Video: klaarkomen na inhaalactie Corvette C6 Z06

Auteur: , 209 Reacties

In verband met de jeugdige lezers zal ik niet te diep ingaan op het begrip klaarkomen. De meeste onder ons zullen weten dat het geen onaangename ervaring is. Wat ik wel een beetje overdreven vind, is klaarkomen omdat je ingehaald wordt door een Corvette C6 Z06. Ik geef toe dat het bijzonder is wanneer je zelf al minstens 150 km/u rijdt en er een Corvette letterlijk als een kanonskogel voorbij schiet. Maar om daar vervolgens je broek voor vies te maken, is wat overdreven, vind je ook niet? Een fractie in je linker buitenspiegel, maar je knippert met je ogen en de Corvette is alweer verdwenen.

En nu klaarkomen maar…! (mirror)

Met dank aan Sjoert voor de tip209 reacties

whahaha kapot lachen die man op het einde xD
ZO! die gaat wel erg hard!
Wat rare gast :s en hij zet dit nog op internet ook..

Btw, hoe hard ging die corvette? ~300 km/u ?! Ik ben niet goed in dit schatten…
W-T-F? 330km/u ?
hij kreunde enkel van die corvette die hem naaide door nog veel sneller te rijden
Oke die Vette stopte 3x abrupt of het ligt aan mijn internet verbinding.
Dit staat er op Youtube naast het filmpje:

“knew the guy… he was doing 320!”

Valt wel mee dus :mrgreen:
Nu weet ik ook eens hoe het is als ik iemand inhaal…
Damn, hoe hard reed die corvette wel niet…
Wwwwwwwwow! :shock:

Ik heb dat ook een keertje meegemaakt. Zelf 150 aan het rijden met de fiesta, en dan ingehaald worden door een witte RUF. Het effect was ongeveer hetzelfde als hier, gewoon een kort maar megakrachtige “ZOEFFFFF”… Maakt je dag wel goed zoiets hè.
WHAHAHAHAHAHA Lachen :D
Hij komt gewoon letterlijk klaar.. Maar idd wel geil maar om nou klaar te komen… ;) ?
lol die gast is egt raar :p
en die in de vette is zot
die gast reed echt niet normaal hard de Z06
Bij het filmpje kon ik me ook voorstellen dat hij zich dood schrok omdat hij op het laatste moment die vette zag en toch maar niet ging inhalen… maar ik lees dat hij wist dat die vette eraan kwam…. rare mensen zijn er toch.
mss zat zijn vrouw ook in de auto en zat ze aan de pook :p

Vet hard wel :)
Dat moeten ze invoeren in videogames! XD
Die vent xD
Maar die Corvette is wel uber uber geil! Dat geluid en hoe snel!
Over een vluggertje gesproken :D
Straf. Ik ben niet voor opgelegde snelheden, maar als iedereen zo snel rijdt, dan wordt invoegen wel heel lastig.
Vette, Vetter, Vetst!
Zie ik dat mis, of branden de remlichten op het moment dat de Corvette naast de camera wagen rijdt?
Corrado vr6 slc
Snel, Sneller,Snelst! ;)
Tis goe, ik zie het mis. Het streepje licht is van de snelheid, en niet een het derde remlicht.
ZwerverRoodbaard
Idd CorVETte,godsallemachtig wat gaat dat ding rap :)
Wat nou als je zelf een corvette inhaalt.
Corrado vr6 slc
@ Pieter-Jan, jah dat ding gaat zo snel dat als je hem op pauze zet precies als ie naast em rijdt dat het lijkt dat er dunnere langwerpige lampen opzitten ipv ronde.
wat een idioot.
ik kom toch van andere dingen klaar hoor…
die gast zegt gewoon come on. bende perverten :p
Wat een gejank over het begrip klaarkomen. ’t Is maar een uitdrukking hoor.
als die moet remmen is het over.
eerst ff tenken
En niemand die opmerkt hoe afschuwelijk gevaarlijk dit is.

Die Corvette rijdt niet op een circuit, maar op de openbare weg. Eer je beseft dat hij je heeft voorbijgestoken kan je hem LETTERLIJK niet meer zien.

Allemaal heel cool tot de auto die 2km verder rijdt besluit om een inhaalmanoeuvre te doen en daarbij geraakt wordt door een 300 km/u vlammende Corvette die gewoonweg verschijnt. Iedereen dood dus.

Allemaal supercool tot het je -kies maar iemand om wie je geeft- is.

Op een circuit is dit kicken. Op de openbare weg: opsluiten, rijbewijs kwijt en auto in beslag nemen.

De eerste die me ongelijk geeft is een gevaar op de weg en ik hoop dat ik hem nooit ontmoet want het zal vermoedelijk mijn beste dag niet zijn.
@ BT

Living on the edge
BT, ik dacht er net hetzelfde over, het verbaase me dat er op deze blog nog niemand in dezelfde lijn gereageerd had. Maar het zijn hier dan ook ontzettende pubers die nog maar wensten dat ze zoiets konden betalen.

Het is idd ontzettend gevaarlijk, in een ‘split second’ is die uit het zicht. Wil dus ook zeggen dat je die in je spiegels nauwelijks kan opmerken als je wil invoegen. Je kijkt, ziet niets (zeker niet overdag met lichten uit), voegt in en daar is hij. Kijk gewoon naar het tempo en de snelheden. Je verwacht op een tweevaksbaan (!!) gewoon verkeer aan een normaal tempo om uw inschattingen te kunnen maken. (hoogstens 180 of zo)

en JPM

Wat een ontzettende egoïst ben je toch. Living on the edge… “vet cool” ook nog zeker? Laten we hem allemaal aanbidden… Alsof je zoiets zou ‘moeten’ doen, je kan ook ‘on the edge’ gaan leven door met een parachute in de alpen rond te vliegen. Doe je daar iets stom dan breng je tenminste niemand in gevaar.

Ik kan best begrijpen dat iemand weinig om z’n eigen leven geeft, en dood is dood, maar ga dat dan op een circuit doen. De onschuldige argeloze moeder met kind die eventueel wil invoegen heeft helemaal niets te maken met z’n ‘on the edge’ behoeften.

Als je er toch zo gemakkelijk over gaat hoop ik dat iemand van jouw familie aangereden wordt door zo een maniak. Eens zien hoe je er dan over denkt.

Geld genoeg voor een corvette, maar niet om een dagje op zandvoort te gaan rondcrossen. Uber triest gewoon
Corvettelover
@ BT, leer dan eerst eens de verkeersregels van Duitsland voor je daar gaat rijden!! Anders ben jij het grote gevaar op de weg! Altijd dat Heiliger dan de Paus zijn!!

En dat als als als, als de lucht invalt zijn alle mussen dood!!
@ TOPG

Hij is mss onderweg naar de nordschleife?
@ topg

Wel grappig dat jij me helemaal kunt ontleden terwijl ik maar 4 woorden schreef. Misschien heb je het nog niet gemerkt maar ik heb geen waardeoordeel aan mijn spreuk vastegeplakt. Living on the edge, dat is wat die meneer doet, niet meer niet minder. Waar zeg ik dat het gaaf is of dat het cool is? Waaruit blijkt dat ik achter hem sta? Doe rustig aan, loop twee keer heen en weer en haal diep adem.
Volkomen gelijk BT!!! iedere idioot kan hard rijden met zo’n wagen. Maar dat ze het lekker op een circuit doen of ergens op de route 66 van mijn part. tot aan een snelheid van +/- 180 is het nog enigszins verantwoord maar alle snelheden daarboven is voor op een racebaan!!
Marc van der Haak
@ topg:
je kunt ook gewoon jezelf verwoorden zonder iemand direct een verwensing doen waarbij je iemand dood wenst. Want simpel gezegd doe je dat als je wilt dat een familielid van JPM door een snelheidsmaniak met 320 km/h aangereden wordt.

Ik ga niet de moraalridder uithangen want ik heb een luie zondag, maar je mag wel wat meer bij je woorden nadenken, ok topper?
BT en topg, ga aub op ameland wonen ofzo. wt* maken die paar doden nou uit, het zijn maar mensen, we zijn niet een bedreigde diersoort ofzo. komooop alles voor de kick!
hij rijdt zelf ook wel in een grappig autotje: fiat panda 100 hp :P
The Honda Spirit
supercool…
Ondanks dat het hartstikke vet is om 300+ te rijden moet ik BT en topg gelijk geven. Dat die gast niet even die moeite neemt om naar de Autobahn te gaan, al is het daar nog steeds stinkend gevaarlijk. Als het kenteken van die ZO6 op dit filmpje zichtbaar was zou ik het gelijk aan de politie tippen.

Als die gast dan echt levensmoe is, maak jezelf dan van kant op een andere manier en niet door iedereen in een straal van 30 km in gevaar te brengen.
Tsja…doe dit gewoon om 4 uur ’s nachts zou ik denken…dit is toch wel een beetje twijfelgevalletje…
@ Tjerk

Wie weet is dit wel op de Autobahn. Ik zie hem een in ieder geval een duits kenteken inhalen. Of is dit echt in Nederland?
Als je consistent 300+ blaast op de Autobahn zet zelfs de Duitse politie je aan de kant, hoor. Freie Fahrt kent ook z’n (ongeschreven) grenzen…
@ bozewolf

Hoe willen ze jou aan de kant zetten als je constant 300+ blaast? Er met 350 langs ofzo?
holy christ wat een snelheid :O
Dit was op de Autobahn, dat zie je inderdaad aan de Duitser die wordt ingehaald en aan de bermreflectoren.

t’Is snel, maar goed, dat gebeurd op de Autobahn wel vaker. Gewoon je ogen open houden en goed spiegelen.
Kenteken ofzo.

Punt is, het is niet strikt illegaal om het op een ongelimiteerd stuk te doen, maar als je het echt bont maakt krijg je zeker een vermaning en misschien wel erger.

Men moet niet denken dat het principe van Freie Fahrt een vrijbrief is om je kar overal met Le Mans snelheden overheen te jensen, kom nou.
Ja, dan moet je wel effe naar adem happen!
@bozewolf

Tuurlijk wel. Er is geen limiet, dat betekent dat er geen limiet is, dat je dus zo hard mag als je wilt. Kijk als je 300 gaat rijden op een stuk waar het druk is dan ben je een gevaar voor de rest dus wel strafbaar. Maar als jij op een compleet verlaten stuk de 350 wilt aantikken, ben jij vrij om dat te doen.
klaarkomen ??

dat was Koos Spee met een hartaanval hoor ..
Rijdt die gast nu met een Doblo?
@Corvettelover

“@ BT, leer dan eerst eens de verkeersregels van Duitsland voor je daar gaat rijden!! ”

Ik weet niet uit welke grot jij komt gekropen, maar de laatste keer dat ik het checkte, moest je in Duitsland nog altijd je snelheid aanpassen aan de omstandigheden. Dus JA, je kan op een stuk Duitse freifahrt autobahn nog altijd een boete krijgen wegens overdreven snelheid.

Dit wil zeggen: rijd gerust 350km/u op een lege autostrade, maar als je ander verkeer passeert moet je ervoor zorgen dat ze jou kunnen opmerken.

Dit wil in de praktijk zeggen: niet sneller dan +- 100km/u sneller dan het rechts rijdende verkeer rijden (héél ruwe schatting, hangt van omstandigheden af uiteraard)
@ Tombnolz:
zie mijn vorige reactie
M’n broer z’n baas heeft er pas een gekocht :D
Hopelijk kan ik dan binnekort ook een filmpje posten (a)
Snelheidsverschil met de rechterbaan is idd veel te groot. Moet ook minimaal 6 baans zijn (dus 3 rijstroken per richting) als je in D. 200 wilt rijden. Is anders gewoon te link als er plots iemand naar de linkerbaan gaat. Totaal onverantwoord van die Vette bestuurder.

Als 2 km verderop een Poolse trucker zijn oude vrachtwagen naar links had gestuurd was het nog een indrukwekkend ogrish filmpje geworden vrees ik.
@ JPM, dat zeg ik toch? -_-

En Emmanuel heeft verder 100% gelijk.

De Autobahn is geen speeltuin.
@Corvettelover, JPM, en de anderen die “zo” denken.

Stel dat het in Duitsland is. Goed, dan is het niet illegaal, aangezien je op de autobahn geen snelheidslimiet hebt.

Fantastisch, dan vlam je met je supercar lekker 300 en crash je tegen een voorligger, die, zoals Topg opmerkt, je niet zag aankomen omdat je simpelweg te snel ging. Iedereen dood, maar hey, niet getreurd, je brak de wet niet.

Ik weet niet eens hoe oud jullie zijn, maar ik hoop alvast dat jullie gewoon jong en “onvolwassen” zijn. Ik ben zelf niet eens 22 maar ik ben wel volwassen genoeg om in te zien iets niet noodzakelijk “ok” is enkel en alleen omdat het niet verboden is.

Ik wil helemaal niet uit de hoogte doen, en ik ben ook niet heiliger dan de paus, ik heb ook al 180km/u gereden (om 3u ’s nachts, op de N49, België, Antwerpen-Knokke, die dan zo goed als leeg is, FYI), ik wil alleen maar “melden” dat er ook iets is zoals zin voor verantwoordelijkheid en gezond verstand. En ik loop zelfs het risico melodramatisch gevonden te worden: Je geweten. Stel je voor dat je tegen 300km/u een auto raakt en een heel gezin sterft terwijl jij (op miraculeuze wijze) overleeft. Normaal gezien heb je dan de rest van je leven last van je geweten, nee?

Want wanneer is het in het dagelijkse leven OOIT nodig of vereist om op klaarlichte dag 300km/u te rijden?

NOOIT. Niet als je vrouw gaat bevallen, niet als je ergens moet zijn voor je werk, niet als je je kinderen moet gaan afhalen, gewoonweg nooit, tenzij je in een hollywoodfilm speelt en het lot van de wereld hangt ervan af.

Want geef toe, hoe je het ook draait of keert, als je 300km/u rijdt ben je gevaarlijk. En als je andere mensen vrijwillig in gevaar brengt ben je gewoon heel erg egoïstisch.

Het argument “tegen 120km/u ben je ook dood” gaat niet op, want 120/u is de snelheid die iedereen ongeveer aanhoudt en die de norm is, tenslotte moet je ook je bestemming bereiken. 300km/u is echter, zoals ik eerder heb gezegd, levensgevaarlijk en NOOIT verantwoord.
zo, dat is vlug
En blijkbaar ga ik serieus de mist in met mijn kennis over de regels op de Autobahn. Dat doet denk ik echter geen afbreuk aan mijn argument(en), al zeg ik het zelf.
@ fruitcake
Het is maar wat je mee vind vallen, zou hard heb ik nog nooit gereden.

Lol, nou tja, ik moet wek zeggen dat het eeb autoliefhebber is.

Ik vind die V8 brul van de C6-R toch mooier.
wek=wel

sorry,
@ bt

doe ff rustig joh..is toch gewoon een gaaf filmpje! ok, het is hard wat die man/vrouw rijdt maar zoiets gebeurt in een moment..heb zelf een snelle duc. en als ik daar dan een keer het gas van opentrek is het niet omdat ik daarvoor op de motor stapte maar is het omdat de gelegenheid zich voordeed..niets meer, niets minder.
En Marc van der Haak, ik vind het wel (pijnlijk) grappig dat je zenuwachtig wordt van iemand die iets “gemeen” zegt (Topg tegen JPM) terwijl je het blijkbaar niet meer dan normaal vindt dat een stuk of 30 man het blijkbaar het einde vinden om tegen mach 2 over de openbare weg te rijden. Je zal ze maar in je achteruitkijkspiegel zien opduiken. Tijd om te panikeren zal je niet meer hebben.

Ik neem aan dat die rode kleur wil zeggen dat je een mod ofzo bent dus ik veronderstel dat het je job is om mensen in het gareel te houden, maar “in the bigger picture” is het toch ironisch dat je iemand op iets triviaal als een blog-reactie aanspreekt terwijl je er klaarblijkelijk geen problemen mee hebt dat mensen (absurd) onverantwoord rijden.
@MCM.

Tuurlijk is het gaaf om te zien. Dat meen ik, ik wil niet sarcastisch zijn. Ik ben ook een autofan, anders zou ik hier niet zijn.

Het is zelfs één van de coolste filmpjes die ik ooit heb gezien, samen met een clipje van een startende Veyron die van 0 wegflitst heb ik denk ik nooit een filmpje gezien dat beter illustreert hoe snel supercars wel niet kunnen gaan.

Maar het probleem is dat dit filmpje op een circuit gemaakt had moeten worden. En misschien nog erger: bijna niemand van de mensen hier lijkt dat te beseffen.
Nou nou wat een commotie omdat iemand even zijn corvette uitlaat.
Vraag me toch af wat het verschil is tussen 180-300. Want iedereen vind 180 aanvaardbaar maar 300 niet. Heb al is een smakker gemaakt tegen 110. Gewoon omdat ik aangereden werd en dat deed al hel veel pijn en die bus was voor de schroothoop.
Sterchele (je weet wel die pipo die ook dacht dat ie kon vlamme op de expresweg) reed “maar” 200 en die zijn auto konden ze bijeen gaan rapen over ettelijke vierkante meters. Spel lag in duizend stukjes. Als je met 180 tegen trager verkeer aan gaat dan kan ik je verzeker dat er ook wel het 1 en ander in grut ligt en dat je nog steeds een dode kan hebben.
Dus conclusie? Doe allemaal niet zo hypocriet met :”180 is nog verantwoordelijk, maar daarboven op een circuit!” Je zou allemaal is tegen 110 op een muurtje moeten rijden en dan zien wie er dan nog loopt de roepen dat er een verschil is tussen 180 of 300. Dode zullen er altijd vallen. En misschien maar goed ook. Binnenkort met 9miljard mensjes die eten moeten hebben en het is nu al crisis.
Iedereen gewoon laten doen. Ongevallen gebeuren en daar is niks aan te doen. Daarom noemt het ook een onluk. Iemand doet iets stom en daar zijn gevolgen aan. Punt amen en uit.
@ lieve BT

Lees mijn reacties nogmaals en wijs mij eens aan waar ik dit hardrijden goed dan wel afkeur? Ik plak geen waardeoordelen vast aan mijn comments.
@BT Pas maar op met u 180km/u op de N49 of je knalt ook opeens tegen die boom van Sterchele en dat als jonge gast van nog geen 22!! Ik denk als je wat opzoekingswerk zou doen dat die man met zijn Z06 veel meer race-ervaring heeft dan jij in u mss max 3.5jaar voorlopig-vast rijbewijs bezit. Want het zijn meestal die jongens van u leeftijd (die dan soms nog eens een lijntje of drank gebruiken) …. die we dan van die boom mogen gaan krabben!

In België (oogklep mentaliteit) waar de mensen geen ervaring hebben met het snelle verkeer zoals in Duitsland (waar zij een ander spiegelgebruik hebben) op die”N49 die dan zo goed als leeg is” Dan ben jij even gevaarlijk en ook egoïstisch bezig!!
Jongens, rustig aan…

Dit is op de autobahn gefilmd! Ik was er zelf bij (zie de youtube response video). De mensen die in deze video zitten (ook de klaarkomer), kennen elkaar. Hij zag allang dat de corvette eraan zat te komen en dit is allemaal gedaan op een zondagochtend (leeg dus). Dus niets rijbewijs inleveren en van dat alles. gewoon genieten binnen de grenzen van de wet. En hej, gevaarlijk is het altijd ;)

Wel grappig dat ik dit filmpje na 2 maanden pas hier zie :D
@Timmy

1) Iedereen gewoon laten doen? Doe maar op? Redelijk nihilistisch en semi-anarchistisch, nee?

2) Heb op de snelweg 1x 180 gereden, ’s nachts. Dat is niet hetzelfde als overdag, en dan nog was het onverantwoord van mij. M’n gemiddelde “kruissnelheid” zal iets van een 130 @ 140 zijn, wat eigenlijk nog te snel is, maar maar +- 15 km/u sneller dan de rest…

3)… tegenover 300, wat meer dan 150km/u sneller is dan de rest

4) Iemand doet iets stom en daar zijn gevolgen aan.
Inderdaad. Wil je gaan benjispringen of gaan racen op een circuit, noem maar op, en je verongelukt: tough luck, je ging tenminste heen terwijl je deed waar je van hield. Wie zit er met de gevolgen? Jij (alhoewel je dat kan betwisten aangezien je er niet meer bent) en je familie en vrienden, die je (vermoedelijk) zullen missen maar wisten dat je tenminste leefde zoals je wou.

Knal je op de openbare weg tegen 300 per uur op een andere auto: Een heel ander verhaal.
oh ja, hij rijdt inderdaad 300+ ;)
@ BT

Trouwens je bent zelf best hypocriet bezig eigenlijk. Je rijdt 180 km/h op een N-weg. Sterker nog je bent illegaler bezig dan de persoon in dit filmpje. Hoe kan iemand je nou serieus nemen als je zelf 100 km/h te hard rijdt en jij maar door blijft zeuren hoe gevaarlijk het wel niet is?
@ Timmy

Het gaat er niet om wat er gebeurt als je met snelheid X tegen iemand opploft, maar dat je met bepaalde snelheden het niet eens kan voorkomen. 120-180 is een snelheidsverschil van 60, daar kun je anticiperen en reageren.

120-300 is echter een snelheidsverschil van 180. Er hoeft maar zo weinig te gebeuren voordat dat fout kan gaan.

En das ff het punt. Doet deze knaap het op een drie(zes)-baans weg, aan de linkerkant terwijl de middelbaan iig vrij is, hey, mij hoor je niet mekkeren.

Maar dit was onverantwoordelijk. Period.
@BT
Geen waardeoordeel waarom probeer je iedereen dat te bekeren!! Ik denk dat iedereen wel beseft dat dit op de openbare weg (tenzij we echt met wereldvreemden te doen hebben)!!

Daarmee dat velen het cool vinden omdat het juist fout is!!


Deels hetzelfde als Timmy omdat hij rapper uploade.

Pas maar op met u 180km/u op de N49 of je knalt ook opeens tegen die boom van Sterchele en dat als jonge gast van nog geen 22!! Ik denk als je wat opzoekingswerk zou doen dat die man met zijn Z06 veel meer race-ervaring heeft dan jij in u mss max 3.5jaar voorlopig-vast rijbewijs bezit. Want het zijn meestal die jongens van u leeftijd (die dan soms nog eens een lijntje of drank gebruiken) …. die we dan van die boom mogen gaan krabben!

In België (oogklep mentaliteit) waar de mensen geen ervaring hebben met het snelle verkeer zoals in Duitsland (waar zij een ander spiegelgebruik hebben) op die”N49 die dan zo goed als leeg is” Dan ben jij even gevaarlijk en ook egoïstisch bezig!!


Niets is nodig, en we zijn toch met teveel, veel problemen zouden opgelost zijn moesten we met minder zijn!!
@JPM

Je zei “living on the edge” in een commentaar die specifiek naar mij gericht was.

Die comment kan van toepassing zijn op mij, en in dat geval is het eerder denigrerend, net als “lieve” gebruiken in je aanspreking. Soit, in dat geval is het vermoedelijk eerder bedoeld als “wow, wat ben jij wild. NOT” Of toch iets dergelijks. Wat ik interpreteer als “flauw.”

In het andere geval is het van toepassing op de chauffeur van de Corvette. Wat bedoel je dan? Dat de chauffeur op de spreekwoordelijke edge leeft is duidelijk. Stating the obvious dus. Dan had je net zo goed “wow die gaat snel” kunnen zeggen.

Maar je sprak specifiek tegen mij dus acht ik de 1e mogelijkheid logischer dan de 2e, aangezien er voor de 2e geen enkele reden is om mij aan te spreken.

Zodus.

Als je niet graag aangesproken wordt omwille van iets dat je misschien niet eens zo bedoelde moet je maar wat duidelijker en genuanceerder zijn.
IlCuoreSportivo
Ik ben helemaal geen heilige, maar eigenlijk heeft BT gelijk, net ietsje te hard.
Zeer onverantwoord.
@bt Oke die zin van ‘doe maar op” is extreem. Maar dat was ook de bedoeling.Ik zelf rijd nooit harder dan 120 op de snelweg omdat ik 6/7 met een werkbus rond rijd (altijd geladen). Maar wil daar maar even wat reactie mee uitlokken. Want ook al zeggen jullie dat je kan anticiperen daar geloof ik niet erg in. Ik kijk voordurend in mijn spiegels omdat ik altij vrachtwagens wil inhalen maar ook zoveel mogelijk sneller verkeer wil doorlaten. Dus zit constant te zoeken naar een gaatje waar ik in kan met bus (en ja oke soms ook met aanhanger) zonder het andere verkeer te veel te hinderen. Omdat ik weet dat ik me ook dooderger aan consequente linksrijders die trager gaan dan de rest.
Maar ook al kijk ik veel in mijn spiegels toch word ik nog regelmatig verrast door een snelle wagen die veel sneller aankwam dan ik kon inschatten. Maar ik denk dan van:”jij gaat tikkel te hard, kijk jij maar even tegen mijn laadbak aan en rij ook maar stukje 120 zoals het hoort”
Anticiperen slaagt dik tegen ze jongens. Maar denk gewoon na. Met logisch denke kom je al een eind. Hier zie ik geen kat op dat filmpje alleen die auto van 150 die corvette en dan nog een auto die ingehaald wordt door beide. Maar doe dat op de ring rond antwerpen en ik kom je persoonlijk je knieschijven aan gort slagen want dan ben je een zelfmoordterrorist.
Ik heb enkel vermeld dat ik 1x 180 heb gereden om aan te geven dat ik niet heiliger ben dan de paus. Ik weet heus wel dat het verboden was en dat ik véél te snel reed. En ik was volledig nuchter, wat het niet goedpraat maar toch een belangrijk detail is. Nu ja ik had kunnen weten dat mensen die het niet met me zouden eens zijn me daarop zouden pakken.

In elk geval was de weg wel degelijk zo goed als leeg. Die weg wordt ’s nachts zelden gebruikt en is kaarsrecht. Soms (toen niet) deactiveren ze zelfs de verlichting omdat er zo weinig verkeer is. Je kan aan de achterlichten heus wel zien waar er auto’s voor je zijn, en ik woon in de buurt dus ik weet de afritten zijn.

Waarmee ik helemaal NIET wil doen alsof wat ik deed juist was, want dat was het allesbehalve. Denk dat ik zo wel duidelijk ben.

En ik wil niemand bekeren. Het stoort me gewoon dat er op deze site blijkbaar veel mensen vinden die dingen “cool” en “vet” vinden die dat eigenlijk helemaal niet zijn. Ik ben ook een autofan, maar ik probeer een kritische geest te hebben en ik probeer ook om verantwoordelijk te zijn, wat, zoals ik heb toegegeven, ook niet altijd lukt. Ik hou van mooie en snelle auto’s, maar wil dat zeggen dat ik ze waar en wanneer en in welke context dan ook super moet vinden, en dat ik de bestuurders altijd moet bewonderen? Nope.

Maar ik probeer dus tenminste verantwoordelijk te zijn, wat, afgaande op de meeste reacties, ik niet van iedereen verwacht.

Dat ik dan de hypocriete pretbederver ben wil ik er gerust bijnemen.
zwaar onverantwoord :( L E V E N S G E V A A R L I J K !! en zooo slecht voor het milieu ook..
@BT maar ik rijd die weg nu bijna wekelijks af naar knokke want wij zijn daar met een monsterproject bezig. En ik moet je toch nog steeds gek verklaren. Als ik daar rijd heb ik contant het gevoel dat mijn auto uit elkaar aan het daveren is. Ding is rotslecht onderhouden en Sterchele reed ook op het rechte stuk aan Vrasene tegen een boom die 3 meter lager staat. Dus kaarsrecht heeft er niks mee te maken. Paar maanden geleden is er op de weg tussen Kalmthout en Wuustwezel een koppel verongelukt door op een boom te knallen. En die weg is pas kaarsrecht. Je kan van het ene stop licht naar het andere kijken en is 8km lang. Kan je gigantisch hard rijden als je zou willen hoewel het nu 70 is geworden door… je raad het nooit…. De vele ongevallen. Terwijl het een kaarsrechte baan is. Je moet er gewoon niet sturen en er ligt perfecte pek.
Dus 180 op de expresweg? Nee daar pas ik voor tenzij in een citroen c5-6 met hydrolische vering. Zodat de wegligging toch nog oke is.
@BT .. nee .. klaarkomen achter het stuur is lekker ongevaarlijk ..
hey bt ga lekker vast in het bejaardehuis zitten samen met wouter bos en de christen unie . laat mensen man jeeezus.
Oke genoeg gezeverd. Hard rijden moet kunnen mits de omstandigheden het toelaten.
Als ik snelle auto onder mijn kont krijg ga ik op de Kalmthoutsesteenweg (die rechte baan dus) is zien hoe hard nu werkelijk hard is.
tjerk wat ben jij een landverrader vriend , mensen zoal jij stonden vroeger met witte vlaggetjes langs de weg in 1940 gadver echt smerig z,n persoon
@ Timmy

Het was richting Antwerpen ter hoogte net na de afrit Vrasene. Geen verkeerslichten in de buurt. En toen waren die werken uiteraard niet bezig. En ik zég het toch, ik verdedig mezelf niet, integendeel, het was ook gevaarlijk. Ik vertelde het alleen maar omdat ik mezelf niet schijnheilig wil vinden, dat is alles.

@ Corvettez06:

Hilarisch.
Trouwens, Corvettez06, ik weet niet hoe verstandig je bent, maar als dit kan je NIET niet inzien:

Je zegt dat ik mensen moet laten:

Je laat mensen net NIET als je zo snel rijdt. Dan breng je je medemens net nodeloos in gevaar.

Bejaardetehuis. Die was anders wel grappig. Mooi zo.
Heerlijk, bij elk topic over snelle wagesn zo’n stel over-politiek correcte zeurkousen. Het punt is nu wel duidelijk, jongens.
bedankt autoblog.. ben nog nooit zo lekker gekomen.. -_-“
BT heeft gelijk, je gedraagt je echt onverantwoordelijk als je hier met snelheden boven de 300 km/u op de weg rijdt. In Nederland, Beligië of Duitsland.
300km/u rijdt je maar op het circuit maar niet op de weg hoe de omstandigheden ook zijn.
Wat een verhalen weer…

Ja, ik ben t toch wel ermee eens dat je wel link bezig bent met 300+ over 2x 2 baans te rijden met verkeer erbij. Tot 200 vind ik het nog wel gaan, dan heb je nog wel overzicht. Maar daarboven geloof ik er niks van dat je dan nog alle overzicht hebt. Als er n hert oversteekt ben je al finaal te laat.

Geldt ook als iemand met 100 inhaalt en jij 320 rijdt.

Ik snap wel dat deze gast zo graag wil weten wat zn auto kan, maar kan ie dat niet gewoon s nachts doen op een 2x 3 baans zonder verkeer? Ik zou zelf niet zo hard durven rijden met verkeer erbij, omdat ik het niet op mn geweten wil hebben dat ik een ander erin betrek. Ik hou van hard rijden, maar dan wel zonder verkeer.
Die kerel in die Z06 is de eindbaas!!! Ik bedoel hij pwnd iedereen hard!
@ BT

Living on the edge bedoelde ik mee dat deze meneer een soort van levensmoe is, vandaar. Stating the obvious dus ja.
“over politiek correcte zeurkousen”

Ja, tot zo’n gast iemand te pletter rijdt. :)

en lmao @ “corvette z06”. En nee, dat is geen compliment.
Doet me een beetje denken aan deze gast, die nog even wat meer losgaat achter zn stuur…
http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/01/i-will-have-you-my-nemesis-nemesiiiiiiiiiiiis
wel leuk .. zo,n topic waar de mannen van de mietjes worden gescheiden ..
nee geen topic waar de mannen van de mietjes worden gescheiden, maar een topic waar de verstandige mannen van de pubertjes worden gescheiden
Corrado vr6 slc
@ autoblogger,,,, wooow damn die is mentally f#ckin’ SICK!!!!
Eens maar nooit weer ;)
@BT.

Helaas komen wij niet boven de 240 (echte) kilometer per uur, anders had ik dat wel weer even gedaan om jou te pesten. Wat een verschrikkelijke zeiklul ben jij. Damn.

On-topic.

Dat geluid van die passeerende Corvette is zooo mooi, het geluid van die man is heel wat minder mooi. :?

@Autoblogger.

Droog… :lol:
@BT.

Nog iets.
Wel 180 hele kilometers per uur?? Dan ben jij voor mij inderdaad een heilige. Dat haalde ik vroeger al bijna op een brommer. :P
@mx5/rxowner: BIJNA 180 op de brommer? Mietje!
Corrado vr6 slc
Nou met de Veyron ;)
Ik vraag me nou eerlijk af me de mensen die dat allemaal normaal vinden, is dat nou stoer doen? De grote jongen uithangen?

Of maakt het je werkelijk geen fok uit dat zo’n aso met een snelheidsverschil van misschien wel 200 km/u op een tweebaans langs je pompt?
@wOoOdy.

Niet helemaal, eigenlijk 160 op een zwaar opgevoerde Honda MB. Maar you get the point.
@bozewolf .. bedoel jij nou dat je ECHT aanstoot neemt aan andermans snelheid ??
In zo’n geval wel, ja. Jij niet?
@bozewolf.

Nope, geen geintje.
Ik hou gewoon van opschieten. In Duitsland is dat vrij normaal. Ik heb er zeker geen problemen mee om zo hard gepasseerd te worden, het gebeurd mij veel te weinig.
@mx5/rx8 owner .. (flashback) .. jaaaa mooie tijd was dat he ..
nix was te gek of te gevaarlijk en het ging nog (bijna) altijd goed ook ..
zelfs stomdronken/knetterstoned ..
ijzersterk en makkelijk sleutelbare fietsies waren dat ..
@bozewolf.

Ben jij ook voorstander van die Nederlanders die hem er expres voor gooien als er iemand op de linkerbaan 200+ rijdt, in Duitsland notabene.
@Bozewolf .. als ik ergens een takke hekel aan heb ..
dan zijn het andere weggebruikers wel ..
hoe sneller ze weg zijn hoe beter ..
@lincoln.

Precies. :lol:
Die dingen waren echt cool en levensgevaarlijk met zulke snelheden. Onbedoelde wheelies in z’n drie. 8)
een vriend van me kwam ooit de dag na het stappen bij me langs met z’n brommer…. had stukken maiskolf tussen zijn voorvork. We zijn gaan kijken op de route die hij terug had gereden. Hij was over een sloot een maisveld in gevlogen in een flauwe bocht. Daarna heeft hij de hoeveelheid bier toch maar gehalveerd als hij nog op de brommer terug moest. lol compleet onverantwoord natuurlijk maar om 5 uur s nachts in die hoek van NL kon dat nog wel.

300+ op een tweebaans snelweg is wel veel maar we weten niets over de tijd, en ook niet over welke snelweg. Daarnaast hebben we wel eens met een paar auto’s een stuk snelweg verkend… dan weet je hoeveel verkeer er is de komende 5km en dan kan het best een stuk minder link zijn dan dat het nu lijkt.
Vond trouwens altijd de Honda SS (en de C tjes) een stuk cooler… lekker 4takt blokje. Alleen het frame was eigenlijk VEEL te zwaar voor een brommer.
Corrado vr6 slc
@ woody nee joh 2takt brommertjes zijn veel leuker joh, lekker toeren janken.
Heb zelf een Honda Nsr waar ik de 140km/h mee gehaald heb :)
@wOoOdy .. man man man .. je bent van het zundapp tijdperk ..
maar die ss,ies waren inderdaad sterker dan de generatie MET plastic ..
alleen die takkeherrie van die dingen was onsmoorbaar ..
maarja .. je had toch altijd het idee sneller dan het geluid te gaan ..
buiten het feit dat herrie altijd een soort snelheid genereerd ..
(zie harley davidson)
Het ging niet over snelheid (al waren de ss’jes met 89cc uit te rusten en dan absurd snel te maken) het ging over cool….

Qua snelheid waren de Yamaha Fs1 ook wel gruwelijk op te fokken.
@wOoOdy.

Een veel te zwaar frame is juist een goede basis voor het opvoeren. En inderdaad erg cool.
Ook wel eens een keer met 265 over de Autobahn gegaan in idem omstandigheden als hier , om te testen wat ie kon. Als het druk is, haal je echt geen 180 laat staan 300+. Waar gaat dat vingertjesgezwaai dus allemaal over.
Vet, Vetter, Corvette :D
Een gastje bij ons op school had z’n Mbx met 125cc uitgerust… king of the hill, tot hij door z’n remmen ging en het frame krom reed (zelf staptie ie net op tijd af….)
@ rx8-owner:

Tuurlijk niet. Je auto er bewust voorgooien is zo mogelijk nog dommer.

Het gaat mij ook even om deze specifieke situatie. Zoals ik eerder zei, was dit driebaans, is er imo niks aan de hand. Maar de marge is hier gewoon te klein.
@wOoOdy.

De remmen van die dingen moest je inderdaad versterken. Standaard waren ze boven de 70 erg ontoereikend. Die jongen had geluk.
@bozewolf.

Als je zelf vaak in Duitsland zit met zo’n auto, dan doe je het ook. Ik kom er nog wel eens en dit hele harde rijden gebeurt op een nagenoeg lege weg. Op een drukke weg rijden de meesten niet zo hard.
Welk deel dat ik me opwind over deze specifieke situatie begrijp je niet? :)

Het gaat me om dit filmpje, deze man in dezelfde Vette, op deze weg op dat tijdstip. DAT vond ik onverantwoord. Wat er voor de rest op de wegen gebeurt, dat moet je dan weer op z’n merites beoordelen.

De combinatie van gebrek aan ruimte, tweebaansweg en de insane snelheid was imo net even iets teveel in dit geval.

Ik heb verder geen problemen met iemand die, waar het kan en mag, tot de 300 doortrapt en verder netjes lost tot “een stuk minder hard” op het moment dat er andere weggebruikers in het zicht komen. Allemaal zelf weten.
Ik heb één keer gehad, ook in Duitsland, waar op een redelijk lege weg iemand toch redelijk onverwacht hard langs kwam zetten. Denk richting de 250+, mssn harder.

Ik zag hem aankomen, ik realiseerde me dat ‘ie hard ging en nog schrok ik me het apelazarus toen ie er langs plofte.

Tis ook een stukje fatsoen imo.
@bozewolf…. weet jij waar dit is en hoe laat dan?
zou die klaarkommongool eigenlijk wel weten wat voor een commotie die allemaal zou veroorzaken ??

of kwam die daar met voorbedachte rade klaar van ??
@ woody:

Op een tweebaansweg, overdag.

Landenlokatie en tot op de minuut maakt toch eventjes voor de relevantie geen fluit uit, he?

Als je dan toch bijdehand probeert te doen, zorg er dan voor dat je hout snijdt.
@Bozewolf .. schrikken is een emotie ..
je hoeft andere mensen niet op te schepen met jouw emoties/angsten ..

je kan er ook gewoon om lachen (of klaarkomen) ..
je bent nog steeds niet aan gort gereden ..
nee en ook niet .. voor hetzelfde geld wel ..
@lincoln.

Hahaha :lol: :mrgreen:

Hij geilt op aandacht…
Rico v Velzen
Beetje kansloze reacties allemaal van de politiek correcte reaguurders.. Even voor alle duidelijkheid, deze inhaalactie is gebeurd op een speciaal georganiseerde dag op de Duitse autobahn, waarbij WIJ diegene die het hebben georganiseerd de Duitse politie op de hoogte hebben gebracht van dit gebeuren.. Onder toeziend oog en met medestemmen van de Duitse autbahn polizei zijn deze snelheden volledig legaal en met individuele verantwoording gereden. De polizei was erg in hun nopjes met de discipline van de rijders en deelnemers van dit evenement. Bij zo’n beetje elke auto wilde de polizei graag op de foto, en ze waren enthousiast over de gereden snelheden en de PK’s van de auto’s die meededen.

Ongeveer 80 auto’s hebben die dag snelheden gereden tussen de 200 en 330 km/h waarbij niemand het in zijn hoofd heeft gehaald om bewust iemand anders in het gevaar te brengen. Er is niet tegen mekaar “geraced” en aan het eid van de dag hebben we een grote pluim gekregen van de polizei.

Dus tegen alle azijnplassers hiero.. niet kijken naar dit soort filmpjes want voor je het weet botst je met je snuffert tegen je monitor aan.. LEVENSGEVAARLIJK ;-)
@bozewolf.

Dus zoals mijn vriendin in dit filmpje een auto passeert is niet netjes. :P
http://www.autojunk.nl/clips/view/138911
@bozewolf: misschien moet je eens naar je eigen oordeel kijken….. in plaats van mij aanvallen op een legitieme vraag.

Op een zondagochtends om 6:15 is ook overdag maar dat is toch duidelijk anders dan om 9:30 uur op een normale werkdag.

Jij hebt op basis van 14 seconden je mening klaar en veroordeelt de Corvette-rijder zonder dat je echt weet of jouw beeld wel klopt. In mijn ogen is dat kortzichtig. Ik keur het gedrag niet per sé goed, maar aangezien ik de omstandigheden niet ken weet ik ook niet of het wel verantwoord is…. het gaat wel goed, dus bestaat de kans dat jouw oordeel gewoon wat voorbarig is. Om het maar niet te hebben over het feit dat een oordeel over het algemeen weinig oplevert…. da’s namelijk een behoorlijk wat langere discussie die we hier niet gaan voeren.
Marc van der Haak
@ BT: nee ik ben niet iemand die op autoblog.nl edit. Nee ik word niet zenuwachtig van dergelijke verwensingen. Van die 30 man die dit soort inhaalmanouvres “kick-ass” vinden is er misschien 1 die een auto bezit die dit soort prestaties neer kan zetten, dus daar maak ik me ook niet zo druk om.

Ik keur dit soort inhaal pogingen niet goed, ik heb ook niet mijn mening hierover gegeven. Ik vond de reactie van Topg enigzins dubbel omdat hij de actie van de Corvette niet “chill” vind maar iemand anders wel een zwaar auto ongeluk toewenst omdat iemand op een blog een reactie post die hem niet aan staat.

Dus neem een chill-pil aub en vlug een beetje.
het maakt toch niet uit hoe laat het was, het gaat om de hoeveelheid verkeer op de weg.

En ja, 14 seconden was in dit geval genoeg om de Vette bestuurder op deze actie te veroordelen. Wat wil je anders? Een CV?

De omstandigheden waren best duidelijk, leek me.

@ lincoln: als jij niet schrikt als er iemand met zulke snelheidsverschillen langs je komt is fijn voor je. grote jongen. Ik geef je echter op een briefje mee dat het meerendeel van de weggebruikers zich een hoedje schrikt.

En ik kap ook met deze discussie. Serieus, die “petjes-mentaliteit” hangt me de keel uit. Ik wil niet op de emo-toer gaan, maar van sommige mensen, die doorgaans over redelijk wat intelligentie lijken te beschikken, valt het me best tegen hoe hierop gereageerd word.
Het kan nog harder trouwens:
http://nl.youtube.com/watch?v=V60QLKZbbmE

335. In het donker. Check voor het snelheidsverschil eens die bus die ze op 0:25 voorbijblazen.
Ja…tis maar wat je stoer vind…
@bozewolf.

Ik wil niet geheel lullig wezen, maar als jij op de Autobahn rijd moet je niet zeuren over inhaalacties met hoge snelheid. Jij bent daar te gast, dus jij moet bij voorbaat al op alles rekenen.
@bozewolf ..
wilde niet lelijk tegen je doen ..
maar ik schrik gewoon niet snel en ben daar door ook niet snel boos of kwaad op andere weggebruikers ..
zal nooit mijn middelvinger opsteken en bij een ongelukje kan ik ook nog wel lachen ..
zelf rij ik als een ouwe opa .. veeeel zuiniger en relaxter ..
@bozewolf .. als je elke dag op die ellelange wegen zit dan ben je 120 snel spoug zat .. en ga je stukje bij beetje steeds sneller ..

zo te horen heb je het nog niet mee gemaakt .. komt vast wel een keer ..
dan is het wel wat beter te relatieveren ..
@Sir Smokalot.

Het is dat ik het niet kan halen, maar na het zien van die beelden krijg ik kriebels in bepaalde erogene zones. :P
lol @ lelijk tegen me doen.

Wees gerust, hoor, ik zit (nog) niet in een hoekje te brullen. Dat jij daar zelf niet van schrikt das mooi meegenomen, maar andere mensen wel.

@ mx5/rx8

Waar slaat dat nou weer op, lol? De Duitsers stellen dit soort dingen zwaar niet op prijs, hoor. Als de Polizei je in de smiezen krijgt als je met zulke snelheden inhaalt en ze krijgen je te pakken dan krijg je een preek van jewelste mee, hoor.

iemand inhalen met 210 vs. 135 km/u is niet zo’n punt. Een snelheidsverschil van rond de 100 km/u zijn verschillen die je in het dagelijks verkeer constant tegen komt. Een 80 weg opdraaien met verkeer houdt in dat je anticipeert op marges van pak em beet 60-90 km/u. Dat zijn de dingen waar je op ingesteld bent. En daar lig ik ook niet wakker van. Het gaat me echter om de echt extreme snelheden en dus ook de extreme snelheidsverschillen.

Een beetje spelevieren met een snelle auto is leuk, tuurlijk, en moet ook kunnen. Ik ben Spee’s adjudant niet. Maar op het moment dat het echt gevaarlijk word wil ik een grens trekken, en niet meteen met de stijve pik in de hand “cool!” roepen omdat zo’n kerel in staat is zn rechtervoet naar beneden te duwen. :)
Natuurlijk maakt het uit wanneer het was…. we zien exact 3 auto’s in dit filmpje op die rijbanen…. niemand hier weet of dat de enige twee auto’s in die richting waren op een stuk van 20km of dat er nog meer verkeer was….
Oftwel in mijn ogen oordeel je te snel.

En daarnaast… wat voor een nut heeft dat oordeel? Denk je dat iemand die dit leest er door verandert? Veel mensen op dit blog zijn wel vaker niet zo serieus, waarom nu opeens mensen beoordelen? What’s the point?
De Duitse snelwegen behoren niet voor niets tot een van de gevaarlijkste ter wereld. Er vallen in Duitsland op de snelwegen in verhouding veel meer doden dan in andere landen… En wat is de oorzaak ? Het grote snelheidsverschil… Mensen kunnen de snelheid redelijk inschatten als er een verschil in zit van zeg 50km/u, maar een verschil van 150km/u is bijna niet meer in te schatten… Het probleem is dat als je 130 gaat op de snelweg, ik je spiegels kijkt en je ziet nog niets, je gaat naar links, en met die snelheden vang je meteen die corvette op… en dan is het einde verhaal….
Dus ik denk, onverantwoord op een weg waar je medeweggebruikers voorbij gaat met die snelheid…. Je moet het zelf weten als je op een lege weg rijdt.
lincoln…er zit nogal een verschil tussen 120 en 300+, lijkt me zo…Doortrappen naar 200 op een nagenoeg lege weg is niet zo’n punt, zoals mn post hierboven al duidelijk maakt. Het verschil tussen 200 en 300 is echter een stuk groter dan dat tussen 100 en 200.

@ woody: omdat ik er zin in heb..nutteloze opmerking. Waarom schrijven we met zn allen op een blog dat we de laatst gepimpte Lambo van een of andere oliesjeik spuuglelijk vinden? HIj gaat t toch niet veranderen.

Mening geven, daar gaat het om. En mijn mening/oordeel is dat die Z06 bestuurder in die 14 seconden een gevaarlijke aso was. Niets meer en niets minder.
@mx5/rx8owner om 23:35
Ay Caramba, ik weet niet of ik er trots op moet zijn dat ik de aanleiding ben om hetzelfde geslacht joppig te maken. Als het toch moet, dan liever bij ♀ :)

Maar het moet wel heel erg kick zijn om zoiets te doen, ik ben op 4 wielen nog niet in de buurt van de 300 geweest….

@Mauske om 23:38

Heerlijk, ongefundeerde claims! Als je met statistisch bewijsmateriaal komt dat je bewering over gevaarlijke Duitse snelwegen staaft mag je als bonus mijn Seat een uur lenen.
@bozewolf .. niemand wil opzettelijk zijn heilige koe kort rijden of ander schade berokkenen .. hou het er gewoon op dat dat dit echt niet bijzonder is ..
dit gebeurd elke dag 500X door mensen die gewoon schadevrij door het leven gaan .. slaap lekker jongens ..
@bozewolf: tja en mijn mening is dat je een oordeel velt zonder de feiten te kennen. Vooral niet naar je eigen gedrag kijken maar vooral anderen er van langs geven. You go dude, goed bezig!
@ woody:

Heel volwassen, joh.

Welke andere feiten mis ik dan wellicht die deze man zouden kunnen vrijpleiten?

Vertel me dat eens ipv van op je hoge paard te gaan zitten.
En daarbij, mijn hele punt is erop gericht dat die gast langs een andere auto gaat met zo’n snelheidsverschil. Dan valt er toch verder weinig feitelijks aan toe te voegen, man? We zien in het filmpje dat het tweebaans is en dat het verschil immens is.

Wat wil je nou nog meer dan?

Jij bent zo’n type die de klok wel hoort luiden maar niet weet waar de klepel hangt.

Misschien moet je een boekje aanschaffen over “feitelijke argumentatie”, ofzo.
Heren, lees even de reactie van Rico v Velzen……
@Vinox: “megakrachtige “ZOEFFFFF”

Dank voor het compliment ;-)
Helaas nog niet boven de 280 geweest. Dat wordt doorsparen voor een snellere auto…

@bozewolf.

Geloof mij nou dat je dat zelf na een aantal keer Duitsland ook doet als sneeuwwitje achter ja aan zit. :P

Nu ff zonder dollen.
Hoe vaak rij jij in Duitsland op bijvoorbeeld de Oberhausen Straight?
Daar wordt je s’nachts regelmatig voorbijgescheurd alsof je stil staat terwijl je zelf dik 230 rijdt.
@Sir Smokalot.

Ehhh, bah. Ik doelde op de snelheid he….
@ Jurjen en Rico Van Velzen:

wtf deed die zwarte passat daar dan? Ik mag toch hopen dat diezelfde DUitse politie de andere weggebruikers wel op de hoogte hebben gebracht? Of was het een afgesloten weg?

Ik geef echter meteen toe dat dat de situatie wel in een ander licht stelt. Daar ben ik dan ook niet te beroerd voor, hehe.

Maar was dit niet in een “gecontroleerde” situatie dan blijf ik bij mn punt.
@Bozewolf .. ja ja ja 200 km is theoretisch best wel rap .. maar in praktijk is het gewoon een witteschim die effe voorbij jakkert .. meer niet ..
@bozewolf: Misschien moet je eens iets lezen over projecteren van je eigen fouten.

Ik ga, bloggen doe ik voor m’n lol en dat is wat anders dan met jou discussiëren.
@Mauske.

Vreemd.. Ik dacht toch echt dat Duitsland procentueel gezien behoorlijk veilig was. Dat is dan knap snel veranderd.
Rico v Velzen
Inderdaad de polizei had het die dag te druk met andere zaken ;-)

http://www.marknauta.nl/extra/cbr2008/MPN_5889copy.jpg
^^ Nee maar serieus, hoe gaat dat in zn werk dan? Waarschuwen ze andere weggebruikers op dat traject van te voren ofzo?@ woody: lol @ “projecteren van eigen fouten” wat is dit, groep 6? Flikker op, man.
@Rico v Velzen
“Ah schau mal Heinrich, geile Schlampen auf unsere Motorhaube!”
Maareh, da’s dus de A31, geen betere plek om je auto helemaal open te trekken. Leger vind je ze niet. Stiekem wist ik ’t al, zie: http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/20/top-10-beste-autobahn-stukken#comment-1353851

Overigens is dat brandstofleegmeldingslampje geen goed teken: geen tankstation te vinden in de wijde omtrek daar.
lol @ Smoke.

Was de auto waarin dit werd gefilmd dan een soort van “dedicated cam car”?

En ik vraag me nog steeds af wat die Passat daar deed :P
Superkoerier!
Best wel hard reed die Corvette. Stoer. Todat er weer zo’n versufte NL-er plotseling naar links gaat. Dan is het waarschijnlijk einde verhaal. Voordeel is wel dat je dan in alle oprechtheid kan zeggen dat hij het leven maximaal geleefd heeft.

Verder snap ik dat panische geneuzel van sommigen hier niet over bijvoorbeeld 200 rijden. Liever op een rustige baan 200 km/h rijden, dan met 120 km/h tussenvoegen tussen auto’s met 8 meter tussenruimte zoals in Nederland heel gewoon lijkt te zijn. Maar goed, met het opgeheven vingertje naar anderen wijzen is veel leuker. Slaap lekker.
^^ Het discussiepunt ging hier even over een *snelheidsverschil* van 200. Muchos differentes. :)
@mx5/rx8owner

voor mij zeg je het allemaal :D
en speciaal om BT te pesten omdat ie inderdaad zo een verschrikkelijke zeiklul is zou ik me willen inschrijven om mee te doen aan jou 240+ actie
ik ben alleen bang dat ik die snelheden niet haal in mn oude karretje :D
@bozewolf

Snelheidsverschil, Snelheidsverschil, Snelheidsverschil, Snelheidsverschil, Snelheidsverschil, Snelheidsverschil, Snelheidsverschil.

Ik begrijp wat je bedoelt.
lekker snel voorbij zeg :O
Dexter Bressers
Zo, en dan nu even dit overspannen draadje ontladen want er wordt vrijwel uitsluitend op aannames gereageerd terwijl niemand de echte feiten of achtergronden bij dit filmpje kent.
Verder reageert er bijna niemand op mensen zoals Rico van Velzen die de feiten en achtergonden bij het filmje wél kennen en is het verdedigen van je, al dan niet subjectieve en/of bekrompen, standpunt, en het beschermen van je ego blijkbaar belangrijker dan objectief je mening geven. :-)

Nu ik dan jullie aandacht heb even de ter zake doende feiten:
Het filmpje waar dit draadje over gaat is opgenomen op 13-04-2008 op de A31 ter hoogte van Haren.
Ik kan het weten want ik was feitelijk de organisator van die dag en deed dat uiteraard in samenwerking met de Autobahnpolizei.
Er waren op die dag zo’n 70 voornamelijk zeer snelle auto’s uit NL en B aanwezig waarvan de Z06 er slechts één was.
Door die 70 auto’s zijn in de ochtenduren en het vroeg van de middag tientallen ‘flying runs’ gemaakt, waarvan deze specifieke Z06 run wel de meest bekende geworden is dankzij het filmpje op Youtube.

Voor alle duidelijkheid: dit filmpje is niet opgenomen uit een dedicated camera car want dat was niet toegestaan.
Net als het samen oprijden om (tussen)acceleratietijden te vergelijken met dergelijke hoge snelheden niet was toegestaan overigens, want de Autobahnpolizei wilde geen ‘races’ zien.

Dat de Z06 met 320 km/h passeert is dus een uitzonderlijk toeval en kon alleen maar gebeuren omdat de bestuurder van de Fiat Panda 100 HP op het laatste moment zijn camera kon richten op de Z06 die hij in zijn spiegel aan zag komen.
En dat kon alleen maar weer omdat hij wist dat er meerdere auto’s bezig waren met flying runs en hij dus de weg goed in de gaten hield.

Voor alle duidelijkheid, er waren dus hele strikte afspraken waaraan alle deelnemers zich dienden te houden, op straffe van inbeslagname van auto en rijbewijs bij het zich daar niet aan houden!!
Er zijn géén ongelukken of bijna-ongelukken gebeurd op die dag en iedereen is achteraf met een voldaan gevoel weer naar Nederland gereden.

Voor wat betreft het punt dat een aantal personen hier maken (enorme snelheidsverschillen op openbare 2-baanswegen zijn altijd, en dus ook in Duitsland, gevaarlijk) kan ik jullie meedelen dat ik me voornamelijk daarom ook heb teruggetrokken als organisator achter een eventuele volgende editie van dit gebeuren als weer het op de openbare weg moet plaatsvinden.
Mede op grond van dit filmpje is me duidelijk geworden dat we ondanks alle ingebouwde zekerheden toch met een zeker risico zullen moeten rekenen en ik hoef niet zonodig met mijn naam en foto in de media als het echt fout gaat, om nog maar niet te spreken van de gevoelens waar familieleden van slachtoffers mee blijven zitten, of gevoelens waar ik zelf mee blijf zitten.
Dat is een dagje keihard knallen op de Autobahn me allemaal niet waard……

Een eventuele volgende editie zal dus in ieder geval plaats gaan vinden op een afgesloten locatie!
Hopelijk is iedereen daarmee nu weer gerustgesteld en kan er weer onbekommerd genoten gaan worden van deze clip op Youtube want het blijft natuurlijk vet om naar te kijken!
Heren, laten we even niet vergeten dat de mensen die deze run rijden over de nodige rijervaring beschikken en je niet moet vergelijken met de gemiddelde petmans in zn stoere Golfje. Er zitten serieuze coureurs in deze groep en hebben een prima anticipatie vermogen.

Ik heb vorig jaar zelf met deze groep meegereden en het soort volk wat daar loopt gaat gewoon verstandig met dit soort situaties om. Zelf rij ik ook met regelmaat 250/300 over de Duitse autobaan (wil snel thuis of juist op vakantiebestemming zijn) en wanneer je voldoende anticipeert dmv diverse trucjes is er niks aan de hand. Je moet gewoon weten waar je mee bezig bent en dat weten (gelukkig) de Duitsers allemaal wel.

Met deze snelheden zul je overigens merken dat de Duitsers hun rijbewijs niet bij een gratis pakje boter krijgen zoals hier in Nederland. In Nederland schijnt het gewoon te zijn om iemand op de snelweg af te snijden zodat je snel zelf nog even die vrachtwagen kan inhalen. Stel je voor dat je een snelle passant voor je zou moeten laten!! Duitsers gaan hier heel anders mee om. Ze wachten netjes op hun beurt voordat ze kunnen inhalen. En ja, ze kijken ook langer dan 0,1ms in hun achterspiegel om jouw snelheid in te schatten. Het stomme is dat ik de meest enge situaties in Duitsland heb meegemaakt met…. Nederlanders :D Ze halen namelijk (heel typisch!) ALTIJD in wanneer er een achterligger aankomt, ongeacht de snelheid.
Hier op de A73 lekker ff de 250 aantikken en dan weer netjes terug laten zakken tot 120 : HEERLIJK
Wat de meesten quasivolwassenen hier niet in lijken te zien is dat de remmen onder een Z06 groter zijn dan de velgen van een gemiddelde personenauto. Zo’n apparaat gaat van 320-120 in een mum van tijd. Iemand die zijn Vette goed kent hoeft niet meteen een gevaar op de weg te zijn.
@ Dexter Bressers:

Dank voor de verheldering en blijk van intelligentie. Dit verduidelijkt een hoop.
@ RSCosworth:

Zelfs in een supercar sta je vanaf 300+ niet binnen een vloek en een zucht stil. Reken maar op een metertje of, mwoah, 300?
@ bozewolf
Dat klopt, ik zeg ook niet dat je gerust overal full throtle kunt blazen zonder gevaar te lopen. Ik heb alleen het idee dat men gemakkelijk naar hun eigen Passat kijkt die van 200-120 afremt in anderhalve dag maar zelf geen correcte voorstelling van een situatie als hierboven kan maken.
Nee klopt. Irriteer ik me altijd aan bij die Wegmisbruikers Spee. Een 911 staat echt wel sneller stil vanaf 140 km/u dan een Golfje.
mensen wat zitten jullie nu te zeggen? ga eens in amerika kijken ofzo. daar wordt je konstant ingehaald door veyrons bij wijze van spreken :p. + het feit dat ze daar met NOS mogen rijden is ook al geschift. zodus deze snelhijd rijden is niets in vergelijking met auto’s met NOS.
@ bozewolf
Daarop voortbordurend: Clarckson had zo ook eens een mooie. Een Aston Martin DB9 remt van 160-0 af in dezelfde tijd dat een personenauto dat doet van 120-0. Waarom is de snelheidslimiet voor een DB9 dan niet 160km/u? Ergens zit er wel een kern van waarheid in. :)
@bt het feit dat het gevaarlijk is ben ik met je eens , maar dat neemt niet weg dat je mensen gewoon moet laten en hun eigen verantwoordelijkheid moet laten dragen , want anders word dit land uitermate betuttelig zoals het al goed op weg is op het betuttelige gebied zeg maar ,vandaar !
Totaal onverantwoordelijk en levensgevaarlijk!


Maar oooh zooo geil en vele malen lekkerder als sex! (H)
Totaal onverantwoordelijk en levensgevaarlijk!!!

Maar oooh zooo geil en vele malen lekkerder als sex!

Gr.

Ex. DF-er ;)
OMG. Wat een gezeik over de remmen enzoiets :S
Wel dom dat je van zoiets klaarkomt hea
Filmpje verteld niet of er een dame die op de bijrijders stoel zit hard aan het werk is…
Goh, je zou maar net willen inhalen….. dan lig je wel behoorlijk in de kreukels :P
@ eMiz0r

wat heb je zelf voor een auto?
knetters die verdwijndt wel erg snel
@rscosworth: zag je reactie te laat bij die renault cup toestanden. Maar in iedergeval als je je top gaat testen van je auto. Neem dan de kampweg, tussen wezel en Brecht. Maar laat dan op tijd weten. Wil je dan wel zien voorbij jakkeren ;-)
Natuurlijk kan je dood gaat als je 120 rijd.. Let dan wel dat andere weggebruikers ook meestal ongeveer 100 rijden.. Of 140, maakt niet uit.. Het is dan dezelfde klap als (120-100).. 20Km/H!

Alleen dat wat erna komt..
Zullen we dit topic dan maar meteen uitroepen tot janktopic van de week? lol :D
Duf filmpje van die ZO6 trouwens.
BoB schrijft,

15 June 2008 om 18:02
BT en topg, ga aub op ameland wonen ofzo. wt* maken die paar doden nou uit, het zijn maar mensen, we zijn niet een bedreigde diersoort ofzo. komooop alles voor de kick!

——————————————————————————–

Niet om bot te doen ofzo, maar ik hoop dat jij snel onder een grafsteen ligt. Dan kun je tenminste geen anderen meer meenemen…………

:-S
Maar hoe gevaarlijk ook, k’moet toegeven dat het opzich wel gaaf is om te zien. Alleen is de tijdstip absoluut niet perfect uitgekozen, zelfs al ben je in duitsland….
@ BoB (42e reactie)

Wat voor een debiel ben jij dan weer! ‘Ga lekker op Ameland wonen, want wat maakt een paar doden nou uit.’ Zoiets zieks heb ik bijna nog nooit gehoord! En wat als er doden vallen? Vind je dat dan ook leuk? Voor hetzelfde geld rijdt je vader of weet ik veel welk familielid daar en wordt diegene aangereden. Doe je dan ook zo grappig. Zulk soort mensen als jou horen hier niet thuis. Al met al komt dit overeen met dat het jou niets uitmaakt of er iemand dood gaat, als je maar wat ‘kick’ hebt. Kan je niet nadenken ofzo? Uberhaubt dat je zoiets kan verzinnen is al ziek.
@ Dennis

Na het zien van het filmpje en het lezen van (bijna) alle reacties, ben ik werkelijk blij met de toelichting van Dexter Blessers. Pas door zijn reactie wordt duidelijk, waar het hier feiteljk om gaat: Een willekeurige, toevallige opname van een volslagen gewetenloze idioot, die jammer genoeg een Corvette kan betalen, òf een georganiseerd, door de politie begeleid, event.
Gelukkig gaat het hier om het laatste.
Het zou, gezien de bovenstaande reacties, handiger zijn geweest, wanneer dit vóór het filmpje werd aangekondigd, want: Gaat het hierbij nou om te genieten van de snelheid en het daarbij geproduceerde, lekkere geluid, òf is de bedoeling, dat er eerst uiterst felle reacties loskomen, die later door toelichting van een organisator gesust moeten worden?
En het zal mij werkelijk worst wezen waarvoor ik uitgemaakt wordt, maar er zijn hier weer reacties, waarvan ik alleen maar mag hopen, dat er nog hulp mogelijk is. Wie vindt, dat er op een tweebaans Autobahn met normaal verkeer 300km/u gereden kan worden, is geestelijk wel zéér gehandicapt.
Overigens zouden de “kenners” van de Duitse wegenverkeerswetgeving beter eens hun licht opsteken over hoe die nou werkelijk in elkaar zit. Hier wordt vaak de indruk gewekt, dat het passeren van de Duitse grens een vrijbrief oplevert voor ongelimiteerd snelheidsmaniacaal gedrag. Niets is minder waar!
De adviessnelheid van 130km/u levert meer beperkingen op, dan menigeen op dit blog meent.
Verder is het ook nog een keer zo, dat in Duitsland tevens geldt, dat je je snelheid dient aan te passen aan de verkeersomstandigheden en niet, zoals hierboven wordt gesuggereerd, dat de langzaamrijdende (bijv. 130km/u) maar naar 90km/u moet afremmen (door een kolonne vrachtwagens), om een ander (met bijv. 180km/u) voor te laten.
^^ Kijk, 95% van de bezoekers van autoblog, dat is nou het geluid van een functionerend brein.
een leuk weetje ..
maar misschien iets eerder moeten vertellen ..

man in corvette is een cryptische serie-moordenaar ..
en voor elk tjenk-comment rijd de beste man iemand aan gort ..
vooral onder het speelkwartier bij die schooltjes die pal aan de snelweg liggen ..
“Every time you masturbate, Corvette man runs over a child!”
en bij het 201ste comment gaat ie zich vergrijpen aan de overlevende ..
als die er inmiddels nog zijn ??
Luitjes,

Ik kom maar af en toe hier, maar volgens mij gedreven door hetzelfde als iedereen hier : mooie, snelle , dure auto’s die ik zelf maar al te graag zou rijden.
Dat iemand zo’n auto eens de sporen geeft is logisch, anders koop je zoiets niet.
Als je moraliserende praat wil gaan verkopen of dit wel of niet verantwoord was, ga dan naar de blog van Meneer Koos Spee !!!!!
Als je alle feiten kent, blijkt dat deze situatie lang niet zo gevaarlijk was als het lijkt, dus hou op met zeiken alsjeblieft !!!!

Greetzzz goldie

P.S. Mijn vader en moeder zijn door een onverantwoorde aso van de weg gereden door een bezopen figuur die ruim 180 km/h reed en ff niet oplette. Deze knakker had nota bene een rijverbod omdat ie al 4 ( !!! ) keer eerder gepakt was met alcohol op……….das pas triest!!
Resultaat was dat een 1/2 jaar gevangenisstraf en 3 jaar voorwaardelijke ontzegging kreeg.
Hij rijd inmiddels weer vrolijk rond ( en zal zijn les nog niet geleerd hebben neem ik aan ), dus wat is onverantwoord ????
vieserikke die klaarkomen van auto,ss :S vreemde mensen bij mijn is er toch ietss heel anderss voor nodich maar choedd

wel heel vett die snelheidd
maar cheilll:S
Jan van Drinten
Dexter,

Wat een groot lulverhaal. Jullie zeiken over benzineprijzen en bekeuringen op jullie macho-DF forumpje, maar hier hebben jullie het hoogste woord.
Doe me een lol, en ga fijn elders de macho uithangen, alvorens wij naar jullie forum komen om te zieken….
kheb zelf ook een x 250 in de spits gereden en is aardig gevaarlijk als ik er op terug kijk maar adreline doet veel met je en ik heb gewoon veel van dfat spul nodig geen drank en drugs in t verkeer
doe mij maar ADRELINE
@paul is het geen Adrenaline ?
paul schrijft,

22 June 2008 om 11:06
kheb zelf ook een x 250 in de spits gereden en is aardig gevaarlijk als ik er op terug kijk maar adreline doet veel met je en ik heb gewoon veel van dfat spul nodig geen drank en drugs in t verkeer
doe mij maar ADRELINE

——————————————————————————-

Ik hoop niet dat ik binnenkort een paar body bags hoef te bestellen

:-S
Volgens mij komt hij klaar omdat zijn benzine bijna op is… LOL
Ik weet niet waar jij allemaal van klaar komt Art, maar als ik ergens niet klaar van kom dan is dat wel van het niet hebben van brandstof……
@michel
lkkr boeie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).