Mercedes CLA: Baby CLS?

Auteur: , 17 Reacties

Mercedes komt met een enorme stapel varianten op de A-klasse, welke het platform deelt met de B-klasse. We schreven reeds over een A-klasse Cabrio en SUV, maar ook een kleine roadster (AKA Mercedes SLA) zou in de planning staan. Laatste gerucht is een kleine vierdeurs sedan, vergelijkbaar met de CLS... Het uitmelken van 1 model met meerdere varianten is wel erg aan het inburgeren op deze manier, wordt Mercedes misschien het nieuwe Audi?

Volgens het Duitse AutoZeitung zal de A-klasse coupe de belangrijkste variant gaan worden, intern staat deze reeds bekend als de CLA. Met dit model volgt Mercedes dezelfde strategie als met de CLS, welke op de E-klasse gebaseerd is. De CLA moet een soort compacte vierdeurs coupe worden, deze zal in vergelijking met de huidige B-klasse wat extra centimeters krijgen om meer beenruimte te bieden (via egmcartech.com)

Een eventuele CLA zou rond 2010, samen met de nieuwe generatie CLS, op de markt kunnen komen. Wel vreemd, er waren vorig jaar immers nog geruchten dat de A-klasse zou stoppen. Of gaat het om een soort rebadging?17 reacties

Hoeveel modellen willen ze in hun gamma hebben?
Een betere ontwerper
Van wat ik heb gehoord zou MB een compleet nieuwe klasse willen maken die de A én B zou moeten vervangen. Ik heb de artistieke impressie gezien, maar dit wordt een geval eerst zien dan geloven. Er waren ook ooit geruchten over een CLE met RX8-deuren. Als dat zo is wordt het een beetje teveel van het CLS-goede.

Ik ben ook bang dat het echt enorm wennen wordt als er een CLS ter hoogte en lengte van een A komt…
Ik ben ook bang dat het wennen word. beetje als een BMW 1 Coupe, waar eigenlijk maar zo’n half kontje aan hangt alleen dan in dit geval met 4 deuren en een ster voor op.
een X6 dus .. maar dan op alle gebieden kleiner .. give it a try ..
Die foto op de site van Autobild doet me een beetje aan een Prius denken. Wel denk ik dat het goed is om de A/B te vervangen, omda deze auto’s natuurlijk geen echte Mercedes zijn.
Hoe bedoel je photoshop??
Hmm een mercedes voor de kleinere georganiseerde misdaad
@ Dreke

Ik hoop niet dat je de foto bovenaan de tekst bedoeld…
Ze lijken daar Volkswagen wel…. het houdt niet op met de stroom modellen -_-
….

Apart photocarsonline.com beweert juist dat het de opvolger van de CLC wordt, ofwel 2 deurs..

http://photocarsonline.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/baby_mercedes.jpg
fotootje van egmcartech.com, maar met 4 deuren voor de prijs van 2:

http://www.egmcartech.com/wp-content/uploads/2008/07/mercedes_benz_cla_rendering.jpg

Vraag ik me stiekem nog steeds af, waarom een geshopte foto terwijl er op een bron-site een impressie te zien is?
Vergeet mijn vraag, ik denk te ingewikkeld… :-P
Mercedes het nieuwe Auwdi?
Dat houdt dan voor bovenstaande modellen in dat ze niet zichtbaar af zullen wijken van een willekeurig ander model….zo spannend is dat dus niet.
Een betere ontwerper
Ik denk niet dat de CLC een opvolger krijgt. Het is de C-Sportcoupe, en die gingen ze juist uit productie halen vanwege teleurstellende resultaten.


Ik denk echt dat de CLA tot een nieuwe klasse zal behoren die A en B vervangt. Gewoon een 1 serie van BMW met een aantal bodyvarianten.
Enige dat ik hoop is dat MB het niet tever doorduwt. Ik heb hier denk ik nog een interview uit 2007 of 2006 liggen waarin staat dat de nieuwe S-klasse 5 of 6 varianten moet krijgen, dat zijn er nu maar 3 (SWB LWB en CL, de S-Coupe)…


Spannend…
anders wachten we gewoon tot mercedes zelf wat laat lekken? dit gaat echt helemaal nergens meer over…
Lezen is ook een kunst, in de pagina van Autozeitung staat dat de A/B zou worden gestopt omdat de motoren voor deze series niet kunnen worden hergebruikt in niet-sandwich-bodem modellen, en daarom zijn ze extra duur. Dat klinkt logisch genoeg, al zouden als het aan mij lag de A/B series worden gestopt omdat ze oerlelijk zijn. ;)

Dat betekent dus natuurijk niet dat er geen ondere klasse Mercedes meer komt, ze gaan alleen van het sandwichconcept af, Die rode rendering van de nieuwe serie vind ik overigens bijzonder geslaagd.

Voor elektroauto’s zijn de sandwichmodellen dan weer wel handig, waarschijnlijk ook goed voor de gewichtsverdeling als alle batterijen onder de auto zitten. Bovendien heb je daar toch al geen voordeel van bulk-onderdelen voor de motortechniek.
Een roadster(tje) op basis van een A-klasse klinkt leuk in iedergeval!!! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).