Op tijd voor de zomer! Peugeot 308 CC

Auteur: , 70 Reacties

Ongeveer een jaar geleden(!) lieten we jullie al scoop foto's zien van de 308 SW en CC. En later hadden we nog een keertje wat foto's van de cabrio. Maar nu is ie dan echt officieel geworden.

En wat vinden we van deze topless leeuw? Persoonlijk kan ik er niet heel erg opgewonden van worden. Doe mij maar zijn dichte broertje, de 308 RC Z. Het marketingbabbeltje van Peugeot heeft ons nog niet bereikt dus naar de exacte specificaties moeten we nog even raden. Maar ik durf de voorspelling wel aan dat het niet heel erg spannend en/of schokkend zal zijn. (via: autoscoops.eu)

Met auto’s als de elegante 401, 601 en 402 Eclipse van de jaren ’30 schreef Peugeot al vroeg geschiedenis op het gebied van coupé-cabrio’s en het merk heeft dat concept sindsdien niet meer losgelaten. De luxe om, dankzij het inklapbare dak, naar wens coupé of cabriolet te rijden, blijft populair.

Tien jaar geleden oogstte het merk opnieuw bewondering en verbazing met deze praktische vorm van rijplezier tijdens de Salon van Genève in 1998 met de conceptcar 20coeur. Al snel resulteerde dit concept in de introductie van de 206 CC en de 307 CC die het tot dan toe elitaire concept toegankelijker hebben gemaakt. Volledig in lijn met het succes van deze eerste generatie werd voor opvolging gezorgd in de vorm van de 207 CC en ook de 308 CC staat klaar in de startblokken …

Eind mei 2008 had Peugeot al bijna 632.000 coupé-cabrio’s geproduceerd. Dit maakt Peugeot wereldleider op het gebied van coupé-cabrio’s:

– 457.500 Peugeots 206 CC en 207 CC met een 2 + 2 interieur, in het B-segment;

– 174.500 Peugeots 307 CC met vier echte zitplaatsen, in het M1-segment.

Sinds de introductie van de 307 CC in 2003 is de markt voor recreatieve auto’s sterk veranderd met een duidelijke groei binnen het cabrioletaanbod: de soepele maar ook kwetsbare cabrioletkap heeft inmiddels in veel gevallen plaats gemaakt voor een metalen inklapbaar dak.

De 307 CC is voor de meeste klanten de belangrijkste auto in het huishouden, gekozen omwille van het slimme concept, het gebruikscomfort, het uitrustingsniveau en de rijeigenschappen.

In de hatchback en onlangs ook in de SW-uitvoering heeft de 308 zich al een waardige opvolger getoond van de 307. Alle kwaliteiten van zijn voorganger zijn in deze modellen terug te vinden, maar dan wel in een nieuw en modern jasje met een sterke eigen persoonlijkheid.

In diezelfde geest bouwt de 308 CC met vier volwaardige zitplaatsen voort op de verworvenheden van de 307 CC en de kennis van Peugeot op het gebied van de coupé-cabriolet. Maar de 308 CC belooft vooral een uniek en zeer verleidelijk model aan “levensgenieters”.

Een karakteristieke vormgeving …

De 308 CC onderscheidt zich door zijn uitermate vloeiende lijnen, zowel in coupé- als cabrio-uitvoering. Vanaf het logo tot het uiterste puntje van het dak, vanaf het portier tot aan de achterbumper ontstaat er door de lijnpatronen een subtiel lichtspel. Een chromen sierstrip laat het slanke profiel nog sterker uitkomen.

De 308 CC heeft een laag en stevig profiel met brede heupen en spectaculaire helder-rode achterlichten met LED’s die de auto zowel overdag als ’s nachts een unieke uitstraling geven.

Het interieur ademt onmiskenbaar de sfeer van een “Grand Tourisme”. Beide sportstoelen voorin met geïntegreerde hoofdsteunen zijn voorzien van een lucht-doorvoer van de nekverwarming. Achterin zijn de hoofdsteunen op dezelfde karakteristieke wijze geïntegreerd en bieden de stoelen voor een cabriolet verrassend veel ruimte.

Ook de portierpanelen zien er exclusief uit, met een langgerekte metalen handgreep die voor een dynamische en toch ook robuuste uitstraling zorgt. Het sportieve stuurwiel, het specifieke intrumentenpaneel en de in “pianolak” uitgevoerde console maken de sfeer compleet.

In sportieve of “haute couture” uitvoering is de 308 CC voorzien van stoffen of leren bekleding. Ook kan het interieur volledig in leer worden uitgevoerd, wat nog steeds uniek is in dit segment. De verschillende interieurs (zwart, donkerrood of grijsachtig beige) sluiten aan op de nieuwe carrosseriekleuren zoals de trendy kleur “Blanc Nacré”, of het subtiele “Brun Terre d’ombre”, evenals op de bekende kleuren blauw, rood, zwart en grijs.

Typische CC-eigenschappen

Om het rijplezier van de inzittenden bij deze 308 CC voorop te stellen, is Peugeot tot het uiterste gegaan. Dankzij de magie van het volledig automatische inklapbare dak kan naar wens of behoefte gekozen worden voor een dynamische coupé of een elegante cabriolet. Op de inklapbare display kan het openen of sluiten helemaal gevolgd worden.

De 308 CC heeft een grotere spoorbreedte en een bredere carrosserie dan zijn voorganger, de 307 CC. Daardoor en door de speciale vorm van de voorstoelen is er meer beenruimte en biedt de auto ook achter een uitstekend zitcomfort.

Voor de 308 CC zijn twee sportieve en soepele motoren beschikbaar. Ze worden geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak, of desgewenst een automatische versnellingsbak. Het betreft de 1.6 l THP van 110 kW (ong. 150 pk) met turbocompressor en directe benzine-inspuiting of de 2.0 l HDiF van 103 kW (ong. 140 pk) die bijzonder milieuvriendelijk is.

In deze auto is het plezierig en efficiënt rijden… Door de grote spoorbreedte, de lagere wagenhoogte en de bijzonder goede wielophanging die speciaal is afgesteld voor deze carrosserievorm, kan de bestuurder in alle comfort en veiligheid genieten van zijn CC. De remschijven (302x26mm) zijn hierop bemeten en het standaard ESP houdt eveneens een oogje in het zeil.

In de 308 CC heerst een aangename rust waarbij de besturing, het zicht naar achteren en het zitcomfort op geen enkele manier verstoord worden door hinderlijke trillingen. Dit werd bereikt door de structuur op tal van plaatsen op doordachte wijze te verstevigen. De 308 CC heeft dan ook een zeer stijve carrosserie. Een duidelijk voordeel van de jarenlange ervaring die Peugeot inmiddels heeft op het gebied van coupé-cabrio’s .

Absoluut onmisbaar voor het welzijn in de 308 CC is de stilte in het interieur. Op dat vlak is de auto een duidelijk voorbeeld voor zijn concurrenten.

Bij het ontwerp van de 308 CC is getracht een zo veilig mogelijk interieur te creëren. De carrosserie is royaal bemeten om de energie bij frontale botsingen of aanrijdingen van opzij zo goed mogelijk op te vangen. Daarnaast beschikt de auto over een aantal vernieuwende en intelligente veiligheidsvoorzieningen, bij een cabriolet natuurlijk sowieso een must. Zo zijn de voorstoelen voorzien van een zijairbag en, uniek in de wereld, een laterale hoofdairbag, waardoor alle lichaamsdelen efficiënt worden beschermd, ongeacht de stand van de stoel.

Als de auto over de kop dreigt te slaan, schieten de uitklapbare roll-bars in een fractie van een seconde uit hun behuizing. Ze vormen in combinatie met de speciaal verstevigde voorstijlen een beschermende kooi voor de inzittenden. Al deze aandacht voor de veiligheid heeft uiteindelijk tot doel om 5 sterren te behalen in de EuroNcap-test voor de bescherming van volwassen inzittenden.

Peugeot 308 CC

Peugeot 308 CC

Peugeot 308 CC

Peugeot 308 CC70 reacties

Ziet er in iedergeval stukken beter uit dan de 307CC.
Ik vind hem wel mooi, vooral de komt is mooier geworden. :D
komt=kont

foutje…
Kijk, ze kunnen het wel!
Zeer geslaagd :D
Waarom moet Renault de marketingbabbel voor Peugeot doen?
-edit: allebei Franse rommel ;)-
Marktetingpraatje van Renault? Sinds wanneer is Renault dan verantwoordelijk voor de marketingpraatjes van Peugeot?:P
-edit: allebei Franse rommel ;)-

Ik vind het wel een mooi dingetje, voor zover ik het kan zien dan.
marketingbabbeltje van Renault? Over de P308CC?

;-)
-edit: allebei Franse rommel ;)-
Dat Renaullt klopt van geen kant natuurlijk. Geen onaardige auto trouwens.
Renault*
Warom neemt peugeot geen voorbeeld aan Opel of Volvo of BMW? Die laten zien hoe het wél kan…
Die 308 blijft een raar front hebben. Het is niet mijn ding. Geef mij maar een oldschool cabrio met stoffen dak.
Mwa valt een beetje tegen, en zeker in het wit is hij niet mooi.
cheese dippers
Wat een mooie achterkant. Zeer glad op een goeie manier en niet te groot. Daarbij is de voorkant gewoon weer typisch Peugeot en wat saai…
Zozo, een (nep) diffuser? Optimistisch van Peugeot…
tag: wit

die mis ik
lekker kontje en de snoet verpest het weer, :)
Interessante gedachte toch, Renault als marketing afdeling van Peugeot. Maar laat ze wel even doorwerken, want wanneer ik die smoel en die diffuser zie dan wordt ik toch wel erg benieuwd naar de specificaties, geblazen V6 of atmosferische V8, wat denken jullie?
jammer, flinke bezuinigingen op het plaatwerk aan de voorkant :-).

De achterkant van de 307CC vind ik meer geslaagd. Deze achterkant is mij te braaf.
Vanuit deze hoeken lijkt hij erg mooi. Maar is er misschien ook een enprofile foto?
Ben benieuwt wat Renault over deze Peugeot gaat zeggen!
Waarom hebben al die peugoets toch altijd van die belachelijk front-skirts. Die dingen zien er niet uit. Ik moet altijd aan een mongooltje denken die probeert te lachen…
Don Quijote De Branquilla
fris! beter dan de 307CC
Neem maar van mij aan dat het geen toeval is dat je auto niet met dichte kap van de achterkant ziet!!

Volgens mij sluit de daklijn zoals wel vaker bij auto’s met stalen daken totaal niet aan bij de rest van de auto. De volvo C70 is hier een positieve uitzondering.
wat is autoblog toch kut. iedereen vind de nieuwe 7-serie lelijk en dit vinden ze mooi.
kan het nog gekker?
@ mckroket

Fijn dat je autoblog kut vind (hou dat aub voor je), en iedereen heeft zo z’n smaak.
net de ideale vrouw!!!…….., een mooi gezicht met een leuke lach en een lekkere kont!!
stel je niet zo aan joh
Als ze de voorruit nog net iets verder doortrekken is het gewoon weer een coupe…

Nee, dan liever een gewone cabrio!
eindelijk een peugeot cabrio die er WEL goed uitziet, de 307 had een lelijke kont, deze is vele malen beter. De neus is wat grof, maar ik vind ‘em wel geslaagd.
-edit: allebei Franse rommel ;)- (A)
Jeuj, nog een geschoren poedel. *geeuw*
@ Casper:

Kijk eens naar een 205 cabriolet, een 304, een 404 of een 306. Zijn dat geen prachtige cabriolets? Allemaal van Peus!
Die difuser had moeten doorlopen, dus niet in twee stukken. Of de difusor weglaten. Voor de rest een nette en mooie wagen.
Valt mee, valt mee. Hele mooie velgjes en ook wel een lekker kleurtje (nu toch). Wel weer wat lomp en die muil moet echt niet meer groter worden. Jammer van die “diffusors”.
Achterkant is ditmaal geslaagd, niet zo’n bolle kont. Maar, de voorruit loopt weer veel te ver door om een cabriogevoel te krijgen. Waarom niet een 3-delig dak zoals VW op de EOS monteert ?
Té mooi gewoon!!!

De 307CC was al mooi,,maar deze is vele malen lekkerder!!

Die kont! Niet normaal! Gave bak!
Wie koopt zo’n auto zeg. topzwaar, veel te log, weinig ruimte, niet sportief, niet mooi. Echt helemaal niks aan.
Geen foto van opzij of van achter terwijl hij dicht is? Verdacht…
Björn Borgmoer
@ Citrofiel:

Ik wilde dat ook net tikken… Ik ben met name benieuwd naar de en profil foto.

By the way, het blijft een gedrocht, naar mijn mening.
Wat een lelijk iets is dit tupperware ding
ik sluit me aan bij mckroket :P dat er zoveel mensen zijn die ‘m mooi durven te vinden, moedig hoor!
Yessurrr…. Wat een gaaaaaf ding is dit zeg!!!

De 308 familie is bijna compleet, en zal de vloer aanvegen met de Golf, Focus en de Astra families!

Het wachten is op de 308 RCZ
deze moet ik aan mn meisie laten zien
De 307 was al een raar hoog ding waar je natuurlijk nooit een slank gelijnde cabrio van kan maken. De 308 is nog hoger en zwaarlijviger en ze proberen het gewoon weer. Tevergeefs…
@ Modus

De 308 is lager dan de 307.. Get your facts straight..
Nette wagen!
Dat ding mag niet spannend of schokkend zijn, anders kraait er geen haan naar…
Zeer mooii, vooral die rearbumper
Ik kan er niet warm van worden, ze zijn echt een beetje de weg kwijt bij Peugeot qua design.
Op autoweek staat een pic van de stoelen. Met airscarf!
http://www.autoweek.nl/images/800/0/39df60c112e2cbea03dda3f280eeae50.jpg
*zucht*

probeer een paar GRUWELIJKE pics te posten van de nieuwe 308 CC maar dat lukt niet..

Dan maar de link:
http://www.autobild.de/artikel/der-neue-peugeot-308-cc_738054.html
Porsche 4 life
DAT noem ik nou het uber gedrocht!!!!!!!! wat een oerlelijk ding!
DAT noem ik nu een PRACHTIGE AUTO
Het is niet alleen een cabrio, het is ook een duikboot.

http://www.gla.ac.uk/centres/marinestation/research/bask-shark/shark_gape_450.jpg
Het zoveelste bewijs dat vormgeving niet Peugeot’s sterke kant is. Mensen van Peugeot, schakel in naam van een fraaier straatbeeld Pininfarina alsjeblieft weer in!
waarom heeft die nu ook al een diffusor nodig ?
@ Klassiekerrally

vormgeving geen sterke kant?????

wat is een voetbal wedstrijd waar niet gescoord wordt, of een wielerwedstrijd waar niet gedemareerd wordt?

…….. ja SAAI

aanvallen is mooier maar heeft wel meer risico

en dat risico neemt peugeot met z’n vormgeving.
maar tis wel revolutionair, iets nieuws.

Een volkswagen kan nooit lelijk zijn omdat een nieuw model vrijwel het zelfde is als een voorloper van 10 jaar geleden – behoudend oftewel saai

pininfarina maakt bloedmooie ontwerpen, dat is dan ook wel het verschil tussen Frans futurisme en Italiaans klassieke vormgeving.
hoewel de ontwerpers tegenwoordig vast overal vandaan komen

Good job Peugeot, waar je je ontwerpers ook vandaan haalt
Erg mooi, denk dat dit hem gaat worden.
Beter dan de 307 cc, best te pruimen als ie open is, maar dicht nog steeds geen schoonheid
doet pijn aan mijn ogen deze lelijke cabrio! achterkant is echt walgelijk.
Op het eerste gezicht geen lelijke auto. Op het tweede gezicht:

-lelijk stootkussen aan de voorkant
-de zijruitjes beginnen te laag
-de mooie achterpartij is volledig verwoest door die splitter. Het is en blijft natuurlijk een boodschappenwagen, geen sportauto.
@ Enrico

En alle peugeot’s lijken natuurlijk niet op elkaar…
Björn Borgmoer
EnRiCo
“Good job Peugeot, waar je je ontwerpers ook vandaan haalt”

Ik vermoed van een planeet waar smaak op een andere manier wordt geïnterpreteerd dan hier op aarde. Ik zou eerder zeggen: zelfs een ingrijpende facelift is niet afdoende om dit gedrocht te redden. Die ontwerpers moeten eerst maar eens de betekenis van het woord ‘evenwicht’ goed in hun hoofd stampen.
na de 306 cab…. zijn ze het helemaal kwijt geraakt..
En wat zal dat alles weer KRAKEN PIEPEN EN RAMMELEN
Wat een gedrocht en dan vooral de achterkant .Dat is echt kneiwerk
Dit is net zo lelijk als de nieuwe 7 serie.
@ Riess14: Als die vrouw Marijke Helwegen heet wel ja.

@ DAT: Ik moet de neuzen van de huidige Peogeuts altijd al aan walvisbekken denken.

Over de auto: Merkwaardig gesneden achterkant, vooral aan de achterlichten komt bij het kofferdeksel wel heel abrupt een einde. Daar had de 307 CC het beter voor elkaar. En profil (met open dak!) ziet deze er echter iets beter uit, maar ik zou hem nog steeds niet willen hebben.
*merkwaardige spelfout daar: moet uiteraard ‘Peugeots’ zijn.
Het feit dat een “en profil” foto ontbreekt geeft aan dat er toch nog wel wat design probleempjes in zitten. Het dak is ook nog steeds maar 2 delig dat kan echt niet meer anno 2008.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).