Aspid: 0-100 in 2,8 seconden…

Auteur: , 58 Reacties

Volgende maand, op de British Motor Show, zal deze Aspid zijn debuut maken. De tweezitter wordt gemaakt door IFR Automotive en doet denken aan een Lotus Seven met dak. Het gewicht is slechts 700 kilo en onder de kap ligt een 2.0-liter motor met 270 pk, of desgewenst een supercharged versie met 400 pk.

Deze specs resulteren in een gewichtsratio van 570pk per ton! Hierdoor gaat de Aspid in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 en in 5,9 seconden is de snelheid toegenomen tot 160 km/u (100mph). De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.
De auto maakt gebruik van een manuele zesbak met achterwiel aandrijving en limited-slip differentieel.

IFR staat voor Ignacio Fernández Rodriquez, de Spanjaard die eerder bij Prodrive en Mitsubishi werkzaam was. Het bedrijf claimt dat de Aspid de enige auto is die voldoet aan zowel FIA safety requirements als de Europese homologatie standaarden. Plannen zijn om 1 unit per week te produceren, verkoopprijs is 150.000$ (95.000 euro).58 reacties

dit ownt :D
wat doet een f1 van 0-100?
Donkervoort D8 RS 270 bedoel je die niet ?
ik vind hem nou niet echt bepaalt mooi maar wel leuke specs :D
Maar voor het geld ging ik naar Donkervoort.
wel een vette bak. Maar lijkt wel veel op een caterham of donkervoort. Zou deze dan ook verboden worden net als de chinese Shuanghuan CEO…
corrado vr6 slc
Leuk ding, alleen MOETEN ze echt die lelijke koplampen integreren!
Wel erg veel geld gezien de Caterham R500 dezelfde specs heeft (Quaife sequentiële 6-bak, LSD, 0-100 2,88s) en tegen de 39.000 pond kost.
zijn dat de nieuwste Bose luidsprekers aan de voorkant ??
Wel leuk opzich, maar het is weer een caterham/donkervoort erbij.
Zitten mensen daar nog op te wachten? Kunnen ze niet beter een eigen ontwerp maken??
Toch lijkt het me een heel leuk dingetje om eens in rond te blazen!
Sinds ik op autoblog surf heb ik al veel creaties gezien door kleine firma’s gebouwd. Je ziet tussen de bomen het bos niet meer! Zoveel aanbod! En Engeland is wel de koploper inzake het bouwen van kleinschalige oplages van kleine auto’s. Ik wens hen en de andere veel succes toe.
@ Berbertj,

met je eens, de D8GT ziet er beter uit, wordt minder massaal gemaakt, is nederlands (chauvinisme VOC mentaliteit enz) bied gewoon wat meer garanties dan een bedrijf dat nog opgericht moet worden..
en idd die koplampen kunnen echt niet..

overigens, degenen die de vergelijking maken naar Caterham, de Caterhams hebben allemaal een softtop of zijn volledig open roadsters, de enige directe gelijke is in dit geval de Donkervoort D8GT
Mensen, ken uw geschiedenis! Wat deed de laatste reeks Audi S1 over dat kunstje? Zoek maar op… :twisted:
Seven met dak…..

Dan heb je het toch niet begrepen, hoor!
He jognens, vergeet niet dat deze LSD deuren heeft ;)
Maar even serieus.. 2.8 is snel.. maar goedkoop is het niet :(
Lukt je nooit, 0-100 in 2.8 met een manuele bak…
Hm wel beetje 13 in dozijn. En vind niet echt mooi. Als je van dit soort auto`s houd zal ik net als anderen hierboven kiezen voor caterham en nog sneller voor Donkervoort.

@de vlaeminck: WTF bazel jij nou allemaal weer??
@dekster

Natuurlijk wel, bijna alle supercars die met stoere 0-100 tijden strooien, kunnen tot 102 doortrekken in de 1e versnelling.
San Sebastiano
@ dekster: ik den k dat 2.8 sec best haalbaar is met een handbak. Kwestie van een lange eerste versnelling ;-)
@Mairsil en San Sebastiano
Idd, en wat ga jij dan doen met de koppeling?
Als ze in F1 nog niet eens allemaal keer op keer een perfecte start kunnen doen, denk ik dat een gewone bestuurder dat ook moeilijk zal kunnen.
En die gewone bestuurder betaalt zelf de kostprijs van een nieuwe koppeling.
@ KUYL
:shock: Blijkbaar weet jij niet hoe vlug een Audi S1 van 0 naar 100 gaat, als je al weet wat voor auto dat is. En geloof me, je maakt jezelf belachelijk met je uitspattingen.
ferrari f2006 van schumacher deed er 2.3 sec over de standaard sprint
@dekster

Tsja, als je het zo gaat bekijken, kan een gewone man het met zijn eigen auto halen, dan vallen sowieso alle auto’s zonder launch-control af, of ze nu een handbak hebben of niet. En ook met launch control kan je je koppeling na 20 keer wegtrekken wel afschrijven.

Maar het is wel zo dat de werkelijke acceleratie, gehaald door een normale sterveling zonder iets te slopen, min of meer gelijk opgaat met de fabriekstijden gezet door topcoureurs. Je doet er dan misschien wel 4 seconden over in deze auto, maar je bent toch sneller dan je zou zijn in een auto met een opgegeven 0-100 tijd van 4 sec (waarin je dan waarschijnlijk 6 sec over 0-100 zou doen). Het blijft een handig meetmiddel om te zien hoeveel sneller een bepaalde auto optrekt.
Opties:
Donkervoort D8 RS 270 GT + Supercharger ben je denk wel sneller ;)
Ariel Atom Supercharger + gewoon nog beetje oppepper :P

Ik hou het toch gewoon bij onze nederlandse helden
@ dexter
@ Mairsil
@ San Sebastiano

0-100 km/h in 2.88s is prima mogelijk, ook zonder de koppeling te slopen en zonder launch control… tenminste in een lichte auto, niet in obese auto’s als een M3.
Graag verwijs ik naar het volgende artikel:
http://www.drivers-republic.com/news/article.cfm?ArticleID=26becbc498a84d7bb9d6285112092d87
Dat weet iedereen hier wel denk ik. Maar dan als nog waarom zet je zoiets bij een lotus 7 achtige wagen? Wat voor zin heeft het om bij een bepaald zoort auto, heel ander soort auto`s te halen en daar dan de prestaties van gaan vergelijken. Die S1 is een Pure rally Groep B auto. Is geen wedstrijd ofso van ik kan lekker een nog snellere auto noemen.
@audi-fan

ik had ergens gelezen dat een F1 0-100 doet in 1,5 seconden.. als ze hier en daar wat kloten, zal dat vast wel sneller kunnen. Ook had ik gelezen dat de Champcar 0-100 in 2 seconden doet..
@ KUYL
ALs ik de titel van dit artikel lees, denk ik anders.
Oh is dat het, snapte het al niet. Dacht dat dit over die auto ging. Maar gaat dus alleen over sprint tijden.
Naja vooruit dan maar, jij je zin.
F18 0-265 in 2 sec!!
Of een TF dragster.
0-300MPH in 4.5 sec!!
Donkervoort heeft z’n strepen allang verdiend, dit is weer een slappe kopie. Kijken of hij ook door de garantie temijn komt. De prijs van net onder een ton vind ik erg te veel.
@KUYL

9mm – 0-1320 km/u in 0.0012 sec
@ KUYL
Kan een mens wel tegen die G’s?
Btw ja, het gaat om deze nieuwe auto, de Aspid, maar ik vind dat we niet mogen vergeten dat er vluggere auto’s bestonden/bestaan, en de 0-100 tijd van de S1 is zo surreëel dat het écht het vermelden waard is.
@Renjie
sorry voor de foute info maar bij die kaartjes van shell v-power stond dat er wel
Nooit eerder dacht iemand aan een ”seven achtig” model met een hardtop…

Donkervoort komt met het idee en al direct is er een kopie…
Waarom moet ik meteen denken aan de MG frogeye….
Donkervoort heeft z’n strepen allang verdiend, dit is weer een slappe kopie.

:?
Zoals donkervoort ook een kopie is, bedoel je?
Knipper=100+knipper=160. Ja, dat is wel snel ja. :roll:
Renault Twingo 0/100 in 8.9 seconden..
Enige vette wagens in dit segment is Caterham of Donkervoort.
@Scuderia

Right, want de Arial Atom en de KTM X-bow zijn zulke suffe bakkies…

Niet elke snelle roadster hoeft er uit te zien als een 60-er jaren racer.
Björn Borgmoer
Fiat Punto 60 Selecta: 0-100 km/h in 17,5 seconden 8-)
Een sprint van 0-100 in 2,8 moet best kunnen als je veel grip hebt en weinig gewicht. Lange eerste versnelling en een sequentiële handbak en het kan mss nog wel sneller. Een laag gewicht is de sleutel want de koppeling, bak en aandrijfassen hebben dan veel minder te verduren.
Wie donkervoort ziet als een kopie smart er bitter weinig van. Een handgeschreven liefdesbrief is ook hetzelfde als een kopie van “roses are red, violets are blue….” ?
Leuk, maar ik heb toch liever een Westfield.
@audi-fan

ik zei niet dat je info fout was.. :P Ik had alleen iets anders gelezen ;)
Mairsil
Atom is ook vet en een Caparo.
Picanto Automaat
@vergelijkendwarenonderzoekers:

De Aspid is volgens de makers een technologisch geavanceerde LUXEsportwagen met o.a. touchscreenbediening op de middenconsole.
@Björn Borgmoer:

hahaha pracht opmerking!!
“Hm wel beetje 13 in dozijn. En vind niet echt mooi. Als je van dit soort auto`s houd zal ik net als anderen hierboven kiezen voor caterham en nog sneller voor Donkervoort.”
-KUYL

tuurlijk, 13 in een dozijn ..
Sorry maar als je niet inziet dat een donkervoort een kopie is van de originele lotus seven snap je het nog niet helemaal. De eerste Donkervoort was niets meer en niets minder dan een ietwat verbrede lotus seven, die noemde men de Bartan. Donkervoort nam de Bartan over van W. Boterman en begon deze aan te passen zodat hij er ietwat anders uit kwam te zien (kleiner raam, andere neus/lichten. Langzamerhand is Donkervoort steeds verder verwijdert van de originele Lotus 7 maar het blijft een kopie!!!
@bram: dat is nou juist waarom het geen kopie is… hij lijkt erop maar er is zoveel aan gewijzigd dat er bijna niets meer hetzelfde is…. daarmee is het dus geen kopie (meer).
Natuurlijk wel! het blijft een aangepaste kopie van de lotus super seven. Als jij vind dat het geen kopie is kan dat, maar in de werkelijkheid is dat wel anders… Laat ik duidelijk zijn; Donkervoort heeft de lotus prima gekopierd en beter gemaakt daar waar mogelijk, maar iedere maloot ziet direct dat de donkervoort een verbeterde versie van de lotus 7 is, net zoveel dat de caterham dat is. (en westfield, vm, robin hood enz.)
@Bram: Aha, dan mag jij me vertellen wat er nog hetzelfde is aan de Donkervoort….. komt u maar…. wat is er nog niet compleet nieuw ontworpen en opnieuw geconstrueerd?

De auto lijkt op een Lotus 7, maar daar houdt het wat mat mij betreft mee op.
bv, dashboard, de tunnel, het hele concept en uitstraling. Zo kan je in je caterham bijna alles van de donkervoort gebruiken, het past dus. Ja het is gemodiviseert maar dat maakt het geen totaal andere auto, alleen een betere. Zet ze maar eens naast elkaar, op http://www.sevenclub.nl onder meetings staan wat foto’s als vergelijkingsmateriaal.
700 Kg en 400 pk met supercharger.
Dat gaat vooruit! :D
@Bram: het concept is afgekeken/gekopieerd en het uiterlijk ook. Toch is de rest van de auto wel degelijk nieuw.

Lotus 7 wielbasis 2,23m en totale lengte 312 bij een gewicht van 370kg
Donkervoort: wielbasis 2,30, lengte 3,41 bij een gewicht van 630kg

De Donkervoort heeft voor en achter dubbele wishbone ophanging, de lotus achter een starre as achter.

Ik noem een nieuw chassis, nieuwe ophanging voor en achter, andere wielbasis, andere spoorbreedte, totale lengte wijkt fors af, motor, electronica en de versnellingsbak en motor zijn compleet anders. Ik noem dat een compleet andere auto op basis van een bestaand concept/ontwerp.
De Veyronkiller!
@ Woody

We zullen het niet met elkaar eens zijn ookal hebben we allebei gelijk. Hoe dan ook, een dichte seven-achtige is voor mij Not-done! Deze auto hoort open te zijn, ik geloof wel dat hij dicht sneller is vanwege de erodynamica en de stijfheid. Ik vind het dak van deze auto niet geslaagd, vooral niet aan de achterkant. Voor de rest maken zij denk ik gewoon gebruik van bestaande ophanging en onderdelen, kan mij nauwelijks voorstellen dat zij deze allemaal geheel nieuw fabriceren vooral omdat er al zoveel goeds verkrijgbaar is. De voorophanging is volgens mij die van de CSR en de voorspatborden ook.
@bram: klopt! ;)
Dat dakje kan nog wel iets efficiënter zelfs…. klein volkomen vlak spoilertje langs de bovenrand (en evt de zijkanten) en je hebt een soort “Ferrari Breadvan” stroomlijn en da’s behoorlijk effectief.

Overigens… ik heb nog niemand gehoord over het gebrek aan downforce dat deze auto heeft. Dat is één van de grootste uitdagingen voor iedere 7 afstammeling. De aerodynamica van die auto is echt achterhaald. Dat heeft Donkervoort fraai opgelost door van alles IN de neus te bouwen, maar dat soort zaken lijken hier te ontbreken.

De Auto waarmee Düchting dat superrondje reed op de Nurburgring had die spoiler niet voor niets…… als dit minstens net zo hard moet gaan dan zal de achterkant loskomen bij 240+ denk ik…. NOT a good idea!
zeg dan toch gewoon 0.57 pk/kg…
@bmwF

Als je dan toch 17e eeuwse maten er uit mikt, doe ze dan wel allebei:

425 W/g
fu…
maar een paar tienden langzamer dan een Veyron naar de 100 die met de nieuwste van het nieuwste techniek is uitgerust. Ik vraag me af hoe veilig hij is…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).