M-versie van BMW X6 gespot?

Auteur: , 51 Reacties

Er zijn genoeg beunhazen die zich aan BMW's platgetikte X5 vergrijpen, dus zou het voor het merk helemaal niet zo'n gek idee zijn om eens na te denken over een eigen snelle versie. Blijkbaar waren ze daar zelf ook al op gekomen, want deze spyshots doen ons verdacht veel aan de M van Motorsport denken.

Dat het hier niet alleen om een M-plasticpakket gaat halen we uit het feit dat er vier vuistdikke uitlaten onder de achterbumper uitpriemen. BMW leek nooit echt van zin om een M op hun X-modellen te plakken, maar wellicht dat dat met de komst van de X6 veranderd is.

Nu is nog de vraag wat er onder de kap ligt. Een opgepepte V8? De bekende V10? Of zelfs een nieuwe turbo V10? Wie het weet mag het zeggen, maar het gaat vast heel hard.

De foto’s kun je bekijken bij onze vrienden van worldcarfans!51 reacties

Ik denk een dikke V10 met turbo
Doe aub geen moeite.Gewoon zonde zon mooi blok in zon afzichtig koekblik
Dit is waarschijnlijk het BMW PERFORMANCE pakket!
Opgepepte V8 ligt er al in ;)

Het word een dubbel geblazen V10.
ik denk een l4 zonder turbo, juist zoals in de eerste m3
@ CSL

ik denk dat je gelijk hebt.
BMW heeft al vaak eerder laten weten dat het geen M versies van de X modellen maakt.
Die uitlaten zijn ook hoogwaarschijnlijk de Performance Exhaust van BMW. Kun je ook bijvoorbeeld voor je 135i krijgen. Zijn luider en kunnen iets meer ademhalen.
denk niet dat er van deze auto een M versie gaat komen hoor

en hoe gaan ze hem anders noemen MX6 ofzo? lijkt wel wat op MX5 he en M6 gaat ook al niet

lijkt me heel onwaarschijnlijk
ik vergelijk niet vaak auto’s tussen merken onderling.. maarbij het zien van deze foto dacht ik serieus een dikke versie van en c5 te zien
\
@Webhosting: X6 M zoals bij Z4 M ;) (?)

Maar een M model hoeft niet van dit ding. Ze hadden trouwens gezegd nooit de Mercedes-toer op te gaan en van elke scheet een performance (AMG) model te maken.
@ webhosting

De MX-6 bestaat ook al hoor.

Ik denk inderdaad dat het om een performance pakketje gaat ipv een M-versie. We zullen zien!
@webhosting
X6M of X6-M natuurlijk, gewoon er achter plakken.

Laat maar komen, hopen dat ze het lef er voor hebben want er is hier concurentie genoeg voor: ML 63 AMG of Q7 V12 TDI…
Of misschien een V8 diesel ;)
stiekem denk ik dat BMW wel meer gaat verkopen als het een M model maakt van een SUV. Bij een 4.8 heb je ook niet echt het gevoel iets speciaals te rijden, maar dat kan bij een M versie wel anders zijn. Maar goed, het zal wel weer niet. Een geblaasde 10 cilinder hierin hoef ik trouwens niet te zien. Als het een M wordt – wat ik niet denk – dan wordt het een 12 cilinder.. rare gedachte, maar mijn gevoel zegt gewoon 12 cilinder :)
of niet natuurlijk.
@MC

die kwam toch niet meer?
Nee man dit is de hybride ;)
@robbie

pff ik wou dat mopje maken :P
Ik stop met autobloggen als ze een X6M produceren…

Zijn er dan geen zekerheden meer in het leven??
Ik heb niet veel met SUV’s of SAV’s. Ik heb niet veel met sportieve auto’s. Maar vreemde combinaties, zoals van de twee eerdergenoemde vormen, zijn helemaal stoer! Spannend hoor.
Mij lijkt dat hierin dan de V10 turbo zal komen welke dan ook in de M5 en M6 zou komen. Lijkt me stug dat ze eerst nog een model maken met een verouderde motor.

Of hier nu iemand op zit te wachten is weer een ander. Maar zit er überhaubt iemand te wachten op een X6?
The Godfather
M series hebben nooit een Turbo gehad, dus het zou zonde zijn om het nu wel te doen.
@The Godfather

zonde is anders.. met de toekomstige eisen zijn turbo’s wel verplicht zowat (om die normen te halen) En ik denk dat niemand zal gaan balen omdat er een geblazen M is ipv de -traditionele- atmosferische motor.
als ze een M motor in gaan doen, moeten ze het meteen met turbo’s dat ook een elektrische motor heeft(hybride dus)doen. verliest de M divisie meteen al het respect dat ze in 30 jaar hebben samen gesprokkeld, tenminste beter dan beetje bij beetje. weet de hele wereld tenminste waarvoor je staat.
doet Ferrari nu toch ook.
tuurlijk komt er geen M versie, wat een larie
Wait and see… Als er een M-afgeleide komt van een X-model, dan is het uiteraard de X6. Ik zou dan gokken op exact dezelfde V10 als in de M5 en M6. Ik hoop dat er binnenkort een einde komt aan die pk-wedloop, want het neemt stilaan kinderachtige proporties aan.
De enige reden dat die uitlaten eronder zitten is om de aandacht weg te trekken van die lompe kont. ;)
Ik hoop eerlijk gezegd wel op een M versie van deze X6.
Maar dan alleen al om de reden dat hij dan nog veel sneller uit mijn ogen kan verdwijnen…
Mijn god wat een gedrocht!
BMW is naar mijn idee helemaal het pad van mooie styling af.
Met zo’n M-blok kan je tenminste zo hard rijden dat niemand ziet hoe lelijk die wagen is.
X-drive 4.8is? ;-)
BMW gaat de Mazda route …. MX6
@ RenJie

Niemand balen om een geblazen M-motor ipv een atmosferische? Ik denk dat je je daar behoorlijk in vergist. Misschien de doorsnee yup die een ///M puur voor de power koopt niet nee, maar zowat alle BMW puristen zullen zeggen dat M modellen N/A moeten blijven. Ben ik het zelf ook mee eens trouwens.
geen M, das duidelijk. zowieso de uitlaten, bij M zijn het 4 losse en niet 2 die gesplitst worden in nog eens 2 (overigens errug lelijk op deze x6 manier)

en geen roostertjes aan de zijkant (misschien komt dat er nog op, weet namelijk niet of ze ook daadwerkelijk nut hebben ;P )
Aero kit en sportuilaat?!
De 5.0 V12 TDI van Audi ligt er in ;)
ben ik dan de enige die het een lelijk ding vindt?
als hij komt, kunnen de ML63AMG en de Cayenne Turbo het schudde denk ik ik…
Mooie motor in een lelijk jasje…
Ik vind het design van dit stuk blik nog minder mooi dan dat van een Ssang Yong Kyron. Iedereen roept altijd dat de Cayenne een lelijk monster is. Als dat waar is dan is dit de Godzilla onder de automobielen. Verschrikkelijk lelijk, maar ontaard sterk en nauwelijks verslaanbaar. Maar zoals altijd verzint iemand er wel wat op, wordt hij weggestopt in de aarde en (gelukkig) vergeten doordat de vrede weerkeert en we allemaal weer veilig kunnen slapen zonder ons zorgen te hoeven maken over een monster dat morgen misschien op straat voor onze neus staat.
@ webhosting

X6M :D just like Z4M

maar denk ook niet dat die komt!
is zeker geen M model kijk op de foto`s maar naar de remmen deze zijn standaard en dat komt niet voor bij en M model ook is dit een Amerikaans uitvoering en de M afdeling zit gewoon in Duitsland en worden ook dar gemaakt dus waarom de moeite nemen om in Amerika zo rond te gaan rijden
ik denk niet de V8 of de V1O van de bestaande M-modellen, die zijn te hoogtoerig voor zo’n dikkerd, waarom niet de V8 turbo verder opdrijven naar dik 5OOpk?
@Svensson
Een hoogtoerige Turbo motor met de MDCT is zeker welkom.
Als ik BMW was zou ik wel gewoon vasthouden aan die prachtige Turboblokken van hun voor al die zware modellen, waar ze goed van al dat extra koppel gebruik kunnen maken.
ik wil hem zo graag is in het echt zien… grrr want het is een verkoopkanon voor bmw en de meningen zijn nogal verdeeld dus ben ik juist benieuwd hoe ie er in het eggie uit ziet!!

Een M versie lijkt me ook erg onwaarschijnlijk maar goed het de markt vraagt het is en blijft een commerciele organisatie dus wellicht doen ze het wel… denk ook met een geblazen V10 dan eigenlijk want het koppel van de turbo’s kan ie goed gebruiken! Het is tenslotte eigenlijk een soort van sport versie van de X5 dus het zou kunnen.
is dit nieuw sommige zullen dit misschien niet geloven maar ik heb deze X6 vandaag nog zien rijden bij de kermis!!!
@Martijn
Hoe die er in het echt uitziet? Ik kreeg braakneigingen toen ik dit geval tegen kwam in Monaco….. zo mooi dus.
Mijn hartje begon wel een stuk harder te kloppen bij het aanschouwen van een echte 959.
Waar slaat dit nou weer op, ” een afgeblazen koekblik ”.

Ik heb de x6 zelf al een 2 maanden geleden ofzo gezien bij De Beier in Heerenveen. Daar werd die met gesloten trailer gebracht en gehaald. Niks mis mee! In het echt, een fantastische auto.
BMW XM?
Denk niet dat er een M-variant komt. Van de 1-serie komt ook geen M-variant, maar is voor de 135i wel een apart stylingpakketje. Ik hoop dat het zo wordt opgelost, want zware motoren in SUV’s worden best vaak gevraagd. Ik kom hier meer ML63AMG’s tegen dan C’s of E’s tezamen. Ook de Cayenne Turbo’s kom je vaker tegen dan je zou willen.
Ik bedoel dan natuurlijk C AMG’s en E AMG’s, geen gewone dieselts:p
BMW is alleszins iets van plan met de X6, want ik ben vorige week een volledig afgetapedte X6 tegen gekomen op de Mont Ventoux (tenzij het een volledig mislukte bodykit was). Helaas had ik mijn fototoestel niet bij de hand. Op hetzelfde moment reed er trouwens ook een met computers volgestouwde, en dieselig klinkende, Cayenne rond.
Conclusie; ofwel had ik last van de hoogte, ofwel is deze berg niet enkel een fysieke beproeving voor wielertoeristen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).