EU wil waarschuwingen bij autoreclames

Auteur: , 36 Reacties

De EU wil weer eens ergens een regeltje voor hebben. Deze keer eisen ze dat autofabrikanten de verbruikscijfers en CO2-uitstoot van hun modellen duidelijker vermelden in advertenties.

Het idee komt van Europees-parlementslid Chris Davies, die denkt dat niemand voor zichzelf kan nadenken en graag wil dat 20% van alle ruimte voor autoreclames wordt gevuld met milieuwaarschuwingen. Ondertussen denkt de uitgeversbranche, die ook al een klap kreeg toen tabaksreclame verboden werd, dat fabrikanten hierdoor minder zullen adverteren en daar schiet niemand iets mee op.

In de herfst wordt het voorstel neergelegd bij de Raad van Commissarissen, waarna het parlement zich erover zal buigen. (bron: autocar)36 reacties

Enkel de mensen die achter die SUV rijden sterven jonger!

Maar goed als ze het certificaat hoe zuinig de auto erbij zetten is dat toch genoeg. Je kan ook het gewicht erop zetten, want let op, hoe zwaarder hoe meer rubber je verwerkt en vernieling aan het wegdek.

ach nee dat hoeft niet meer, ze hebben daar al een belasting voor :).
Ik zou het gewoon als iets positiefs adverteren.

Porsche Cayman S. Fun-factor: 254g/km.
Als je mensen bang wil maken, moet je laten adverteren hoeveel benzine het kost om ’s ochtends van Utrecht centrum naar Adam centrum te rijden. En dat dan even x 200 werkdagen.
Ach, niet zeuren.. mensen worden al doodgepest met slurptax, bpm, wegenbelasting en hoge benzineprijzen!
En wat doen ze dan met lui die in een nog meer ‘vervuilende’ Kadett of 205 ui ’89 rijden… een brief sturen met de gevolgen voor het milieu? … ze hebben dr ook echt helemaal geen kaas van gegeten
Gasten van de EU zijn gestoord.Opbergen in een inrichting in Rusland. Nog even en je mag helemaal niets meer,dan alleen belasting betalen
Tomiseentijger
SUV rijden kan u en anderen rondom u ernstige schade toebrengen:)
nu zie je al, dat wanneer je een dealer binnenkomt de prijs nog kleiner vermeld staat dan het millieu label…
t slaat nergens op, zeker al kijk je naar de uitstoot van schepen ofzo…
maar dat was jullie al bekend…
de regering zoekt gewoon iets om nog verder te verzieken:)
Brommerrijders sterven nog 10 x jonger dacht ik hier gisteren gelezen te hebbe :p
Jezus, het word steeds erger… 1984 I tell you!
“Bij Alto rijders komt de klap harder aan”
“Fiat rijders staan vaker stil”
“Mercedes rijden veroorzaakt bierbuik”
De persoon onder de SUV sterft nog jonger. Wat een regeltjes allemaal, niemand kent toch al die regeltjes..
typisch gevalletje van “politicusje-wil-naam-maken-en-verzint-iets-belachelijks-zonder-over-de-gevolgen-na-te-denken-of-andere-opties-te-overwegen”
voorbeelden?
– rookverbod in de horeca,
– betuwelijn
– zuiderzeelijn
– de belachelijke slurptaks.
– advertentieverbod voor tabak
– verbod op terrasheaters
– enz enz..

dikke f8cking groene bord voor de kop onzin
laat ze eens normaal gaan doen in de politiek..!
@JamesBrown, I couldn’t agree more ! Orwell heeft er nooit ver naast gezeten.
@ Bakkerst

Het rookverbod in de horeca is als je het mij vraagt de beste wet die er gekomen is in 100 jaar. Nu kan ik eindelijk zonder die vuile rook genieten van mijn eten en drinken.

En ik discrimineer geen rokers, maar het kan toch niet moeilijk zijn 5 minuten naar buiten te gaan als je wilt roken. Rokers discrimineerden niet-rokers door te roken waar ze wilden zonder hoffelijk te blijven ten opzichte van niet-rokers. Om eerlijk te zijn kan ik niet wachten tot juli 2010, eindelijk eens naar een café gaan zonder thuis te komen stinkend naar sigaretten.

Zoals ik al eerder zei, als je wilt roken, prima. Maar ga dan ten minste gewoon naar buiten zonder te bitchen dat het binnen niet mag. Denk eens verder na dan je peuk lang is.


—Terug on topic—
Voor de rest heb je gelijk, dit is weer zo een voorbeeld van ik wil meer populariteit dus ik verzien even wat onzin wat de mensen willen horen.
Ze doen maar… ik koop toch wel een SUV
Beetje zoals dit dan?
http://img514.imageshack.us/img514/9990/naamloosxt5.png
Nou, je merkt er haast niets van, en het blijft sexy… :roll:
Ik heb nog nooit gerookt maar ik stoor mij ontzettend aan deze nazi regel.. het hoort gewoon bij openbare gelegenheden als de cafe’s enz.. een stukje vrijheid word gewoon in beslag genomen op deze wijze… anti-rokers moeten gewoon net als hippies die alleen bij veganistische restaurants eten bij speciale niet rokers kroegen gaan hangen.
@ Tomiseentijger

Dat van die kleinere prijs dan milieulabel ligt niet aan het milieulabel, maar aan de prijs! Ze kunnen het er ook in koeien van letters opzetten, maar dan zouden de mensen onmiddellijk denken: te duur. Nu zitten ze eerst wat te dromen over de auto, en een goeie verkoper kan hem je dan toch aanpraten, ook al vind je het echt te duur.

Trouwens, wat is hier nu verkeerd mee? Als je wil dat consumenten duidelijk geïnformeerd zijn over de negatieve kanten van een bepaald product, moet je dat verplichten, want de bedrijven gaan het niet uit zichzelf doen.

Belangrijker dan de CO2-uitstoot vind ik echter de duidelijke vermelding van het VERBRUIK. En dat verbruik moet vastgesteld worden door een onafhankelijke organisatie en op een realistische manier. Sommige opgegeven verbruiken zijn echt met alle elektronica uit en door een specialist in zuinigheid gereden, zonder ook maar een km file.
Een politicus die een reukvlag wil achterlaten, die Chris Davies.
He ja, kom laten we de heren politici en vooral de Europese lobbies en commissies verder op iedeeën brengen waar ze hun tijd en ONS geld in kunnen steken om uit te werken:

– Autorijden kan bij verkeerde toepassing ernstige schade toebrengen aan eigendommen van uzelf en anderen
– Inwendig gebruik van dit product kan tot ernstig intern letsel leiden
– Dit vervoermiddel is niet geschikt voor het uitvoeren van chirurchische ingrepen, het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden aan uw genitaliën of het verwijderen van hoofdluis
– Aankoop en gebruik van dit object kan leiden tot verslaving
– Aankoop en gebruik van dit object kan leiden tot verhoogde hartslag, maag- en darmkwalen
– Aankoop en gebruik van dit voertuig kan de rijvaardigheid ernstig beïnvloeden
RAADPLEEG DAAROM ALIJD UW ARTS!

Zo… Sorry hiervoor, mensen.
Maar ik hoop zo ongeveer ettelijke 100duizenden aan gemeenschapsgeld te hebben bespaard die anders door zichzelf veel te serieus nemende anders blijkbaar niets beters te doen hebbende Euro-ambtenaren zouden worden gedeclareerd voor het bedenken van dit soort BAGGER…
Shit wat heb ik nou weer gedaan- Die van verslaving had ik er niet bij moeten zetten, want nou gaat zo’n Licht aan de hand hiervan bedenken dat er inderdaad maar een totaalverbod moet komen op gemotoriseerd privévervoer omdat dat eigenlijk geclassificeerd moet worden onder “Opiaten, Drogerende en Zwaar-Verslavende Middelen”, of hoe heet die groep…
@ Prop

Je bent -edit: doe lief-. Ik ben geen anti roker, maar ik wil gewoon niet dat ze het in mijn buurt doen. Zeker niet als ik aan het eten ben.

En grappig wel je nazi opmerking, alleen ik ben wel diegene die in de gaskamer moet gaan zitten als ze die regel terug afschaffen.. En dan andere mensen nazi’s noemen, kieke dat je bent.

Zoals ik al zei, het kan toch niet te veel gevraagd zijn 5 minuten naar buiten te gaan. Je hebt je peuk gehad en er geen andere mensen mee gestoord. Wil je niet naar buiten, rook dan niet he.

PS, autoblog, sorry voor mijn taalgebruikt maar mensen gelijk prop maken me ge woon zo pissig omdat ze zo eigenwijs en egoïstisch denken.

Terug on topic

@ Esprit de Flandre

Je hebt volkomen gelijk, er rijden veel mensen met een dure wagen en op het einde van de maand gaan ze betogen tegen de koopkracht..
Het is maar net wat je egoistisch noemt, het is vergezocht maar je kan ook van een kant bekijken waarin jij de egoist bent, jij verwacht dat in een tent waarin bijna iedereen rookt dat zij voor jou buiten gaan staan. Een individueel belang tegenover een groepsbelang.
Ondanks dat ik zelf moet kotsen van een sigaret beperken al deze maatregelen steeds meer je vrijheid. Daarom ben ik er ook voor dat bijv. kroegeigenaren zelf deze keuze moeten maken om een rookvrije hippiebar te worden of gewoon lekker door te gaan met een van de eigenschappen die bij een avondje uit horen waar toevallig een select groepje hippies geen trek in heeft die ze kunnen missen qua omzet
zijn ze bij de EU nou ook al jaloers geworden, kenbaar kunne ze daar hun SUV niet meer betalen
@prop

Ik vind het ook niets, dat rookverbod. Ik vind dat ze al dat soort comfort-regels moeten opheffen. Zo schijnt het ook niet toegestaan te zijn om in het cafe te pissen! Eerst voeren ze je al dat bier, en dan willen ze ook nog dat je naar een speciaal hokje gaat, wat vaak nog stinkt ook, alleen om te pissen? Als mensen de geur vervelend vinden, gaan ze toch ergens anders heen? Dat soort urinazis moeten gewoon lekker thuis blijven, als ze niet willen dat ik op ze pis.
Ik vind het helemaal geen slechte regel. Waar heb je zo’n ‘terreinwagen’ voor nodig in de stad en op de snelweg?, zeker niet omdat ze zo mooi zijn. Mensen willen gewoon anderen laten zien hoe stoer ze zijn met zo’n auto en ik vind het er echt triest uitzien. Vooral die hyundai’s en kia’s moeten ze verbieden, dat zijn de mensen die voor weinig geld toch nog in zo’n ding willen rijden.
Voor hetzelfde geld van zo’n Kia sportage koop je een mooie sedan zoals een Ford Focus of een Mazda 6, die veel beter rijdt en er ook veel beter uitziet. En voor het geld van zo’n belachelijke BMW X5 of Range Rover V8 Vogue koop je een mooie Mercedes S klasse of Audi A8. Maar ik denk dat mensen zelf wel zorgen voor de daling van verkopen van SUV’s door de hoge benzineprijzen. Kortom, verbieden die hap!
Kan er dan ook een waarschuwing op elk stembiljet?
WARNING: VOTING FOR POLITICIANS WILL COST YOU MONEY
Ik vind gewoon:

Leven en laten leven
Roken (zij met tabak) en laten roken (ik van ergernis áls ik dat al zou doen) –
Gewoon ieder het zijne of hare- Je kunt altijd de ramen nog open zetten… ;-)
heine =hippie
Het gaat er niet om om mensen te pesten, maar om het fabriceren van te vervuilende wagens te ontmoedigen, waar ik helemaal achtersta. Niemand verplicht je van een SUV of sportwagen te kopen waar je tonnen taks op moet betalen.
Die davis heeft toch al eens vaker zo’n freaky-ass idee gehad; ongeveer een jaar terug. http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/08/europa-gaat-snelle-autos-verbieden

Zou het de man zijn beroep zijn om ieder jaar een doldwaas idee zonder enige toegevoegde waarde uit te broeden? Da’s relaxed, een maf idee per jaar en tonnen euri’s in zijn achterzak steken. Waar zou die volgend jaar mee komen? Verplichte sticker op de auto met de hoeveelheid uitstoot van de auto en welke giftige/schadelijke stoffen er met de uitlaatgassen mee komen (zoals bij de sigaretten)? Of, hoe meer uitlaat(sierstukk)en hoe duurder de auto? Waar zou de man ons begin juni 2009 mee verassen….

Aardig trouwens dat dit topic binnen kortste keren over het rookverbod gaat. Ik zie het allemaal wel hoe het loopt als roker… ik verwacht wel dat de kroegen wel enorm gaan stinken als er niet meer gerookt wordt; zweet, alcohol, pis. Wat dat betreft zijn rokers in een drukke kroeg een soort van luchtverfrissers. Voor restaurants vind ik het overigens geen slecht idee. Echter dat er geen keuze is voor de uitbaters, staat me inderdaad wel erg tegen! De keuze zou er gewoon moeten zijn (like Prop said).
Wat meer aandacht voor het verbruik mag wel, maar er staat bij alle advertenties al genoeg info, naar mijn mening. Mensen die het niet (kunnen) lezen moeten gewoon een brilletje kopen. ;) 20% is echt heel veel, als je de bladvullende (of nog grotere, krantformaat) advertenties wel ziet.
@Heine

Je snapt er niets van. Het gaat niet om een actie tegen SUV’s. En wat er mooi is, is een kwestie van smaak. Het feit dat je een S-klasse (die ook heel veel verbruikt) mooier vindt dan een RR, zegt voldoende over jou smaak.
Ze moeten geen SUV’s verbieden, maar mensen zoals jij, die denken het recht te hebben anderen te vertellen waar ze hun geld aan moeten spenderen.
@heine. Ik vind die gevaarlijk kleine schoenendoosjes een gevaar op de weg. Ze zijn te klein en als ik ze raak rij hebben ze geen schijn van kans. Verbieden die hap.
Kan iemand mij eens zwart op wit aantonen dat al die waarschuwingen op sigarettenpakjes enig effect hebben? Mensen weten al jaaaaren dat roken de gezondheid schaadt. En toch is het aantal rokers tot voor enkele jaren stabiel gebleven.

Helaas worden veel politici niet gehinderd door enige wetenschappelijke kennis van zaken. Misschien moet men op politici een sticker kleven: “brengt de samenleving en vrijheid ernstige schade toe”. Of nog: “deze politicus kan uw levenskwaliteit ernstig in gevaar brengen”.
Ze zouden beter op alle kieslijsten bij elke naam bijzetten welke voorstellen de politicus in kwestie heeft gedaan om je het leven zuur te maken de voorbije 10jaar.
Wedden dat plots die onbekende mensen onderin de lijsten worden verkozen? ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).