Bill Gates neemt aandeel in AutoNation

Auteur: , 23 Reacties

Maar wat is AutoNation, zo vraag je je af? AutoNation heeft 321 dealerships in 15 Amerikaanse staten. Deze dealers hebben een divers aanbod aan Amerikaanse, Europese en Aziatische automerken. Volgens Automotive News is het de grootste autohandelaar in Amerika, vorig jaar verkocht het bedrijf 328.963 nieuwe auto's.

De oprichter van Microsoft heeft 5,5% aandelen in AutoNation gekocht (met een waarde van ruim 80 miljoen dollar!), zo bleek uit boeken van de SEC (Securities and Exchange Commission). Hiermee volgt Bill de visie van Michael Dell, oprichter van het bekende computermerk.

Volgens Bloomberg is Gates met deze aankoop de op twee-na grootste aandeelhouder van AutoNation, de grootse is Edward Lampert (39,9 procent).23 reacties

Komkommer tijd zeker?
Hmmm… blijkbaar nog niet genoeg centen verdient :)
@markieanta: hoezo? vond dit wel interessant… jij dus niet?

Typisch dat in deze barre tijden (vooral voor de Amerikaanse autoindustrie) iemand zich inkoopt bij AutoNation. Aan de andere kant, misschien kan ie nu goedkoop instappen;)
Bill Gates heeft inmiddels wel bewezen te beschikken over een scherpe visie. Je wordt immers niet zomaar de rijkste man op aarde. Dat betekent overigens niet dat alles wat hij aanraakt direct in goud verandert, maar hij ziet kennelijk dus nog wel brood in de auto-industrie.

Ik ben vooral benieuwd naar zijn motivatie om voor 80 miljoen dollar een belang te nemen in AutoNation. Wat voor plannen heeft hij? Aan de andere kant: zijn vermogen wordt geschat op 56 miljard dollar, dus dan geef je 80 miljoen dollar net iets gemakkelijker uit dan de gemiddelde Amerikaan.
@markieanta
komkommertijd??? belachelijk veel autonieuws de laatste dagen, bijna overkill.

Daarentegen kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat 80 miljoen dollar (=51 miljoen euro) niet zo heel veel geld is voor iemand met 56 miljard dollar eigen vermogen.
Met 5% rente kost hem dat minder dan 12 dagen om terug te verdienen
= 7,6 miljoen per dag aan rente,
of pak em beet elke 3 uur een miljoen op je bankrekening…

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates
Het was pas interessant geweest als hij zich had ingekocht in een grootmacht als GM ofzo. Maar dit vind ik niet bepaald interessant nee.
GM? Bestaan die nog?
AutoNation ziet er de voordelen wel van in:
Auto’s worden bestuurt door Windows en moeten dus elke maand op Patch-Teusday terug om alle virussen en spam er uit te halen :):):)
@autoblogger:Ik zou daar maar snel aandeeltjes van gaan kopen. De new Camaro is going through the roof!! En redt daarmee gelijk GM !! :)
die klootzak heeft de softwarewereld genoeg verziekt – dat hij zich maar niet met autos moetis
@peter

rot toch op, zonder hem zat je waarschijnlijk nu niet achter je pc’tje te internetten.
@RenJie

nee dan zat ik nu met een veel veiliger en sneller OS dat me minder heeft gekost. Nee wacht dat is al zo, ik gebruik ubuntu.

Bill gates heeft in tegenstelling tot wat velen denken NIETS uitgevonden e. Das geen iter das een econoom en een dief
@Peter: heeft Bill Gates niets uitgevonden? Hij is toch wel de man die al eerste de mogelijkheden van de PC zag en benutte. Hij is ook de man die Steve Jobs aanmoedigde om de eerste grafische interface van Apple door te zetten. Steve zag daar helemaal niets in, maar op aandringen van Bill Gates heeft Apple doorgezet. Bill Gates is een visionair.

Ontopic: ik begrijp niet waarom Bill Gates zijn geld wil beleggen. Wil hij er mee verdienen, of steunt hij de noodlijdende autoindustrie?
@jopie nope bill gates heeft een os opgekocht en verkocht dit door aan ibm, de uitvinder van de pc. Tot zover zijn inbreng…
@Peter
waar jij op werkt ubuntu dat is van linux. En in linux heeft bill gates heel erg veel geld gestopt zodat het bedrijf niet dood ging.

Maar iedereen zit te klagen over windows, waarom het is een superfijn Os. je moet gewoon er iets over weten dan heb je nooit problemen

intopic:
bill gates moet overal ged in gaan steken in de amerikaanse automarkt anders gaan ze misschien falliet. dat zou heel erg jammer zijn. denk maar aan de nieuwe ford mondeo fiesta enz.
@Peter: Je hebt gelijk dat IBM de PC uitgevonden heeft. Bill Gates heeft het OS daarvoor (IBM-DOS) in opdracht van IBM ontwikkeld. Omdat IBM er vervolgens niet zo veel meer in zag heeft hij de rechten opgekocht en het als MS-DOS groot gemaakt.
grr sorry voor offtopic. Maar het is als ITer een teer punt. Bill gates heeft DOS NIET ontwikkeld. heeft het gekocht van iemand anders. Dat is net men punt. Ook toen al was het een zwak product. Als je de dingen van dichtbij bekijkt kan je alleen zeggen dat het een evil bedrijf is dat oneerlijke concurrentie kapotmaakt.

Zou je het leuk vinden als in de autowereld er bvb. enkel en alleen Ford zou zijn ? en je miljoenen zou mogen dokken voor een 70′ fiesta ? Want zo ziet het eruit in de software wereld.

Het is een bedrijf dat enkel kan opkopen & kopiëren. Ondanks hun enorme budgetten kunnen ze zelf niets goed.

Kijk naar msn vs google
Kijk naar IE vs Firefox
Kijk vooral naar windows vs Mac OS X (ook linux..)

spijtig genoeg heb ik ook een windows draaien omdat ik niet anders kan… bonn hier kunnen boeken over geschreven worden dus zal maar stoppen. Maar begrijp aub dat die kerel niets zelf heeft ontwikkeld.

Bill Gates heeft geld gestoken in een bedrijf dat zogezegd linux patenten had in een poging om alle linux bedrijven kapot te krijgen…
eens even kijken.
1. Met zijn Bill/Melinda Gates foundation probeert hij de wereld te verbeteren.
2. Hij koopt zich in in een van de meest vervuilende indusrieen van de US
3. Autonation kan als grootste een inkoopblok vormen naar de autoindustrie
4. Vraag bepaalt aanbod
5. bill = Autonation = vraag = groen…….?

wishfull thinking of gewoon schaken
@Dennis: “maar hij ziet kennelijk dus nog wel brood in de auto-industrie.”

In de autohandel bedoel je. Ik denk niet dat ie ook maar een frank in GM of Ford zou steken. En als die overkop gaan, maakt het hem niet uit, want AutoNation heeft “een divers aanbod aan Amerikaanse, Europese en Aziatische automerken. “
het is ook gewoon slimmer om geld te beleggen dan dat je het maar suf op de bank laat liggen. Banken gaan niet voor niets met jouw geld beleggen! Daarom moet je altijd goed in de gaten houden hoe het gaat met de fondsen waar jouw bank in belegd… Tenminste, een bank zoals ABN of ING zal nooit failliet gaan.

Of zit er een heel ander verhaal achter deze investering?
The Honda Spirit
Ik denk het volgende…men gaat silicon valley auto´s via het netwerk van auto nation aan de markt brengen….interessante elektrische auto´s of hybrides ontwikkeld door anderen dan de automobielbranche.

nou ja…wat natuurlijk ook zou kunnen…

men gaat alleen nog auto´s via autonation verkopen die voorzien zijn van windows mobile. En op deze manier verplicht men de fabrikanten de auto´s hiervan te voorzien.
Whoops… AutoNation Inc. said today that its bottom line took a beating after a 15 percent drop in new-vehicle sales caused second-quarter profits to slip by a third. The dealership group said it earned $51.8 million in the second quarter, down from $77.
DETROIT (Reuters) — Microsoft Corp. co-founder Bill Gates has raised his passive stake in AutoNation Inc., the largest U.S. auto dealership group, to 10 percent.

Gates, who previously reported a 5.5 percent stake in AutoNation, reported Friday that his Cascade Investment LLC owned 9.4 million shares in AutoNation and that the Bill & Melinda Gates Foundation Trust holds more than 8.3 million shares.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).