Nieuwe Seat sedan gaat EXEO heten

Auteur: , 35 Reacties

De nieuwe Toledo gaat Seat EXEO heten en lijkt behoorlijk geïnspireerd op de Audi A4.

Ze delen dan ook de bodemplaat, maar ook qua styling lijkt Seat sterk naar de mannen in Ingolstadt te hebben gekeken. Vanwege SEAT’s Mediterraanse achtergrond is de naam afgeleid van het Latijnse woord ‘Exire’, wat staat voor ‘een stap verder gaan’ of ‘een stap voorwaarts zetten’. Volgens Seat markeert de EXEO een nieuwe periode voor de onderneming in een voor het merk compleet nieuw segment. Een klein stukje geschiedsvervalsing moet kunnen voor een leuk PR verhaal, maar echte autokenners weten dat er al eerder een Seat sedan was met de naam Toledo.

Seat saloon 200935 reacties

Met een juiste prijs is er zeker wel ruimte voor deze auto
De countourlijn lijkt erg op die van de passat !
Nou ik hoop dat deze dan wel een mooie achterkant krijgt vergeleken met de nieuwe A4, Scirocco en Ibiza die VAG laatste tijden aflevert…waarbij ik moet zeggen dat ze telkens weer een zeer mooie gezicht hebben, maar de achterkant valt steeds weer tegen…
joske (porschefan)
voorkant: redelijk geslaagd (-edit: niet letten op mijn schrijffouten :P)
achterkant: kan beter, de banden van de achterkant komen mooi over op de tekening
THIS IS A COPY OF A NEW AUDI A7 witch is actually a VW group
ja, en maak daar een hatchback van ipv zo’n gekrompen mpv, dan koop ik een leon.
Moet toch zeggen dat dit er leuk uit ziet, een betaalbare A4 dan maar?
Moeten die banners nou tussen het bericht staan trouwens… redelijk irri.. vooral die van VW
@ Jurrian: Het wordt ook een gewone sedan ipv. een (gekrompen)mpv en hebben ze de foute foto’s van de toledo onder dit artiekel gezet namelijk die van de “mpv” ipv. de sedan. Want daar is het een opvolger van.
@ prop

Waarom zo een haat voor VW, dan kijk je toch lekker niet???
Alle vorige Toledo’s waren Berlines/Sedans van het golf platform, dus basically nooit meer dan een Skoda Octavia, VW Bora en VW Jetta.
Toen de overschakeling naar het VW Golf V platform (met multilink ophanging achteraan) van toepassing werd zaten ze na het bouwen van de Altea en dan de Leon nogal budgetair krap en Walter Da Silva kreeg de opdracht om zo goedkoop mogelijk een Sedan te tekenen; de laatste Toledo.
Nu een onderstel van de vorige Audi A4 (2002 – 2007), aan een correcte prijs wordt dit zeker een succes!
@prop: is een testje, klik nou maar gewoon :D
@ Sagaris

Jouw reactie doet mij vermoeden dat jij niet ouder ben dan 12 jaar.. klopt dat?

Groetjes,

Een liefhebber van oa VW
uhm.. het IS een audi A4, met een andere neus en achterkant. Dit voor de kostenbesparing, de prijs laag te houden en toch een uitmuntend hoge kwaliteit (auto is pas 2 maanden uit productie).. dus hij kan nog lange tijd mee!

Erg goede zet van Seat en wordt denk ik grote concurrent voor de jetta..
Ziet er goed uit op de tekening!
Nou ik kan je zeggen dat jou gezeik over een banner in een tijd dat bijna elke site dat heeft ook niet bepaald VOLWASSEN! Het is bedoeld om aandacht te trekken, waardoor het normaal is dat het er tussen staat;)

Groet,

Iemand met begrip voor banners en bron van inkomsten..
Wat een lelijke naam zeg. Schetsen zien er wel goed uit, maar de voorkant, zijkant en achterkant passen niet zo goed bij elkaar.
@prop: Zeiken over banners helpt echt niet, het is een bron van inkomsten en nodig om een site draaiende te houden. Om je vraag te beantwoorden: ja, die banners moeten tussen het bericht staan. Overigens écht heel zielig om een vraag te stellen over de leeftijd, vooral onvolwassen.

OT: De lijn is goed, als het meer op de A4 lijkt dan op de Ibiza dan zie ik wel afzet voor deze auto. Hopelijk komt ie een beetje vroeg in 2009 en krijgt hij, in tegenstelling tot de Ibiza, wel gewoon een fris 1.4TSI motortje :)
Ik denk dat ze nu (net als wat toen met de Altea was gebeurd,,alle modellen afgeleid van de Altea) alle nieuwe aankomende modellen gaan afleiden van de Ibiza…

Wat dat betreft zijn ze erg inspiratieloos bij Seat….
RobertJ

Ook jij leest hier niet goed blijkbaar want anders begin je niet met een verhaal over een bron van inkomsten, niets uit mijn vraagstelling wijst er op dat ik ik daar geen kennis of begrip voor heb. Mijn aanname dat Sagaris niet ouder is dan 12 baseer ik op het feit dat hij begint over ‘haat’ voor VW.. slaat als een lul op een drumstel natuurlijk

Dus beter lees en interpreteer je eerst voor je een overbodige reactie plaatst
@ prop geen zin in banners? firefox downloaden met extensie adblock wat een verademing geen schreeuwerige banners / google ads. @ joske en gelijk ff extensie spellingscontrole / woordenboek toevoegen.

ON TOPIC

Ziet er veel belovend uit deze schets. Ben benieuwd naar de station. Zou het dan toch goed komen met Seat? De huidige toledo is een ramp.
lijkt behoorlijk geïnspireerd op de A4? Als voor een auto de complete bodemplaat, aandrijfgedeelte, motoren, (naar het schijnt) zelfs de gehele middensectie van de carrosserie en vast nog wel een heel regiment aan andere onderdelen van een bestaand model wordt gebruikt noem ik dat geen inspiratie meer…
SEAT hamert erop: de EXEO is NIET de opvolger van de Toledo.
het nieuwe model staat op een B-platform. de Toledo heeft altijd op een A-Platform gestaan, en blijft bovendien gewoon in productie.
Of er werkelijk ooit een opvolger met de naam Toledo komt, is natuurlijk de grote vraag na de opgelopen imagoschade.
@ prop

Nou, je zegt expliciet dat je de VW banner vooral niet wilt zien, dan valt er wel te veronderstellen dat het iets met het merk te maken heeft, gezien het feit dat het geen andere grootte, effect of manier van adverteren heeft…

Vglgens mij ben jij degene die beter zou moeten uitkijken voordat ie wat onzinnigs, kinderachtigs uitkraamt:)

Neem dat maar aan van je ‘oudere’ autoblogger;)
Nu we toch aan het doorhameren zijn… jij bent nu woorden in mijn mond aan het leggen zoals dat heet, en da’s niet netjes.

Ik stel dat de VW ad. irritant is en de plaatsing van banners tussen de berichten in het algemeen ook.
Nu kan jij, voordat je wat zegt nagaan waarom ik die ad. irritant vind.. kost je waarschijnlijk 1 sec. denktijd. Het meest aannemelijk is vanwege zn ‘scheeuwerige’ effect als je per ongeluk met de muis erovergaat of iets in die geest, terwijl jij er van maakt dat ik het merk VW haat.. knappe fantasie en vergezocht om gelijk het woord ‘haten’ erbij te halen.. vandaar die leeftijdsassociatie.

Ps. ben 27.. for real

Pffrrrr…
@ prop

Ga jij maar lekker ‘volwassen’ verder met je irritaties;) Het is natuurlijk voor de lay-out zo’n banner;)

Ik denk dat ze nou jou ‘opbouwende’ en ‘nuttige’ kritiek en ‘goede’ argumenten tegen ons, vanaf nu geen banners meer zullen plaatsen! Hulde…
Mooi… heb ik toch nog iets voorelkaar gekregen vandaag.. nooit meer banners op Autoblog

ps heb nog steeds niet het idee dat jij mijn eerste post begrijpt.. maar goed.. dit was mijn laatste post in dit topic… laterssss
Ook SEAT timmert lekker aan de weg net zoals al zijn andere broertjes uit de VAG group..!!
beter dan de naam bolero, zo heet ons koffiezet-apparaaat namelijk…
Ik rijd een A8 en ooit een Golf gehad..het is eigenlijk te gruwelijk voor woorden hoeveel onderdelen ze delen. Zelfde dashboardlampjes, wijzers, neusvorm van Passat. En nu dit soort oplichterij weer. Voor mij geen VAG autos meer. Ook zouden ze moeten verplichten op alle Jaguars en foeilelijke Aston Martins en Volvos Ford ovals te plakken. Het is toch je reinste oplichterij?
@ # prop schrijft,
20 June 2008 om 12:49

Moeten die banners nou tussen het bericht staan trouwens… redelijk irri.. vooral die van VW


pak dan gewoon FF(3) met AdBlockPlus, je ziet nooit meer reclames…
Ziet er goed uit. Zo snel mogelijk laten komen
Je kunt zien dat de ontwerper W de Silva weg is bij SEAT ! Jammer.
Als Seat maar niet terug gaat naar de tijd van fiat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).