Video: Jay Leno en de SSC Ultimate Aero

Auteur: , 58 Reacties

Jay Leno heeft weer iets leuks in z'n garage: de SSC Ultimate Aero (1046 pk). Zoals we weten heeft deze auto het huidige snelheidsrecord in handen,met een topsnelheid van 411 km/u. Eigenaar van Shelby Super Cars (SSC), Jerod Shelby, is ook aanwezig om toelichting te geven op de Ultimate Aero.

Zeer interessant om wat meer over deze auto te weten te komen, en uiteraard mag Jay ook een stukje rijden. Enjoy!

Met dank aan Vinox voor de tip!58 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
woeffffffffffffffffffffffffffff
that’s some real american power. blah wat en saaie auto. Een soort Diablo.
The Godfather
Mooie kleur. Pas goed bij die donkere velgen.
Jeetje wat zitten die gasten hun auto ‘van eigen bodem’ de hemel in te prijzen. Ik denk dat deze auto qua bouwkwaliteit en levensduur bij lange na niet te meten is met de bugatti
Die man heeft toch ook een paar bizarre wagens in zijn flinke collectie zeg! De kleuren staan die wagen inderdaad goed.
-edit: nutteloze bijdrage-
Let’s go and eat some Porsche! :) Britney knowes what to wear! :)
Kijk dat is funny zonder autoque JC!
Massive impressive! Only from the USA!Zwaait weer met USA vlaggetjes en zingt het Amerikaanse volkslied!
StommeN Ruben! Go ask your mam for a cookie!
@autoinfo.com:Deze is volgens mij niet van hem,hij test hem alleen.
Die Toronado zag er ook heerlijk uit btw double turbo! :)
Vind het maar niks, deze is er vooral op gebouwd om het snelheidsrecord te verbeteren terwijl de Veyron dat doet in perfect comfort. Ben er ook van overtuigd dat dit ding echt niet zo stevig op de weg ligt bij 400+
*belt met AIVD*

Ja, hallo agent 00dipstick hier. Er woont een landverrader in Rotterdam. Pak um!

Voor de rest het is weer het typisch Amerikaanse , hè? Het ziet er allemaal weer lekker goedkoop uit.

Maar goed, de vraag of er een Veyron-killer is, is bij deze beantwoord. Valt ook wel wat voor te zeggen natuurlijk.
Half the price, half the Bugatti.
Een snelle auto bouwen is eigenlijk lang niet zo moeilijk als het lijkt.
Er zijn veel verstevigde Volkswagen Kevertjes die boven de 400, en soms zelfs 500 km/u hebben gereden. Echter wel door raketaandrijving, maar de snelheid werd wel bereikt.
Toen het hier een tijdje geleden over deze auto ging riepen veel mensen dat de Veyron geownd was en zulk soort dingen. Wat veel mensen vergeten is dat de Bugatti begrensd is. Heeft te maken met de banden. Hij zou dus harder kunnen, maar daar is niet voor gekozen. Die paar km/h zouden wel moeten lukken
het zal dan wel de snelste auto zijn, ik vind hem in ieder geval NIET mooi. voorkant lijkt verdacht veel op een viper en achterkant op een saleen. Ik vind de veyron mooier dan deze.
corrado vr6 slc
Echt wel een super vette wagen die SSC Ultimate Aero, echt wel 10x zo mooi als de Veyron.
toch vind ik de veyron mooier vooral als de targa versie op de markt komt.
@ RUBEN ben je jalours dat jij zijn auto’s niet hebt
@ RICK DOS je hebt helemaal gelijk waarom als de amerikaanen iets bouwen maken ze het zoo lelijk als je kijkt naar de veyron de productie loopt wel niet supper maar toch. hij is mooier
gr
Sander autoblog
Beetje jammer dat hij zo op dat “proud of america” zit te hameren.
Het is een lelijke auto die qua schoonheid bij lange na niet tegen een bugatti op kan, en qua levensduur valt deze auto na een paar jaar van metaalmoeheid (bij wijze van spreken) uit elkaar. Maargoed smaak verschilt..
Krijgt belletje terug van CAI:Watch out there is a real nsb-er near you who still buys his car in germany!! If you see him don’t let him overtake you and let him eat your american dust!
moet zijn “cars”
o,ja .. als er iemand wars is van automotive-nationalisme dan is het Jay Leno wel ..

maar voor de mensen die daar anders over denken is er nog altijd Geer , Goor en Froger .. vanavond op de BBC ..

@Rob USA .. in Den Haag zit het toch helemaal vol met landveraders (2e kamer en consorten) ..
Jordey Frankrijk
Wat zit die luie amerikaan nou de veyron aan het afkraken??
Ja hij is lekker de helft goedkoper.. Waarom? Nou kijk eens goed door je vette ogen. De Veyron ziet er teminste uit als een auto uit 2006/2007/2008/2009.. De SSC heeft nog een ouder design dan de Lamborghini Diablo.
De SSC kan je niet eens elke dag gebruiken. De SSC gaat niet langer dan 50.000 km mee. Een veyron doet dat 5x zo lang. In een Veyron kan je teminste langer dan 3 uur erin zitten omdat hij soepel rijdt. In een veyron krijg je geen stoten als je het gaspedaal intrapt. Een veyron heeft kwaliteit. een Amerikaan denkt alleen maar aan meer PK en Mcdonalds.
Conclusie: Amerikanen hebben schijt aan de rest van de wereld. Als de SSC 1001 pk had dan was hij lang niet zo snel als de veyron.
Dus Jay Lullo… Ach joh boeie. Laat ze lekker dromen.
Krijg net te horen dat er een echte nsb’er bij ‘m in de buurt woont, die z’n auto’s ook nog eens in Duitsland koopt! Pak ze allebei!
@Sander: Da’s het verschil met Nederland – als wij hier iets bouwen zitten we het alleen maar af te zeiken omdat iemand z’n kop boven het maaiveld uit heeft gestoken. Daar zijn ze trots op zoiets.

@Will: Je hebt gelijk, de Veyron is gericht op luxueus hard gaan en de SSC alleen op hard gaan. Vergelijk een SLR met een Koenigsegg en je hebt eenzelfde soort verschil – in de laatste moet je werken en kun je je lelijk bezeren (zie the Stig zonder spoiler).
@Martincb: bron? De Veyron rijdt naar mijn weten op banden die speciaal voor de Veyron zijn ontwikkeld.

Dat de Aero sneller is, is nu eenmaal zo. Maar het is zoals vele het zeggen, dat de Bugatti het doet in alle ‘comfort’. Je kan met de Bugatti 50/u rijden op je gemak en 350km/u rijden op je gemak, en dat kan je niet van veel auto’s zeggen :)

Vind hem trouwens geen mooie snoet hebben, die Aero. En die dubbele turbo’s die plots hun vermogen los laten op je, moet ook wel een serieuze kick in the back geven.
Zeker wel chille auto!
Maar wat zijn ze toch zielig he, “Winning the soccercup”
Come on…
@jordey iieuuww:De Amerikanen hebben in ieder geval schijt een Jordey iieuuww. En wat betreft my man Jay,hij heeft een daily talkshow en een heeerlijke auto website tegelijk dus hij is niet echt lui en verdient meer centjes daarmee dan jij kan tellen in je hele leventje en heeft een collectie auto’s om te watertanden en gelukkig zit daar niks uit iieuuww bij!
corrado vr6 slc
@ Jordey Frankrijk:
Tjonge wat ben jij een zeikerd zeg, die auto is alleen gemaakt om hard te gaan en niets anders.
En die “stoten” als je gas geeft is toch alleen maar bruut, geeft tenminste wat gevoel van power.
En comfort is voor watjes.
Dit is gewoon een echte snelheids monster en geen luie luxe ligstoel met wielen en een snelle motor.
het is gewoon heerlijk om te zien dat het met een v8 gewoon kan , en gekoeld kan blijven wellis waar met 8 radiateuren maar toch . en ja ruben alles wat in us of a gemaakt word moeten ze hier afkraken natuurlijk, want hoe kan het nou dat tie zeer hoogwaardig betere europeese techniek , wat zoveel superieurder is dan die domme amerikanen,word ge,evenaard , zelfs voorbij gaat. en de laatste tijd laat zien dat die domme amerikanen toch niet zo dom zijn als ze hier denken met hun bevooroordeelde hersentjes.
het is zoals jij zegt ruben kijk uit voor de man met de zeis op het maaienveld hier in froggyland.
Hoho! De Veyron is gemaakt door VAG en das nooit superieur en al helemaal niet het beste wat Europa te bieden heeft.

En voor de rest; Jay is cool. En Jay heeft verstand van auto’s dus dat maakt ‘m dubbel cool. Maar Jay draagt volgens mij overal en altijd dezelfde kleren in z’n vrije tijd en dus zal die wel stinken. En dus maakt dat ‘m weer gewoon cool. Al met al is die cool. Dus gaarne hem niet afzeiken.
Robin van Walsem
start knopje is van de nieuwe honda civic gejat… precies hetzelfde!
1000+pk met een manual gearbox.. :P .. only in America
Geef ze een beetje credit die Amerikanen.
Ze doen zo hun best. :)

In een supercar hoort supergeluid.
Of het is op de reportage niet goed overgekomen, maar om alleen de dumpvalve te horen, niet mijn ding.

Geef mij maar het concert van de Maser motor in de 8C :)
Leuke show van Leno.. deze auto voor de rest is er een om snel te vergeten
Ik vind het een leuke wagen, vooral die velgen zijn super. Wie hier beweert dat een Veyron mooi is moet toch eens bij de dokter langs.
Hmmm weet niet wat jullie allemaal zitten te zeiken…. is gewoon een vette bak… Giving the Veyron a run for its money… Goed zo…. Veyron is toch oer lelijk!! grote stofzuiger is het…. Deze auto is trouwens ook niet super… maar heeft wel meer dan de Veyron….
hij mag wel de snelste zijn maar de beste is hij nog lang niet!!!
@ Ruben Baeten: amen!

Prima toch dat Jay (een van de leukste mensen in de autowereld) trots is op producten uit zijn vaderland? We hoeven het uiteraard niet met hem eens te zijn, maar het is geen reden om hem af te kraken!
Ligt het aan mij of komt dat ding verbazend langzaam van de plek? Met meer dan 1100pk had ik verwacht dat het ding meer explosief zou zijn… Of zien we gewoon wheelspin terwijl Jay Short-shifts?
Ik zie dat velen deze auto vergelijken met de Veyron. Grappig.

Maar ikzelf vind dat dit wel n leuk project is, hiermee is bewezen dat je geen 16 cilinder nodig hebt voor 1000+ pk. En ook vind ik dat een echte supercar totaal niet comfortabel moet zijn. De Veyron is wel een leuk project van VAG geweest, maar om nou te zeggen een serieuze supersportwagen, nee! Veel te comfortabel en qua geluid niet ruig genoeg.
Grappig hoe hij probeert te laten doorschijnen dat deze SSC eigenlijk nóg lichter is dan de wagen die gebruikt is voor het wereldrecord. Je moet ook eraan denken dat dit voor de Veyron ook opgaat: de wagen die Cpt. Slow naar 407.5(?) kmph heeft gebracht was de standaard wagen. Er zijn theoretisch gezien snellere Veyrons op de markt (de one-off Pegaso-edition bv.)
edit aan mezelf: Eigelijk vind ik Clarkson beter voor wagen reviews. Wat jullie?
De snelste… en de lelijkste. Voor de rest wel leuk om eens een revieuw van dit ding te zien. Ik was al even bang dat Leno dit ding gekocht had. Gelukkig niet dus.
Gaaf speeltje. Maareh.. 1000+pk uit een 6,4 liter v8, volgens mij moet dat ding om de 5000km gereviseerd worden..

Jammer dat Jay Leno d’r niet ff zo’n speedtrack mee op gaat om die topsnelheid aan te tikken..
Kijk, dat wist ik weer niet, ik dacht dat SSC verbonden was met Shelby.
Best een leuk ding. Hij is puur gebouwd om hard te gaan, en dat gaat ‘ie: missie geslaagd. Dat hij niet het niveau heeft van de Veyron doet er verder niet toe, en dat het ding klinkt als een musclecar ipv een supercar maakt ook weinig uit. Leuk ding, maar ook als ik het geld had zou ik een Italiaan kopen.
Leno was sceptisch en dat bleef hij uitstralen. Ik zag geen overtuigende enthousiasme in hem. De Amerikanen zijn een bang volk geworden mede dankzij hun overheid. Het patriottisme wordt met de dag sterker en gekker en blijkbaar moet iedereen daar aan meedoen. Bah… terwijl het zo mooi kan zijn.
exclusief interieur met nog leijper sportstuur
vind het er te goedkoop uitzien van binnen
péékaa’s, vette bak, mooier als die visbokaal van een veyron.
@rmco schrijft,
“Ik denk dat deze auto qua bouwkwaliteit en levensduur bij lange na niet te meten is met de bugatti”

Nee, omdat jij in allebei die auto’s natuurlijk wel wat km’s hebt gereden en omdat jij een expert bent in het “zien” wat de levensduur is van auto’s simpelweg door te kijken naar een filmpje…

Niet zo dom doen… Je weet het niet dus hou gewoon je mond erover…
corrado vr6 slc
Best een goed idee om de SSC rechtsboven van de pagina te zetten!
;) :)
Andere bronnen spreken van 1183 pk (ongeveer), of is er een ander meetstelsel van toepassing?
wel tof (of mischn ook gek) om 411 te gaan met auto ma die veyron heeeft toch iets aparts…
geef me maar liever die veyron 5km minder kan geen kwaad ;);)
Wat is die Veyron een lelijke golf vergeleken bij deze wagen. Dit ziet er tenminste uit als een strakgelijnde supercar. Niet als een verlaagde golf.
@al die mensen die de Bugatti zo modern eruit vinden zien: Vanwaar al die retro elementen aan de Bugatti dan?
“I see some German food up ahead, It’s a Porsche. Let’s eat It” Whahaha!
Ik moet toegeven dat hij er met die velgen en kleur en helemaal niet slecht uitziet. Alleen de achterlichten zijn zo goedkoop :’)
@ Floryn

Helemaal mee eens, hij ziet er helemaal niet agressief uit, zoals de Veyron..
als ik een echte race auto will rijden rijd ik wel een sauber c9 or een mazda 787b. als je klasse met snelheid wilt kun je toch echt beter the CCXR of en veyron halen. this is a real american piece of shit, oh yeah baby.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).