Sjeik laat Lambo overvliegen voor een beurtje

Auteur: , 77 Reacties

Wat moet het toch heerlijk zijn wanneer je geld niet op kan. Sommigen mensen zeggen dat je je dan gaat vervelen omdat je nagenoeg al je dromen in één keer kunt verwezenlijken. Ik denk dan: laat mij dat eerst maar even ervaren, want daar bedenk ik wel wat op. Dan laat ik uit verveling waarschijnlijk ook mijn Lamborghini een vlucht maken van 5.200 kilometer voor een kleine onderhoudsbeurt. En daarna laat ik hem natuurlijk dezelfde afstand weer terug vliegen.

Een rijke Arabier liet onlangs zijn Murciélago LP640, die volgens The Sun door Batman werd gereden in de film The Dark Knight, vanuit Qatar naar de UK overvliegen om de olie te laten verversen. Dat geintje heeft zeker zo’n 30.000 euro gekost. Het had goedkoper geweest om een automonteur vanuit de UK naar de Lambo te vliegen, maar ja, lekker belangrijk wanneer je geld toch niet op kan.

Milieuorganisaties zijn verbolgen en spreken hun afschuw uit over deze actie. Dit is volgens hen weer een typisch voorbeeld hoe rijke mensen zich het meer dan anderen kunnen veroorloven om onze planeet te vervuilen. Helaas moet ik de groene hippies in deze kwestie toch een beetje gelijk geven, want Lamborghini heeft een prima wereldwijd dealernetwerk.

Meer pica’s en beeldmateriaal van de betreffende Lambo LP640 Hamann vind je hier, hier en hier.

Met dank aan Ejay voor de tip!77 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Belachelijk!
moest mijn geld niet op kunnen zou ik men eigen onderhoudsteam hebben.

Verder toont dit nogmaals aan dat zo’n überrijke mensen met nx of niemand rekening houden en vooral zich aan niemand hoeven te verantwoorden. Zeker niet aan een stel balkende geitewollensokkend dragend boomknuffelaars-volkje
OMG hoezo verspilling, dit is gewoon te overdreven!

Geef mij de handleiding van die auto wat olie van de goede viscositeit (hebben ze vast wel in het Midden-Oosten) een retourticket en wat zakgeld. De vrijedagen neem ik wel voor mijn rekening. Dan is ie voor 5000 euro klaar oid.
Onzin
Sjiek
Haha,
Alsof der nooit geen extra vliegtuigje even heen en weer vliegt voor iets,
wat een gezeik allemaal zeg…
Volvo_440_turbo
Ach, hij moet toch kunnen opscheppen bij zijn vrienden dat ie zo iets heeft gedaan, ik denk dat het meer daarmee te maken heeft…
@Huin:

Wat is hier sjiek aan?
Waarom koopt hij niet gewoon een nieuwe?
Euhm, ik heb deze Lambo in London zien rondrijden, en na mij hebben nog een aantal mensen ‘m gezien. Dus hij was er niet alleen om de olie te verversen, volgens mij was de eigenaar gewoon op vakantie.

Het is trouwens een LP640 Hamann met een monsterlijke soundtrack! :)
Triest :’)
Wel lullig dat hij hem tweedehands van Batman heeft overigens…
Onzinnig.
@Frank deH, dit is helemaal niet de auto van Batman.

In The Dark Knight rijdt Batman toevallig ook in een LP640. Maar dat is NIET dit exemplaar. Deze auto is trouwens wel door meerdere mensen in London gespot de afgelopen tijd.
http://www.autoblog.nl/archive/2008/07/11/gespot-hamann-lamborghini-murcielago-lp640

Het lijkt me dus sterk dat ie ‘alleen maar’ voor een beurtje naar de UK is gebracht.
Een oliedomme zjeik….

Maar ja, in een badjas kan je ook geen olie wisselen alleen maar kamelekeutels oprapen.
Logischer zou geweest zijn dat een monteur deze daar ging doen, maar ok.
Vulgair en dat er akties zijn tegen zulke praktijken? Ons eigen fout, die gasten worden stinkend rijk door ons olie-gebruik. Protesteren zoveel we willen, we moeten maar zuiniger zijn en alternatieven zoeken.
Als je veel geld hebt hoef je het nog niet allemaal ook uit te geven. Je hebt dan ook een soort verantwoordelijkheid naar andere (arme) mensen, het milieu e.d..

Zo stoer is het niet om dan op te scheppen naar je ‘vrienden’ toe. Je laat alleen maar zien dat je niet met je status om kan gaan…
@Tomsns: Jij legt interessante verbanden. Dus wanneer wij zuiniger in onze auto’s rijden, dan zullen dit soort praktijken uitblijven. Aparte logica.
Boeit hem al die onzin over milieu en oprakende olie…?
Die olie haalt hij zelf uit zijn achtertuin en hij denkt waarschijnlijk te weten dat het zijn leven nog wel zal duren alvorens zijn bron is opgedroogd. Verder is Allah duidelijk op zijn hand, want hij heeft het geld en de mogelijkheden en al die zeurders en klagers hebben dat niet. En dus kan hij doen wat hem goeddunkt en kan hij desnoods zijn auto laten overvliegen naar Nowhereplace USA omdat daar zijn werkster voor die speciale klus de asbak van die auto kan legen… En hij kan dan met zijn valk op de hand dus zonder blikken of blozen en in alle rust zeggen tegen zijn collega-sheiks in de Royal-Desert-Club dat hij zijn auto even heeft laten “doen” in de UK. Zo gaan die dingen.
batman reed een grijze toch? dit is een zwarte.
Die Lamborghini van in The Dark Knight werd wel gecrasht hé, dat kan toch niet van een sjeik zijn?
The sun is nu niet echt wat je noemt een altijd 100% kwaliteits krant. en ik denk eerder dat de sjeik hem heeft laten overvliegen om vakantie in Londen te vieren, aangezien hij ook al een aantal keer is gespot. Dat doen er wel meerdere, gezien het aantal kentekens van arabische afkomst in Londen.
The Murciélago LP640 – driven by Batman in movie The Dark Knight – arrived from the Middle Eastern country on Friday.

Dat duidt er volgens mij alleen maar op dat er in de Batman film ook een Murciélago LP640 is gebruikt. Want de LP640 in de Batman film heeft geen oranje accenten en is niet door Hamann getuned. En daar komt nog eens bij dat die auto ipv zwart volgens mij donkergrijs is.
Volgens mij wil ie gewoon wat faam genieten in het buitenland…
Ga eens in de omgeving van Newport Pagnell in Engeland kijken, je zag (ziet) daar een keur van Aston Martins uit alle windstreken, die na een beurt aan een proefrit worden onderworpen, 30 jaar geleden verbaasde ik me erover en nu verbaas ik me over het feit dat de groene lobby de boomknuffelaars en de Sun erachter komen !
What’s new
Inderdaad: wat een gezeik, wat een gesjeik…
De betreffende Sjeik is zelf de eigenaar van de vliegtuigmaatschappij, dus deze Lambo eventjes in een vrij plekje in het ruim mee laten vliegen kost hem niks extra’s.
In zekere zin kan je hem zelfs wel becomplimenteren dat hij zijn vrachtruimen zo efficient mogelijk probeert te benutten. ;)
Hier zie je de Lambo uit de Dark Knight:
http://www.autojunk.nl/clips/view/139703
San Sebastiano
Sterker nog, in The Sun staat onder de foto: “Flashy … the Lamborghini is same model as Batman’s”. Dat lijkt me dan ook weer opgehelderd!
@Michiel: kijk! Dat verklaart een hoop ;)
@San Sebastiano: LOL, “the same model” inderdaad… wat een fuckers.
Bovendien gaat het hier om een Hamann Lambo en dan is deze Sjeik dus afhankelijk van de Hamann servicelocaties en niet van het officiele Lambo-netwerk.
Idd ‘the same model’, maar niet ‘the same car’ :D
Als het nou een Cargo-vliegtuig was… oké. Maar dit is een passagiersvliegtuig, dus er vlogen ook nog passagiers mee. Niks verspilling dus!
Vanuit Qatar naar UK voor de olie? Nou, niet alleen dat… Net als alle andere honder Arabieren daar chillt hij daar dagelijks met zijn homies @ Cafe Rouge, en blijkbaar kost het hem niets extra’s, zie commentaar van Michiel… De auto maakt trouwens een bizar geluid, je hoort hem al van verre aan komen door de straatjes om Harrods heen! Over een paar weken te zien bij WoDaSpoDa.
Met de gele prullen ziet hij er zo sjiep uit. Een Sjiepe Sjeik….:-|
San Sebastiano
@ Appeltje: maar de Sjeik zal waarschijnlijk niet ‘in de olie’ zijn in café Rouge ;-) enfin, dat is wel erg flauw..
@ michiel van den brink – idd, de Lambo is natuurlijk in het vrachtruim gegaan bij gebrek aan overige goederen !
We hebben zelf een keer goederen voor een appel en een ei uit Australie laten overvliegen, het ging eerst naar Singapore en de goederen hebben toen een week of twee op het vliegveld staan wachten op een vliegtuig dat nog lading nodig had om terug naar Schiphol te vliegen. We hadden die goederen toen voor de prijs van zeevracht veel sneller in huis !
Onzin, laat dan die monteur en wat spullen overvliegen en zet em daarna voor een paar dagen in een 6 sterren hotel…Heeft die er ook nog wat aan.
:mrgreen: Door op San Sebastiano- Tol Hanse zong het al: (eerste gedeelte vrij naar-) Fish and chips “eten gebakken in -da’s interessant!- de olie uit zijn vaderland…”
@Michiel van den Brink: “Bovendien gaat het hier om een Hamann Lambo en dan is deze Sjeik dus afhankelijk van de Hamann servicelocaties en niet van het officiele Lambo-netwerk.”

Maar ze zullen hem bij Lamborghini toch niet wegsturen wanneer hij (met zijn dik gevulde beurs) langskomt om de olie te verversen?
Da’s die van hamann
Is er ook een wallpaper van deze auto?
@Frasker: ja joh? Voortaan even alles lezen?
Vroeger het geluk gehad nog eens binnen te mogen kijken in het ondertussen vervlogen Carat Duchatelet (Mercedes-tuner).
En ook toen stonden daar 4 hele oude limousines van Mercedes die speciaal overgevlogen werden enkel voor onderhoud.
Was ook een Arabische vorst of prins…
Decadent als je het mij vraagt.
Ik snap de hele plotselinge ophef niet zo…
Dit gebeurt al jaren zo.


Menig arabische koninklijke familie woont een groot deel van het jaar in Europa en laat haar eigen collectie (soms gepantserde) Bentleys, Rolls-Royces, e.d. als “handbagage” naar Londen op en neer vliegen in hun eigen vliegtuigen (die die vluchten zowiezo gemaakt zouden hebben).
En terwijl ze er toch zijn, wordt de periodieke servicebeurt ook maar gelijk in het betreffende land ingepland.
Dat is nog altijd goedkoper dan keer op keer ter plekke een zelfde auto te huren.
En het is volgens mij zelfs milieuvriendelijker dan op locatie een tweede identieke auto aan te schaffen, zoals veel rijke Europeanen graag doen voor bij hun tweede optrekje in Cannes of Monaco.
Daar hebben ze duidelijk geen last van dalende consumentenbestedingen.
Àch ja, het gaat om een enkeling. En veel milieuschade zal er niet door worden ondervonden. En wees eerlijk, als wij dat geld zouden hebben, dan deden we precies hetzelfde.
Greenpeace moet niet zeuren. Het probleem zit hem in de mensen die naar de bakker voor een afstand van <1km de auto pakken. :P
@ van den Brink
je hebt gelijk. Die vluchten worden hoe dan ook gevlogen, dus met een tonnetje staal meer of minder maakt niet veel uit.
Ik zou ‘m zelf heen en terug gereden hebben, als je het geld en de tijd hebt, waarom niet? Wel jammer dat er weer van die geitenwollensokkenfiguren tijd over hebben om zich hier zorgen over te gaan maken.
Eén conclusie: wat zijn Nederlanders toch financieel gefrustreerde calvinisten, get a life. Werk harder of stop whining.

‘als je geld niet op kan’ blablabla… En dan? Verandert dat iets aan jouw situatie? Ipv hier te reageren zou je je tijd ook nuttig kunnen gebruiken. Jaloerse Hollanders
Stel je eens voor hoe milieu-vervuilend het zou zijn als die monteur met een privé vliegtuig zou moeten overkomen.

Sommige van de reacties hierboven zijn toch echt absurd, ieder doet met z’n geld wat hij wil.
Afgezien van het feit dat ik een echte autoliefhebber ben (ook aan deze soort gebakkies gesleuteld), de waanzin ten top! Die gasten weten niet wat ze met hun geld moeten doen om de wereld te laten zien wie er nu geld bezit.(dit soort onzin en kentekens van enkele miljoenen aanschaffen, ga zo maar door. Zitten op het Afrikaanse continent en wij hier maar belasting betalen om de bevolking op dat continent te voorzien van voedsel etc. Wakker worden Den Haag. Wellicht tijd om dit eens aan de orde te stellen.
@topg.

Ik ben het met je eens dat mensen niet moeten zeiken over wat een ander met zijn geld doet.
Alleen, sommige mensen gebruiken hun tijd nuttig tijdens het bloggen(doordenkertje). :idea:

@Victor.

Dus als je rijk bent, ben je automatisch verantwoordelijk voor de minder bedeelden? Waar komt dat vandaan, de fabeltjeskrant?
gelukkig zijn er mensen zo gek om dit te doen! stomme boomtoeristen die altijd zeiken over het milieu!

iedereen weet toch dat de wereld naar de klote gaat? sinds de oertijd is het alleen maar slechter geworden, dus lekker belangrijk dat een vliegtuig op en neer vliegt naar de UK, als die vriendelijke man zijn olie wil laten verversen dan doet ie dat toch!
Over een ding moet iedereen het eens zijn : Behalve de auto kan hij zich ook het bijbehorende onderhoud veroorloven – Me wou dat ik hem was !
wj
Bedankt voor de geschiedenis, volgens mij weet jij nog niet helemaal hoe het in elkaar zit. Maar daar kom je nog wel achter als je kinderen straks in de stinkende wereld ten onder gaan.
grappig maar verhaal voor onderhoudsbeurt klopt echt niet..
@scuderia

ik weet niet hoe het in elkaar zit? ik maak me er weinig zorgen om, dat is wat anders dat ik het niet snap.

en wij zijn degene die er dan last van hebben hoor, onze kinderen weten dan niet beter en wij hebben de verschillen meegemaakt….maar het is gewoon onzin. Wat die sjeik doet moet ie zelf weten, ik had in ieder geval precies hetzelfde gedaan. En waarom? Gewoon omdat het kan!
@LEON

Ga maar lekker snel terug naar je autotjes. Als je niet eens weet waar deze gasten vandaan komen (Midden-Oosten) dan ben je echt niet zo snugger. En oh ja deze mensen verdienen hun geld met de olie. Ze zijn totaal niet afhankelijk van ons, maar wij van hun. ;)
vind het wel grappig..
ik ga op reis en neem mee….(spelletje voor op vakantie van vroeger)

effe denken, mijn lambo, mijn lambo en mijn koffer enz…
hihi
Al dat gezeik. Het is een beetje kwetsend in de zin van dat er ff heel hard in het gezicht van de gewone werkmens gelachen wordt, maar ch, langs de andere kant : ik zou hetzelfde doen moest ik er de poen voor hebben.
wj
Nee gewoon omdat je nog in z’n fase zit dat dat cool is. Meestal is dat tussen de 10 & 13.
@Hypocrieten ..

ja ja .. en zondag je auto gaan wassen met de allerbeste kwaliteit drinkwater van deze planeet ..
wijzende k*t nederlanders/belgen ..
Als dat geld nou echt geen rol speelt dan koop je gewoon een nieuwe omdat de oude een beurt nodig heeft :)
Voor de rest heb ik ook nog wel wat ideeen wat ik met deze kerel zn geld zou doen….maar ik denk niet dat als ik de knaken had ik de moeite zou nemen om dat aan iemand mede te gaan delen (als behalve de mee genietende familie en vrienden natuurlijk).
@ Autoblogger

Heb ik ook gedaan, alleen kkeek over de laatste regel onder de afbeelding heen, kdacht dat de afbeelding het laatste was. Mijn fout.
@Michiel van den Brink

het gaat om een klein onderhoud, bij een gewone Lambo dealer

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/365219/2008/07/31/Sjeik-vliegt-Lamborghini-naar-Londen-voor-klein-onderhoud.dhtml

Alsof je daar in die Arabische landen geen deftige dealers/service centra hebt, het stikt er van de lambo’s, ferrari’s, e.d.

Kvind het toch wat belachelijk, sjeiks denken toch een beetje dat alles mogelijk is, zonder dan ook maar een greintje rekening te houden met het milieu, andere mensen, de armoede in hun land, enz. Heb ik dan wel liever Bill Gates, die doet tenminste iets ‘nuttigs’ met z’n bergen geld. En bouwt een milieuvriendelijk huis…
“Een woordvoerster van Lamborghini Groot-Brittannië liet weten dat het in het Verre Oosten als een eer aanzien wordt om je wagen in Londen te laten onderhouden”

In het land der blinden…
zaaalig :-)
Heerlijke actie, al is het maar om die groene linksmensen te pesten!:D
Béé eMm double v Motorsport 3
Lol @ mx5/rx8owner

foto van cannonballrun? :D
its true, die kentekens zijn duizenden waard.. soms miljoenen..
Fake verhaal: http://www.autogespot.com/item/2106/de-grote-lp640-hamann-servicebeurt-in-londen-hoax/

hij was duidelijk echt wel langer in Londen gezien de spots…
zo mag ik het zien!!!

als je geld hebt moet je het ook uitgeven hoe je het doet maakt niet uit!!
CHILL
@Dennis:
“Jij legt interessante verbanden. Dus wanneer wij zuiniger in onze auto’s rijden, dan zullen dit soort praktijken uitblijven. Aparte logica.”

2x nee:
Nee 1) olie wordt niet alleen door wagens gebruikt.
Nee 2) arm zullen ze nooit meer worden. Ik hoop alleen dat je niet denkt dat die rijk geworden zijn door tapijten te verkopen, ik hoop dat je sarcastisch was.

Zoals ik hier veel lees dat ze maar doen met hun geld wat ze willen, volledig akkoord, maar dat men aktie wil voeren omdat het milieubelastend is, vind ik hypocriet. Zelf vervuilen ze ook en gebruiken ze ook olie, zoals iedereen onder ons … we zijn nu eenmaal mensen :-)
Niet dat het zou helpen met hun alternatieve energieën, rijker zullen we niet worden, melken zal de overheid ons blijven doen, don’t worry, want die verkwisten nog meer dan al die sjeik samen in onze rotte overheden :-)

Dus:
@MX5/RX7 owner: maak maar nog veel funtourtjes, geniet er nog maar lekker van, ik laat m’n wagen ook nog goed vuile pluimen puffen, zolang het nog kan voor die hypocriete wereld-reddende milieuactivisten de staat nog meer kunnen laten verdienen met milieubelastingen en onze verbrandingsmotor verbannen.
Is dit nieuws? Ik heb een tijdje bij de Ferrari in Maranello (Italië) gewerkt, en ook hier kwamen de voertuigen aangeleverd vanuit de hele wereld. Zo werden ze zelfs verscheept.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).