Mercedes verslaat Aston Martin als coolste merk [updated]

Auteur: , 62 Reacties

Aston Martin is the coolest brand, zo was vorig jaar de uitkomst van een enquête van SuperBrands. Dit jaar hebben we een wat meer verrassende uitslag, het Duitse Mercedes kwam namelijk naar voren als het meest coole automerk. In Engeland notabene! BMW en Jaguar volgden op plek 2 en 3.

UPDATE: excuses, het gaat hier om het “sterkste merk” en niet het “coolste merk” (met dank aan D in de reacties). Coolbrands is een soort subdivisie van Superbrands.

Desalniettemin, het feit dat Aston niet eens voorkomt in de top10 is toch redelijk opvallend te noemen, mede gezien het feit dat dit resultaat in het thuisland van Aston werd behaald. De complete top10 is als volgt (via emercedesbenz.com):

1. Google (Index: 100.00)
2. Microsoft (Index: 98.56)
3. Mercedes-Benz (Index: 92.73)
4. BBC (Index: 85.25)
5. British Airways (Index: 83.23)
6. Royal Doulton (Index: 81.41)
7. BMW (Index: 79.29)
8. Bosch (Index: 78.59)
9. Nike (Index: 78.14)
10. Sony (Index: 77.47)

Alle 500 merken staan in de volledige lijst (PDF alert).

If you’re wondering how the brands were chosen or what the rankings mean, here’s some info on Superbrands survey. First, an extensive database of the UK’s leading brands is compiled by the independent TCAB (The Centre for Brand Analysis) organization from a wide variety of sources, ranging from sector reports to blogs. 1,350 of these brands are then short-listed, and a voluntary council of experts scores this list with a rating from 1-10. To avoid bias, council members cannot score brands with which they have a direct association or are in direction competition to. The lowest scoring brands (about 50%) are then eliminated.

From here, it’s up to the public. A nationally-representative group of more than 2,200 UK consumers on the YouGov panel are asked to vote on surviving brands, with the 500 highest awarded “Superbrand” status. When considering brands, the group is asked to grade companies based on who they believe have the finest reputation in their respective fields, with key traits taken into account including quality, reliability and distinction.62 reacties

typisch Engels ..
hoe kan brand nou koel zijn ??
The Godfather
Bullsh*t. Sorry maar ik vind Addidas cooler dan Nike.
En Mercedes, coolste merk??? Mij lijst:
1.Lamborghini
2.Aston Martin
3.-ik weet het nog niet maar zeker geen Mercedes-

PS: Mercedes zijn zeer goede auto’s, maar ze zijn niet zoo cool
Mercedes is gewoon cool, punt.
@the godfather

Sorry maar Nike staat mijlenver voor Addidas hoor ;)

Maar er zijn idd coolere merken dan Mercedes, al ben ik zelf mercedes fan!
Uw man is niet alleen zo stil omdat-ie dood is, mevrouw..
haha playstation sta boven nintendo en xbox
dan komt Audi Lexus Ford Toyota en dan Honda (alsk nie er e paar en ovrgslagn tenminste)n staan er zvele tussen dak niej kenne en toch sta Karl Kani er nie in
Microsoft!!??!! Cool??
MATSS schrijft,

25 July 2008 om 20:31
haha playstation sta boven nintendo en xbox

Eehh..

microsoft staat boven sony hoor xD
enne.. xbox is van microsoft..
Vindt het al heel wat dat een simpele zoekmachiene bovenaan staat!
@twan: xbox sta ng apart in de ranking op plaats 171 (keb volvo en saab overgeslagn zie ik nu)
edit: leer eens fatsoenlijk schrijven!
opa plas piemel
1.witte bonen in tomatensaus
2.eieren met spek
3.leyland
4.amsterdam
5.spek met eieren
6.goedkoop bier
7.homoseksualiteit
8.vauxhall
9.ford anglia
10.reliant robin

ze zijn niet gek die engelsen …wel leuk.

*gaat met engelse buurman weer naar de kantine van de camping om te lallen en te brallen*
Euh?? Mercedes cool? WTF?

Mercedes is misschien wel goed en degelijk en sommige van hun producten zien er wel goed uit, maar cool? Dat gelooft toch niemand.
HUH? Microsoft? mis ik iets?
Microsoft cool, ik denk het niet
@MATSS

WestVlams rocks, mo ge moe moakn dan die ollanders joe wok nog verstoan é. Anders it nie veel zin daj ier zit te riplaajn. ;)
Mercedes is inderdaad Duits en Degelijk, maar cool ? daar heb je gewoon meer onbetrouwbaarheid voor nodig [zie waarom oude lambo’s het winnen van de moderne, en hetzelfde voor Ferrari’s (ook al durf ik bijvoorbeeld de Testarossa absoluut niet cool te noemen)]

Een beter voorbeeld is misschien TVR, supercool en 0 betrouwbaarheid. [of zoals eens Brabus technicus ooit zei: goh ik heb nog nooit een auto gezien gebouwd van plakband]
@Esprit de Flandre

das e goe gdacht kga dr de volgnd ke ip peizn;)
bevestigd trouwens wel weer dat audi niet premium is. Het merk zelf staat op plaatsje 76. Ver oner Merc en BMW. :)
Wat doet Microsoft nou weer in die lijst :S Apple is in alle opzichten beter, en stél dat dat niet zo was, was Apple nog altijd velen malen ‘cooler’ (denk aan innovatie, design, etc.).

Zo en dan nu waar het over gaat: Mercedes is verre van cool als je het mij vraagt… Audi (mijn favoriete merk) en BMW net zo min… Nee, als je op zoek bent naar een cool merk dan kom je denk ik eerder bij Lamborghini, Alfa Romeo en Lotus uit. Die zijn namelijk duidelijk waarvoor ze staan.
Wtf Microsoft op plaats 2??? Microsoft vind ik echt niet cool. :s Het is imho cooler om géén Microsoft programma’s / hardware te gebruiken!
@ kowalsk:

Je hebt helemaal gelijk, het enige ‘coole’ aan Microsoft is dat wat de ventilator koud maakt in die ongelooflijk grote behuizingen voor dit lelijke besturingssysteem.

OT:
Ik vind dat Jaguar vele malen cooler is dan Mercedes-Benz, en daarom ook vooral niet thuishoort op de 11e plaats algemeen of 4e plaats van automerken, maar veel hoger, net als Alfa. Die staat namelijk pas op plaats 273.
Say whaaaaaaaaaaat
-edit: nutteloze bijdrage-
Een betere ontwerper
Apart, zelfs voor een MB liefhebber als ik beetje wennen om dit te horen aangezien vaak zonder nadenken alleen maar taxi en turkenbak wordt geroepen…

Maar ja als je naar AMG kijkt… :)
Ik kan Aston Martin uberhaupt nergens in de lijst vinden. Wie wel?
AMG Black Series rulezzz
hahahahaha, Hup Mercedes :)
Volgens mij gaat dit niet over cool zijn…

have the finest reputation in their respective fields, with key traits taken into account including quality, reliability and distinction.
Dit gaat denkk over superbrands, bij coolbrands staat aston eerst alsk het goed begrijp… http://www.coolbrands.uk.com/
Microsoft is cool as hell! Die gays die Apple gebruiken nadat het een massaproduct werd zijn… Gay. :P Ik zou mijn uitgesproken mening weer in de mond kunnen nemen, maar ik zie er tegen op om al dat te schrijven! De belangrijkste moraal is ‘Schoenmaker, blijf bij je leest!’ (Apple moet zich met computers en mss iPods bezig houden, maar mobiele telefonie is too much. En dan zou de auto-industrie er nog eens bij komen! En het ergste is: ze doen alsof ze er de beste in het vak zijn terwijl ze nieuwelingen zijn voor dat bepaald genre en ze zelf weten dat hun producten (zoals de iPhone) te betreuren zijn vergeleken met de competitie!)
Ik vind het gek dat er zoveel mensen hier reageren dat ze het vreemd vinden dat Mercedes en Microsoft hoog in die lijst staan, maar dit zijn tenminste nog bedrijven waar je toch als je erover nadenkt minstens één enkel cool product van kan bedenken.

Royal Doulton maakt SERVIES.

En wtf doet Bosch in die lijst? Zijn er soms zó veel fanatieke doe-het-zelvers in het VK?
Superbrand? Bosch… bougies en versnellingsbakken… is dat cool? En inderdaad… Microsoft cool? En what the hell is Royal Doulton?
Dit heeft niks met super of cool te maken, alleen maar met merkbekendheid.
Oh btw Aston Martin hoeft niet cool te zijn volgens een statistiek, hoe minder aanhangers, hoe beter! Hou ik die auto’s allemaal lekker voor mezelf! :P
Oja, wat G. al zegt, Bosch maakt ook nog boormachines. Vet cool hoor. Als ik in mijn coole Mercedes rijdt heb ik altijd een Bosch boorapparaat op de stoel naast me liggen… vind ik cool. En 3 dozen servies achterin, van Royal Doulton. Vind ik ook vet cool.
@D: dank u, tenminste nog iemand die kritisch is ;)
Ik heb eht artikel aangepast, het gaat hier inderdaad om het “sterkste merk” en niet het “coolste merk”. Coolbrands is een soort subdivisie van Superbrands.
Maar dan nog, vreemd dat Aston niet in deze lijst staat…
@ De vlaeminck,

Apple maakt producten voor Amerikanen. Overdadige pretentie spreekt deze doelgroep aan :P .
Apple is gay? Nee, die virus sponzen, die zijn vet cool… en Windows van dat vet coole bedrijf, dat werkt lekker, heerlijk zelfs. Ik wou dat mijn OS X zo vaak vastliep… dat lijkt me zo… tja, cool!
Staat Coca Cola niet eens in de top tien?
Wat is er nou cool aan een taxi?
Terugkomend op dit topic vind ik zeker dat MB een stuk cooler is dan Aston Martin. Vooral het feit dat de nieuwe modellen van MB behoorlijk scherpe lijnen bevatten (vroeger was alles rond) valt erg in mijn smaak. Vond ik het vroeger een behoorlijk ‘ouwe lullen-merk’, is MB behoorlijk hip geworden en dan vooral de AMG-versies zijn geweldig!

Aston Martin vind ik net een soort van tweede Porsche geworden: elk model heeft dezelfde soort vorm en neus. Kijk naar de V8 Vantage en de DB9, in mijn ogen één pot nat en het enige verschil is het vermogen én de prijs! Straks komt er ook een sedan-versie met weer exact dezelfde vorm.. Tja, iedereen zijn smaak, maar ik had graag een ander design gezien voor de verandering.

Dus kijken we naar hoe een merk bezig is en aan de weg timmert, dan zeg ik vanwege mijn bovenstaande redenen dat MB cool is. Sterker nog, nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar kiezen tussen een MB of Aston Martin: Rij maar voor die SL, CL, CLS of C63 AMG!
LOL @ G. de Groot! Ik heb mijn wederhelft gevonden! :P

@ Markus
Ik weet het, gay is een stom adjectief, maar ik kon op niets anders komen. Ik heb absoluut niets tegen homoseksuelen, ik ken er zelfs enkele en kom er perfect mee overeen! Tuurlijk zijn ze anders, anders zouden ze zichzelf niet willen onderscheiden, maar ik kan op niets komen dat fysisch in de weg zit. Net zoals met alle subculturen. Behalve met immigranten (niet denken aan enkel Marrokanen of Polen of Turken) want soms doen die dingen die niet horen, of ze zijn voortvluchtig. En soms zijn het andere (mensensmokkelaars) die hen ertoe aanzetten. Maar ik wijk vér af! Idd, Windows loopt af en toe vast, maar als ik een icoon wis, is het programma tenminste niet weg! (Take thàt! :D ) Btw ik heb al vaak met een Mac gewerkt en iIk iVind iDat iAlles iNiet iZo iVoor iDe iHand iLigt. Als je bijvoorbeeld ff je muis-snelheid wil instellen (op het maximum, zoals een echte petrolhead! :P ) dan vind je dat gewoonweg niet (zo makkelijk als met een pc). Dat het er allemaal wat mooier uitziet is idd waar. Maar dat is net zoals met de GT-R en de 997 Turbo: keuzes: efficientie of schoonheid. (welja, schoonheid, doe mij dan maar een… Je raadt het al: een DB9! :) ) En eerlijk gezegd ben ik voor de Turbo, maar da’s eigenlijk heel wat anders. ;) Feit is: Microsoft geniet de voorkeur van bedrijven. Behalve architecten en sommige site-ontwerpers.
C200 Kompressor
bentley1969 schrijft,

25 July 2008 om 23:02
Wat is er nou cool aan een taxi?

Heb je trouwens een Bentiley in een Taxi zien rijden, ik negens!!!!!!!!!!!!!!
Je moet eerst goed nadenken wat je zegt.
edit: ja jij dus ook
@autoblogger: Geeft niks hoor dat gebeurt hier wekelijks, verkeerd vertalen!
Apple is innovatief en gaat helemaal zijn eigen weg, de rest volgt. dat vind ik wel een definitie van cool.
@ vlaeminck: ha, ik stoor me niet aan je opmerking over homo’s. Maar ik ben pro Apple en kan me niet indenken dat er mensen zijn die (nadat ze beide systemen kennen) nog kiezen voor een IBM kloon met Windows. Als je geen keuze hebt, ok. Als je voor je werk wel moet, ok. Maar uit jezelf roepen dat Apple niks is en Micorsoft je-van-het!? Begrijp ik niet. Heb je het laatste nieuws uit de mond van Steve Ballmer gehoord? We moeten beter naar Apple kijken, zei hij gister of eergisteren. Als hij dat al zegt…

Maar verder: :) No worries, ieder zijn smaak.
@ de vlaeminck:

Waarom staan mensen dan eigenlijk in de rij voor een iPhone, terwijl de concurentie veel beter is? Omdat het… tja.. cool is!
@ Tijmen
Waarom deed Steve Jobs de introductie van de iPhone zelf ipv dat Cingular het voor hen deed? Omdat hij ze kan overdonderen met mooie woorden: op zijn voorlaatste presentatie zei hij per ongeluk ‘this scre- this beautiful, gorgeous widescreen display..” ga maar na! Hij verbergt al de minpuntjes aan de iPhone, en dat zijn er veel! De camera, de sms-interface (noem je het zo? :? )… En soms is hij zo wanhopig dat hij gewoon de andere fabrikanten basht. Apple heeft geen respect en je moet Steve 75% van de tijd niet geloven. Al wat hij zegt zijn ‘Beautiful! Fantastic! Marvellous!’. Als je eens naar een site gaat die het onderwerp mobiele telefonie al lang behandelt, zoals nieuwemobiel.nl, en de iPhone vergelijkt met de enige telefoon die in de buurt komt: de N95 8GB, dan zal je de gebreken van de iPhone zwart op wit zien! De iPhone 3G is al wat beter (en nóg duurder) maar ook hij kan neit op tegen een N95. En dan is er de vraag: wat moet een jong jochie met een telefoon met een prijs waarvan dat je denkt dat hij meer kan dan een N95, wat een zakentelefoon is (!), en minder capactiteit dan mijn D900i?

@ Markus
Precies, en eerlijk gezegd: die nieuwe MacBook Pro ziet er heel verleidelijk uit… Maar toch, doe mij maar m’n pc, want er is niets zo makkelijk als een nieuw programma of gelijk wat nieuw te maken op een pc. Een Mac heeft dan weer andere kwaliteiten, zoals grafische doeleinden, muziek, video (absoluut!) en ontwerpen van sites.
@ mezelf
en de iPhone vergelijkt met de enige telefoon die in de buurt komt: de N95 8GB
Qua prijs that is.
@de vlaeminck
Ik heb een N95 en de iphone is in gebruik iets heel anders. Qua specificaties is de N95 misschien beter maar het os van apple is het grote plus punt.
Enne ik ben heel erg blij met mijn vista pc…. niet dus, nog nooit zo’n slecht product gehad.
LOL @ Lincoln :-)
@ de vlaeminck:

Apple staat niet voor niets bekend om het gebruiksgemak. De iPhone is zo ‘revolutionairy’ omdat -ie zo makkelijk te bedienen is. Net als het besturingssysteem van de Macs. Alles staat precies waar je het verwacht, óók de instellingen voor de muissnelheid ;)

Een van mijn grootste bezwaren tegen Microsoft Windows is dat als je dénkt dat je iets verwijdert… Er altijd nog wel ergerns een verdwaalde map rondezwerft. Godverdomme wat kan (en niet ‘kon’, ik heb óók een PC en kan dus vergelijken!) ik me daaraan ergeren. Het is onoverzichtelijk, ongebruiksvriendelijk en lelijk.

En over Steve Jobs… Van mij mogen ze die ook ontslaan, met zn bijvoeglijke naamwoorden-hurricane. Maar ze laten niet voor niets demo’s zien van hoe het werkt.
@ de vleaminck:

Ik zal niet tegen je in gaan met dat hij veel te duur is voor wat hij kan, maar tóch kopen consumenten een iPhone, omdat het een statusobject is. En dat kan je vergelijken met de Fiat 500, want waarom zou je die kopen i.p.v. een Panda 100HP, die betere prestaties heeft voor ongeveer hetzelfde geld?
@ hans
Sommige mensen betalen veel voor enkele (in mijn ogen behoorlijk simpel na te maken en stom ogende) graphics, anderen betalen veel voor doeltreffendheid. Nu zou ik ook geen N95 voor mijn plezier gebruiken, maar voor het geld van een iPhone verwacht ik toch wel veel. (onbijt op bed bij de wekker-service enzo… ;) ) Btw vroeger had Jeremy Clarckson een iPhone (gezien tijdens het vorig seizoen) en in dit seizoen heeft hij een N95! Dus als hij ermee overweg kan…

@ kowalsk
Beetje hetzelfde als hierboven, ik doe graag een beetje schoonheid weg in ruil voor efficiëntie. En btw (aannemende dat je nog schoolgaat of dat gedaan hebt) heb je al eens een schoolwerkje moeten maken op een Mac? Als ik alles default laat dan lijkt het op Mac z’n meest ‘simpele en sobere’ design. Ik vind een pc veel sterker, Apple geeft het zelfs toe! Btw cool dat we dezelfde mening hebben over Steve. Da’s een beetje hetzelfde als een zelfbewuste vrouw die een hekel heeft aan feministen. ;)
Btw bij een Mac gaat alles wel naadloos, dat tonen ze idd maar al te graag (maar terecht!) met hun demo’s. Maar probeer maar eens een andere wallpaper te zetten op dat ding! Het is me na 2 minuten niet gelukt! Btw Microsoft kan wel even mooi zijn als Mac hoor, feast your eyes on this!
http://img174.imageshack.us/img174/5921/microsoftvf1.png
Het ziet er wat druk uit, maar dat komt omdat ik daarvan hou, je kan het ook zeer simpel maken.
Ps die NFSMW is niet van mij!! Ff ter verduidelijking: ik ben niet het soort jongere die dat speelt, het spelletje is van een vriend. En to be honest: het is erg slecht, helemaal geen uitdaging en het is zo reeël als een namaak Twix. Liever BMW M3 Challenge. :)

@ Tijmen
De nagel op de kop. Een namaak-iPhone staat niet, ik moet dat toegeven. Maar ik heb nooit gehouden van een PDA met een touchscreen. Btw nog zoiets: Apple zei ‘we doen een touchscreen!’ en al die idioten in het publiek dachten onmiddelijk dat Apple revolutionair was terwijl er al touchscreen PDA’s bestonden in de tijd van zwart-wit schermen.
Ps ik ben schuldig: ik heb een iPod… En feit is: ik ben er heel gelukkig mee (na een stuk of 4-5 crashes die ik gelukkig verholpen heb – doe dat eens, schreeuwende tieners in het publiek van Steve!). Je kan er ook theme’s op zetten en films bekijk ik er elke avond op in mijn bed… Hun iPod is een mooi staaltje infotainment, daar is geen ontkomen aan.
@ de vlaeminck:

Volgens mij zitten wij heel anders in elkaar… De instellingen voor de achtergrond zitten precies waar ik ze verwacht (óók de eerste keer! ;)) Op dat bureaublad valt trouwens goed te zien dat Microsoft veel dingen bij Apple ‘afkijkt’: Die side-bar (zo heet dat toch?) in het Dashboard van Microsoft. Dat geval daarboven is een Dock (met twee Apple-programma’s er in :P) Een grappig filmpje met meer voorbeelden:

http://youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM

Ik zit nog op school (klas 5/6 en natuurlijk moet ik wel eens werkstukken of zoiets maken. Mijn conclusie: bij Apple heb je met minder moeite een professioneler uitziend werkstuk dan met Windows.
‘…in het Dashboard…’ in = is
‘…(klas 5/6 en natuurlijk…’ (klas 5/6 = (klas 5/6)

Ik moest het toch even verbeteren :P
@ Vlaeminck: toch even reageren op je plaatje. Hoeveel verschillende shortcuts heb je nodig??? Een dock, een Windowsbalk onderaan, en nog eens een berg plaatjes op je bureablad. Dat is wel een beetje veel van het goede, vind je ook niet? Dan nog een start-uitklap-menu en een rits kleine programma’s rechts. Man, dat je er wegwijs uit wordt.
@ kowalsk
Idd, Vista is een grote flop geworden. Blij dat ik XP heb, een selfmade stuurprogramma. En als ik moet kiezen tussen Vista of OS X dan zou ik voor die laatste gaan, hoewel ik niet hou van beide. Maar dat van werkstukken: als je dat doet met Office voor Macs dan is dat natuurlijk professioneel. ;) Van wat ik ervaren heb is een Mac teveel gericht op het esthetische, en is het allemaal een beetje te simpel ogend voor mij (zoals je ongetwijfeld kan zien op mijn screenshot :P ). Het is wel cool, maar zoals iTunes, Safari en Quicktime voor mij bewezen hebben: als ze vastlopen blijven ze er cool uitzien. ;) Je hebt bij iTunes ongeëvenaarde graphics maar om de 10 keer dat ik mijn iPod eraan dock (of hoe zeg je dat) dan doet hij wel eens iets onvoorspelbaar. Maar wanneer het werkt, is het een geweldig programma. :) Voor andere dingen verkies ik écht wel mijn pc, hij oogt mss wat minder maar hij werkt dubbel zo hard. En voor de helft van de prijs van een MacBook Pro!

@ Markus
LOL! Ik weet het, maar het is allemaal 1 geoliede machine! :D Als er niets actief is, gebruik ik RocketDock, als er wat gemaximaliseerd is, gebruik ik de snelkoppelingen onderaan, en voor programma’s dat ik niet zo vaak gebruik, doe ik het met de snelkoppelingen op het bureaublad.
ik ben zelf niet zo weg van mercedes maar dit is dan toch nog eens een mooie auto
deze kan je nog vergelijken met een BMW M5 :P:D
Mercedes is gewoon cool, dat zie je maar weer.
Hahaha Mercedes een cool merk? Ze hebben daar geen eens een designafdeling, gekeken naar al die onsamenhangende gedrochten die ze bouwen… Nou ja, het zal wel weer democratie zijn, en ik wijk er vanaf ;). Al die wagens hangen ze vol met de meest ordinaire plasticfragmenten. Wel indrukwekkend enzo, maar nogal doelloos en niet echt ‘mooi’. Daarnaast is Mercedes in tegenstelling tot wat de meeste mensen misschien denken niet eens het beste/meest betrouwbare/most value for money/enz. enz., + ik heb een hekel aan taxi’s/taxichauffeurs en hun aso verschijnen op de weg :P
MACLAREN/ 213 /39.56 /Household – Child Products
Mclaren variant?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).