Nieuws van Renault: de Renault Koleos

Branded content, 82 Reacties

Eindelijk is hij er dan: de nieuwe Renault Koleos.

Deze 4.52 meter lange, 1.85 brede en 1.70 meter Crossover is een stoere verschijning, maar toch heel duidelijk een echte Renault. Inclusief bijpassende motoren, de Renault Koleos wordt namelijk geleverd met drie verschillende aandrijvingen; een 2.5 liter benzine-motor met 170 pk voor een 4×2 en 4×4, een 2.0 dci met 150 pk voor de 4×2 en ook nog een 2.0 dci met 175 pk voor de 4×4. Genoeg power om zowel op de weg als in het terrein uit de voeten te kunnen.

Van buiten dus stoer, maar van binnen ruim en comfortabel. Elke Koleos is al heel compleet met boordcomputer, elektrisch bediende ramen, gekoeld dashboardkastje, airconditioning, dakrails, 17 inch lichtmetalen velgen, radio/CD-speler, mistlampen voor, cruise control, keyless entry en klaptafeltjes achterin. Je kunt kiezen voor de uitvoeringen Dynamique, Dynamique Pack, Dynamique Luxe of Privilège.

Kijk voor meer informatie op www.renaultkoleos.nl.82 reacties

-edit: juist ja, eerst even kijken-
4×4 by nissan
Alweer een?
ze blijven ook maar doorgaan met die SUV’s hè.
Rijdt hier al een paar wekend rond met bestikering van de lokale dealert.
Terwijl ik juist ergens las dat hij nu pas in Nederland zou komen.
deze is er al 14 dagen…
beetje laat jongens
Nou nou, niet zo onaardig :P
Hier bij ons in belgie rijdt die al lang rond, hoor! Veel te lang eigenlijk, wat een gedrocht, zeg. Kan er iemand misschien een fotoshop maken hoe hij had moeten zijn, veel mooier dus? Ik heb zelf namelijk geen fotoshop en op paint krijg je niet zoveel voor mekaar! Ik wil echt wel eens zien hoe deze auto mooi kan worden, als dat al lukt. Maar wijk aub niet te veel af van de originele, hij moet nog herkenbaar zijn als renault (lelijk dus ;)!
Al vaak zien rijden, vind ‘m niet meer zo heel nieuw.. :P
Iemand de reclame van dat ding gezien waarin ze zeggen ‘4×4 on the outside, Renault on the inside’? Dat mogen ze veranderen in ‘Ugly on the outside, Renault on the inside’.
Leuk hoor maar wat wat een mooie omgeving, waar is die foto gemaakt?
Typische reactie van Hollanders of van kinderen (komt op hetzelfde neer eigenlijk) als het over Renault gaat :p
Hier in België wordt de Koleos veel meer geapprecieerd dan bij jullie, vooral het comfort is veel beter dan gelijk welke andere concurrent in zijn klasse.
Zelfs over het uiterlijk zijn de meesten heel positief hier, buiten enkele kinderen … ;)
ja idd die rijd hier ook al tijdje rond met bestikering van de lokale dealer
InfiniteNissan
Zo, dan hebben we de sluikreclame ook weer gehad voor vandaag of heb je er net zelf een besteld?
@ InfiniteNissan
Reclame ja, sluikreclame nee. Boven het artikel staat netjes dat dit een advertorial is ;)
@InfiniteNissan

dan kan je alle nieuwtjes over auto’s wel sluikreclame noemen..
@ Wies,

wat wil je nou? moet ie nou mooi of lelijk?
ik vind dit best een mooie auto
maar alleen omdat er een frans embleempje op zit vind niemand um mooi kom op zeg
jammer uiterlijk maar ook had ik niet verwacht dat er zo’n standaard reclametekst op Autoblog zou verschijnen…folder overgeschreven? Da’s toch meer het werk van die vreselijke NL autoprogramma’s??
Ik vind dat ze er toch beter mogen bijzetten dat dit reclame is. Dit is wel heel erg onopvallend!
Heb ik al maanden geleden een test van gezien in een automagazine en zag er 3tal geleden al één rondrijden op gewone nummerplaten… jullie zijn laat en de koleos is lelijk
Je hebt toch al bij de eerste zin door dat dit reclame is. Tenzij je ‘Eindelijk is hij er dan: de nieuwe Renault Koleos’ als ironie interpreteert natuurlijk.
prachtig, overgenomen van ford, die boordcomputer.
dus toch maar de kuga, al is deze voorkant mooi, die achterkant is een slap aftreksel van de mazda 6 station, behalve de achterlichten
heb hem gister al op nieuw kenteken zien rijden, hij is best mooi hoor:P
Zag hem laatst ook in een luxe uitvoering, een zwarte met grote wielen. Vond hem eigenlijk heel erg meevallen, vind het namelijk een gedrocht op de fotos. Interieur is nog steeds renault-lelijk en goedkoopish.
BMW über alles
ik vind hem van voor véél te hard op de clio lijken
had iets ambitieuzer gemogen
verder wil ik geen commentaar geven over een auto dat ik niet getest heb
sommigen kunnen dat blijkbaar wel
@BMW über alles
Kan jij het uiterlijk van een auto niet beoordelen zonder die auto getest te hebben?
Doe mij de Laguna Coupé maar of de Laguna GT (in dat mooie blauw), dát zijn pas Renaults die het kopen waard zijn (of de al wat oudere Megane RS).
@Marco: dan heb ik liever een 407 coupé..
Stiekem is het gewoon een Samsung.
@Tom: LOL :D

Ik ben geen fan van de grote doorsnee Franse auto’s, geen fan van SUV’s/crossovers, whatever – en vind dit dan ook geen geslaagde auto… net als ik de X6 ook er niet uit vind zien. Doe mij maar een Duitse sedan!
@ Maurice:
Toevallig een zwarte zeker, van Herwers ;-)
@geert, wies, maurice16, rik, fout: mocht je het nog niet doorhebben, het is een advertorial (reclame). Reclame maken doe je pas als het ding op de markt is, en dus niet tijdens de introductie oid.
Die achterkant is echt in recordtempo afgeraffeld volgens mij. Maar ja, dat is bij iedere Renault van afgelopen 10 jaar het geval geweest geloof ik. Van voren valt ie me best mee. Desondanks zijn er veel betere en mooiere alternatieven in dit segment.
Ik vind het wel een prachtige auto, wel grappig dat mijn username op vele sites Koleos is en deze heb ik al ruim 2 jaar in gebruik :) Voorkant had wat stoerder en wat strakker gekomen, vind de koplampen wat minder namelijk. De achterkant vind ik helemaal prachtig, vind het totaal wel een geslaagd ontwerp van Renault.
Citrofiel evil twin
-edit: nutteloze bijdrage-
Citrofiel evil twin
Wat een lompe grote bak! Geef mij maar de Ford Kuga die is duizend maal stijlvoller!
http://static.autoblog.nl/images/wp2007/Ford%20Kuga%20(2).jpg
InfiniteNissan
@RA999

Ah, ik zie het. Het staat er heel duidelijk bij.

Toch jammer dat er op deze manier ook weer een paar stuivers uitgeknepen moeten worden.
Grappig, als je een advertorial redactioneel presenteerd krijgt het juist een hele ironische lading.

“Van buiten dus stoer, maar van binnen ruim en comfortabel.” Geweldig, fantasielozer kan bijna niet,
”Crossover is een stoere verschijning, maar toch heel duidelijk een echte Renault.”

Altijd nog net zo lelijk, bah wat een lelijk ding echt een Renault.
Geef me maar een Kuga of een Tiguan
Hier komt ie..

Ff wat neutralisatie voor deze ordinaire sluikreclame:

Revieuwtje van Autointernational

Nadelen heeft de Koleos ook, te weten: een fors verbruik (dit geldt niet alleen voor de 2.5 benzineversie, maar ook – kijkend naar wat de Ford Kuga verstookt – voor de 2.0 dCi), een koppeling die alleen een aan/uit stand lijkt te kennen (met een vaak afslaande motor tot gevolg), een vaag schakelende versnellingsbak, een gevoelloze besturing (die gelukkig wel voldoende direct is), een iets te nadrukkelijk aanwezig turbogat (heeft de 2.5 benzineversie dus geen last van), een te lange 6e versnelling (zodat je regelmatig moet terugschakelen), een fors gewicht (afgerond 1.700 kilo), het ontbreken van ESP op de eerste 2 uitrustingniveaus en net even te veel overhelneigingen.

Renault is niet alleen laat met de Koleos, het merk verspeelt zijn kansen door de in vergelijking met de Nissan Qashqai te hoge prijs, door de verkeerde benzinemotor (waarom is er geen 2.0? Bij de Nissan X-Trail bespaar je hier 2.500 euro, elke 100 kilometer 1 liter benzine en elke kilometer 22 gram CO2 mee!) en door de bespottelijke beslissing om vierwielaandrijving alleen beschikbaar te stellen voor de duurste Privilège uitvoering. Het merk gooit zo echt zijn eigen glazen in!
LOL @ DAT ;)

@Tinus: wake up call! Die website maakt geen reviews, de beste jongen doet alleen wat vertaling en vergeet vervolgens de bronvermelding.
En daarnaast, dit is een advertorial en dus niet de directe mening van autoblog. Mocht je dat denken.
@ Waxweazel:

Dat het comfort van Renault in België meer gewaardeerd wordt lijkt me logisch!

Ik ken jullie wegen…

LOL
Beetje mager advertorialletje… De reclame op TV vind ik overigens wel aardig, maar dan vooral vanwege de klassiekertjes.
@svenska
misschien niet goed gelezen .. over de rest van de wereld vinden ze het comfort ook zo goed ..
mahja, wij hier in Belgie hebben tenminsten nog beetje smaak ;)
wij zijn die oersaaie Duitsers al lang beu
idd, wou net zeggen, dit lijkt wel een advertorial, maar gelukkig staat het erboven
Deze staat al 2 weken bij de dealer in Brugge, ik moet hem nog wat wennen
Outside 4×4 (90% PLASTIC)
Inside renault (80% PLASTIC)

Bah.. frans!
Ik vraag me af waarom de tekstschrijver zo een lame-ass stukje heeft geschreven. Dit is echt zo suf, dat kan gewoon niet. Ik vind het sluikreclame principe wel geniaal maar dan probeer je toch als reclamebureau een stuk te schrijven zoals Autoblog dat zou doen? Dan kunnen we daarna lekker lachen dat we bij de neus zijn genomen.
doe mij de cx-7 maar
Die website is wel geniaal. Werkt als een trein. Leuke grapjes met ramen en deuren die open gaan. Dus wel weer complimenten daar. Nu niet denken van goh, nu heeft het toch gewerkt want die DRU heeft lekker op de link geklikt. Dat ligt niet aan de tekstschrijver, maar alleen maar aan het feit dat het hier op autoblog staat. Ik klik namelijk op alles. En bovendien ga ik geen SUV kopen want huilen aan de pomp wil ik terugdraaien.
ik heb trouwens een cx-9 laten inporteren (ik heb meer ruimte nodig over een tijd)
@RX-7owner .. i,m soooooo with you ..

on-topic .. autovisie was er niet echt laaiend over ..
@Tinus: de lieve meneer van autointernationaal rijdt zelf niet daadwerkelijk in de auto’s maar schrijft meningen van anderen over. Hecht dus liever maar niet al te veel waarde aan zijn schrijfsels, de beste man heeft nog geen Koleos van binnen gezien.
Heb gemerkt dat autoblogger zowel hier als op autojunk flink veel reclames maakt voor bedrijven?
Mooi reclame praatje, wat schuift dat nou? Ik vroeg me af of ik ook ergens een donatie kon maken, want we krijgen nu zelfs al reclame wat over de tekst heen valt, dus ik dacht dat jullie misschien wat krap bij kas zaten. En aangezien ik inmiddels door alle reclame naar vervanging van mijn favoriete site aan het kijken ben vroeg ik me af of er misschien ergens een donatieknop kan in plaats van alle gruwelijk irritante reclame.

En nou weet ik dat ik een reactie krijg in de trant van; “als het je niet bevalt dan ga je toch weg” maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige lezer ben die alle reclame wat vervelend vind. Nogmaals ik vind dat jullie het fantastisch doen, zeker met de rijtesten (complimenten aan Ruben), en daar heb ik best wel wat voor over, ik ben immers toch al gauw verantwoordelijk voor een mb’tje of 100 per week ;) )

(Sorry voor de openbare klacht, ik ben wel benieuwd of er anderen hetzelfde over denken)
Tja… Dit is een in Korea door Samsung ontworpen auto met Nissan Xtrail techniek waar Renault een vluchtig Frans sausje over gesprenkeld heeft. Die bovendien volgens de tests niet echt bijzonder rijdt en imho ook niet supermooi is. Prijsstelling lijkt niet verkeerd maar als je ‘m gelijkwaardig gemotoriseerd en uitgerust (4wd) wil hebben aan bv de Ford Kuga dan is hij plotseling minimaal net zo duur, en heb je nog steeds een lelijk en minder rijdend ding. M.a.w. alleen interessant voor de verstokte Frankofiel die toch wil meedoen aan de mini-SUV hype. Voor de rest van de wereld: next.
Lekker dom, dit soort reclame er opeens tussen. Heel goed voor jullie geloofwaardigheid. Jullie zijn duidelijk niet onafhankelijk meer want wat is de garantie dat jullie voor andere artikelen niet betaald worden.
@BMW über alles: “verder wil ik geen commentaar geven over een auto dat ik niet getest heb, sommigen kunnen dat blijkbaar wel”. God ja, wat kan je verwachten van een SUV? Als BMW-freak is de X3-5-6 nu ook niet de eerste keuze niet? Dus gaan men uit op’t uiterlijke.

Op dat gebied had ik misschien net iets meer verwacht van Renault. Vond de laatste Megane bij de lancering direct prachtig :-) Renault kan gewaagd zijn, maar hier zeker niet. Renault-Nissan? Zit er zeker in.

Laat zijn ze zeker met hun SUV :-) volgens mij is de rage al wat aan’t voorbij gaan.

@rippance:”Ik ben geen fan van de grote doorsnee Franse auto’s, geen fan van SUV’s/crossovers, whatever – en vind dit dan ook geen geslaagde auto… net als ik de X6 ook er niet uit vind zien. Doe mij maar een Duitse sedan!”

Ben zelf geen grote fan voor frans, maar rij zelf met een berlingo er echt heel tevreden mee qua comfort (ophanging) & kwaliteit. En SUV/crossover…ja ik snap het ook niet, hoger beter? hoe hoger hoe slechter wegligging. Waarschijnlijk ook zwaarder dan gewone sedans.

Heb ergens gelezen dat wagens ’t verlengde zijn vd penis, en hoe groter de wagen … hoe kleiner de penis. Dus telkens ik een Q7 of dergelijks zie :-) :-) :-) :-)

@Citrofiel Evil Twin: Yep, Ford Kuga vind ik persoonlijk ook mooier.
Maar laat komt de Kuga ook jammergenoeg.

What’s the point van een SUV? Zeker meer verbruik, wegligging minder dan een sedan, evenveel plaats, duurder, looks? comfort? Ik zie echt geen voordelen.

Jeremy Clarkson zei het ook, voor de prijs van een Range Rover heb je een M5 Touring of een E63 AMG met dezelfde ruimte. OMG!!! Twijfelt er hier nog iemand???
@appieflappie: klopt, ik wordt betaald door de auto-industrie. En als ik video’s van carwashes op autojunk zet dan krijg ik geld van bikini-merken. Echt waar. En als je allles zo goed in de gaten houdt dan moet het je ook zijn opgevallen dat ik nooit kritisch ben in mijn schrijfsels, het is altijd positief! Zie mij als een soort digitale Bavo, ok?

@Sjoerd: zie de categorie “advertorial”
heel raar ..
ik dacht altijd dat amerikaanse auto,s goed bij mij pasten ..
maar op 1 of andere manier heb ik nu het gevoel dat ik altijd iets gemist heb in mijn leven ..
dankzij autoblog.nl weet ik nu wat het is ..
het begint met de R en eindigt op enault Koleos ..

eindelijk genezen en compleet ..
@lincoln: goddamm dude what have you been smokin/driking/shooting up?
AMG Black Series rulezzz
Oke, weer een lelijke auto van Renault. Laat die dingen maar lekker in Frankrijk blijven. De prutsers.
@M aarten

Het is de bedoeling dat je hem mooi maakt. Met dat laatste wil ik alleen maar zeggen dat dat moeilijk gaat lukken…
De SUV gekte waait inmiddels over aan de benzinepomp en Renault komt met een … ;)
Tomiseentijger
HE, MAM, DAAR GAAT EEN NISSAN!
nee zoon, dat is een Renalt Koleos.

overigens wel een dikke bak, ik zag m gisteren van onder, boven en binnen, en ik moet zeggen voor een Renault (Of nissan), ziet hij er niet eens zo bijzonder storend uit:)

samen met de Laguna station en de Laguna Coupe een van de mooiste renaults op dit moment.

ze kunnen het wel, knappe auto’s maken:)
Staat gelukkig nog netjes: advertorial bij de tags, vond het al zo vreemd geschreven.
170PK voor zon grote auto is niet echt SUV / Crossover waardig naar mijn mening iig.
beetje oude reclame he? is al op de reclame markt meer als een maand( in België toch)

dit zal wss een goede4x4 worden, het is trouwens renault dus pittige moteurs met veel koppel.
ik heb hem net voor het eerst als niet conceptcar in het echt zien staan, hier in mijn dorp voor de C1000. PRACHTIGE wagen echt, een suv hoort groot en lomp
Is dit niet nogal reclame achtig?
Ik dacht dat autoblog onafhankelijk was..?!
@Tomiseentijger, uhh nee. De correcte uitdrukking zou zijn:

HE, MAM, DAAR GAAT EEN SAMSUNG QM5!
nee zoon, dat is een Renalt Koleos.

Volgende keer toch maar wat beter Autoblog lezen he ;)
@ Thom
Hoe denk je dat autoblog kan bijven draaien zonder inkomsten?
Hoezo lelijke auto?
Ze noemen autoblogger ook wel vaker autoplugger.

(Sorry, lame joke)
Reclame op autoblog.nl is prima. Maar een advertorial als deze gaat me toch echt even te ver. Laten we oppassen dat dit geen sponsored show wordt als gek-op-wielen, RTL-autowereld of RTL transportwereld waar geld; “wie betaald, bepaald”.

Dus hou de inhoud en de inkomsten aub duidelijk uit elkaar.
@Ototaal .. wat leuk voor je .. en voor ons ..
dat jij het anders gaat doen .. en beter .. en objectief natuurlijk ..

o,ja en als je honger krijgt kom ik wel een boterhammetje brengen ..

on-topic .. @Slavendrijvers + communisten ..
ga zelf lekker gratis werken ..
1 advertentie per dag zou niet meer dan redelijk zijn ..
autobladen staan er ook vol mee en die hoef je ook niet te lezen ..
takkevolk ..
@ RA999
Ja, dat snap ik best, maar ik vind dit wel een beetje opvallend. Wat dacht jij dan toen je voor het eerst las?
Wees blij dat er eindelijk een dicussie gevoerd wordt over de advertenties hier…

Iedereen gunt Autoblog.nl de centen waar ze zo hard voor werken, en uiteraard wil ook ik hen dat niet ontnemen. Het is alleen zo dat ikzelf jaren geleden ooit aan Autoblog ben blijven ‘hangen’ vanwege het ‘underground’ gevoel, een uit te hand gelopen amateursite, opgezet door autofanaten, met betere info dan de gevestigde orde.
En juist doordat Autoblog groeit, volwassen wordt, en dus dit soort ‘sneaky’ advertenties gaat zetten, gaat dat onschuldige eraf. En dat is zo ontzettend jammer…
Ja, die advertenties lopen echt uit de hand. Vroeger zag de autoblog site er nog cool uit, maar nu druipt het commerciele er gewoon vanaf.
Endan zou je nog verwachten dat het min of meer autogerelateerde dingen zijn, maar het zijn gewoon rare sms-dienstjes, digitale tv dingetjes, een bizar scheerapparaat…


Over de Koleos:
In Belgie loopt al een goede maand een reclame erover, daarin maken ze zelf duidelijk dat je zo’n SUV niet nodig hebt. Een R4’tje lukt ook wel :D
@dekster
Als je je er heel erg aan ergert, kan je altijd nog een adblocker downloaden ;)
(Wel af-en-toe uitzetten en dan op alle ads drukken, dan lever je toch nog wat op :) )
Ik zal toch zweren dat ik begin juni al zo’n ding met NL kenteken heb zien rijden in omgeving Amsterdam
Ik heb in de 2e week van juni al een rijtest geschreven van de Koleos (zie autoweek forum) dus dit is vrij oud nieuws ;)
wat een gejat ding… mix een kia sportage en een hyundai tucson(wat ineigenlijk 1 en de zelfde auto is), plak daar een lelijke renault achterkant aan vast, en tada de renault koleos, ze komen trouwens wel een beetje laat met een suv.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).