Nog even geduld, BMW M3 CSL komt in 2010

Auteur: , 49 Reacties

Op de 'normale' M3 zijn we inmiddels wel een beetje uitgekeken. De hoogste tijd dus om alvast vooruit te kijken naar de über-versie die er aan zit te komen. Oftewel de CSL (Coupe, Sport, Leight). En als we de tamtam mogen geloven komt die al in 2010. BMW streeft ernaar om de M3 CSL zo'n 100 kilo lichter te maken. Dit doen ze door nog meer carbonfiber te gebruiken en zelfs plastic dat met carbonfiber versterkt is. Van voor tot achter zou de auto lichter gemaakt worden, tot de deurbekleding aan toe. Ook wordt overbodige luxe zoals airco, radio en stoelverwarming eruit gegooid. En onder de motorkap gebeurt natuurlijk ook het nodige.

Zo zal de 4 liter V8 van de CSL maar liefst 50 pk extra leveren, wat het totaal op 470 pk brengt. Het standaardsprintje van 0-100 zal daardoor nog maar 4,5 seconde duren en de topsnelheid zal rond de 300 km/u liggen. BMW streeft naar een tijd op de Ring van 7:45. Niet echt spectaculair natuurlijk als je dat vergelijkt met de GT-R of ZR1.

Nu alleen nog even wachten op de eerste spyshots en het wegdromen kan helemaal beginnen.49 reacties

Wordt wel kek bakkie trouwens dan:P
de vorige M3 CSL was wel schitterend, gevaarlijke auto met een weergaloos geluid
De normale M3 weegt 1555 kilo. Dus dan wordt de nieuwe CSL 1455 kilo. Dat vind ik nou niet bepaald licht. Ter vergelijking: de vorige CSL was 1285 kilo, bijna 200 kilo lichter dus :|
Onzin om airco en radio eruit te gooien.

Hij wordt wel lichter, maar iemand die 130k (??) uit gaat geven voor een auto, wil ook deze zaken erin.
@hubert dan kan je net zo goed een normale m3 kopen ;-) maar er als optie zullen ze er vast wel in te bouwen zijn? :-)
Heb ik ook nooit gesnapt. Zoveel meer betalen voor minder materiaal :? Ok je hebt meer status dan iemand met een “gewone” m3, maar om daar nu zo veel voor te betalen?

Iig, ik kan niet wachten tot hij er is, want waar de huidige m3 me echt niet kan bekoren, is de m3 E46 nog altijd mijn favoriete auto. Als ik ooit het geld heb koop ik er mij zeker één. Ne gele. :P

Ach, ne mens mag dromen hè :)
Moah, ik hoop dat ze er nog war meer vermogen uitpeuteren (tijd genoeg, nietwaar)
Ik hoop dat hij wel een stuk lichter wordt dan dat..

Dit is nog steeds meer dan een E39
duur dieetje voor een auto die standaard ook al niet verkeerd van zijn plek afkomt.
Hoeveel eigenaren hebben nou echt het volle potenieel van zijn M3 gebruikt?
@ vinox.

dan zal je het nooit snappen. een CSL koop je niet omdat hij meer status heeft of omdat hij mooier is. Een CSL koopt men om snoeihard mee over het circuit te kunnen boenderen. harder dan een normale M3. en natuurlijk kosten meer pk’s altijd meer, composiet materialen die de wagen lichter maken kosten meer dan normaal staal of aluminium.

ik hoop vooral dat ze er echt een hardcore wagen van maken, en niet iets jammerlijks halverwegen. zoeen waarvan je denkt: als ik er een koop dan sloop ik dit er uit en dit en dit. hij moet onder de 1400 kilo komen.
@MrSelected, denk dat het motorblok alleen al dubbel zoveel weegt. En hoe kun je in godsnaam een E92 met een E39 vergelijken???
als je echt snel wil gaan kan je beter een M3 kopen en die onderhande laten nemen door een deftige tuner.. zou je wel eens geld kunnen besparen en dan duw je er ineens een rolkooi en dergelijke in om veilig over het circuit te scheuren…. In mijn ogen blijven dit statussymbolen, want zoals iemand al zei: minder bruikbaar voor meer geld.

Niets mis natuurlijk met lekker scheuren op een circuit :) Al is 100 kg verschil nu niet bepaald indrukwekkend… wat doet bv de achterbank er nog in? of delen van het interieur? of de geluidsisolatie? ….
4.5 sec, terwijl een nieuwe 750i het doet in 5.1 seconde… weet ik wel wat te kiezen.
De nieuwe M3 weegt uiteraard meer dan de vorige. Is normaal…
Een CSL is volgens mij geen statussymbool, het mist alle luxe en opties om mee te kunnen patsen. De CSL is puur voor mensen die een auto van de fabrikant willen, die zoveel en goed als mogelijk te gebruiken is voor op het circuit. Vergelijk het met de Porsche GT3 RS en de Turbo. Beide goed voor het circuit, alleen de één heeft meer luxe en is zwaarder, terwijl de ander kaal is en nog harder over het circuit gaat tijdens het vrij rijden.

Daarnaast vind ik 1455 kilo nog wel schappelijk naar huidige maatstaven. Bijna elke sportwagen is tegenwoordig wel 1500+ kg door alle veiligheidseisen en luxe.
Enkel jammer van die V8 :-S een turbo-geblazen S54 (E46 M3 (CSL) ) zou zeker aan die cijfers komen met een lichtere motor en denk ik minder verbruik.
Hoop dat ze ditmaal echt een hardcore CSL maken zonder bvb parkingsensors en dergelijke. Wil je ze erbij => optie.

@hubert:
Opties voor 130k? Wel zoals xied zegt, dan koop je een gewone M3, met alle zo-brood-nodige opties (sarcastisch).

Dit is zoals men zegt een circuitwagen, met achterbank niet zoals bvb een porsche GT3RS met een rolkooi. Je kan hem zonder probleem alle dagen gebruiken.

Met zo’n soundtrack wil ik persoonlijk er geen radio in!
Bij de laatste CSL kon je die racestoel niet zomaar simpel afstellen, ver van elektrisch, laat ze eenmaal goed afstellen en that’s it :-)
Airco, 40kg … niet? Laat die maar eruit :-) Voor die 4 dagen op een jaar ik dit nodig heb draai ik wel m’n raam open :-)
Zelfs die achterbank. Dit is BMW op z’n allerbest, en dat mag wel meer kosten!

@Bradley:
0.6sec trager dan een 750i? Ok :-) maar laat die 750i een toertje rond de ring gaan :-) Als we de voorlopige cijfers in acht nemen é :-)
Ik ben verkeerd begrepen denk ik. Als WIJ, de autoblogbezoekers, een gewone m3 zien en vlak daarnaast een CSL, welke krijgt de meeste aandacht denk je? Ik bedoel met een statussymbool iets waarvan de mensen die er iets van kennen zeggen: restecP!

In ieder geval, ik hoop ook dat ze niet halverwege stoppen zoals iemand eerder zei, de csl moet barely street legal zijn.
@DH: De V8 in de E92 M3 is lichter dan die van de E39 M5, en zelfs lichter dan de zes-in-lijn motoren.. Dus die vlieger gaat niet op. ;)

Vergelijking met de E39 is zeer logisch, omdat de 3-serie groter en zwaarder is geworden is hij op die vlakken meer richting E39 dan E46.
Timmie schrijft,

16 July 2008 om 16:43
De nieuwe M3 weegt uiteraard meer dan de vorige. Is normaal…


Want ?
ik vind dat ze meer richting de 200-250 kilo eraf moeten kunnen krijgen…kijk maar naar de merc SL65 amg black, hullie is het ook gelukt. en over 2 jaar moet de motor ook wel boven de 500 pk uit kunnen komen. check dan wat je hebt:
500+ PK
1350 kg
Ik zeg heeeeel snel;)
Zolang hij maar klinkt als de oude……. ZUCHT!

http://www.youtube.com/watch?v=N3tjL3LhHSA&feature=related
Hubert snap het principe van een CSL geloof ik niet helemaal….
+t
waarom duurt dat toch altijd zo lang bij BMW. Bij Mercedes hebben ze van elk nieuw model altijd snel een AMG paraat staan, terwijl je bij BMW vaak jaren moet wachten op een M versie, en in dit geval een csl
@Tomsns, correct me if I’m wrong, maar als het goed is dan is de V8 uit de M3 lichter(!) van de 6 in lijn van de vorige generatie M3 (E46).
@ Robbie en Tomsns; De V8 uit de nieuwe M3 is als het goed is 19 kilo lichter dan de E46 M3 dus dat slaat nergens op dat de oude lichter dus beter is.. Al is de 6-in-lijn natuurlijk de koning :)

Maar het is niet meer zo spannend als een paar jaar geleden bij de E46 M3 CSL.. Die kan gewoon met de meeste andere hardcore wagens meekomen en denk niet dat het bij deze CSL nog gaat lukken…
@-Kalkan, dat zeg ik toch ook…
Al dat gedoe en die prijs om 100 kilotjes! Even mezelf als vb. ik weeg nu 112 kilo dus daar kunnen er makkelijk -25k van af (ben 1.94 en had ff geen zin in de gym) Neem wat lichter kleding/schoenen -5k, tank minder veel -30k ,reserveband eruit -10k,alle cd’s/snoep ed -5k…zo das een winst van -75kilo voor 0,0 euri!!
deze info heb ik 3 maanden geleden al gehoord en is niet echt nieuws meer
maar of dit betrouwbare info is valt nog te betwijfelen
@ babbaloerie
vorige CSL was 1385kg

als de info echt klopt dan word ie ongeveer 70kg zwaarder maar wel met 70pk meer.
een tijd van 7:45 is dan wel te halen en ik denk ook wel 7:40
dan is ie net zo snel als een Lamborghini LP640, dus gewoon retesnel voor een family car.

ik hoop dat ie een beetje op de Ericsson uitvoering gaat lijken dan zit het wel goed.
@ Rob USA

maar jij doet de nordschleife niet in 7:40 eerder in 7 uur 40
470 pk, go bmw!!! c63, eat my dust!
Mooi vooruitzicht! Hoewel ik de ‘gewone’ M3s totaal niet beu ben.
De “normale” M3 ben ik lang niet beu en naar mijn smaak volstrekt “voldoende”………………………..:-)

De enige vraag die rest; ruil ik mijn huidige E46 M3 in, of koop ik er een E92 M3 bij………………….tja, daar moet ik nog even over denken…………………
1100 kg, meer zou hij niet moeten wegen.
7:45 op de Ring? Wacht maar af die duiken dadelijk de 7:30ers in.

BMW had immers een tijd van 8:12 voor de standaard opgegeven. Die staat nu echter op een 8:05.
Van e90post ……….FWIW


German AMS published an interview with Klaus Draeger, member of the board and in charge of R&D.


Quote:
Dürfen wir mit einem neuen M3 CSL rechnen?
Draeger: Nein. Mit den bestehenden Varianten des BMW M3 – Limousine, Coupe und Cabriolet – sind wir mehr als zufrieden.


Can we expect a new M3 CSL?
Draeger: No, we’re more than pleased with the current M3 models [sedan, coupe, convertible].
@romo
Zijn ze daarom volop aan het testen!
Dan ken ik net zo goed zelf 100 kilo afvallen
@Robbie:
-19kg? oops :-)
Where the hell zitten die extra kilos dan :-S
Rechtuit dan maar … ik moet niet van die V8, ben waarschijnlijk een purist en die V8 enkel om zonodig die trend te volgen van Audi RS4 & Merc. Bi-turbo op die S54 (E46 M-blok) en volgens mij direct die 470pk.
350+pk uit een 3.2 aspirated 6-in-lijn … wie doet beter?
Weismann gebruikt deze ook btw.
Ik dacht hier ergens gelezen te hebben dat ze gingen afstappen van die V8, maar vind het helaas niet meer terug.

@kempenaer:
1100kg? klinkt goed :-) maar toch afwachten op de officiele cijfers … want 100kg vind ik ook wel flauw, das 7%.

@romo:
Als je de dollars hebt … E46 houden :-) Die CSL komt er vast wel.

@CSL:
eigenaar of fan van CSL? ik weet het nu nog niet :-S
Tijd voor een C63 Black Series :p
Naar ik mij herinner zat die S54 motor behoorlijk aan zijn max. En het ding was gewoon verouderd. Emissie eisen waren steeds moeilijker te halen. En zomaar een turbo op een motor schroeven gaat helaas niet. Dan zal je toch ook wat moeten doen aan de warmte huishouding en de sterkte van de drijfstangen, krukas, kopbouten enz. En de lagerschalen in de drijfstangen en krukas zullen groter moeten worden om de grotere krachten aan te kunnen. Dus je kan net zo goed een nieuwe motor bouwen. Plus dat een atmosferische motor een veel betere gasrespons heeft dan een turbomotor. En dat wil je op het circuit. BMW heeft mijn inziens dus de juiste keuze gemaakt door een nieuwe hoogtoerige motor te bouwen. Dat dit een V8 is geworden vind ik persoonlijk ook jammer, een 6-in-lijn is technisch gezien veel mooier en klinkt over het algemeen ook mooier.

Ik vind het machtig dat ze weer een CSL bouwen. Als je afgaat op de recensies van de vorige dan mogen we heel wat verwachten. En die gewichtstoename t.o.v. de vorige generatie compenseren ze wel. De techniek schrijdt voort, ze vinden wel wat om de wegligging nog beter te maken dan die van de E46 CSL. Porsche heeft de 911 toch ook elke generatie weten te verbeteren ondanks dat deze steeds groter en zwaarder wordt?
BMW heeft gezegd na de eerste CSL door te gaan omdat het zon succes was.

Die V8 hebben ze niet gebruikt omdat audi dat ook deed maar omdat de V8 opstelling compacter en lichter is en daardoor meer ruimte is voor koeling en meer pk’s zonder turbo’s etc. en omdat ze ook met een V8 in de ALMS etc. rijden en daardoor geen homologatie modellen hoeven te maken en/of gewicht penalty’s krijgen zoals met de E46 M3 GTR het geval was.

Als deze CSL 470PK krijgt en 100Kg lichter word is ie 70Kg zwaarder met 110PK meer als de vorige 110PK, wat dus sneller moet zijn.
GOD heeft gelijk, een atmosferisch blok is veel lichter dan een blok met turbo’s of compressors en al het bijbehoorende leidingwerk. De V8 van BMW is een goeide keuze geweest want een 6-in-lijn met turbo’s krijg je never nooit zo licht als deze V8.
sjonge jonge,

elke dag verbaas ik me weer over hoe schrijvers informatie
geven op gebied van PUNTJE-PRECIEZE-MOTORSPORT !

CSL => Coupé Sport Leichtbau (ten eerste)

en dan worden er nog frikandel-speciaal-waggies als Nissan
en Corvette in 1 artikel genoemd met BMW ?

Het is wel duidelijk dat de schrijver van het artikel nog nooit een
BMW heeft gehad of ermee op circuit heeft gestaan.

Maar ja, misschien heb ik met mijn 23e BMW in 6 jaar en
race-licentie ook wel geen recht van spreken ….
@ Pep

23e BMW in 6 jaar? hoe heb jij je licentie gehaald? ;)
@GOD
Alleen iets zwaarder met meer pk’s hoefd de auto niet sneller te maken op een circuit. Op een Circuit heb je meer aan een auto die supersnel bochten kan nemen. En dat doet de huidige CSL beter dan welke auto dan ook. Als de nieuwe CSL met ongeveer zelfde weggedrag komt met meer vermogen dan weten we nu al wat hij gaat doen. Goeie voorbeeld zijn al die opgevoerde CSL’sen die overaal behoorlijke tijden neerzetten.
Nu weegt de standaard M3 droog 1555kg. Als de ze er zo’n 150kg eraf hallen. Dan krijg je pas een E36 M3, alleen nu dan met 470pk!!
Alleen die 470pk lijkt me te hoog gerepen, aangezien de raceauto iets van 485pk heeft. Mischien door lucht begrenzingen op die auto’s. 450pk is eerder makkelijk mogelijk!
@ G*D

die race licentie heb ik in 1 keer gehaald zowel de theorie als praktijk
6 maanden geleden.

Die 23 BMW’s (nr. 24 komt in Sept. 2008) – kun je je voorstellen wat voor
een liefhebber iemand is die om de 3 maanden zijn auto voor een nieuwe
inruilt en zelf geen handelaar of dealer is ?

Maar ik zou eens wat aan je naam doen, kan me voorstellen dat ten eerste
sommige mensen het storend vinden (gelovigen) – ten tweede
hoef je je niet voor te doen voor iets wat je niet bent ;-)

Nothing personal, … veel succes verder >>>

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).