Minder bekeuringen met digitale flitspaal?

Auteur: , 41 Reacties

Zou het waar zijn wat ze zeggen? Kunnen we Koos geloven? Nee, tuurlijk niet. Dat zou naïef zijn. Toch staan de kranten (stapel faxen) er vol mee: het gebruik van de digitale flitspaal kan weggebruikers geld schelen. Dat liet een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving vandaag weten.

Zijn uitleg: Als een analoge paal heeft geflitst duurt het zes tot acht weken voordat de bon op de deurmat valt. In die periode kan dezelfde weggebruiker meerdere keren in de fout gaan met alle financiële gevolgen van dien. Met een digitale paal komt de envelop binnen enkele dagen binnen en is de automobilist meteen gewaarschuwd…

Jawel, wat een creativiteit bij onze vrienden van het Openbaar Ministerie, het is bijna reverse psychology te noemen. Mijn complimenten! Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.41 reacties

Zucht. Lekker de meest idiote smoesjes verzinnen, de burger hapt wel…
Laat Koos maar schuiven…..
perswoordvoerders van de overheid liegen altijd ..
eind van de dag is dat hun werk ..

heel vies volk dus ..
Rot toch op met die smoesjes, gooi die belasting eens omlaag!
massaal flitspalen in de hens steken dus! :twisted: Of zakken eroverheen trekken…
opa plas piemel
ik kan de overheid geen ongelijk geven…..hun worden bestuurd vanuit brussel en straatsburg en moeten geld brengen in het EU laatje om oost europa op te bouwen,….niets is zo makkelijk om een burger kaal te plukken die zich niet durft te verzetten …..burgers zijn lutsers die nog steeds niet doorhebben dat een stembiljet nog niet goed genoeg is om je reed mee af te vegen…..welkom in de EUSSR….burgers.
De regering steelt van iedereen en wilt aleen maar geld in hun eigen zakken steken!!!!
Leuk bedacht hoor, ja, leuk, leuk.. Mijn hemel. Bitches.
@ferrenzi206,
Uh, jij moet niet zeuren jongen. Heb je enig idee wat de regering wel niet allemaal voor jou doet? Och jongen Nederland zou een ramp zijn zonder regering. De regering besteed hun geld nuttig uit. Oke, nuttig misschien niet altijd, maar ze besteden het wel uit. Aan ons. En niet aan hun zelf.

Ze mogen de belasting inderdaad wel verlagen. Het wordt een beetje erg veel voor de bevolking..
@LionSpeed .. u solliciteerd naar de job .. overheidsperswoordvoerder ??
@ lincoln: nee joh, Lionspeed is zelf ambtenaar.
@ Markus: nee joh, Lionspeed leeft ergens op de Bahamas van ons belastinggeld
@Sjaakie .. nee joh .. lionspeed is keihard aan het werk nederland in het gareel te houden .. op de Bahama,s van andermans geld .. heeft ie toch recht op ..
Audi Liefde roest niet!
Dat stomme ding staat hier bij ons in Nijkerk :x
@ autoblogger: hehe, krant = stapel faxen… Was dat niet een ‘boek’? ;-)
Onder het motto “ken je klassiekers” ;-)
Jezus is het vakantiepubliek aan de beurt of zo, wat een domme reacties. Als je binnen een paar dagen de acceptgiro voor een overtreding krijgt lijkt me dat alleen maar beter, kun je je tenminste nog herinneren of jij het was of je vriendin :D
@Quintijn: helemaal gelijk ;)
blijkt maar weer dat ik te weinig kranten EN boeken lees…
InfiniteNissan
Het kan je ook juist meer geld kosten. Nu krijg je de bekeuring pas veel later binnen wat betekent later betalen en dat is dus meer rente over je centen op de bank.
Als nou het hoofd van die dienst die paal in het gat schuift waar de zon niet schijnt…dan denk ik dat we onszelf nog meer uitsparen.

Mijn opmerking beledigend? Nee…de betweterige en intimiderende denigrerende manier van doen van deze “dienst” (noem het een naaistreek) is dat niet?
Ik heb ergens eens gehoord dat ze nou ook niet meer van die palen plaatsen waar GEEN werkende camera in zit omdat deze digitale technologie veel goedkoper is. Of dit waar is weet ik niet maar dan zullen we er zeker niet op vooruit gaan omdat je eerst misschien nog geluk had dat de camera niet functioneert (ik denk dat iedere automobilist er wel een paar kent in z’n omgeving).

Weet hier iemand meer van?

@ Lionspeed:
Het is op het moment een ramp in Nederland met regering en, compleet mee eens, een ramp in Nederland zonder regering.

Verschil zal er toch niet zijn dus, toch maar weg dan die regering?
Ik ken er wel een aantal bij mij in de buurt, maar het is niet zo dat deze geen camera hebben alleen vaak geen “rolletje” waardoor ze niet flitsen. Op wegmisbruikers werd door zo’n Figuur gezegt dat er in 1 op de 4 camera’s tegenwoordig een rolletje zit en dat dat is omdat het niet perse is voor meer geld het laadje in te brengen. maar met deze digitale camera’s is dat zeer zeker het geval.
er zit wat in.. als je de bekeuring hebt dan let je doorgaans een paar dagen goed op.. flitspaal :P
@LionSpeed: U bent op de hoogte van de term contaminatie en de verschillen tussen hun en hen?
Ook komen mijn hartelijke complimenten Opa en ferrenzi206 toe vanwege hun correcte taalgebruik….
ff een comment op die suffe Honda reclame: kappen met dat gedoe, door dit soort reclames gaat zo’n merk juist antipathie verzorgen bij mij… ik weet heus wel wat ik wil, daar is zo’n laffe advertentie niet voor nodig… gaan jullie maar lekker ‘nieuwtjes’ plaatsen, dat wil ik lezen.
In Zwitserland hebben ze een nog ‘leukere’ manier gevonden om je een rekening aan je kont te plakken….

http://www.oliepeil.nl/archief/2008/07/pakkemannen_in_zwitserland/

Komt wel van een motorblog… maar dat mag de pret niet drukken toch…
ik weet een leuke naam voor de nieuwe paal!!!
boetepaal voorheen flitspaal hij flitst niet meer de nieuwe digitale paal.
Minder boetes is altijd goed. Wij hebben de laatste paar maanden meer boetes dan ooit tevoren. Het leukste is dat de meeste met de mx5 :? zijn behaald.
opa plas piemel
en kijk uit voor de NSB die de hele dag krampachtigtig de vrijheid van meningsuiting de kop in proberen te drukken in het openbare leven…de zogenaamde socialististen…de ratten.
En op AD.nl staat juist dat de digitale paal voor 5 keer meer bekeuringen zorgt:

Digitale flitspalen, die de huidige analoge palen gaan vervangen, registreren vijf keer zoveel snelheidsovertreders.

Dat blijkt uit cijfers van verschillende politieregio’s en het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM).

In Utrecht zijn in mei drie analoge flitspalen vervangen door digitale. De eerste maand leverde dat meteen 13.000 bonnen op. In Nijmegen registreerden twee digitale palen in de eerste helft van dit jaar liefst 16.000 hardrijders. In heel 2007 ‘zagen’ de toen nog analoge palen op die plek slechts 6978 overtreders.

,,Het is zonneklaar dat de digitale palen meer snelheidsovertredingen opmerken,” zegt woordvoerder Jos Steehouder van het BVOM. ,,De nieuwe palen staan 24 uur per dag aan. De analoge paal stond misschien dagen op non-actief omdat het fotorolletje vol was.”

Hoogleraar verkeerspsychologie Talib Rothengatter heeft kritiek op het feit dat de digitale palen 24 uur per dag aan staan. ,,Door de verbeterde techniek is het mogelijk om meer overtredingen te registreren,” zegt Rothengatter. ,,Maar dan schiet je wel je doel voorbij. Het gaat er niet om meer boetes uit te schrijven, maar om de verkeersveiligheid te bevorderen. Als het aantal boetes met dit systeem vervijfvoudigt is dat onacceptabel.”

Het BVOM zegt dat de ‘oude’ palen niet worden vervangen om meer boetes te kunnen uitschrijven. ,,De hele samenleving digitaliseert, dus de flitspaal ook,” meent Steehouder. ,,We willen een efficiënter en betrouwbaarder systeem maken. De digitale palen zijn veel beter bestand tegen vandalisme en besparen de politie ook een hoop werk.”

De 62 digitale palen die tot nu toe zijn neergezet, flitsten in het eerste kwartaal van dit jaar 107.368 snelheidsovertreders. De 938 analoge palen pakten 342.603 automobilisten die te hard reden.
opa plas piemel
@marco,..je moet een boek gaan schrijven.
@Gert Nouwen

Voor de eerste keer op deze blog? Ik denk het wel, want ik zou het taalgebruik en -niveau vandaag tot nu toe best een zeven tot zeven en een half willen geven. Maar op den duur went het wel….. Ik vorm namelijk ook een onderdeel van dit volk.
Ben het helemaal met opa plas piemel eens.
@ Lionspeed

“Oke, nuttig misschien niet altijd, maar ze besteden het wel uit. Aan ons. En niet aan hun zelf.”

juist… daarom gaat heel nederland er relatief op loon achteruit en krijgen alle ministers dood leukl salaris verhoging waar je U tegen zegt. Waarschijnlijk weet jij niet hoe het voelt om full time ondernemer te zijn (waar deze economie op draait) die van 5 uur sochtends tot 9 uur savonds moet werken omdat deze anders zwicht onder de belastingen en administratieve rompslomp.

Links rakker dat je bent.
Als een bekeuring invloed zou hebben op het gedrag van automobilisten/chauffeurs in het verkeer, dan zou ik Spee eren.
Gezien de cijfers van het aantal jaarlijks terug kerende uitgedeelde bekeuringen, denk ik dat het dweilen met de kraan open is. Spee weet dat, en haalt bakken met geld binnen onder het mom van “verkeersveiligheid bevordering”.

Zolang mensen niet gewezen worden op de gevolgen van hun rijgedrag (en dan bedoel ik niet via zo’n stomzinnig programma als wegmisbruikers met die krullebol), zal er niets veranderen.

Helaas beseffen we pas na het krijgen van een ernstig ongeval, wat o.m. snelheid tot gevolg kan hebben.
@Gert Nouwen : pluim voor het uitdelen van de cynische complimenten
Wat een heerlijke propaganda.

Koos Spee stinkt naar vis. Heeft iemand die mooie poster die ooit op de tuftufclub stond nog? Koos verkleed als ome Adolf?
Minder bekeuringen door een andere flitspaal?
Geloof er geen zak van.

Ze zullen vast wel weer een nieuw kansloos project hebben bedacht waar ze de grootste melkkoe van Nederland bij nodig hebben om het te financieren.

Jongens zet het glijmiddel maar weer klaar, broek op de knietjes en buk maar alvast.
De regering gaat je weer naaien
Gewoon niet tehard rijden. Simpel als wat.
Als die dingen met infrarood werken moet het mogelijk zijn om met kentekenplaatverwarming dat ding blind te maken. Uitlaatgassen onderlangs de kentekenplaat leiden en klaar is Koos S.
Wat een goed idee, daar hebben ze vast niet aan gedacht en op getest. Je gebruikt zeker ook die spray om de huidige flitsers te slim af te zijn?
@Gert Nouwen: Hulde. Ik krijg wel een visioen van ‘de bierkaai’ of iets dergelijks, maar ik deel je gevoel. Probeer het in ieder geval vaudloos, mensen…

On topic: Op zich klopt de redenering wel dat als je direct de sanctie krijgt voor je gedrag, je het daarna minder snel weer zult doen. Maar ik ben dan weer niet zo naief dat ik echt geloof dat dit de ware reden is. Ze zouden Boete BV moeten privatiseren en naar de beurs brengen. Lijkt me een redelijk waardevast fonds.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).