Seat breidt tot 2010 flink uit

Auteur: , 20 Reacties

Binnen de Volkswagen-groep is Seat een beetje als het kuikentje dat steeds net de aansluiting met de rest mist en een paar passen achter zijn broertjes en zusjes loopt. Hoog tijd dus om er wat meer (nieuwe) modellen in te gooien.

We kregen er dit jaar al de nieuwe Ibiza bij, maar dan wel met tamme motoren. Het vuurwerk staat voor 2009 gepland. In februari verschijnt de Ibiza FR en een ruim half jaar later staat de 3-deurs Cupra op de IAA in Frankfurt om Seat’s sportieve aspiraties eer aan te doen.
Hoeveel de Cupra op het Bocanegra concept zal lijken moeten we nog zien, maar hij zal er in ieder geval dichterbij zitten dan zijn zwakkere broertjes.

In maart 2009 komt de Exeo Sedan uit, en in Frankfurt zal er een Exeo stationwagon staan. In april krijgen de Altea, Altea XL en de León een facelift, en aan het eind van 2009 komt de nieuwe generatie Alhambra uit.

2010 markeert de komst van Seat’s allereerste SUV, laten we hopen dat hij niet teveel op het Tribu concept lijkt. Tot slot zal de Ibiza-formule verder worden uitgemolken met de komst van een Ibiza Sportback.

Het lijkt er dus op dat Audi-kopers voor wie het iets minder mag zijn de komende jaren bij Seat goed aan hun trekken komen. (via WCF)20 reacties

Autoweek zegt dat de Cupra voor de FR komt ;)
http://www.autoweek.nl/nieuws.php?id=9231
Seuuuw, die interieurfoto’s zien er nog lekkerder uit dan hij vanbuiten is! Ik vind het een knap ding, dat staat vast!
hopen dat die er echt op gaat lijken

ff oftopic: waarom is de link naar autojunk weg?
-edit: wordt aan gewerkt!-
die Cupra lijkt me de moeite waard, en ’t is hoog tijd dat de Alhambra gefacelift wordt, en, lees ik dit goed???? WEER een SUV??? hopen dat dat meer een luxe terrijnwagen wordt dan zo’n fucking verhoogde station…
@mrB

Vroeg ik me ook al af ja, was best handig :)
Bwa, s geen ramp, kheb die toch op firefox bookmarks toolbar folder staan. :)
@Audiofreak

Als verhoogde station hebben ze de Altea XL al, dus het nieuwe model zal zonder twijfel meer SUV dan MPV zijn.
cool! die mogen ze wel bij mij tuis neerzetten ;)
hardcore hooligan1993
lijkt opeen audi
en de cupra zal ongeveer een 200 pk sterke versie van de 1.4 TSI krijgen.. lekkerrrr
Trouwens net in de nieuwe Ibiza gezeten, strak afgewerkt ding!
@ hardcore hooligan1993

lijkt op een audi?

ik vind het een sterke vooruitgang voor seat
De cupra zal iets meer dan 180pk krijgen maar geen 200. Reken maar op 185 of 190, flink veel voor een kleine auto en ook flink veel voor een 1.4liter. Die zal dan ook een turbo en een compressor krijgen en de fr alleen een turbo (reken op ong 165pk). Pittige karretjes!
Ik dacht dat SUVs een beetje uit waren?
nog net geen MiTo :)
maar wel een echt gaaf karretje… die Bocanegra (met GTA smoel).
ik hoop wel dat ze niet zo doods aanvoelen als hun duitse evenknieën. als hij net zo knallertje wordt als de grande punto abarth dan mag hij blijven.
Dat ziet er erg belovend uit!
Ik hoop dat hij in het echt er net zo uit ziet als op die plaatjes..
Ik ben vooral benieuwd naar de Alhambra. De Exeo en de facelifts en uitbreidingen komen wel goed, maar hoe een sportief merk een grote MPV op de markt gaat brengen, dat lijkt me interessant.
@ woody ik denk dat de FR een kleinere turbo krijgt want anders als hoe jij het zegt zou je een 1.4 T blok krijgen en betwijfel of je daar de jouw genoemde 165 pk uit haalt!
denk dan tog aan een ondersteuning van een compressor.. Die aansluit op de TSI techniek! Of wou je beweren dat de VAG groep bezig is een motor te produceren met een 1.4 turbo???? (wat me erg sterk lijkt)
das auto heeft toch al een 1.4 tsi motor van 170pk in dat misbaksel van die gt versie. Het zal dus wel die blok zijn die ze gaan gebruiken voor FR en terzelfde tijjd voor een soort polo en misschien een a1 a2 variant van audi.
das auto heeft toch al een 1.4 tsi motor van 170pk in dat misbaksel van die gt versie. Het zal dus wel die blok zijn die ze gaan gebruiken voor FR en terzelfde tijjd voor een soort polo en misschien een a1 a2 variant van audi. en dan zit die TSI Turbo Supercharged direct Injection ook al goed. al weet ik nog net niet waarom ze hem zo genaamd hebben want het slaat bij die motor nergens op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).