Video: Ferrari 430 Scuderia op de Nürburgring

Auteur: , 27 Reacties

Het zou op dit moment zomer moeten zijn, maar als ik uit het het raam kijk kan ik dat niet echt geloven. Global warming? Flikker toch een eind op! Of zouden er soms nog niet genoeg CO2tjes uitgestoten worden? Laten we daarom maar goed luisteren naar de woorden van Tropical Danny en zoveel mogelijk CO2 uitstoten! Daarom een lekkere video van de Ferrari 430 Scuderia op de Nürburgring.

Laat die permanente zomer maar komen! (via: eurocarblog.com)

Achter het stuur van de Scuderia zit overigens Ring expert Horst Von Saurma.27 reacties

San Sebastiano
Hier was ik net even aan toe! Dank autoblog, dank voor dit lichtpuntje in deze troosteloze wereld.. Zucht, herfstdipje is vroeg dit jaar..
zo, die kan aardig sturen
Wat is de tijd of zit ik te slapen?

Kan iig nog sneller, hij houdt een paar keer flink in…
Gaat inderdaad vaak vrij vroeg in de remmen.
Toch blijf ik me erover verbazen hoe snel dat ding schakelt: je hebt bijna niet eens de tijd meer om goed te genieten van het gehuil in de hoge toeren!
Dit is de warm-up lap maar hier rijdt hij ongeveer een 7:43. De ronde tijd bleef uiteindelijk steken op 7:39… Een zeer matige tijd voor een auto die de porsche gt2 op alle vlakken goed kan volgen. Met de gt2 reed hij een 7:33 maar kennelijk wist hij uit de scuderia niet het maximale te halen.
de tijd in het filmpje is 30 seconden sneller als de opgegeven tijd!
EEN HALVE MINUUT.
kan me niet voorstellen dat bij de hotlap 30 seconden verloren gaan…
De telling van het filmpje klopt idd niet..

Maar respect voor zijn rijden!
Zooo.. goed stuurwerk van die kerel!! complimenten maar elke keer denk ik bij die hoge toeren: hij kan nog verder maar dan schakelt ie alweer hoger… das toch jammer..
Waarom test ferrari officieel op Nürburgring???
niet
@ Jorden dit is geen test :-P
Ben benieuwd wat voor een tijd schumacher in die auto daar zou neerzetten.. Hij zou toch minimaal die tijd van die GT-R of die CORVETTE ZR1 moeten kunnen benaderen…
offtopic/ damnn niceee.. maar wat een geluid heeft dat ding. latst op de autobahn schuurde er eentje voorbij met zeker 250+ ik was gelijk klaar wakker..

ontopic/ ik dacht ff dat ie em kwijt was bij 2:50
@ SyriX: dacht ik ook, effe met de billen geknepen!
dit filmpje bestaat al langer dan deze website, lol! anyway ik heb dit filmpje vergeleken met de filmpjes van de ZR1 en de Nissan GT-R en het blijkt dat de scuderia het lang niet haalt bij deze auto’s. Maar volgens mij kan deze bestuurder niet alles uit de ferrari halen, ben benieuwd wat er voor tijd uit rolt als ene M. Schumacher erin zou rijden.
Op 2:53 begaat hij en fout door te laat te remmen, voor de rest nette lap.
Hier geniet ik van en zeker van deze heerlijke 430 Scuderia.
Alleen jammer dat het filmpje stopt voordat hij het rechte stuk opgaat.
vet cool.
ik heb met grand turismo 4 zelf ook op die baan gereden.
het is best oefenen maar ik deedt het ook met een andere auto.
namelijk de mercedes slr mac laren
@Roy: ik had hetzelfde gedaan en mijn schatting is dat dit rondje op ongeveer 7:43 uit zou zijn gekomen…. 17 seconden langzamer dan de ZR1 dat kun je ongeveer uittellen als je de beelde naast elkaar bekijkt en afklokt rond de 6:46 meen ik…. Op dat laatste stuk zal de Scuderia niet heel veel tijd verliezen.

De tijd (7:39) blijf ik discutabel vinden…. de Scuderia houdt de GT2 van 0 tot 200km/u bij en het hogere koppel van de GT2 zou logischerwijze ongeveer teniet worden gedaan door het hogere gewicht. Daarnaast heeft de Scuderia betere waardes laten noteren voor wat betreft laterale g-krachten…. dus met de grip zit het meer dan goed…. dan is 6 seconden verliezen op eens behoorlijk veel….
@ wooody

hij trekt mischien wel 1,5g in de bochten maar dat is gemeten op een vlakke weg, en de nordschleife is alles behalve vlak. cijfers zeggen veel maar niet alles. kom op 7:39 is snel hoor, sneller dan een LP640.
oja de tijd klopt wel de start is gelijk als je de bocht om komt inplaats van bij dat bord wat de meesten denken.
en het kan altijd nog wel iets sneller, beter rondje,betere afstelling (vooral schokbrekers),betere temps banden/remmen, beter weer.
er spelen zoveel factoren, maar wat ik heb gezien is dat dit gewoon een hele goede snelle wagen is en niks om voor te schamen.
dus haal je ferrari flaggetje maar weer uit de prullebak.
@God: Ik ben niet specifiek Ferrari fan, maar de Scuderia is een kunststukje. Technisch geavanceerder dan menigeen denkt maar kennelijk ook geweldig om op straat en op het circuit hard mee te gaan….
Mijn punt is dat von Saurma er (volgens mij) niet het maximale uit heeft weten te halen…. De tijd van de GT2 zou haalbaar moeten zijn… dan is 6 seconden wel een vrij groot verschil… maar ja… die von Saurma heeft oko de GT-R niet onder de 7:50 rond gereden…. da’s pas echt een slecht rondje.
von sauerna heeft ALTIJD de handrem erop als het geen porsche of bmw is.
het is voor von sauerna nl heel moeilijk om over de deutsche bundesgrenz te kijken.
net als bij JC van topgear. daar is de ford mondeo ook de beste auto ter wereld. eilandbewoners.
maar von sauerna gaat vooruit, want in de laatste uitgave van zijn staatsbijbel staat de 430 Scud zowaar met ‘eine punckten’ boven de porsche GT2.
dat is niet minder dan een aardverschuiving ten staatsburele van herr horst.

( ik wou dat ik een maandje herr horst mocht zijn overigens) een maandje maar.

bmw fan.
Ik lees al een tijdje al de reacties over de tijden die gereden op de nordsleife door verschillende wagens;GT2, GT-R, Corvette, enz enz.
Steeds hebben jullie het over vermogen, 4wd, 2wd, gewicht, enz enz.
Maar lees nooit iemand het hebben op wat voor merk en soort banden ze staan. Dit kan vooral op een circuit als de nordsleife secondes schelen.
Ik had eigenlijk wel verwacht dat ie sneller was dan de GT-R
So die haalt toch echt alles uit de Scuderia!!
7:39 is zeer netjes. Maarja een GT2 is toch sneller.
Maar geef mij maar elke keer weer een Scuderia.
Wat een geluid!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).