Hoe vaak rij jij met een snuifje op?

Auteur: , 76 Reacties

Om maar even een statement te maken: Drugs are bad, mmmkay. Drugs zijn het instrument van de duivel, en wie drugs gebruikt is een loser, een zware crimineel en gaat na zijn dood gegarandeerd naar de hel. Maar de onthulling van Patrick van der Eem in de Volkskrant dat hij ten tijde van de Joran-tapes zwaar aan de sos was bracht bij ons deze mooie lezersvraag naar boven.

Vroeger kon je nog wel eens onder invloed van het een of ander achter het stuur kruipen, maar in de nabije toekomst zal dit verleden tijd zijn: de drugstest in het verkeer zit er aan te komen. Nakkie erbij?!76 reacties

Voor mij geen drugs of sigaretten, en zal ook nooit gebeuren. Een biertje met uitgaan kan ik niet laten staan ;)
Daarbij gezegd dat ik geen druppel drink als ik rij.
Nooit met een snuifie maar wel met een toeter.
Reed vroeger nog wel ’s stoned, maar blow tegenwoordig niet meer. Moet zeggen: ik heb nog nooit gemerkt dat het ook maar iets met m’n reactievermogen in het verkeer deed, en dat is niet omdat er niks gebeurd is, heb flink uit moeten wijken, ook stoned, en dat heeft nooit tot onhandige acties geleid.

Probeer trouwens voor de grap ’s met Salvia op te rijden (bij de Smartshop verkrijgbaar), gaat ongeveer zo:
http://nl.youtube.com/watch?v=Sp2V6NXCkE0
Zou me niets verbazen als hij de kerel met de boot was en dat hij dat in zijn geheugen heeft versnoven
Ach, de helft hier weet niet waar ie over praat ;)

Die gast blijft een lowlife, maar ga me nou niet vertellen dat snuiven + rijden erger is dan drank + rijden ;)
T is allemaal slecht voor je reactievermogen , hoe je ook eromheen wil praten
Slezcht voor je reactie vermogen zou ik nu niet direkt zeggen, jachtpiloten gebruiken al sinds WO2 prestatie bevorderende middelen. Je moet natuurlijk wel een onderscheid maken tussen roesmiddelen zoals opium, alcohol, medicijnen en oppeppende middelen zoals amfetamines.
Er zijn zeker middelen in omloop die je rijvermogen verbeteren tov nuchtere toestand. Nu nog genetische doping en de evolutie kan helemaal met sprongen vooruit
Dat zal vast een lekkere CTR opleveren voor de Audi campagne door het Autoblog logo mee te linken maar netjes is het niet.

Autoblog gebruikers klikken op het logo om op de homepage te komen!
edit: de header wordt al sinds tijden gebruikt als advertentieruimte, er staat tevens een home-button in het linkermenu
Niet om de moraalridder uit te hangen én het makkelijk lullen voor iemand die niet drinkt en niet (meer) rook, maar naar mijn idee moet alle verdovende middelen verboden worden in combinatie met verkeer. Medicijnen, alcohol, drugs, daar moet geen tolerantie-grens zijn. Gewoon 0,0 gram, promilage etc.

Ze moeten ook een reactiesnelheid-test invoeren bij je rijbewijs. Zo houden we ook we ook de oudjes van de weg af. Wie is nog meer voor?
Kijk… Als je zwaar gezopen hebt klan je beter een flinke snuif nemen…

Dan ben toch zeker een half uur, drie kwartier vrij nuchter (voor je gevoel)…

@ Mic; Coke is het tegenovergestelde van slecht voor je reactievermogen… U weet niet waar u over praat…
Snuiven van coke of speed kan zelfs het reactievermogen doen toenemen. Over de andere bijeffecten zullen we het maar niet hebben. ;)
Mijn advies is vooral, niet doen.
Maar zie ook dit verhaal in een perspectief. Enig idee hoeveel mensen er zwaar onder de medicatie zitten? Zowel uppers als downers? Ik weet wel dat echte tripmiddelen en alcohol veruit het gevaarlijkst in het verkeer zijn.
Ben ik schuldig? Ja, ik heb in het verleden van alles gecombineerd met autorijden. Is dat slim, nee. Ik was geen lieve tiener. Ik weet zelf maar al te goed hoe stom dit soort dingen zijn en dat de risico’s veel te groot zijn. Daarom uit ervaringen dezelfde conclusie, niet doen.
@mx5/rx8owner

“Snuiven van coke of speed kan zelfs het reactievermogen doen toenemen.”

Juist ja, zo’n roze olifant ontwijken vraagt immers goed reflexen. ;)
@dekster.

Het zijn uppers. Uit eigen ervaring weet ik dat er mensen zijn die er alleen maar opgepept van raken zonder het fijne glazige beeld waar de meesten last van hebben. Dat je overmoedig en arrogant wordt als bijwerking en dat je daardoor jezelf als Michael Schumacher in een succesvol F1 seizoen gaat voelen, wou ik de kindertjes nog even besparen. ;)
@ringfan

in de woorden van Willie Wartaal: “noodgedwongen aan de sos, want ik ben de Bob!”

@dekster

Ik moet de eerste die roze olifanten ziet van uppers nog tegenkomen.
menno plas piemel
ook mensen die alle dagen smerig voedsel in hun mik proppen horen niet op de weg…dit soort ziet er altijd pips en belabberd uit en is chagerijnig en zorgen voor agressie in het verkeer omdat ze lichamelijk op zijn….ook aanpakken graag…met een frituurmeter en zo.
Roze olifanten krijg je van GHB of een overvloed aan XTC, speed, etc ;)

Overigens de opmerkingen over een snuif nemen nadat je gezopen hebt….dat werkt dus alleen voor je gevoel he ;) Je reactievermogen is daadwerkelijk aangetast door de alcohol, alleen *denk* je dat je bij de les bent ;)

Over de opmerking hierboven met het 0,0 tolerantiebeleid is toch amper te handhaven? Hoe kan je nu verwachten dat mensen werkelijk niets meer gebruiken en dan pas auto mogen rijden. Alcohol is snel uit je bloed, maar wat als iemand 3 dagen geleden XTC heeft gebruikt? Mag ie niet meer rijden omdat dat spul nu eenmaal langzamer verdwijnt. Volgens mij is THC uit weed nog erger, en blijft dat 2 tot 4 weken in je bloed.

Wordt autorijden alsnog enkel voor de geitenwollensok en de ChristenUnie fractie.
InfiniteNissan
Lijkt me wel zo eerlijk als de auteur van dit stukje de vraag eerst zelf ff beantwoord;)
@ mx5/rx8owner
Dus het is jarenlang trainen en een harde strijd voeren met je concurrenten in de F1 of ff een lijntje doen? Moeilijke keuze…
@menno plas piemel: hear hear! McDonalds veroorzaakt meer agressie dan drugs!
@tss68nl.

Vertel er dan wel bij dat je lichamelijke staat en slaaptekort in combinatie met uitdroging voor de gekste effecten kunnen zorgen. Olifantjes heb ik vroeger nooit gezien. Wel alle kleuren van de regenboog. Dansende gordijnen(streepjesmotief) maar vooral dat vage bewegende zicht. Dat is maar heel even leuk. :P
@de vlaeminck.

Shit, dat bedoel ik dus. Jongeren zien dat gelijk als aanmoediging. ;)
Ik zou uit veiligheidsoverwegingen toch maar optie 1 kiezen. Hoewel veilig ook bij deze keuze behoorlijk relatief is.
@ mx5/rx8owner
Wees gerust, zelfs als mijn dokter me pijnstillers aanraadt, wijs ik ze af. 8)
als ik met vriende uitga is dat meestal simpel : een beurtrol elk om de beurt eens bob spelen kan gerust geen kwaad
@de vlaeminck.

Dan heb jij nog geen flinke pijn gehad. ;)
Houden zo.
een drug test zou best standaard mogen zijn


wie als drugsgebruiker achter het stuurt kruipt heeft weinig respect voor de medemens
Ach jongens, wat je ook doet, gebruik met maten. Oh nee, daar ging het juist fout. :oops:
@tom.

“wie als drugsgebruiker achter het stuurt kruipt heeft weinig respect voor de medemens”.

Ehh, kijk jij wel eens om je heen tijdens het autorijden? Dan mag jij mij vertellen hoeveel respect de gemiddelde automobilist überhaubt voor de medemens heeft.
Ik rijdt regelmatig onder invloed van alcohol, wiet, coke … Nooit geen problemen mee. Kwestie van de invloed van deze middelen inschatten, ervaren en je rijstijl er aan aanpassen.

Er is trouwens zo eens een test uitgevoerd door Autoweek en daaruit bleek dat dit volledig persoonsafhankelijk is. Sommige mensen hun vermogen om te rijden werd er niet noemenswaardig slechter op na gebruik van verschillende drugs. bij andere waren de kleinste hoeveelheden al een oorzaak voor slechter rijgedrag.

Gewoon weten waar je mee bezig bent en niet nederig zijn, zeker niet overmoedig gaan doen.
@ mx5/rx8owner
Uiteindelijk moest ik ze toch pakken omdat ik na een behoorlijk uitzonderlijk pijnlijk voorval ben gaan voetballen en mijn teen verstuikte terwijl ik nog aan het herstellen was van mijn vorige accidentje. Toen heeft hij ze zonder vragen voorgeschreven… Niet zo fijn hoor, pijnstillers slikken, je weet niet wat er in je lichaam gebeurt. En btw ja, een teen verstuiken doet #&ç§$%£µ veel pijn. Vanwaar komt je ervaring met drugs eigenlijk?
LOL nou die roze olifanten zie je ook wel als je aan de pep/speed of aan de sos/coke hebt gezeten hoor. Ik spreek uit ervaring, jarenlange speedverslaving gehad…en je gaat van 5 a 6+ dagen wakker echt wel rare dingen zien,trust me on that. Overigens, ik ben ADHD-er waardoor de uppers een heel andere uitwerking hebben dan op de ‘normale’mens. Bij mij iig leverde het gebruik van dat soort middellen alleen maar rust op (goed, over lange termijn bijwerkingen heb ik t nu niet)
Overigens, is met medicatie op rijden eigenlijk net so strafbaar/gevaarlijk als drugs/drank in het verkeer, vergeet dat niet!

Dan nog als sluiter een aanradertje voor de wel-gebruikers onder ons,als je zo nodig wil,doe t dan wel met mate!
Ja,maar fietsers tellen dan niet mee.
die hebben geen respect voor de automobilist.
die kijken niet eens!!!!…….maar wee je ze aanrijdt!!
met die toep op kan ik nogsteeds rijden en het word er niet slechter of beter van ik deed voorheen niet anders
menno plas piemel
@autoblogger,inderdaad,kijk voor de grap eens hoe mensen de mac donalds uitzwalken als ze weer eens als varkens hebben zitten vreten van al die bocht die ze daar durven te verkopen tegen woekerprijzen.
alles achter het stuur doen (ECHT ALLES) t,beste
“wie als drugsgebruiker achter het stuurt kruipt heeft weinig respect voor de medemens”.

bullshit, alleen al stel je de vraag: wat is het verkeer? , krijg je 10 verschillende antwoorden omdat veel mensen het niet weten, wie erbij het verkeer gerekent worden.. Iedereen doet zijn ding in het verkeer, met of zonder drugs op.. ik zelf zit niet vaak nuchter achter het stuur.. Maar alleen al vertel je dat, word er met een negatief gezicht naar je gekeken..
Kijk gerust zou ik zeggen, maar als ik mezelf in de hand kan houden met een paar lijnen achter het stuur; so what. !?
@de vlaeminck.

Ik heb er jaren lang mee geëxperimenteerd. Zoals ik al zei, ik was geen lieve tiener. Ik drink nauwelijks alcohol. Dat was vroeger ook zo. Het gene wat ik schijnbaar te kort kwam met alcohol, corrigeerde ik met overmatig druggebruik. Op een gegeven moment combineerde ik van alles met elkaar en ik begon er ook bij te drinken. Ik werkte toen op de scheepvaart(lekker ruig wereldje) en in de beperkte vrije tijd was ik een fervent partyganger en uitgaansbeest. Op een gegeven moment was ik alles zat. Ik ben ander werk gaan doen, heb mijn hele leven overhoop gegooid en ik groeide overal overheen. Het was niet boeiend meer. Thats it.
Ook lekker bijdehand van mij om dit te plaatsen, dit kan tegen mij gebruikt worden. Maar ach, thats life. Ik ben tenminste eerlijk.
Rijden met een blowtje op is helemaal niet erg, alleen al die rook voor het raam is irritant. En ruitenwissers werken dan niet, als de rook binnen zit…..:mrgreen:
Verder had ik altijd alleen last van geluid, niet van zicht ofzo. Alles in slow motion horen is echt heel raar……..

Nee serieus heb ik nog nooit gereden met iets in mn bloed wat mijn rijgedrag zou kunnen beinvloeden. Daarnaast ben ik het ook niet van plan!!
toch lelijk zon boca grande…

wie nu denkt.. watte??.. dat litteken in zn wang…

kadotje dat je krijgt als je mensen verraden hebt bij de five o.. kan iedereen zien dat je lose lips hebt ;)
mx5 ;) Ik ga je voorbeeld niet volgen met alles op straat gooien ;)

Maar ik denk eerlijk gezegd wel dat veel mensen in nederland gewoon niet willen zien wat er gebeurd. Er zijn -zo- ontzettend veel mensen die aan de coke/xtc etc zitten, en daar gebeuren relatief helemaal niet zo veel ongelukken mee. Wel is het een feit dat als er een ongeluk gebeurd, en diegene wat gebruikt blijkt te hebben, dit meteen breed uitgemeten wordt in de media. Als we het omgekeerde zouden doen en ook ophef zouden maken over alle ongelukken die ‘zomaar’ gebeuren, zou de publieke opinie heel anders zijn.

Zolang mensen hun druggebruik in de hand weten te houden is er weinig aan de hand. Alcohol is een zwaar bedwelmend middel wat strikt genomen onder de harddrugs valt. Mensen die beweren dat andere substanties een zero-tolerance beleid verdienen, en berecht moeten worden als een misdrijf hebben waarschijnlijk zelf nooit de ervaring opgedaan en weten het derhalve allemaal maar moeilijk op waarde te schatten. Kortom, men weet niet waar men over praat.
Ik gebruik geen drugs, nooit gedaan. Ben ik nu abnormaal?

Niet drinken en geen drugs als je moet rijden. Ook al denk je dat het wel zal lukken, best niet proberen. En niet te stoer doen, please.
doe dan maar een toeter
@tss68nl.

Je hebt helemaal gelijk. Voor de Belgen geldt dit ook, die gebruiken ook heel wat af.
Ik kan dit op straat gooien omdat ik een voorbeeld van de andere kant ben. Ik werd het zelf zat, groeide er zelf overheen en heb er zelf een positieve draai aan gegeven. Dat was toen en ik leef nu. Als mensen mij willen veroordelen op mijn verleden, dan is dat hun fucking probleem. Ik weet dat ik het achteraf gezien helemaal niet slecht heb gedaan.
Mensen vergeten ook nog wel eens dat drugs door alle rangen en standen gebruikt worden. Tot aan chirurgen en adelijken aan toe. Stel je even voor, wause Hendrik Jan Pieter die jou met zijn scalpel bewerkt… De kans is reëel dat veel mensen met drugsgebruikers in aanraking zijn geweest, terwijl ze dit niet door hadden.
1 van de ergste drugssoorten is toch wel alcohol, maar dat is maatschappelijk geaccepteerd.
Don’t drive drugs and do! Offeehh… *burp*
Doet mij heel erg denken aan écht oude racegames trouwens, ik dacht iets van “Lotus Challenge”. Daar zat altijd zo’n boodschap in verwerkt geloof ik, iets van “Real gamers don’t do drugs” ofzo…
werkelijk nog nooit nuchter achter het stuur gezeten ..
en gaat me niet gebeuren ook .. lijkt me nml oersaai ..
@lincoln.

Hahaha. :lol:
Wat denken jullie van al die idioten die s’ochtends na 10 bakken extra sterke koffie met klamme handjes achter het stuur zitten te stuiteren. Als we het dan toch over uppers hebben. ;)
Coke is misschien een upper , maar als je er niet mee kan omgaan (en dat is snel) dan beinvloedt t t reactievermogen volgens mij toch echt niet positief.
Ik wil hier natuurlijk niet als onze sbs vriend klinken , maar ik heb nog nooit van drugs gehoord die goed zijn in het verkeer.
jongens en meisjes
ik weet niet wat jullie allemaal
zitten te muiten
Kom op, t is toch vet chill…?
Nou, Ritalin voor de ADHD-ers is zeker wel positief.Ritalin heeft een amfmethamine achtige basis. Amfethamine = speed. Zonder de ritalin zouden de meesten ADHDers veeel minder goed presteren in het verkeer dan zonder!
drugs zijn juist goed ..
je vrienden vinden je stoer en je ouders zijn er tegen ..
bewijs genoeg lijkt me zo ..
menno plas piemel
@lampuhkap,adhd bestaat niet,het is gewoon een voedselallergie maar de farmaceutische industrie heeft de artsen in nl wijsgemaakt dat hun ziekte wel bestaat….zo raakt de regering de inbeslaggenomen coke kwijt op “legale” wijze….zo lost alles elkaar op….denken ze,.niet dus.
@ mx5/rx8owner
That’s the way a man takes it! Congratulations met je victorie, zo’n verslaving is de ergste die er bestaat en als je dat overwint dan kan je zeggen dat je taai bent!
@de vlaeminck.

Ik heb het nooit als een verslaving gezien, maar ik heb wel op de grens gezeten. Ook daar is nog een verschil. Als het een verslaving was, zou de behoefte waarschijnlijk nu nog aanwezig zijn. Dat heb ik gewoon niet. :D
Ik ben er gewoon overheen gegroeid, zal wel een sterke geest zijn of zo. Zo zijn er meer dingen die je op het ene moment interessant vind, om het daarna weer net zo snel saai te vinden.
Raar maar waar.
Maar oke, ik heb het wel zelf gedaan. Dus in dat opzicht bekeken. Bedankt. :mrgreen:
Mmh, heb wel eens met sos op gereden. Niet goed misschien, maar in ieder geval beter dan rijden met alcohol op.
Als je drugs op hebt, ben je voorzichtiger dan dat je zou gedronken hebt, van coke ga je niet beginnen flippen in jou auto… van alcohol word je roekelozer, van drugs niet echt, alé, coke toch niet…
What seems to be the officer, problem?
“How did you get that scarf, eating pussy?”
Kheb zovaak na een feest gewoon teruggereden. Niet dat ik dan nog helemaal strak stond, maar wel nog beetje naweeën ervan. Ik vind het niet zo’n probleem, ik ben juist altijd heel alert en ik rij gewoon normaal. Rustig aan doen, haasten heeft toch geen zin. Of je ‘sochtends nou om 7 uur thuis bent of om kwart over 7, laat is het toch wel. Kan je beter lekker beetje rustig aan doen.

Met drank op rijden doe ik trouwens helemaal niet. Nooit.
Met een jointje achter het stuur ga ik juist vet netjes rijden, neem minder risico’s en houd me voor de verandering eens aan de snelheid. maar ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind rijden, enkel niet als ik het gas wat dieper wil intrappen
afrader!!!

ik reed paar maanden geleden vanuit rai amsterdam toen inqontrol er was in de morgen naar huis met 2 vrienden, had wel wat op moet ik zeggen maar niet veel.. merkte er niks meer van toen ik aan het rijden was maaar toch miste ik wel is een stoplicht die ik niet zag.. en op de snel weg zag ik mensen langs de kant staan bij de vangreel, heel erg merkwaardig. terwijl me vrienden nog knijter hard gingen zagen die allemaal mensen en dieren op de snelweg lopen..
stel een van hun was achter het stuur gaan zitten en die zagen zagen vanuit het niets opeens een dier voor ons en waardoor hij vol op de rem zou gaan of vol aan het stuur zou gaan trekke was het denk ik anders afgelopen..

ik doe het in iedergeval nooit meer en raad het iedereen ook af
wie hier nu iets probeert goed te praten weet niet waar hij/zij mee bezig is. Je praat wel anders als je van de weg wordt gereden door zo’n GEK.

Ohja ik zit ook wel eens met 1of2 pilsjes achter het stuur..
Lang geleden wel eens onder invloed van coke, speed, xtc en 1x paddo’s gereden. Paddo’s was een ramp, compleet geen gevoel meer met de realiteit, was freaky. xtc was ook niet zo goed om op te rijden, speed en coke iets beter, maar zonder twijfel zijn allen zwaar af te raden, alle verhalen van ‘ik kan dat best’ ten spijt, vroeg of laat gaat het zeker mis.

Heb ook jaren onder invloed van cannabis gereden. Dit levert, indien je een regelmatig gebruiker bent en het dus gewend bent, geen noemenswaardige problemen op. Ik ben er zelf zeker van dat ik veiliger reed dan wanneer ik nuchter reed, aangezien ik normaal nogal een sportieve rijstijl heb, maar bij gebruik van wiet veel langzamer en oplettender ging rijden.
Naar het schijnt zouden je reacties trager zijn, maar heb 1 maal zwaar moeten uitwijken voor een blinde bmw-chauffeur die zonder kijken van zijn parking reed en mijn reactie heeft mijn leven gered denk ik^^
Sowieso zal je bij wietgebruik je rijdtijl aanpassen, iets wat je niet hebt bij bvb alcoholgebruik, dan word je juist overmoedig.

Uiteraard blijft nuchter rijden the way 2 go ;)
Ik heb best wel eens met coke achter het stuur gezeten. Vond het niks, werd altijd een beetje bang dat ik ergens tegenaan reed, vooral op de snelweg. Durfde ik niet van rijbaan te veranderen enzo. Maar dat was dan wel na driekwart gram in twee uur ofzo.

Met alchol vind ik het echt ontzettend leuk om te rijden. Maar helaas, dat doe ik dus al tijden niet meer.
ach al dat gezeik man, weet je wat jullie moeten proberen achter et stuur?
Paar gram Ketamine met wat GHB erbij.. als et uit de hand loops kan je nog altijd wat heroine roken
drugs id uber chill tijdens rijden want alles lijkt veel sneller dus chiller !!!!! groet aan jullie thuis mr. sosa
ik dacht altijd dat het SORS was? geen enkele drugs beinvloed je reactie vermogen behalve alchohol, je hersenen interpreteren alles anders maar zeg maar het stroomstootje wat de hersenen aan je lichaam geeft blijft altijd constant, behalve bij drank dan
wat een onzin, johnie! zeker weten dat drugs je reaktievermogen beinvloedt!!
wat me het meest stoort is dat jullie “gebruikers er totaal geen rekening mee houden wat je ouders aandoet als je met je zgn. stoere zatte kop een kind verminkt of doodrijdt omdat je je verantwoording niet kunt nemen!!
Wat een discussie, gewoon met niets op is het beste? Niet je neusvol, lichaam vol met drank of stoned, want dan denken we allemaal dat we shummi zijn.
Het gaat dan steeds om je reactie… Dan is het ook zo vriendeliijk om eerst eens ff iedereen met een rijbewijs de reactietijd te meten. Ik ben dan geen Schumacher maar ik weet zeker dat mijn reactietijd en denkvermogen sneller is dan menig ander verkeersgebruiker (en ik kan het weten met 50.000 (PRIVE!)km per jaar). Nou moet ik eerlijk zeggen dat ook ik het niet aanmoedig. Als je slaap hebt, slaap je alvorens je verder gaat rijden, als je dronken bent, wacht je ook totdat het alcohol uit je bloed is voordat je gaat rijden, dus dat zou met drugs ook zo moeten zijn. Maar dat ik zodadelijk door mijn drugsgebruik de verkeer niet op mag dat vind ik onzin, kan me aanpassen maar dan moet de rest dat ook doen, is het ineens ook een stuk minder druk op de snelwegen. En ja ik ben (bijna) iedere dag stoned en ja ik rij iedere dag en nee ik heb nog nooit (A) een ongeluk veroorzaakt, met 700.000 echte km’s in totaal is dat dan toch een behoorlijk goede prestatie, ken mensen die zonder drugs veel slechter presteren.
Was zelf ook geen lieverdje wat drugs betreft : coke, xtc, weed… En ben toch wel behoorlijk lange tijd aan de sos blijven plakken, met letterlijke neusbeschadiging als gevolg (linkersinus totaal weggebrand en een linkerneusgat dat factor 1.5 groter is dan m’n rechter + een zo goed als vrij beweegbaar tussenschot. Het is geen fabeltje dat je je neus kan kwijtspelen met die rommel, het is harde realiteit)

De slechtste rij-ervaringen heb ik toch met xtc en alcohol.
Zo ben ik een keertje op E aan 140 in de vangrails geknald omdat ik de lijnen van de baan zag loskomen en heel sierlijk richting m’n oogbollen zag komen. Heerlijke trip met een slechte afloop. (V40 half in de prak)

Ach, uiteindelijk ben je nog het beste af nuchter, al was het maar om juridische redenen.

@ mx5/rx8 : ben blij voor je dat je er zo makkelijk van hebt kunnen afstappen, zelf heb ik dat geluk helaas niet. M’n leven is zwaar gehypothekeerd door alle drugs. 3x opgenomen in de verslavingszorg, geen diploma, strafblad (ik was echt wel een cokejunk, inbreken, overvallen, diefstallen, slagen en verwondingen, dealen, take your pick) met als gevolg dat ik verplicht ben van me tevreden te stellen met regelrechte kutjobs die ik nooit langer dan 6 maanden weet te houden. Verder ook nog een bi-polaire stoornis (manisch-depressief weetjewel) opgelopen waarvoor ik zware anti-psychotica moet slikken dewelke me zo statisch als wat maken. Weg is het enthousiasme en de levensvreugde. Ik kàn gewoon niet meer vrolijk zijn door die klote-Zyprexa. Verder moet ik full-speed Tranxene slikken om ietwat kalm te kunnen blijven én te functioneren. Waar ik vroeger echt een excellente leerling was en een heel goed geheugen had, kan ik tegenwoordig niet eens meer herinneren wat ik vorige week gedaan heb, laat staan dat ik nog deftig kan nadenken. Ik ben gewoon niet meer in staat om deftig te redeneren, letterlijk. Ook m’n gebit is totaal naar de vaantjes door dat witte spul, ik ben mid-20 en rijp voor een kunstgebit.

De reden dat ik dit allemaal in het openbaar gooi is enkel om de andere kant van de medaille te tonen. Mensen als mx5/rx8 hebben geluk dat ze een sterk karakter hebben, maar het kan ook totaal anders uitdraaien. Hou dat in je achterhoofd. En voor je met drugs begint : ken jezelf. Weet je van jezelf dat je een zwak karakter hebt? Blijf er dan af. Coke is de machtigste mindfuck die er is, en eens in de ban ervan, geraak je er echt niet meer vanaf.
Zelf gebruik ik niet meer, maar er gaat geen uur voorbij dat ik niet aan coke denk. Een wit vel papier, de doos waspoeder, witte hemden, gek word ik er van. En ja, ook bij het zien van een witte auto denk ik allereerst aan coke.

Ik ben echt niet meer wie en wat ik was pakweg 10 jaar geleden, en daar heb ik verschrikkelijk veel spijt van, maar helaas is de klok niet terug te draaien.
Dagelijks blik ik terug op m’n verleden, en dagelijks voel ik me de grootste loser en idioot omdat ik zo hard met open ogen in de val ben gelopen.
Verder ook nog zo goed als m’n hele familie kwijtgespeeld.

Intelligent als wat, maar zo stom als een ezel. That’s me. En daar zal ik levenslang mee moeten leren leven.
@TBK: heftig verhaal man. Ik vind het wel heel goed dat je er zo open en eerlijk over bent. Sterkte met het clean blijven.
..of dat je moeder je ’s nachts voor de deur betrapt terwijl je tijdens een XTC trip het nummerbord van je vaders auto likt.. shame on me :-(
TBK:

Goed dat je opschrijft wat drugs met je gedaan hebben. Ik ben jou op de helft, zeg maar. Ik heb ermee kunnen stoppen, te laat, maar niet zo laat als jij. Mijn neus is ook behoorlijk richting zijn eind, en dankzij de coke had ik op een gegeven moment rond de 60.000 euro schuld.

Gelukkig kwam ik er op een gegeven moment achter dat ik niet meer zo wilde leven en liegen, was ik nog wel goed in mijn werk en heb ik die schuld in 2 jaar afbetaald.

Het is en blijft een witte sloper, alleen heb je dat pas door als het te laat is.

Hoop dat het je lukt om ervan af te blijven!
Om een oud topic wat nieuw leven in te blazen en als antwoord op de vraagstelling : tegenwoordig nooit meer. Als er hier al nog ‘ns een snuifje passeert dan is het gewoon thuis met wat vrienden ofzo.

Met enkele lijntjes op achter het stuur kruipen gaat nog wel, maar met meer dan een gram in m’n harses was altijd flippen, compleet paranoïde ’s nachts over de snelweg kachelen is geen pretje kan ik je vertellen. Al die reflecties en zo waar ik op doortrapte. Nee, laat maar zo. Ik rij wel nuchter. Al moet ik er wel bijzeggen dat als ik zo para rondreed ik tenminste geen snelheidsovertredingen beging. Elk voordeel heb ze nadeel, of hoe ging het ook weer?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).