Benzineprijs spekt schatkist in 2008 met 1,12 miljard extra!!!

Auteur: , 47 Reacties

Gaat er weleens een dag voorbij dat we niet klagen over de hoge benzineprijs of roepen dat de automobilist een melkkoe is? Heel misschien glipt er per ongeluk wel eens een dag zonder geklaag tussendoor, maar we zijn nu weer bij de les en klagen onverminderd door. We lezen namelijk dat de overheid door de extreem hoge brandstofprijzen veel rijker wordt dan tot nu toe werd aangenomen. Het tankende volk spekt de "rekening van Wouter Bos" dit jaar met ruim 1,12 miljard euro aan extra inkomsten als gevolg van de stijgende brandstofprijzen en de accijnsverhogingen. Er wordt weleens geroepen: "de rijken worden steeds rijker", maar in dit geval geldt "Het Rijk wordt steeds rijker".

De overheid heft BTW over de kale brandstofprijs. Wanneer die stijgt, stijgen dus ook de BTW-inkomsten. Naar schatting zal dat dit jaar 624 miljoen euro meer zijn dan vorig jaar. Met de accijnsverhoging, wat een vast bedrag is per liter, komt daar nog eens 497 miljoen euro bij. Dit heeft de Bovag berekend en schrok zelf behoorlijk van de uitkomst. Er is volgens de branchevereniging geen enkele reden om de accijnsverhoging per 1 juli door te voeren (3 cent op diesel en 1,5 cent op lpg). Dit zou de schatkist zo’n 140 miljoen euro kosten, maar dat is nog altijd heel veel minder dan de extra inkomsten als gevolg van de stijgende brandstofprijs. Het argument dat er geen geld is om de voorgenomen maatregel te schrappen is dus grote flauwekul.

Dit jaar zal de overheid in totaal zo’n 18,9 miljard euro vangen aan accijnzen, bpm en wegenbelasting. Vorig jaar was dat 17,4 miljard, in 2006 16,6 miljard en in 2005 15,8 miljard euro. Er komt dus ieder jaar ongeveer een miljard bij. Beweer nu nog eens dat de automobilist geen melkkoe is. Gelukkig doet de overheid alleen maar nuttige dingen met ons belastinggeld en wordt het niet aan tal van nutteloze projecten besteed of in bodemloze putten gestort. We moeten dus niet zo zeuren. (via: telegraaf)47 reacties

Ik kan het gewoon niet meer aanhoren denk ik :(
echt he, wanneer gaan ze de 2e kamer eens reorganiseren :P ;)
En voor België:
Hoeveel tientallen miljoenen euro’s de btw-meevallers opleveren aan de schatkist, kon of wou de FOD Financiën noch de FOD Economie gisteren zeggen. In tegenstelling tot Frankrijk publiceert België daar geen rapporten over. Het exacte cijfer ligt volgens insiders politiek gevoelig omdat je die meeropbrengst kunt interpreteren als een verdoken belastingverhoging. (Emmanuel Vanbrussel) Bron: De Morgen
Nederland Hater
De uiting dat het rijk steeds rijker wordt ben ik het niet mee eens, het is namelijk zo dat de bezittingen van het rijk steeds minder worden nu grote staats bedrijven steeds meer in de publieke sector komen, feitelijk doet Nederland het een stuk slechter als men denkt.
De rijken blijven relatief rijk en de armen relatief arm. Maar de rijken worden meer belast zodat deze armer worden en de armen minder zodat deze rijker worden. Linkse partijen en economie gaat trouwens nie.
in België gebruiken ze het geld gelukkig ook allemaal erg nuttig

zo nuttig dat Red Bull een site heeft gemaakt van allemaal peperdure projecten die nooit gebruikt zijn, zitten onder andere prachtige bruggen en metrostations bij, die miljoenen euro’s hebben gekost, en nooit gebruikt zijn, leuk om eens te zien

http://www.redbulllosthighways.be/

dat is natuurlijk niet erg, met al die accijnzen zouden ze anders toch hun geld nie topkrijgen…
Zeuren helpt niet.
Probleem is dat automobilisten onvoldoende invloed in Den Haag kunnen uitoefenen. De transportsector en het MKB kunnen dat wel. Kijk maar naar de gunstige BPM en MRB voor bedrijfsauto’s en het handjeklap akkoord dat nu weer in de maak is tussen Den Haag en de transportsector (bevriezen belastingen, nog meer???). De transportsector jubelt alvast dat blokkades voorlopig niet meer nodig zijn.

Op deze manier weet Den Haag de brandjes te blussen. De niet-georganiseerde automobilist wordt weer een poot uitgedraaid, want het geld moet ergens vandaan komen. Misschien wordt het tijd dat de BOVAG ook eens met blokkades gaat dreigen? Ik doe mee…
Iedereen wordt arm, alleen de rijken iets langzamer..

Geld en macht is blijkbaar een gevaarlijke verslavende combinatie..
Het zal voor het kabinet een soort ‘Pringles’ effect hebben; Once you pop..
Eens te meer wordt het duidelijk dat we de strijd voor onafhankelijkheid van olie moeten gaan opvoeren.

Het is immers in dezen niet alleen de regering die hier garen bij spint. Kijk eens ook naar de gehele olieindustrie.

Ik ben zelf nog steeds zoekende naar een duidelijke verklaring waar al deze belastingverhogingen en deze meevallers voor dienen. Nu kun je wel zeggen dat het graaiers zijn en in hun eigen zakken verdwijnen, maar daar zeg ik dan op; het is goed, knul. En ga nu maar weer buitenspelen, het is lekker weer.

Waar zijn die maatregelen nou voor nodig? Is het om de vergrijzing op te vangen? Krijgen we er een geheel nieuwe infrastructuur voor terug? Waar is het voor nodig?

Laat het kabinet daar nou eens transparant in zijn. Laten ze nou eens een keer een duidelijke visie geven.
Hi Ha Honde………….
Leuk dat Nederland waar iedereen er op achteruit gaat. Als ik vrachtwagechauffeur zou zijn, dan wist ik het wel. Nee, neem dan de chauffeurs uit Spanje. die voegen daad bij het woord, en geloof me het was daar een puinhoop. Winkels leeg, geen benzine / diesel meer aan de pomp, geen bevoorrading van dagelijkse 1e levensbehoeften. En dat een week lang! Zo afhankelijk zijn we inmiddels geworden van het vervoer. Natuurlijk werd hier door onze overheid geen tot weinig ruchtbaarheid aan gegeven, want als dat hier toch eens een week zou gebeuren, dan krijg je een volksopstand! Nee we zijn ontzettend afhankelijk geworden van brandstof, meer dan wij denken. Wouter Bos denk eens goed na over de gevolgen en smijt het geld van andere projecten niet zo makkelijk over de balk. Met dat geld zou je genoeg andere goede dingen kunnen doen.Ik weet wel dat het jou om het milieu gaat. Let wel, het milieu is ons allen lief, maar er zijn legio andere oplossingen te bedenken om het milieu te sparen.
We laten ons als lammeren naar de slachtbank voeren.
Geen probleem, de overheid zegt dat het goed is voor ons is. Dus gehoorzamen we.

Beetje meer tegengas (met dure brandstof, dat wel…) zou wel eens goed zijn. Een keer is het mooi geweest. We hoeven toch niet altijd het braafste jongetje uit de klas uit te hangen?

Dat gezeik dat we in Europa altijd voorop lopen met onze straffen. Euh… ik bedoel natuurlijk ‘maatregelen’. Daar moeten we echt SNEL vanaf!
624 miljoen aan btw, aan accijnzen zouden ze 140 veliezen als ze het niet deden. Dit betekend dus 140 minder inkomsten neem ik aan. Als ze het wel doorvoeren, zou het dus + 140 zijn, nou: 624 + 140 is niet 1,12 miljard, toch?
Ik denk dat marcel gelijk heeft. Er is wel een grote bond waarbij veel automobilisten zijn aangesloten maar deze bond heeft helaas een geitewollen sokken imago en verkeert tegenwoordig in een identiteits crisis (ze denkt opeens een verzekeraar te zijn). Laat de ANWB eens ophouden met al die neven activiteiten en opkomen voor de wielrijders! Ook in Den Haag!
Daarom mag ik Woutert dus niet!
Hij zegt dat we moeten wennen aan de prijzen, terwijl hij er zelf op vooruit gaat!
Zegt hij dat de rijken meer moeten betalen, terwijl hij er dus zelf alleen rijker van wordt, en niet de mensen die het ECHT nodig hebben…
Altijd dat zelfde linkse populistische gelul..
Gelukkig doet de overheid alleen maar nuttige dingen met ons belastinggeld en wordt het niet aan tal van nutteloze projecten besteed of in bodemloze putten gestort. We moeten dus niet zo zeuren.

Hahaha! Geweldig.. !
‘Gelukkig doet de overheid alleen maar nuttige dingen met ons belastinggeld en wordt het niet aan tal van nutteloze projecten besteed of in bodemloze putten gestort.’

Inderdaad. Dat Afghanistan circus en die HSL toestanden zijn al twee mooie voorbeelden die garant staan voor mijn welzijn en waar ik tot nu toe al extreem veel baat bij heb gehad. Not.
leuk voor ze .. dan kunnen ze eindelijk heel nederland eens asphalteren ..
lol @ da van red bull :D
Vuile naaiers
Ik zeg weg met BPM en die 1 miljard die jaarlijks stijgt, naar het voetbal gooien zodat we eidenlijk eens een WK of EK kunneng aan winnen. Gewoon fulltime spelers in huren die alleen maar Internationale wedstrijden spelen en helemaal op elkaar ingespeeld zijn.
@mashell: helemaal mee eens.
Toen er destijds een alternatief kwam voor de pechhulp van de ANWB ben ik direct opgestapt. Ik ergerde me hemaal rot aan alle uitspraken die zogenaamd uit naam van de miljoenen leden werden gedaan.

O.a. rekeningrijden heeft flinke steun gekregen van de ANWB. Ze hebben mij toen nooit wat gevraagd. Ik was – net zoals bijna alle andere leden – lid omdat dat onderdeel was van de verplichte koppelverkoop (lidmaatschap, het verschrikkelijk leuke blad Kampioen en pechhulp).

Van deze club hoeven we niks te verwachten, ze zijn veel te druk met verzekeringen verkopen aan mensen die bang zijn om te leven en met allerlei suffe tests waarvan de uitkomst door de hoogste bieder wordt bepaald.
Ik ben blij dat m’n karretje 1 op 16 punt 5 gaat, en ja: ik rij soms 100 ipv 120 als ik de tijd heb. Raampje open . . .

Nadeel voor .NL is dat ik tot m’n dood in m’n bekraste hokje blijf rijden, als een fokking statement van deze gekke milieu vs benzineprijs gekte! No way dat ik een nieuwe auto aanschaf. Ga eens na wat vadertje staat daaraan verdient. Als iedereen z’n hokje zou houden zijn ze er snel klaar mee . . . Hoor ik nu dat LPG weer hoger belast gaat worden? Dat is toch zo goed voor ’t milieu?

Nederland is gek.
…het KWARTJE van kok is onderhand 1 EURO geworden ik vind het gewoon ASOSIAALLLL
Als ze er nou eens iets nuttigs mee doen er zijn genoeg dingen in ons land die aandacht nodig hebben neem de jeugdzorg kinderen opsluiten in de gevangenis omdat er geen plek voor is
het is te zot voor woorden waar moet het heen in dit land en zo kan ik er nog wel een paar noemen

dacht dat Bos zoveel wilde veranderen het zijn allemaal zakkevullers
En toch rijdt niemand van ons er minder om…
(Ik reed zowiezo toch al weinig met de wagen)

Maar prijsstijgingen zijn wereldwijd ze. ’t Is een beetje te makkelijk om de (plaatselijke) overheid als boeman aan te duiden… Zowel in Alaska als in Nieuw-Zeeland verhogen de brandstofprijzen…
Zit niks anders op dan nog meer geld gaan verdienen.
Ik weet niet hoe het met de rest van jullie zit,maar ik zit nog steeds op het ZOET te wachten dat door Balkenboy ooit eens is uitgesproken,mischien al weer 4 jaar geleden,sinds invoering van de EURO munt heb ik alleen nog maar een zure smaak ,waar blijft het ZOET regering????
Het leven word elk jaar duurder,we hebben elk jaar weer meer moeite om maandelijks rond te komen.
En Kabouter Bos zit alleen maar in zijn kamertje uit te denken wat voor soort nieuwe belasting hij nu weer mee op de proppen zou komen.
En maatregelen intrekken om de burger tegemoet tekomen,nee hoor,btw omhoog,brandstof omhoog……van mij mogen de transport/vrachtauto’s heel nederland een week vast zetten,laat ze maar wakker worden in Den Haag.
Normaal gesproken plaats ik hier een ellenlange uitleg vanuit mijn fucked up mind. Nu hou ik het eens wat simpeler.
Hahaha :lol: :lol: :lol:
Je kan er maar beter om lachen, zeuren heeft ook niet veel zin. ;)
Ik ben tot tranen toe beroerd. Wat maken we ons druk over de brandstofprijzen, terwijl 290 miljoen mensen de hongersdood wacht, omdat ze de gestegen voedselprijzen niet meer bij kunnen houden. Steen en been klagen over zoet en zuur. Gut gut.
Wat een waardeloos volk zijn WIJ, we zeuren en zeiken maar over de brandstofprijzen alle verhogingen die zich maar voordoen!
Het nare ervan is dat we het ALLEMAAL pikken het openbaar vervoer wat staakt krijgen 16 MILLIOEN en de burgers draaien ervoor op d.m.v. prijsverhoging vd kaarten (xtra btw/accijns)de accijnsen ,btw,voeding,genotsmiddelen,kleding,reizen, etcetc we mogen niet meer roken in de openbare gelegenheden,cafe’s.
De een of andere MAFKETEL van een plaatselijk ZH heeft nu geoppert om het roken op de parkeerplaats van het ZH te verbieden ! alleen in je auto met alles gesloten(nog wel)straks mag je in je eigen auto in je tuin en bij jezelf thuis ook niet meer roken !!!!
Dus al met al worden we weer gepakt door deze regering en konsorten ( lulletje BOS PARTIJ VD arbeid)?????????????????????
KOM OP LATEN WE AAN BLOK ER EENS WAT AAN GAAN DOEN, WAT DENK JE ERVAN OM EENS 1 DAG NIET TE GAAN TANKEN EN ALLEMAAL MET HET OPENBAAR VERVOER, EN / OF EEN VOORBEELD NEMEN AAN ONZE ZUIDERBUREN …. F R A N KR I J K EN S P A N J E …
BLOKEEER DE POMPEN ZORG DAT ZE HET GAAN VOELEN IN DEN HAAG.

Ik bedoel hiermee; dat we er niets over zeggen , we zeuren maar doen NIETS .
ja ik weet dat je er als enkeling er weinig of niet aan kan doen , maar WEL aan BLOK
das goed! de overheid is goed. het is een goed doel. de overheid is van ons allemaal dus profiteren we er allemaal van.
even een reactie op diegene die het aan het vergoeilijken zijn….in ander landen gaat de benzine prijs omhoog…maar in nederland de accijjnsen(btw)…. in griekenland en andere zuidelijke landen kost de benzine (omgerekend) 1 € 18 per ltr… in belgie / frankrijk en duitsland 1 € 53 per ltr …. in nederland 1 € 67 per ltr €loodvrij 95…. nu is het zo dat die landen de benz van dezelfde leveranciers hebben dus shell en esso(is ook van shell) total etc en daar de prijzen minder snel stijgen —rara hoe kan dat— let eens op (doe ik al jaren) zodra de vakantie’s beginnen (medio) april gaan de prijzen van de brandstof stijgen 1cent erbij halve eraf2 cemt erbij halve eraf weer 2 cent erbij 1 eraf 3 cent erbij weer 1 eraf , dusa zo te zien pikken ze steeds weer die kleine centen en wij merken daar niet veel van !! maar nu is sinds februari dit jaar de ptijzen met gemiddeld 28 cent per ltr gestegen in tegenstelling tot 14 cent bij de buren wel vreemd vind u ook niet? …….btw de benzine in griekenland is dezelfde dan in nederland er is maar .. e e n shell..
Tegen de muur met dat haagse tuig (ok beetje overdreven maar ok maar net)
Ik snap wel dat de staat geld nodig heeft en belasting moet heffen maar in gods naam stop dan MET HET WEGGEVEN VAN ONS GELD AAN HET BUITENLAND
Basterds ik werk me de pleures en dat tuig maar geld weg geven mijarden in hulp en naar de eu en wij maar betalen.
-EDIT, hou het een beetje netjes ajb-
We doen er niks aan met zn allen.
We gaan er ook niks aan doen.
Omdat we nog niet genoeg bestolen worden.
We moeten ook wel want wie problemen wil rijd niet meer naar zijn werk.Of legt het bedrijfsleven stil.
Dat doet niemand.
Wij doen er niks aan.En daar boeten we voor.En dat vinden we allemaal niet erg.Want t gaat allemaal nog goed.We kunnen er alleen nog op forums over praten.T gaat helemaal fout met deze wereld.Alleen we zien het nog steeds niet in.Het gaat ook geleidelijk aan maar zeker mis.
Ik denk dat we nog steeds niet moeten en mogen zeuren! We kopen nog steeds allemaal een Play-Station en een dikke breedbeeld LCD tv en we rijden allemaal auto. Daar komt nog eens bij dat in Nederland in principe alles vrij goed geregeld is. Kijk eens in sommige andere landen…ik wil daar niet graag in een ziekenhuis liggen omdat men het niet zo nauw neemt met de regels of de wegen die er liggen zijn niet al te best waardoor sneller schade aan de auto veroorzaakt wordt of aanrijdingen door gebeuren. Al deze zaken (hoe bureaucratisch het soms ook is) moeten gecontroleerd, aangelegd, gerepareerd of wat dan ook worden. Als er iets niet goed gaat, kunnen we direct klagen en de overheid de schuld geven of de gemeente bellen dat iets gerepareerd moet worden wat dan ook meestal gebeurd zodat een gemeente niet aansprakelijk gesteld word door het volk, want ook daar willen ze dan weer wel geld aan uitgeven, advocaten of rechtsbijstand verzekeringen! Het eerste wat een crimineel of een mannetje roept als hij vast komt te zitten…ik ga eerst mijn advocaat bellen!! Nee mensen, er is in principe geld genoeg bij de mensen thuis, alleen het wordt vaak aan de verkeerde zaken uitgegeven. Wij leven liever in luxe dan dat we in onze primaire levensbehoeftes voorzien.
Matthijs
zolang het verzet beperkt blijft tot het gemopper op wat fora zal deze trend zich voortzetten.

Maar ik zeg, laat de peut maar lekker duurder worden, des te eerder kijken we als zuunigerds naar alternatieven en worden we minder afhankelijk van het goedje. Nou heb ik wel een tankpas van de baas en kan dus makkelijk lullen, maartoch.
@ Julius,

als 290 miljoen mensen WACHTEN op de hongersdood, waarom maak je jezelf dan zo druk? Over geld in een bodemloze put (derde wereld) storten. Wat denk je straks wat er gebeurt met je eigen ouders als ze rijp zijn voor het bejaardentehuis? En ze misschien 1 x per maand nog maar kunnen douchen omdat het te duur wordt? Screw die hongerlijers en kijk eerst naar wat er in je eigen land gebeurt.
Ik woon kort bij de grens met Belgie, en als ik brandstof nodig heb ga ik de grens over. Scheelt me niet alleen 10ct/ltr, maar geeft me ook een beter gevoel als tanken in eigen land. Zelfs al zou de Belgische prijs gelijk worden aan de Nederlandse, dan tank ik nog over de grens.

Het gegraai in onze beurzen moet maar eens afgelopen zijn.

Dat is mijn (hopeloze) manier van verzet!
robin schrijft,

22 June 2008 om 11:17
De rijken blijven relatief rijk en de armen relatief arm. Maar de rijken worden meer belast zodat deze armer worden en de armen minder zodat deze rijker worden. Linkse partijen en economie gaat trouwens nie.

—————————————————————————

In welke wereld leef jij? De rijken worden idd meer belast, maar de hoog aangeschreven zakenmannen van goed lopende bedrijven verhogen ook bijna maandelijks hun eigen loon. Kijk maar eens een keertje goed naar het nieuws en je zult zien dat ik gelijk heb en dat terwijl mijn koopkracht er toch echt alleen maar op achteruit is gegaan hoor. Zo heb ik nog hetzelfde loon als in de gulden tijd en dat terwijl alles nu minstens 2x (en dan ben ik nog mild) zo duur is.

Om ook tot deze conclusie te komen hoef je (nogmaals) echt geen politiek achtergrond te hebben
Julius schrijft,

22 June 2008 om 19:08
Ik ben tot tranen toe beroerd. Wat maken we ons druk over de brandstofprijzen, terwijl 290 miljoen mensen de hongersdood wacht, omdat ze de gestegen voedselprijzen niet meer bij kunnen houden. Steen en been klagen over zoet en zuur. Gut gut.

————————————————————-

Wat is dit nou voor een onzin, alsjeblieft zeg. Dit heeft toch niets met derde wereldlanden te maken (waar we ons overigens best wel druk over maken hoor, het is al erg genoeg), maar met ons landje en de benzineprijzen die de pan uitrijzen. Moeten we dat dan zomaar over ons heen laten komen, dat denk ik dus niet. Op het einde van het jaar is het waarschijnlijk al €2 en een jaartje daarna zal het wel al €3 per liter zijn en dus moeten WIJ het slecht hebben omdat zij het NOG slechter hebben.

Ow ja en om nog maar eens aan te geven dat ik al die anderen die het echt bar en bar slecht hebben ook goedgezind ben, ikzelf ben namelijk lid van unicef en als ik dan een crimineel als ik het niet pik van die lullo’s uit Den Haag, so be it. Maar het is wel een feit dat ik nou inmiddels al geen cent meer overhoud in een maand en dat terwijl ik echt niet zo gek doe met mijn geld…..
Ja we hebben het wel slecht hier.Kijk maar is naar de prijzen van alles in het buitenland.Daar kan je gewoon voor de prijs van een tank benzine hier een heel vliegtuigmet kersosine volgooien!
Is het niet eens tijd voor een wraakactie op Wouter Bos? :twisted:
1) Tja, Kabouter Bos zal er wel op afgerekend gaan worden hoop ik.
2) De Bovag, Pro-Auto en de ANWB zijn schijters omdat ze niet met harde acties durven te komen (begrijpelijk, want die hebben zich er al lang via achterlangs ingewerkt bij de vrienden in Den Haag en zitten inmiddels zo diep in de endeldarm dat ze er met goed fatsoen niet meer uit durven / kunnen kruipen).
3) Een oliesjeik zei deze week dat de dure olieprijs kwam door oliehandelaren en mafiose regeringen die crimineel hoge accijnzen heffen, en ik moet hem daarin gelijk geven.
4) ik snap niet dat we ons dit allemaal maar laten aandoen, als er ergens actie komt zet ik mijn auto ook stil.

We worden met open ogen genaaid, ik betaal van mijn 100% verdiende geld minimaal 42 % belasting, van het beetje wat ik over heb graaien ze ook nog eens 10-20 tot zelfs 70% aan toe weg. Nee niet zeuren he, dat is wel het fijnste voor Den Haag, bek houwe en door werken. Ik vraag me af waar dit eindigt……
Hallo Mensen,

Mijn voorstel:

Laten wij hier met zijn allen proberen er iets aan te veranderen.
Ik zou als eerste graag een lijst hebben met emailadressen die mee willen helpen aan een tegenactie.
Ik ben echt van plan om met hulp van iedereen ECHT iets te betekenen.
Hoe het allemaal moet gaan gebeuren weet ik niet precies, maar ik wil mij hiervoor inzetten.

Wanneer mogen wij weer baas zijn in eigen beurs???

Graag zou ik van julie een emailtje ontvangen met daarin de mededeling dat u mee wilt werken, om zo samen een vuist te maken tegen deze financiele mishandelingen.
mijn emailadres: [email protected]
Groet Carlo
@Carlo

Doe maar niet :)
wat loop je te klagen . je stemt toch elke vier jaar cda . pvda. vvd durf op een kleine partij te stemmen . je weet dat je elk vier jaar word genaait . laten we na den haag gaan en hun af zetten durft niemand . buiten de diesel gaat ook de gas om hoog die afrekening komt nog en de prijzen in de winkel den haag is huisvrouw met gat in den haag speelen sinterklaas laat hun drie maanden leven als huis vrouw met kinderen en bij stand redden ze niet het volk is sterker is sterker dan ze denken verlaag de btw na 12 procent kopen mensen meer moet er meer worden gemaakt meer baanen enz hun helpen zelf onse staat om zeep binnen 5 jaar kunnen we de staats schuld af zijn en beter doen dan elk land laat den haag een leven van de bijstand de komen strak meer mensen op straat te leven wie geen ziekenfons hebben de huuren te hoog zijn de staat is blind koop nu alleen brood en boter om zo te over leven en wat geld om ziekenfons te betalen beatrix moet ons land leiden anders moet je op stappen als onse koning je word genaait kijk na thuiszorg volgend jaar krijgt ieder ook van de belasting vast bedrag besparen ze weer 454 per jaar alleenstaande als je erg ziek bent bespaart de schatkist ik ben niet verplan meer te pikken [email protected] samen een vuist maken staaken een dag geen diesel tanken kost de pomp ook je bent sterker dan je denkt
@sander, misschien is het handig om zo af en toe punten en komma’s te gebruiken, want ik snap er echt HELEMAAL NIETS van………..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).