Nieuwe snellere en lichtere SLR…

Auteur: , 31 Reacties

Het einde van de McLaren SLR is nabij. De samenwerking tussen Mercedes en McLaren stopt, er komt echter nog één speciale editie... een lichtgewicht versie van de SLR.

Volgens Duitse insiders zal Lewis Hamilton deze versie op 30 juli officieel presenteren, in de Mercedes-Benz-Arena te Stuttgart. Morgen zullen waarschijnlijk de eerste afbeeldingen naar buiten komen, maar we kunnen al wel melden dat de nieuwe SLR in 26 seconden van 0 naar 300 km/u kan sprinten en de topsnelheid omhoog is gegaan naar 350 km/u. Dat is 13km/u sneller dan de SLR 722 Edition.

De supersportwagen moet doen denken aan de historische 300 SLR (boven afgebeeld) uit 1955. De nieuwe SLR is helemaal open en heeft een zeer kleine voorruit. Dit moet zorgen voor een betere aerodynamica en een lager gewicht. De nieuwe SLR zou tweehonderd kilo lichter zijn.31 reacties

oee vet, ik verlang nou al naar de foto’s, al zie je wat ze met de ‘722’ hebben gedaan dan mogen ze van mij nog ff door gaan hor..
mag je je toupet wel goed vastnieten ruben als je hem gaat testen
Dan wordt juli wel een hele lekkere maand voor Mercedes fans (bestaan die nog?), want als de geruchten nog steeds kloppen dan wordt op 20 juli de SL65 AMG Black Series onthuld tijdens de GP van Duitsland.
http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/14/eerste-details-sl65-amg-black-series-lekken-uit
Kun je lekker vliegjes happen 8)
@robbie

Ja die bestaan nog ;)
Die oldtimer is wel erg mooi. 8)
Een Mercedes SLR McLaren 722 Special Lightweight Limited Edition 2008. Ik denk dat hij zo gaat heten. De 722 was sneller dan de gewone SLR en had een langere naam, en deze is sneller dan de 722, en zal dus ook wel een langere naam hebben net zoals de 722 ook een langere naam heeft. :P :P :P
Wie kan dit nog volgen?
De SLR was juist zo vreemd en leuk omdat hij superprestaties met superluxe combineerde, met de nadruk op de luxe. Voor die gewichtsbesparing zullen ze juist veel luxe moeten verwijderen… Volgens mij was de SLR nooit als superracer bedoeld. :? Maar ze zullen wel verkopen hoor, sjeiks en freaky miljonairs genoeg.
ZwerverRoodbaard
Hoe mag die er dan wel niet gaan uitzien :D misschien een echt bruut uitziende Mercedes net als de C63 AMG ?

Maar waar halen ze in godsnaam die 200 kg uit dan :O Is dat dan 200 kg lichter dan de cabrio of de standaard versie?

Cabrio:
http://www.autojunk.nl/pix/view/133276
@ZwerverRoodbaard: eitje toch? http://www.autoblog.nl/archive/2007/10/29/eindelijk-officieel-mercedes-benz-slr-mclaren-722-gt

Deze heeft een gewichtsbesparing van meer dan 300 kg tegenover de gewone slr.
een soort TT-Clubsport dus, qua open zijn en kleine voorruit?
ZwerverRoodbaard
@SimonMC

Ja maar zo gaat die er niet uitzien voor de straat :P Denk toch dat ze het iets subtieler hebben aangepakt.
Aaahhhh… er gaat niks boven het origineel! Wat een prachtmachine!
een woord:lelijk!!!!!!
@autogek

er is niets te zien wat bazel jij nu ?

Die oldtimer is daarentegen prachtig :o
Oeps bochtje……………. Dag SLR, hahahahahha
Fred Flintstone
Zei ik toch al bij verhaal over SLR gisteren: hij is altijd te zwaar geweest. En dan komen ze tegen het einde eindelijk met de SLR zoals ‘ie altijd had moeten zijn: lekker licht. Wel wat laat voor die mannen uit Engeland (eh Duitsland, of nee, toch Engeland, of …).
Open is niet goed voor de aerodynamica, ze kunnen er dus beter gewoon een laag dak op zetten. (Ja dan is er geen ruimte voor je hoofd, dat snap ik ook wel) ;-)
Leuk, maar vooralsnog zou ik toch liever een “normale” SLR hebben. Voor die marginaal betere prestaties zou ik de luxe niet in willen ruilen.

@ robbie: Hoezo? Zijn er ook andere merken dan?
@ Bluelabel: Hahahahahahahaha… dus…
200 kg minder…dat maakt 1570 kg. Een pluimpje als het ware ;-).
grappige impressies @ autogespot.com:
http://www.autogespot.com/log/07-2008/slrop/2.jpg

Ben benieuwd..
Ik kijk er al naar uit.
Iets van azijn of bitter of mosterd maar dan na de maaltijd….
@Bluelabel: wat?Je beseft toch dat een slr mclaren even snel is als een carrera gt op het topgear circuit?Ondanks dat die slr 400 (!!) kg meer weegt?

Lach je nu nog?Of ga je beweren dat een carrera gt geen bochten kan nemen?
Met een goede helm op, is die oldtimer niet te verslaan :)
Ik dacht dat minder gewicht niks te maken had met topsnelheid??

Dat ding moet dus een veel krachtigere motor krijgen anders komt het niet + 13 km/u
ehh… de slr wordt toch opgevolgd door de slc? zit alleen niet in de zelfde prijsklasse(€150.000 in duitsland) Het moet trouwens een soort opvolger van de mercedes 300 sl worden, met vleugeldeuren.
@Fred Flintstone, ben ik het niet mee eens. Ok hij is zwaar, maar je moet hem meer zien als een GT. Waar zeg maar iedereen makkelijk en comfortabel tegen hoge snelheden mee kan rijden. In tegenstelling tot de Carrera GT, waar het iets minder makkelijk gaat (genoeg filmpjes van :-))

@ Bram, zo had ik het dus ook in mijn hoofd. En ziet er nog niet zo slecht uit volgens mij…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).