Autoblog 2008 Flashback: week 26

Auteur: , 5 Reacties

Een jaar geleden won ons aller Robert Doornbos zijn eerste Champcar-race! Het was sowieso een mooie week voor Nederland, want het team van Chris Bangle (waaronder Dame Edna-fan Adrian van Hooydonk) ontving een prijs voor hun bizarre prachtige ontwerpen. Ons land werd een stuk veiliger doordat de import van de Brilliance BS6 werd stopgezet, en het bleek dat ook Chinese banden vermeden dienen te worden.

Week 26 van 2007 gaf ons de BMW 1-serie coupé en de vernieuwde 6-serie. We hoorden dat er toch een Focus RS zou komen, en zagen voor het eerst de Mini Clubman in z’n nakie. We vingen de eerste glimp op van de Citroën C5 Break en de nog altijd mysterieuze Alfa 159 GTA. Mercedes gaf ons een voorproefje van de C 63 in de mist. Ook kwamen we erachter dat de Audi RS6 een belachelijk hoog vermogen van 579 pk zou krijgen.

Het was ook een leerzame week. Zo ontdekten we waar je drugs verstopt, hoe je streetracing aan moet pakken, dat hybride auto’s in de VS al een miljard liter brandstof bespaard hadden, en dat Nederlanders nog steeds liever naar de dealer gaan dan op internet een auto te kopen. We leerden ook wat je allemaal met purschuim kunt doen, en dat je het best zoveel mogelijk CO2 kunt uitstoten. Ondanks dat dit in 2012 nog maar 120 gram per km mag zijn.

Zelf struinden we rond op Mini United, maar daar werd bij lange na niet zo hard gereden als op de openbare weg. We voorspelden het naderende einde van de Volkswagen VR6. Er kwamen twee kleine BMW’s met veel te grote motoren langs, er werden vakantietrends gezet, Utrecht verbood vrachtwagens en de oudste rijdende auto ter wereld werd geveild. Mercedes had na McLaren een nieuwe vlam gevonden, maar nam wel een snel nijlpaard uit productie.

Tot slot kwamen er nog wat chica’s uit Barcelona langs die op de een of andere manier niemand konden bekoren…5 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
ik bedoelde leuk als in: -leuk ik volg autoblog dus ongeveer meer als een jaar.
Een drukke week was dat. Of had je gewoon niets te doen en heb je nu eens alle artikelen in dit stuk verwerkt? Het lijkt me veel meer dan andere flashbacks.
Verder: Jeah. C5 Break. :D Oh nee, Tourer… (rotnaam)
Kan wel aan mij liggen maar ik vind die BMW 1 serie coupe nog steeds verschrikkelijk afgeleid van de nieuwe Audi A4/A5?
kadett rijdt beter
Afgeleid? Dat is nog een beetje te veel eer hoor…!

Lelijk gedrocht… dat is het!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).