Rijtest en video: Aimee probeert de Renault Koleos

Auteur: , 73 Reacties

Het marktsgement met midi-SUV’s is in het afgelopen jaar overspoeld met allerlei nieuwkomers. En ook Renault wil met de Koleos een graantje uit deze markt wegsnoepen. Tijd om Aimee van stal te halen, ze voelde zich namelijk sterk aangetrokken tot de Fransoos...

Wil je eerst kijken en dan lezen, klik dan hier voor de video.

Video: Aimee met Renault Koleos

Nu maakt Renault flink reclame voor hun SUV, waarbij de Koleos diverse Renaults redt die buiten de begaande paden in problemen zijn gekomen. Des te verrassender lijkt het dan ook dat wij op pad werden gestuurd met een tweewielaangedreven Koleos. Pas na een mild portie wielspin op nat wegdek, vlak na het ophalen van de auto, deed mij realiseren dat ik geen integraal aangedreven Koleos onder mijn kont had, noch dat er enige elektronica actief was om de 2.0dci in toom te houden. Niet dat ik met 150 pk direct om ESP en tractiecontrole sta te roepen, maar Renault slaat zichzelf op de borst dat zij zeer veilige auto’s bouwen. Dat is geheel terecht als de EuroNCAP resultaten worden bekeken, maar wel vreemd als de Koleos in standaardtrim geen ESP meekrijgt. Gelukkig vraagt Renault slechts 350 euro voor ESP, een klein bedrag voor een optie, maar ook een klein bedrag om deze voorziening standaard te maken.

Renault Koleos

Er zijn overigens nog twee sterkere Koleossen verkrijgbaar: een 2.5 benzine met 170 pk en dezelfde 2.0 dci diesel in iets andere vorm en met 175 pk. De kleine sprongen in vermogen zorgen overigens maar voor marginale verschillen in prestaties, dus welke motor te kiezen zal van andere factoren afhangen. In Nederland kan de 150 pk diesel alleen worden gecombineerd met voorwielaandrijving, terwijl voor de beide benzines de keuze openligt en voor de 175 pk diesel louter vierwielaandrijving kan worden gekozen. Wil je kost wat kost vierwielaandrijving op de Koleos, weet dan dat je ook vastzit aan het meest luxe uitrustingsniveau Privilege. De meerprijs ten opzichte van de basis is een stevige 5600 euro, maar daarvoor krijg je dan ook 4×4, leder bekleding, ESP, bi-xenon verlichting, parkeersensoren en nog veel meer.

Renault Koleos

Is het nu extra suf, een SUV zonder vierwielaandrijving te bestellen? Ik ben niet in de markt voor een SUV, maar mocht ik ooit een SUV bestellen dan zal deze zeker vierwielaandrijving hebben. Hoewel, aan de andere kant is voor 99,9% van het gebruik vierwielaandrijving niet noodzakelijk. Financieel is het immers dubbele pret als je de achterwielaandrijving achterwege laat: je bespaart niet alleen op de aanschafprijs, maar ook op de brandstofkosten.

Renault Koleos

Dat zo’n kolos toch wel handig is, bleek na een tripje lokale bouwmarkt. Het idee was dat via de in twee delen te openen achterklep de te vervoeren binnendeur (201,5 x 79,5 cm) wel mee zou kunnen. Het bleek echter niet nodig om een gedeelte van de klep open te laten. Met het easy-flex systeem trek je aan één knop rechts om het rechterdeel van de achterbank keurig te laten opklappen, het linkerdeel laat zich al net zo makkelijk platleggen. Dan past er nog geen deur in, maar de leuning van de voorstoel kan ook helemaal plat. Kom daar maar eens om in een 8C. Renault bleek meer te hebben nagedacht over het interieur: als je met de vele bekerhouders, opbergvakken in de portieren, de middenconsole en bodem niet uit de voeten kunt, wordt het tijd om professionele hulp in te roepen.

Renault Koleos

Nog meer handigheid: de Renaultcard die alleen op zak hoeft te zijn om de auto te starten en de elektronische parkeerrem die automatisch lost als je wegrijdt. Bij andere merken blijft de parkeerrem stug volhouden mocht je deze vergeten. Vervelend want voor het lossen moet ook altijd de rem worden ingetrapt, wat nogal onnatuurlijk is als je net probeert weg te rijden.

Renault Koleos

De styling dan: tja, de voorzijde is typisch Renault en lijkt erg op de Scenic. Of dat goed of slecht is, is een tweede vraag. Wat zeker niet goed is, is de achterzijde. De daklijn loopt wat af, maar dat leidt mijns inziens niet tot een spannend geheel. Het klapstuk is echter de uitlaat. Er is een uitlaatsierstuk gemonteerd wat alleen maar meer aandacht vestigt op het feit dat de uitlaat totaal niet is geïntegreerd is met het design. Da’s geen probleem, zolang je ‘m wegmoffelt, maar dat doen de Fransen dus duidelijk niet bij de Koleos.

Renault Koleos

Het rijgedrag is precies zoals je zou verwachten van een SUV. Dit is niet de auto waarmee je een nieuw ronderecord op de Nurburgring gaat vestigen. Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat de besturing wel erg weinig feedback en gevoel geeft. De Koleos laat zich daardoor lastig plaatsen. Gelukkig biedt de Koleos wel veel comfort, vrijwel geen enkele hobbel brengt hem echt van zijn stuk. Zelfs iets te snel genomen verkeersdrempels absorbeert de Koleos op prettige wijze. Combineer dit met het fraaie interieur en de Koleos is een echte Renault.

Vanaf 29.000 euro kun je een voorwielaangedreven benzinegestookte 170 pk sterke Koleos rijden. Een voorwielaangedreven diesel met 150 pk (zoals wij die getest hebben) is er vanaf 34 mille, terwijl de vierwielaangedreven 175 pk diesel met alles-erop-en-eraan precies 40 mille kost.73 reacties

mmmmmm Aimeee….. mmmmmmmmm :P
D-cup duuh!
Goed idee om Aimee mee te nemen, dan is er in ieder geval nog iets dat fatsoenlijk oogt. De auto vind ik helemaal niks.
wouter… dat shirtje… moest zeker van aimee? ;)
aimee is terug:DD

nu het filmpje kijken :P
welke cup? :P mooi man..:P
-edit: nutteloze bijdrage-
ja handig 4wielaandrijving i.c.m. asfalt banden,

http://www.dumpert.nl/mediabase/176681/387a8ffa/rangerover_in_zwaar_terrein.html

dan kom je tenminste nergens in het terrein
Damn.. word helemaal gek van haar… volgende weer meer Aimee!
@rds, eerst kijken dan oordelen:pwaarom aimee in de schoenenwinkel laten staan, nu was het een stukje saaier:P
mooi meisje, lelijke auto! Ze mag mijn auto wel eens komen testen… ;)
Nou, welke cup? :P
@ jochem
klik eens op die link die ik neer heb gezet
Poeh poeh, nou nou, niet te gek doen met offroaden hoor!
Oh yeaahhhhhhh… ik ook. Meer Aimee! Lekker apparaat.
Eén praktische tip voor de opnames in het vervolg: de setting voor het praatje van Wouter en Aimee in het begin was een beetje verkeerd gekozen. Leuk dat jullie een quasi-offroad stukje pakken, maar door de wind was het een kwestie van intens oren spitsen om het goed te kunnen verstaan. De volgende keer misschien ergens op een open plek in het bos? ;)
Mooie sinaasappel-lak op de achterklep in het begin van het filmpje :P
30 mei rijtestje gedaan met de Koleos 170pk benzine.

http://www.autoweek.nl/forum/read.php?16,3558926
Leuk stukje, ga zo het filmpje eens kijken.
Ik had alleen alvast 1 opmerking: “Dat op zich geen probleem, ware het niet dat de besturing wel erg weinig feedback en gevoel geeft.”
Moet na probleem niet nog “is” of lees ik dit nou compleet verkeerd? :oops:
edit: dank u, is inmiddels gefixt

Ik heb de Koleos nou al meerdere keren hier in Moordrecht rond zien rijden maar ik blijf het toch zo’n wannabe vinden. Vind het niet echt bij het beeld Renault passen dat ik zelf heb (MPV, people carrier etc…) Maar wel mooi dat deze de (naar mijn mening) kenmerkende eigenschap heeft van een Renault: opbergvakken zover je kan kijken!

Nu nog even het filmpje met Aimee bekijken… :)
Heerlijk dat droogheidsniveau van het filmpje!
(En over de Koleos zelf, nee bedankt.)
“Ho… Een schoenenwinkel…” :lol:

Beetje veel windgeruis aan ’t begin onder ’t viaduct… Toch een leuk filmpje over een dertien-in-een-dozijn auto :)
Is er echt een D-cup te zien ?? Misschien dat ik het filmpje dan nog wel wil zien…
@ RDS

maar dat heeft dan toch niets met dit te maken
haha, er is al een koleos gesneuveld.. Vorige week in omg. Zwijndrecht. Om dat er een ‘opening’ van de koleos was mochten de Renault monteurs er proefrondjes in rijden. Zo is er dus 1 die over de kop is gevlogen en in de sloot is beland. Hoe het precies is gekomen en waardoor het gebeurde weet ik ook niet maar een vriend van mij werkt daar ook en die had wat foto’s daarvan op zijn telefoon staan.. toch best zonde
@ruv088: Laat ‘m ze maar uploaden hoor, die foto’s. :-)
haha, leuk gedaan! goeie review
Ik wil aimee wel testen
wat heeft dat mens met die witte haren een prettige luisterstem ..
NOT ..
@ lincoln: nee, zo’n kinderachtige zeurstem, da’s prettig…NOT!!! Vind niks mis met d’r stem…en met de rest ook niet… :wink:
Zeg dan gewoon dat je vindt dat ‘Aimee’ niet zo’n aangename ‘stem’ heeft…
Ik vind van wel; lekker rauw
opa plas piemel
wat doet die kebabboer daar op de achterbankstel met z”n[bom]gordel om.
Ik vind die auto echt helemaal niks. Aimee weer met der Cup:P
zij mag mij versnellingspook wel een keer testen ;)
mmmmmmmm heerlijk ! (ik heb het dan wel over Aimée hé :) )
oja en wouter je word onmundig grijs
Oversekste maniakken, welke -edit- gaat nou zeggen dattie aimee wel even wil testen. Laat haar lekker met rust, voor blonde wijven met lekkere tieten moet je andere sites bezoeken. Ik zeg trouwens niet dat het leuk is om naar te kijken en dat ze de rijtest humor meegeeft. Daarom: Volgende rijtest hopelijk weer Aimee!!!
“een nieuw ronderecord op de Nuburgring gaat vestigen…”
De laatste keer dat ik er was, heette het Nurburgring. Tenzij het hier gaat om een ander circuit…
edit: dank u, ook wij maken wel eens spelfoutjes

Verder leuk review en leuk filmpje
Hebben jullie die mobiele telefoon op wielen (Samsung ;-) ) weer op eigen kracht uit die plas gekregen?
who’s the chick?
@ Benjamin,

Als je je eigen post goed leest maak jij richting Aimee de meest vrouw-onvriendelijke-reply van dit hele topic.

“Laat haar lekker met rust, voor blonde wijven met lekkere tieten moet je andere sites bezoeken”

Kan het overigens moeilijk ontkennen

Ps. Fiat sucks
Leuk en aardig dat heel autoblog en autojunk op die Aimee loopt te geilen, maar van auto’s heeft ze geen verstand.
Wouter! Op 2.40 ga je over de witte stoplijn!
opa plas piemel
@marco,…aimee is zo”n soort vrouw die graag in de mannenwereld meeloopt…als je dan lief doet word zo”n typje kwaad omdat je dan te soft bent….pak je zo”n één te hard aan …dan ben je weer te bruut…mooi he..die feministen.
Mooie auto die Renault Kollo-seo. Wil er ook wel een.
Opmerking van de week: “Ik zie jou wel in iets sportievers rijden.” “wat dan?” “Een racefiets!”
lol… Het gaat toch over de Koleos? De reacties stroken daar niet echt mee! Maar ik zal het onderwerp een eindje opweg helpen.

De Renault koleos vindt ik een bijzonder lelijke auto met bedroevende motoren. En dan ook nog met tweewielaandrijving durven aanbieden ook! Als je zo’n auto koopt moet je de 4×4 er op de koop toe nemen vindt ik, je wil toch graag lkkr off-roaden? Nee doe dan gewoon een Estate als je ruimte wilt.
opa plas piemel
@aart,…hahahahahahahahahahahahahahaha…..wat een humor….hihihihihi.
@ Tommy
bedroevende motoren ???? De 2.0dCi van renault staat momenteel nog altijd gekend als 1 van de stilste en soepel rijdende 2 liter dieselmoteren die er bestaan.. zeker met 1 turbo.
En bijna elk merk die een “SUV” in hun assortiment heeft, wordt ook geleverd met 2×4 aandrijven.
als je toch enkel onzin wil uitkramen, ga dan naar de kindercêche, daar zullen ze je misschien nog geloven ;)
aah nice kijk al weer uit naar de volgende test..:D
Aimee heeft een mooie rauwe stem (zware shag?)

Verder fleurt zo’n item meteen op (sorry Wouter) met Aimee.

Trouwens wanneer is Aimee geboren ?(vraag een vrouw nooit naar haar leeftijd)

Schat zo rond 1983 ;)
Haha, wederom een duf filmpje :)
Conclusie: Aimée houdt niet van fishnets, wel van leer :P


Ik kon m’n eigen ogen niet geloven. Op de Espace na vind ik het hele Renaultgamma echt superlelijk. Zowel exterieur als interieur -> inferieur. En dan wagen ze zich aan een SUV en kijk eens waarmee ze voor de dag komen! De Koleos is gewoon écht niet lelijk. De backside is zelfs best mooi. Applaus!

En nu nog een keertje kijken (nee, niet om die Koles nog eens te zien hoor)
Zo’n Koleos lijkt net een Clio Estate die wat hoger op de wielen staat…

Volgende keer maar een echte terreinbeul testen, de nieuwe Toyota Landcruiser V8 (benzine)?
Tering wat een hoop reacties.. nooit een vrouw gezien? Ik zou zeggen weg achter je PC en ga eens buiten kijken.. tsss!
“Geen zwart uitlaatstuk”… Ik reed vandaag achter een Koleos en zag meteen waarom: Weer zo’n fake uitlaat’sier’stuk waarbij de dieselwalm naar beneden wordt afgevoerd zodat ‘niemand’ er last van heeft… HH fabrikanten: Alleen uitlaatsierstukken monteren als er daadwerkelijk iets uit komt, anders verstop je de uitlaat maar helemaal achter de bumper!

En Aimée? Ach…………. Aimée……….. *zucht* :-)
Hmm… de gage van een fotograaf kon er niet van af?

Anyway, het mag niet de meest flitsende bolide zijn, zo negatief hoeft de toonzetting van dit stukkie nou toch ook weer niet he? Wat vond Aimee er nu van (heb de video maar niet bekeken…)?
C200 Kompressor
Best wel een leuke auto om te zien en om te testen. ohh nee, ik bedoel eigenlijk Almee.
wat een kut auto.. ik heb er laatst in gereden 2,5 liter benzine. De motor is wel fijn, maar zo onlogisch ingericht, alleen al het knopje voor de cruise control.. continu spinnende wielen.. bah..
Zoals al wordt gezegd in het filmpje koop je deze auto meer als een mode-accessoire. Een mode-accessoire koop je natuurlijk omdat het mooi is. En laat deze auto dat nou net niet zijn. Beetje nutteloze bak dus. Maar desondanks was het toch wel vermakelijk.
Mooi filmpje, maar ik had liever wat meer van het dashboard gezien.
wat een schatje die aimee
De zoveelste suv op de markt, is moeilijk aan de man te brengen. Zwaar, dus dikkere motor nodig = hoog verbruik. De veel betaalbare Kangoo II en Berlingo II in de ludospace klasse bieden nog meer zit en bagage ruimte en zijn oneindig handiger. Ik zie ze als een mobiele Swiss Army knife.

Trouwens als autofabrikanten zo graag willen verkopen zouden ze per direct met lpg uitvoeringen uitbrengen.
“Er zijn overigens nog twee sterkere Koleossen verkrijgbaar: een 2.5 benzine met 170 pk en dezelfde 2.0 dci diesel in iets andere vorm en met 175 pk. De kleine sprongen in vermogen zorgen overigens maar voor marginale verschillen in prestaties, dus welke motor te kiezen zal van andere factoren afhangen. In Nederland kan de 150 pk diesel alleen worden gecombineerd met voorwielaandrijving, terwijl voor de beide benzines de keuze openligt en voor de 175 pk diesel louter vierwielaandrijving kan worden gekozen. Wil je kost wat kost vierwielaandrijving op de Koleos, weet dan dat je ook vastzit aan het meest luxe uitrustingsniveau Privilege.”

Ho, wait, hold the phone! Jullie hebben gereden met een 2.0 dci (150), dan is er nog een sterkere dci (175), en een benzine (170), toch? Waarom staat er dan “terwijl er voor de beide benzines”..? Er is neem ik aan maar één benzine. Of ben ik nou niet wakker..? :P

Leuke rijtest. Ook erg leuk om Aimee weer terug te zien na een tijdje :) . De tekst is goed, video moet ik zometeen nog eens bekijken.

Renault heeft in mijn ogen wel een leuke SUV neergezet. Design is prima, typisch Renault, maar dan net wat mooier. Een magere motorenaanbod, dat wel. En natuurlijk ontzettend weinig verschil tussen de motoren kwa kracht/prestaties.
Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor de auto’s die getest gaan worden; van een Alfa 8C naar een Renault Koleos, what’s next, Dacia…?
@Waxweazel
Bij motoren gaat het niet om de stilheid of soepelheid maar om het vermogen dat ze leveren en dan bij dieselmotoren bij een laag toerental het koppel en dan zo lang mogelijk vast proberen te houden. Ze hebben alleen maar viercilinder motoren en dat vind ik niet kunnen, in een SUV hoort toch op zijn minst een V6 of nog beter een V8 op de optielijst te staan.

Als het toch om de draaieigenschappen gaat, die Franse motoren hoor je noch amper :S Dan vindt ik de TDI motoren met pompverstuiver nog het mooiste lopen van de dieselgarde, dan hoor je teminste dat er echt wat aan het werk is! Vooral bij stationair toeretal is het heerlijk. :D
@ Tommy
ja een VAG traktor .. sorry “diesel” ;) hoor je van heel erg ver aankomen. je schrikt je verrot als je zoiets hoort optrekken, tot je ziet dat die nog een paar kilometers van jou verwijderd is
niet voor niks stappen ze nu over op commonrail diesels
ik vind dit toch weer een van de lelijkste auto’s die onlangs op de markt zijn gekomen…

Niet doen!
Renault maakt toch maar even een mooie SUV ! Ik heb hier zaterdag in proef gereden, en ga deze rijden in de lease. Mijn huidige Opel Astra eindelijk aan de kant, en nu in de Koleos aandacht van de vrouwtjes, zoals Aimee.. (echt mooie vrouw btw ;-) !!
Der Deutscher
Woutertjuh mag wel wat minder make-up gebruiken tijdens de opnames. Verder is die kale os toch écht een auto waar niemand op zit te wachten.
Der Deutscher
oh ja, Aimee…. je was weer goed bezuuggggg! Antwoord op de vraag: “D” dan maar?!? ;-)
lekker wijf, spuuglelijke auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).