Loterijwinnaar rijdt Silverstone met de Stig

Auteur: , 20 Reacties

Het Goodwood Festival of Speed is een groot evenement, en grote evenementen trekken grote namen. Zo was de Stig er ook aanwezig, en als hij er is moet hij ook rijden natuurlijk. Hij nam een passagier mee in een Formule1-tweezitter en deed met hem 3 rondjes Silverstone.

Voor niets gaat de zon op, en de opbrengst kwam ten goede aan een goed doel, dus moest de meerijder wel diep in de buidel tasten. Voor 3 rondjes betaalde hij 35.000 pond (!). Maar hij kon het lijden, want hij had namelijk onlangs 5 miljoen pond in de lotto gewonnen.

De rondjes (op een zeiknatte baan) leverden leuke promo op voor Top Gear, een leuk bedrag voor een goed doel en een leuke ervaring voor de man die meereed. Iedereen blij dus.

Hoeveel zou jij er voor overhebben om je eens door de Stig rond te laten rijden? Gaat je spaarrekening dan kaal, of vind je ’t niet zo interessant? (via Top Gear)20 reacties

No traction control, no driver aids and cold, hard Avon wet tyres.

The back even stepped out on him at one point, at 178mph, and he saved it.


Dit staat er op Top Gear, hij heeft zich in ieder geval niet ingehouden dus ondanks het natte weer :P
corrado vr6 slc
!!!35.000 pond!!! voor een rondje MEErijden pfff, voor dat geld had the Stig wel achterin mogen zitten. ;)
Ja voor 35000 pond rijd ik liever zelf 3 rondjes. Als je even alles uitleg hoe het werkt. :p
Zijn er niet meerdere Stigs? Want je stapt niet zomaar in een F1 ‘wagen’ en rijdt enkele rondjes. Die Stig moet echt de beste coureur ter wereld zijn!
@ de vlaeminck

Als het 1 coureur is en niet meerdere, heb ik bewondering voor hem dat hij in alle auto;s om kan gaan.
Op de CCX na natuurlijk ;)
@frasker: door hem is die auto NOG beter geworden hé ;) ’t is niet dat hij er niet mee kon rijden, hij had daar gewoon geen grip…
Die auto ziet er wel een beetje fragiel uit voor een F1 bolide. Dus het is of een heel oud model. Of een omgebouwde F3 ofzo.

PS The Stig lijkt op deze foto’s wel een stuk brede dan normaal. Of ligt dat aan mij?
top of the bill coureurs hebben niet veel moeite met diverse auto’s. Helemaal niet als ze bv BTCC en F1 hebben gereden.
Maar gasten als Verstappen, Doornbos, Albers, zijn handig met eenzitters, maar ook met ‘gewone’ auto’s als een M3 of M5.
En de Stig doet het al een tijdje, plus misschien oefent ie eerst flink off camera ?
En onderschat de magic van tv niet.
Daarnaast, Hamilton reed in de liana 1.44,7 op een natte baan met olie op weg. Stig, die kent het circuit goed, reed op een droge baan 1.44,4 dus feitelijk was hamilton grof sneller. En 2 seconden sneller dan de snelste niet coureur ( op een droge baan)
the stig, waarvan wordt gezegt dat dit ben collins is grootste gedeelte ( ja speculaties zeggen dat er meerdere zijn )

hebben allemaal een zeer grote geschiedenis. Moet je bij wikipedia maar even googlen.
Voor een euritje of 300 kun je op Zandvoort ZELF rijden in een formulewagen, Porsche GT3 etc. Zou ik toch daar voor gaan.
Die 35 ruggen trek je weer af van de belasting onder goede doelen. Met 5 miljoen pond betaal je ook het een en ander aan dat gedoe.
“Het Goodwood Festival of Speed is een groot evenement, en grote evenementen trekken grote namen. Zo was de Stig er ook aanwezig, en als hij er is moet hij ook rijden natuurlijk. Hij nam een passagier mee in een Formule1-tweezitter en deed met hem 3 rondjes Silverstone.”

Ligt t aan mij of is deze zin gewoon een beetje krom??? Volgens mijn geografische kennis van Groot Briitenland liggen Goodwood & Silverstone toch echt niet naast/op/bij elkaar.
rij liever tegen de stig dan met m mee, nog meer lol aan!!!
Mmmmm dit is et toch net niet helemaal.

http://www.youtube.com/watch?v=kAZRYZrvoZ8&feature=related
Misschien is de stig wel een F1 of oud F1 coureur. Dus verbaast me niks dat hij zomaar ff in zo’n ding stapt en wat rondjes scheurt.

Meeste F1 coureurs kunnen ook een andere klasse wel over de baan sturen.
Meer over de gebruikte auto: http://www.santander-racing.com/2-seater-gp-car/

Deze auto heeft nooit echt een F1 race greden, maar is feitelijk een flink opgeleukte F3 wagen, als ik uitgebreide verhaal en z’n specs zo lees:

Powered by an 80-degree 3.5-litre V8 Nicholson McLaren Cosworth engine, the Santander two-seater grand prix car produces in excess of 600bhp and reach speeds close to 200mph (…) the Santander two-seater car is only 40cm longer than the original car it was based on (a Grand Prix Masters race car)
ik weet wel een betere bestemming voor dat geld
Zou mijn centen wel waard zijn, al is het maar om het verhaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).