 agenten in Antwerpen en ga zo maar door.
Maar flitsbakken van 300.000 euro/stuk aanschaffen en het land er vol van zetten dat doen ze wel. Ondertussen komen er tonnen drugs binnen via de haven van Antwerpen en met veel geluk vangen ze er 1% van!
sneakie:P
hahah
Waar gaat dit naartoe??!
Bah, flitsen = saai. Als agent jaag ik het liefst op bejaarden. Die maken namelijk de meeste verkeersfouten van iedereen.

Geen knipperlicht, zomaar afslaan of van baan wisselen, knipperlicht aan laten staan, veel te langzaam optrekken en rijden, zwabberen, geen voorrang verlenen. Iedereen ergert zich blauw aan ze.

Ik volg ze dan een minuut of tien en geef ze een bekeuring voor elke overtreding, gemiddeld 4 per ritje. Dat is scoren!

De leukste zijn van die oude vrouwtjes die onder de medicijnen zitten. Ze zijn zo versuft dat ze er pas een paar uur later achter komen dat ze deze maand 350 euri van hun AOW mogen inleveren. Dan laten ze de auto wel even staan. Hoop ik dan.

Het liefst trek ik hun rijbewijs meteen in. Onder de medicijnen zitten, of met +5 brillen onder je stuur door turen, is gevaarlijker dan een fles wijn naar binnen klokken en dan gaan rijden. Ik heb liever 1000 automobilisten die gefocust 140 rijden dan ééntje die met 80 over de weg zwabbert.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).