Bumperstickeraars zijn agressievere automobilisten

Auteur: , 40 Reacties

"Bumperstickeraars", ik weet het, de Dikke Van Dale kent het woord niet, maar het zijn mensen die vrijwillig de bumpers van hun auto vervuilen met plakkertjes. Ik vind een Oostenrijks of Zwitsers wegenvignet in het hoekje van mijn voorruit al uitermate irritant, laat staan dat ik met stickers op mijn bumper ga rijden. Maar er zijn mensen die dit uit eigen beweging dus wel doen. Uit onderzoek dat werd uitgevoerd door de universiteit van het Amerikaanse Colorado, is gebleken dat dit soort mensen bovengemiddeld agressieve automobilisten zijn.


Het schijnt alles te maken te hebben met een zekere drang om je territorium af te bakenen. Met een de sticker willen mensen een bepaalde boodschap uitdragen. Degenen die daar zo fanatiek in zijn, dat ze middels een sticker op de auto hun boodschap willen uiten, blijken in het verkeer gemiddeld agressiever en sneller een confrontatie aan te gaan met andere weggebruikers.

Wat heb je aan zulke onderzoeken? Helemaal niets! Je kunt hooguit kijken of die slome voorganger op de linker rijstrook een sticker op zijn bumper heeft, voordat je ‘m een beetje probeert op te duwen of toetert dat hij/zij naar nu toch echt rechts moet. (bron: washingtonpost.com)

Auto stickers40 reacties

haha, dan wil je niet weten hoe agressief de eigenaar van de auto van de foto is.
AMG Black Series rulezzz
dus de mensen met de visje op de bumper zijn ook agressieve mensen!
Wie weet trouwens waar die stickers van die vogels op slaan?
Zo’n stickertje van de Nordschleife kan ik altijd wel waarderen. Kennelijk een medeweggebruiker die van een beetje doorrijden houdt.
Die visjes daarentegen laat ik het liefts zo snel mogelijk achter me.
Verder een kansloos onderzoek….
@ Ringfan
Welke vogels? Of bedoel je dat visje?
Voor mensen met een imagoprobleem (lees: te veel willen opvallen)
Ik vind die bumperstickers ook meestal niets, dat visje is gewoon afschuwelijk, maar die haai erachter plakken vind ik best wel komisch. En deze sticker kan ik ook wel heel erg waarderen:D
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/3/7/155/7155525_IMAGE_215.jpg
Weet iemand waar dat visje voor staat? Ik zie ze zo vaak maar heb geen idee wat ze ermee bedoelen.
Het ‘visje’ staat voor christelijken. En dus vind ik die van de haai die het visje opeet wel geinig.
@Ringfan

De mensen met een vogeltje achterop zijn er geloof ik trots op dat ze uit de polder komen….
Misschien onderschat ik de kennis van de gemiddelde Autobloglezers, maar ik wil toch even vermelden dat het befaamde “visje” dat je veel op auto’s ziet (en in de afbeelding hier opgepeuzeld gaat worden door een haai) eigenlijk Ichthus heet en erop wijst dat de bestuurder van de wagen een christen is. Dat is niet zozeer om op te scheppen of andere mensen erop te wijzen dat men christen is, maar vooral om ingeval van een zwaar ongeval de laatste sacramenten toegewezen te krijgen van een priester.

Oh ja, even ter info: ik ben zelf niet heel religieus, ik geef het maar even mee als weetje.
Viola antwoordde blijkbaar terwijl ik mijn uitleg schreef :)
Nu ja, voor meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ichthus_%28symbool%29
stickers zijn pure noodzaak .. anders blijft mijn bumper niet zitten ..

weet iemand hoe dat nou zat met die spouglelijke NL stickers ??
waren die verplicht ??
*sacramenten “toegediend” te krijgen…
Heb mijn “I love Autoblog-sticker” direct verwijderd.
Dat visje heet dus een Ichthus visje en elke letter daarvan is het begin van een woord uit het grieks. De I van Jezus, de C van Christus, de TH van Theos (betekent van god), de U van Uios (betekent zoon) en de S van Soter (wat betekent redder). Als je dit op de juiste manier vertaalt staat er: Jezus Christus, zoon van god, onze redder.
HOLY! Dat er zoveel uitleg schuilt achter een eenvoudig getekende visje. In ieder geval nu weet ik tnminste dat het staat voor christendom
@lincoln
Volgens mij waren die vroeger verplicht ja, maar sinds de GAIK-plaat (met blauw stukje) zijn die stickers overbodig.
@RA999 .. moet bijna wel .. ze zatten op elke auto ..

was altijd het eerste wat ik deed met een nieuwe aanwinst .. die lelijke NL sticker er af ..
veel amerikaanse auto met een 18.2 (kleine platen) behoeven ook geen blauw stukje EU/NL .. goeie zaak ..
Heb ik nog een raadseltje!

De duiker… Weet iemand waar dat ding op slaat…??

@ Einser om 15:41: Deze prijkt uiteraard op die van mij! Alleen zit daar ook de veel minder bekende en niet toegankelijke Sudschleife aan vast. Die haal ik er binnenkort maar af denk ik…

@Lennard om 15:52: Echt waar? Waarom dan geen leuke koe of tractor?
Dit is ook een geniaal antwoord op het visje:

http://www.helsinki.fi/~ssyreeni/atheist/pictures/atheism4
ik vind die mensen met visjes opetende haaien maar agressief over komen. stickers met mannetjes die op andere merken pissen vind ik kinderachtig en als ik mensen een sticker op mijn auto zie plakken kom ik, denk ik, ook aggressief over, dus dat onderzoek zou wel eens een kern van waarheid kunnen bevatten.
Ik hou absoluut niet van stickers op de auto. Nooit niet, het is geen tieneragenda. Toch ben ik een uitermate aggresieve verkeersdeelnemer(kort lontjeten opzichte van hufters in het verkeer). Ach ja, uitzonderingen moeten er ook zijn. ;)
Toch wel goed om te weten dat die gasten met die visjes op hun achterbumper eigenlijk agressieve asso’s zijn! ;-)
Geld dit ook voor de Walibi stickers? Of de Baby aan boord stickers?

Ik heb alleen de standaard Peugeot rotzooi (je voelt je…) op de auto en een funliner op de kentekenplaat (gekregen en eerder anti-agressief).

Stompzinnig vind ik eerlijk gezegd de stickers van hondenrassen en de (poging tot) grappig bedoelde “Hockeryers doen het met een stick”-meuk.

Ik overweeg trouwens wel “Probeer de rechter rijstrook ook eens, rijdt heerlijk!” achterop te plakken, maar als dat groot genoeg moet zijn om te kunnen lezen dan worden het waarschijnlijk twee regels of moet ik een Diablo gaan rijden of zo….
Ach, één klein stickertje moet toch kunnen? Het plaatje van dit artikel is een van de betere stickers die eigenlijk iedereen op de auto moet plakken, om vervolgens naar ’t vaticaan te rijden :P
Mijn rijgedrag is er niet op veranders sinds ik een stikker op mijn bumper heb geplakt. Sterker nog, volgens die test die hier eerder op autoblog stond ben ik zelfs een ‘sociale’ chauffeur.

De reden dat ik stickers op mijn auto plak: omdat mijn auto toch kudt is en ik op die manier mijn auto toch nog iets kan opvrolijken.
Als iedereen nou gewoon zijn bumper volhangt met fokke en sukkes, Garfields en andere korte stripjes!? Dan hebben we tenminste nog wat te lezen in de file :D

Gelukkig heb ik geen stickers, behalve de eerder genoemde “Je voelt je…” sticker op mijn achterruit. Moet die toch maar eens verwijderen.

Ik ben Christen, maar toch heb ik altijd erg kunnen lachen om die haaitjes. Onschuldig vermaakt vind ik het.

Die tweede foto: volgens mij heeft hij/zij onopgeloste problemen :D Haha!
Vond persoonlijk die visjes die doorboort zijn met een drietand altijd wel leuk.
ik moest meteen aan dit mopje denken:

http://www.ncbuy.com/humor/jokes_view.html?jkv=12667
Ik zou toch ook zo’n sticker willen hoor, maar ik ben GEEN agressieve chauffeur. Ik wil een sticker met: “JA IK HOU MIJ AAN DE SNELHEIDSLIMIET, EN NEE IK GEEF GEEN RUK OM WAT U DAARVAN VINDT.” :)
“ik rem voor ijsjes” staat op mijn sticker. Doorgaans worden mijn medeweggebruikers daar agressiever van dan ik. Mijn vraag is dan ook: Is het inderzoek ook gecorrigeerd voor de inhoud van de boodschap van de sticker?

I suspect that it is not. Zo komt zo’n uni ook weer eens in de publiciteit. Komkommertijd en collegekeuze seizoen?
Ik moet bekennen dat ik ook een sticker op m’n auto heb…

http://www.apfelautos.com/

:oops:
Ik heb hier naast m’n pc aan de muur ook een aantal bumperstickers hangen die ik ooit kocht in de VS, maar ze zijn net iets te grof om echt op de wagen te kleven:


JESUS LOVES YOU! (Everyone else thinks you’re an asshole)

DON’T STEAL (The government hates competition)

I wonder if you’d drive any better if that CAR PHONE was UP YOUR BUTT!

So many PEDESTRIANS… so little time

How’s my driving? Dial 1-800-EAT SHIT

I suffer from C.R.S. (Can’t Remember Shit)

For a SMALL TOWN this one sure has a lot of ASSHOLES
Stickers met tekst zijn gevaarlijk. Het is de bedoeling dat mensen tijdens het rijden op de weg letten, niet op andermans stickers. ;)
Why should I fuck fuel economy? I’d better wank of while you do!
zelfeenchristen
@Endlezz:

Een Ichthus-visje om de laatste sacramenten toegediend te krijgen van een priester?

Volgens mij zijn het vooral protestanten en evangelischen die visjes op hun auto plakken, en die hebben niks met priesters…

Het is wel een christelijk symbool, daar heb je gelijk in, maar de mensen die ik ken die zo’n stikker hebben willen gewoon aan andere christenen laten zien ‘he, hoi, ik ben ook christen’. Sommige christenen hebben er ook gewoon geen, zodat ze zich minder schuldig hoeven te voelen als ze niet netjes rijden. :P
Idd, mensen met een Ichtus vissie willen graag aan anderen laten zien dat ze Christene zijn.
Heel lang geleden…. toen Christen zijn verboden was tekenden mensen zo’n visje op de binnenkant van hun hand of arm zodat Christenen onder elkaar elkaar herkenden. Dat van die priester weet ik nog net niet zo maar vind het wel goed bedacht.
Heb overigens zelf zo’n Jaws en Ichtus achter op den auto…
sorry hoor , maar aangezien ik slachtoffer geworden ben van zwaar verkeersongeval , ben ik op zoek naar sticker om de mensen ervan bewust te maken dat ze voorzichtig moeten rijden !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).