Audi neemt Type D-replica mee naar Goodwood

Auteur: , 10 Reacties

Over een paar weken gaan klassieker- en moderne auto-liefhebbers weer een mooi weekend tegemoet: van 11-13 juli wordt het zestiende Goodwood Festival of Speed (FoS) gehouden. Audi verscheept een replica van een Auto Union Type D naar het eiland.

Over de Type D heb ik al eerder geschreven. Overigens ging bij dit model de veiling niet door wegens twijfels aan de authenticiteit.

De bestuurder van de Audi avant la lettre is een bekende in autoland: Nick Mason. Deze drummer heeft met Pink Floyd zo goed geboerd dat hij nu met Jay Leno mag wedijveren om de titel van ‘greatest car nut‘. Hij is ook degene die zijn Ferrari Enzo aan Top Gear uitleende omdat Ferrari dat zelf niet wilde doen.

Uiteraard verwachten wij tegen die tijd weer dat de bezoekers en masse hun filmpjes en foto’s van het evenement op autojunk dumpen! Voor een overzichtje van eerdere items, check dit.10 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Legendarische auto die Type D! al rijd daar nog veel meer leuk speelgoed rond. Wil altijd nog een keer naar Goodwood toe gaan, misschien volgendjaar :).
Kunnen ze daar niet een leuk retro-lifestyle model op baseren? wel 2 zits dan… leuk roadstertje :)
Bijna net zo mooi als het geluid van een BRM :)
Cool! Ik ga de zondag naar Goodwood. Nooit geweest, maar het lijkt spectaculair te worden!
Woaahh!!! Dat is echt een van de gaafste racers ooit. Die wil ik nog wel ‘ns in het eggie aanschouwen. Maar vooral aanhoren! Ik denk gelijk in beelden van Michel Vaillant: VRRROOOOAAAAARRRRRRRRR!!!!!!!!
Volgens mij leende Mason zijn Enzo en McLaren F1 GTR uit aan Fifth Gear…maar een Type D is fantastisch! Check het geluid maar eens op youtube van dit ‘vliegtuig’ ;)
@Quintijn .. leuk voor je .. en benijd je ..
ben er zelf nog nooit geweest .. voor een sfeerimpressie moet je bij @klassiekerrally zijn ..

Nick Mason heeft nog een tijdje een column gehad in autovisie ..
net zo boring als zijn muziek ..
Oh vet! die audi! kwijl:D
Mijn ouders waren er een paar weken geleden. was ook verjaardag van de austin healey sprite. en presies op die dat reed ik m kapoet :s
kaarten zijn binnen, hotelletje is geboekt….aftellen is begonnen. Nu alleen maar hopen dat het weer beter meewerkt dan vorig jaar, toen kon men beter amfibie-voertuigen gebruiken om die heuvel op te komen!
En dan te bedenken dat ik hier ooit eens van iemand heb gehoord dat Audi geen geschiedenis heeft…………………

Supergave bak trouwens, waarschijnlijk SUPERlicht en dan 485pk onder je linkervoetje. Alleen waarschijnlijk wel onhandelbaar en levensgevaarlijk, maar dat heeft een liefhebber er wel voor over. Dit is echt prachtig stukje history ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).