NürburgKing

Auteur: , 65 Reacties

In mijn Ferrari F355 GTS F1 raas ik het rechte stuk af richting Tiergarten. Ik mis mijn rempunt. Doordat ik de rem te hard intrap begin ik te slingeren als een wilde. Ik vlieg de kerbstone op, dit wordt pijnlijk. Nog voor ik de muur raak druk ik op pauze. “Restart Race?” Jazeker wel. Ik ben sinds enige tijd de eigenaar van een Xbox 360. Project Gotham Racing 3 is nu al enkele weken mijn verslaving. De eerste dagen raakte ik alleen maar muren maar ondertussen begin ik aardig goed te worden. Alle rijdershulpen uit, zelf schakelen, ik heb zelfs voor mijn verjaardag het bijbehorende stuurtje gevraagd. En gekregen. Dat voelde als opnieuw naar de kleuterschool gaan na een paar weken met een normale controller te hebben gespeeld. Maar het is wel leuker en ondertussen ben ik aardig gewend.

Mensen als ik schijnen een plaag te zijn op de echte circuits. De “Playstation Generation” denkt alle ins @ outs van een circuit te kennen op basis van spellen als Project Gotham Racing en Gran Turismo. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Als je denkt dat je op elk gewenst moment de race om de beste tijd kan herstarten dan ga je overmoedig een baan op. Bloedlink natuurlijk. Maar ik ben hier niet om computerspelletjes af te raden. Sterker nog, voor een petrolhead zonder talent de financiële middelen om een racecarrière te beginnen is een spelcomputer een uitkomst! Ik ben ondertussen de koning op Zandvoort dankzij DTM Race Driver 3 op mijn PC. Een rondje ring in de F355 gaat in 7:22 op eerdergenoemde console. Nog vier seconden eraf schaven en ik heb de hardcore difficulty gehaald. Die heeft Schumacher heus niet. Binnenkort schaf ik een surroundset aan voor de ultieme beleving. Dan ga ik me ook eens werpen op de online races, kijken of ik daar net zo goed ben als offline.

Helaas kreeg ik deze week een berichtje in de mail dat ik helaas niet ben ingeloot voor de Dunlop Drivers cup, dus echt coureur zal ik nog wel even niet worden. Natuurlijk blijf ik me gewoon stug inschrijven voor elke prijsvraag die ik kan vinden die me kans biedt op een licentie, een circuitdag of een F1 testzitje, maar tot die tijd zal ik me met mijn Xbox moeten redden.

Is er dan helemaal geen hoop voor mijn raceaspiraties? Jawel! Ik hoop later dit jaar nog een tripje te maken richting de Ring. Helaas heb ik nog geen auto die Ringwaardig is maar later dit jaar zou dat opgelost moeten zijn. Over de Ring gesproken: ik kreeg de afgelopen weken meerdere aanbiedingen om naar een circuit af te reizen om (mee) te rijden. Helaas moest ik die afslaan in verband met een overvolle agenda maar binnenkort hoop ik richting de Nürburgring te gaan met iemand die een E30 M3 heeft. Jazeker, naar aanleiding van mijn column van een tijdje geleden. Ik denk niet dat ik zelf in zijn auto over de Ring ga sturen, maar meerijden moet een optie zijn. Buiten het circuit zal ik de oer-M3 zeker even aan de tand gaan voelen. Ook heeft iemand me aangeboden in zijn RS2 te rijden, dus er komen nog leuke rijverslagen aan, binnenkort. Tevens zit er een goede kans in dat ik later dit jaar op Zandvoort ga rijden in een Ibiza Cup-auto, dus wie weet komt het goed!65 reacties

Racespellen spelen, ok. Maar Al die gadgets erbij kost wel een pak geld. Dat zou ik er niet aan geven hoor… Stay in the real life man!
Ik heb PGR4 =)
Ik heb met een aantal circuits #1 gestaan.
Ik speel het toevallig de laatste tijd weer af en toe.
Bij PGR4 moet je ook met een M3 E30 DTM 3 rondjes over de Ring rijden, erg leuk!
Neeee, ga me niet zeggen dat je ook nog écht gelooft dat je “NurburgKing” bent.

Zulke fases had ik toen ik een jaar of 8 was ook. Als ik dan een Bruce Lee film had gezien dacht ik dat ik Bruce Lee was. Later toen ik Rocky zag dacht ik dat ik Rock Balboa was.

Later dacht ik dat ik de ultimate love machine was, maar dat komt omdat je filmvoorkeuren met de jaren veranderen…
Niet zo veel tijd voor spelletjes, maar een écht circuit rijden is best leuk. Echter, als je denkt zelf een beetje een leuke auto te hebben kom je snel van een koude kermis thuis. Er zijn op dat soort plaatsen altijd mensen die er voor zorgen dat je zin krijgt om nog iets harder te gaan werken.
Haha RD nice one.
RD, wacht trouwens nog even op je reactie in 3-serie thread.
Nou ik speel liever test drive unlimited (+megapack) en rij in een mclaren F1 die ik getuned heb op 3 en daarmee op een hawai-aanse weg 424 km/h haal o0 (jep nogal lastig om op die snelheid door het vekeer heen te rijden en dan ook nog een screenshot maken.)
the_real_stig!
als je echt zo graag wil racen ga dan karten in een leuke klasse???,(wel outdoor). ik begin er volgend jaar ook mee!
@Rick dos: misschien nog wel belangrijker….. heb je je vrouw vriendin daar ooit van kunnen overtuigen of werd het toch even een “met de neus op de feiten moment”? ;)

Op Casper z’n xbox is hij de king…. da’s niet echt, maar dat is racen op de xbox ook niet dus……. dat moet kunnen.

@casper: komt er een ringwaardig vervoermiddel? Wat wordt het?
@ Mr Jones, ik heb dat nu wel beetje gezien, maar ik speel het heel af en toe nog wel eens met een paar mensjes uit de club
mmmhhh .. toch eens andere films gaan kijken dan .. ben al sinds 1984 een ghostbuster ..
Als je PGR3 al mooi vind is PGR4 echt een aanrader qua beeld en gameplay
Zelf sta ik al eerste bij PGR4 en ik blijf het leuk vinden :D
Ik gok dat ‘NürburgKing’ je gamertag is? Wel gewaagd, als je online op de ring waarschijnlijk helemaal in de pan wordt gehakt door een 8-jarige.

Die x360 is natuurlijk helemaal kansloos, koop een Playstation 3. :P
Racedriver GRID, Gran Turismo en Blu-ray voor je 60 inch FullHD plasma.
Alhoewel, de Xbox heeft natuurlijk Forza en PGR en ook GRID.
Herkenbaar stukje :) Ik droom ook van het echte werk, echt racen en echte circuits bezoeken en verkennen in mijn eigen sportwagen. Tot die tijd doe ik het met mijn xbox :P

Als je een realistisch spel wilt, dan moet je echt aan Forza Motorsport 2. Zonder enige twijfel de meest complete racesim van dit moment. Ik ben al meer dan een jaar verslaafd. PGR3 was ook erg leuk, maar toen ik eenmaal gewend was aan FM2 was terugkeren naar PGR3 (of 4) een grote teleurstelling. PGR is zeker een mooie serie, maar wordt steeds meer arcade. Wil je een simulator? Schaf FM2 aan ;)

Het heeft veel auto’s, de meest realistische rijeigenschappen (icm het Microsoft Wireless Racing Wheel) en prachtige circuits.

Ook als ik racespellen vergelijk met video’s die ik zie van de Nürburgring Nordschleife, dan kom ik tot de conclusie dat Forza Motorsport 2 de meest realistische virtuele versies van circuits levert.

Iedereen heeft het altijd over Gran Turismo op de PS4, dit zou de meest realistische racegame zijn. Toch ben ik het daar niet mee eens, zo kun je in GT4 (die demo dan..) je auto niet kapot rijden en is het weggedrag van de verschillende auto’s tamelijk eentonig.

Pff, daar kwam weer even de ouderwetse fanboy in me naar boven :P
leuk dat zo,n spelletje op de loop met je kan gaan ..

maakt het nou uit of je pac-man of tetris of dit spelletje speelt .. tis toch gewoon knoppies drukken op het juiste tijdstip ??
@Incognito

You’ve been served.

@wOoOdy

Ik heb mensen ook nooit kunnen overtuigen dat ik Bruce Lee of Rocky was. Maar daar gaat het niet om. In mijn gedachten was ik hun en ben ik het. En that’s all that counts, man.
haha, PGR is echt voor nepperts ;) Forza Motorsport 2 laat de autoliefhebber echt naarboven komen!

En Sim zou ik FM2 bij lange na niet noemen maar alle rijeigenschappen, bandengrip, veerwegen en afstelling komt op een leuke manier wel heel dicht in de buurt van het rijgedrag van een echte auto.

FM2 ben ik ook best wel aan verslaafd geweest, vooral omdat de community er zo groot van is… goed verzorgde site, leuk forum en altijd nieuwe mogelijkheden om je auto te verfraaien (met verschillende verflagen). De downloadpakketten met de E92 M3 en Maserati GT maken het echt compleet.

@Race Kees
jah, voor dat geld kan je ook gewoon een E30 318i kopen en daarmee over de ring gaan scheuren… veel leuker :? :P
Komt dit uit de mond van een volwassene? Beetje zielig? Nee, HEEL ERG ZIELIG! Ga spelen in plaats van kinderlijke stukjes te schrijven. En vraag aan papa en mama nog meer spelletjes. En krijg ze. Terug naar de kleuterklas.
ik wacht nog steeds op de volledige versie vn GT5 :(
DTM 3 is zoo moeilijk he:d
wie heeft in de world tour de laatste race uitgereden en gewonnen?:d( zo die met de formule 1 wagens, honda-williams van de jaren 80, renault-williams van de jaren 90, zo die zeer moeilijk te controleren wagen waar je mee moet rijden en de bmw-williams van 2OO4)
Heel veel plezier dan maar!

De E30 M3 is een meesterlijke wagen voor de Ring…

Licht, agiel en bloedsnel…
Als je een fatsoenlijke racesim wil, zou ik rFactor maar eens proberen (Wel een fatsoenlijk stuurtje aanschaffen natuurlijk).
@Ringfan:
Je bent me net voor :-) :-)

Je moet daarom geen M3 E30 hebben om fun te maken, een E30 325 bvb is ook al heel leuk. Volgens mij elke wagen trouwens, als je maar de anderen niet te veel ophoudt. Met je eigen wagen, als je die goed kent natuurlijk, zal je chrono niet zo veel schelen denk ik, je durft verder gaan met je eigen wagen dan iemands andere. Dus “supercar” overbodig. Een stel ballen aan je lijf is al half de wagen :-)

Vraag me eigenlijk af om de ring te oefenen, zou zo’n spelcomputer goed zijn?? Iemand?? Men zegt dat de ring op Gran turismo zit, maar zie me nog geen PS3 kopen enkel daarvoor. PSP ziet er me beter uit, maar GT mobile blijven ze maar uitstellen :-S
Tsja met die consoles blijf je toch tussen arcade en simulatie hangen, voor echte sims moet je op de pc zijn.

Door sims leer je ongetwijfeld dingen die best van toepassing zijn bij circuit rijden.
Ikzelf rij toch wel degelijk anders op een circuit, veel behoudener, niet het randje op zoeken van wat de auto kan (wel in de buurt komen). IRL kan je inderdaad niet escape en restart kiezen… :)
Inderdaad CS,

rFactor, Live for Speed en de games van Simbin zijn de echte sims. Daarbij nog een Logitech G25 en dan heb je toch redelijk wat oefening nodig ( en kennis van setups ) om degelijk mee te rijden met de goede rijders online.

Een arcade racer zoals DTM Race Driver 3 of Race Driver GRID speel ik ook wel eens.
Ik dacht dat de moderators van autoblog ouder waren dan 16.
@Dave: Hun mentale leeftijd zit er vaak ver onder…
edit: autoblogger schijnt zelfs net uit de luiers te zijn
@Fortuna & Dave: wat zegt dat dan over jullie, als jullie zelfs niet verder komen dan uitsluiten consumeren wat die “kids” schrijven?
@w0o0dy

Dat we ECHT autonieuws willen lezen.
@Fortuna: tis nou eenmaal ook in autoland een beetje komkommertijd…. dus tenzij je smacht naar nieuws over dramatische verkoopcijfers of de volgende speciale actieuitvoering van een opel corsa of zoiets is de spoeling een beetje dun……
Marly Craanberg
De dunlop drivers cup..
Je zou maar worden ingeloot en geen vrij kunnen krijgen van je werk :S:S:S
Hoezo komkommertijd?
edit: dit is een column, tips kun je kwijt via [email protected]
@ Wooody:

Als jij je hele sociale leven slijt aan het lezen van en commentaar leveren op autoblog moet jezelf weten. Ik daarentegen kom wel een stukje verder dan het uisluitend consumeren wat die “kids” schrijven.
Fortuna en Dave hebben gewoon heeeel erg boeiende, spannende en interessante levens en interesseren zich daarom niet om simpel vermaak voor het volk; videospellen.

Dat plebs moet vervolgens al helemaal niet artikelen over dat goedkoop vermaak over het internet gaan spuien, dat vraagt om reacties die niet altijd even positief zijn…

Op naar je Ranch met eigen circuit, racebolides en survivalparcours dan maar weer, niet? Fortuna? Dave?
@ Alwood:

Je weet precies wat ik bedoel. Maar omdat jij het bent, zal ik het nog een keertje voor je uitleggen. Ik zal het in Jip en Janneke taal proberen zodat je het ook makkelijk kan begrijpen.

Een auto forum lees je, om informatie te krijgen over auto’s.
Een games forum lees je, om informatie te krijgen over games.
Een auto forum lees je dus niet, om informatie te krijgen over games.

Dat spoort niet echt. De een maakt de ander dan overbodig lijkt mij.

Dus je opmerking met je Ranch slaat eigenlijk als een slappe … op een drumstel.
@Dave .. bestaat er ook een velgen/kleurtjes/achterlichten forum ??
zijn we daar ook eens van verlost ..
Hmm, is Gotham beter dan Forza 2? (Ik heb namelijk forza 2, en moet zeggen dat de ring daarin ook errrg leuk is) En omdat Forza nu bijna helemaal is uitgespeeld, moet ik Gotham misschien maar eens proberen?

@Race Kees: Haha, Race Driver Grid? Dat meen je niet… Leuke graphics en menutjes enzo, maar ook maar een klein klein beetje realisme zit er niet in.
Eigenlijk wil ik heel graag Forza Motorsport 2 hebben, maar ik heb geen Xbox 360….
Op Forza 1 heb ik trouwens wel een record op de Ring, 7.18.943.
In een of andere Bentley LMP auto. En een Enzo die 404 km/h rijdt!
hmm… weinig forums aan dit BLOG :? dachtikzo anders kon iedere L*L wel een eigen draadje beginnen…


nej, naast mijn leven wat ik in een kelder achter de (spel)computer doorbreng om niet te veel bloodgesteld te worden aan de enge buitenwereld zie ik autoblog vooral als een lifestyle… To be or not to be autoblog!

en w0o0dy denkt er vast net zo over :| ;)

lekkere dooie boel wordt het hier als er alleen maar berichten met de nieuwe voorkant van de 3-serie voorbij komen.

@JamesBROWN
PGR is een hele grote nare teleurstelling als FM2 je goed ligt… kan je beter wachten op forza3 :P
@dave: zit je nou nog steeds je tijd te verkloten hier? Je volle boeiende succesvolle leven gaat aan je voorbij zo hoor!
(en toch zo bescheiden gebleven die jongen…. knap hoor!)

Autoliefhebbers zijn vaak ook liefhebbers van racegames…. klaar.
Erg herkenbare column :D Ik speel echter op GTR2 (PC) en dat is echt een simulator. Geen bochten nemen aan 50000 per uur (zoals in NFS), maar mooi 50-60 door de perfecte lijn gaan. Overlaatst heb ik de Formule 1 2008 Season-mod gedownload, en ik ben er echt aan verslingerd :D
Binnenkort kunnen er mensen met alleen een computer (zoals ik) ook genieten van de Nürburgring met GTR evolution, het vervolg van GTR2
@mrB

De Nordschleife is allang gratis te downloaded voor rFactor. ;)
@mr B de nurburgring kun je als add-on track downloaden voor GTR2 :D
“Tevens zit er een goede kans in dat ik later dit jaar op Zandvoort ga rijden in een Ibiza Cup-auto, dus wie weet komt het goed!”

Dat zou vet zijn, maar daar moet je wel een licentie voor hebben he?
btw… Forza realistisch? ik heb het spel van binnen en buiten gespeeld….maar het geeft je een realistisch gevoel, maar het is zeer zeker niet realistisch. Zal niet in details treden maar een simulator is het gewoon niet te noemen.
Project Gotham Racing 3, leuk spelletje.

Het echte werk begint pas met echt materiaal (FREX, andere simulatiehardware of een Logitech G25) en ietwat realistischere simulatie software.
Bijvoorbeeld simulators als rFactor, ondanks de sterk verouderde fysicasimulatie, worden vergeleken met het echte werk.
Het enige wat eigenlijk dan nog mist zijn de vibraties, G-krachten en de angst om ondersturend de bandenstapel in te vliegen of de schaamte om de kittylitter in te vliegen.

In ieder geval vond ik een real-life rondje TT Assen in een 130i Cup best wel vergelijkbaar met het virtuele spul, behalve dan dat men kan pauzeren in een spelletje om een bezoekje te brengen aan het toilet i.p.v. de baan te verlaten en de pitstraat in te rijden.
En je rondetijden worden altijd bewaart, er is geen transponder die niet defect raakt.
http://www.youtube.com/watch?v=rkdWkAs9qmo

Jeremy Clarkson die Laguna Seca in GT4 en in het echt met elkaar vergelijkt :)
lol @ rick dos :D

Maar PGR 4 (of 3) met een stuurtje is echt wel de shit hoor, pfoe!
94 of 107cm plasma, maaaama mia wat voelt dat goed met surround :>
Ik wil mezelf ook niet vergelijken met Schumacher of een RingKing,
maar als je het de Ring in het spel goed kunt ronden,
dan waan je je misschien toch 1 van de beste Ring-ronders in dat spel
van, bijvoorbeeld, Nederland. Het heeft een klein n-e-r-d gehalte
maar zeker met een F355 of een Gallardo voelt het heerlijk aan
om in een spel het perfecte rondje proberen te rijden.
The Honda Spirit
Iedereen bekend met dit leuke hebbedingetje…

http://www.playseats.nl

begon 7 jaar geleden als grapje, wordt nu wereldwijd verkocht.
@ brian
Dat E30 M3 zit het er standaard bij of bedoel je het downloadable content?
PGR…kom aub met een echt spel, GT4 ofzo….
En wat is jouw gamertag?
Heb je al Forza gebroberd, een stuk realistiser! vroeg remmen, (met PGR 3/4 kan je gewoon in elke bocht driftend door de Bocht)
Ik ben zeer blij dat er nog fans zijn van de digitale nordschleife!!! :) Ik heb er al zeker 1000 rondjes opzitten, en er volgen er nog, wees gerust. Ik kan niet wáchten tot ik er eens in het echt overkan, welliswaar een stuk voorzichtiger, maar mijn digitale bagage zal ZEKER van pas komen.

En al die posers die zeggen dat games op consoles realistisch zijn, weten niet waarover ze praten :P (NO OFFENCE OBVIOUSLY, ieder zijn smaak). Maar ik ben sinds kort zeer trotse eigenaar van een game pc en ben overgeschakeld naar GTR² en rFactor.

Ik DACHT al simulators te hebben gespeeld, Gran Turismo dan vooral trouwens, en ook een beetje Forza en PGR her en der, zelfs met een Driving Force Pro … maar niets is minder waar.

Een sim hoort imo dus toch echt op pc. Het heeft wel enige tijd geduurd voor ik hiervan overtuigd was, maar een paar keer de demo spelen van GTR² heeft me echt wel overtuigd: Pc racesims heersen! :twisted:

De handling, de physics, het realisme, de moeilijkheidsgraad (’t is echt wel hardcore, en dus pokke moeilijk), de eeeindeloze mogelijkheden… Ik heb al 20 mods op rFactor gespeeld, en stuk voor stuk zijn het pareltjes. Alle racegames zitten gewoon in 1 game, want tussen die mods zitten zowel GT mods, als LMP mods, als F1 mods en zelfs driftmods, het houdt gewoon niet op. En dan begin ik nog niet over de tracks… Ik heb 8 versies van de Nordschleife (zelfs met sneeuw, 1 km en ge geeft al op :P ), Zolder en Spa (zeer leuk als Belg), en ja hoor, zelfs Zandvoort en Assen zijn van de partij.

Eén ding is zeker, je moét echt racegamefreak zijn om hieraan te beginnen, want het is zoals gezegd niet makkelijk, zeker in het begin. En je moet er niet aan beginnen zonder stuurtje. Het is ten eerste een PAK leuker met stuur (playstation ook trouwens) en het is gewoon zeer onhandig met keyboard en zelfs met controller.

In elk geval, ik ben heel blij de overstap te hebben gewaagd, kheb er nog geen seconde spijt van gehad.

Grtz

Vinox
Aja en Casper, leuk stukje! ;) Troost u ik was er ook niet bij voor de Dunlop cup :P
@Vinox: Mét TC op High in GTR² is optrekken geen probleem, maar zonder…:(
Als je een beetje handig bent met keyboard, dan lukt het wel. Wat wel echt f*ckin’ dom is (moet je zelf ook maar eens proberen) sturen, optrekken en schakelen met ENKEL je muis :D <<<Moeilijk ;)
@ casper
Mooi stukje man, :)

BTW Valt Project Gotham Racing 3 aan te bevelen?
of je speelt GRID op je laptop :P en ja ik heb spijd da ik dading gekocht heb (had namelijk ook een PS3 en een 360 van kunnen kopen) want de spellen die tegewoordig vor de pc uitkomen is gewoon dramatisch
daar zit ik dan met een hoop geld op schoot alleen GRID en Prostreet te spelen

@ frasker

ik heb PGR 3 vaak gespeeld bij een maat van me is wel leuk veel verschillende raceklasse’s van suv tot supercars duss…. ik vind die nog leuker dan GRID
@bram

Je hebt gelijk dat FM2 de meest complete race-sim is. Alleen ik denk wel dat Gran Turismo 5 daar in 2009 verandering in gaat brengen. Want dan krijgen de auto’s namelijk wel schade en meer dan 900 auto’s :) (volgens de geruchten)
Ik speel veel racegames, vooral FM2 en Import Tuner Challenge.
Ik vind FM2 wel realistisch enzo
ik heb ook games zoals Grid, Midnight Club 3 Dub edition(REMIX) en NFS.
Gewoon voor de lol, Niet van dat afstellen, Teveel wheelspin enz,
@BVO: Dan raad ik u GTR Evolution aan, een heuze autosport simulator, die komt dit jaar nog uit voor de PC en het is zacht gezegd andere koek dan rasechte spelletjes zoals Race Driver: GRID en Prostreet.
Poeh, leuke reacties weer. Mijn gamertag is zeker niet NürburgKing. En ik heb zeker niet de illusie dat ik enige vorm van realisme benader. Het gamen helpt straks hoogstens bij het vinden van de weg… En ja jongens, ik weet het, er zijn veel realistischer games. En PGR4 en GRiD heb ik als demo gespeeld, véél mooier, iets realistischer. Maar niks is leuker dan zelf rijden, in real life. En aangezien er een leuke auto moet komen later dit jaar heb ik besloten dat ik me voorlopig nog wel even vermaak met PGR3.

Wat betreft de opmerking over de racelicentie in relatie tot de Ibiza Cup auto waar ik wellicht in ga rijden: nee, heb ik niet nodig. Ik ga niet meedoen aan een race namelijk, gewoon rijden in zo’n auto. Als het goed is kan dat zonder licentie.

Leuk trouwens, dat er mensen zijn die denken dat dit een forum is. AutoBLOG.nl…
Het is en blijft altijd zo, ook al ben je in de race-games zwaar pro, dat je er op het circuit nog niks van hoeft te bakken. Ik rij de ring in forza onder de 7 minuten met verschillende auto’s. Maar dat hoef ik niet te proberen in het echt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).