Video: Lamborghini LP640 klopt Nissan GT-R

Auteur: , 71 Reacties

We hebben hier al ontzettend veel over de Nissan GT-R geschreven. Niet omdat we dik gesponsord worden door Nissan, dan zou het nog wat opleveren, maar omdat het toch best een vreemde eend in de bijt is die de gevestigde Duitse en Italiaanse orde nogal wat jeuk bezorgt. Er zijn redelijk wat mensen die de Japanner uitkotsen, maar je kunt er niet omheen dat het een hele potente rakker is.

Speciaal voor de GT-R haters een sprintje tegen de Lamborghini LP640. De Nissan moet zijn meerdere erkennen in de Lambo. Het was echter geen sprint vanuit stilstand, maar een rijdende start en die vind ik persoonlijk toch altijd een beetje vaag. Ik had graag ook nog een sprintje vanuit stilstand gezien, maar goed, de haters hebben in ieder geval weer een klein beetje munitie.71 reacties

suprieur:d
Tim (de Hummergek)
Leuk dat commentaar erbij:P. En inderdaad, ik denk dat een een stilstaande start toch beter zou zijn geweest.
Mooie vergelijking ook hoor!
inderdaad een beetje vaag
hoe kan je nou weer “Lamborghini” in het Japans schrijven?
kijk dat de lambo sneller is op het rechte stuk was al wel bekend, maakt het des te indrukwekkender dat de gtr sneller is op het circuit. enog vind ik het maar heel weinig verschil in recht uit snelheid terwijl de lambo ongeveer 140 pk meer heeft en meer koppel dus vind dit eerder een triomf voor de nissan eerlijk gezegd :P ook ik de lambo 4x zo duur, dtas hetzelfde als een bmw m3 tegen een ferrari fiorano zetten.
corrado vr6 slc
Ik had het ook liever vanuit een stilstaande start gezien, maar ja dit was ook wel leuk.
vind dat ie er nog netjes bij kan blijven !!!
beetje vage sprint hoor!
excuses voor mijn slechte spelling
de lp640 heeft als goed gezien heb wel voorstand op de gtr , hij reedt lingsvoor de gtr toen de sprint begon …. dus ….
Haha lekker filmpje! Ik vertrouw die japanners wel. Integenstelling tot de amerikanen die een corvette beter gebouwd vinden dan een audi R8.
Tja, dit mag dan munitie zijn voor de Anti-GT-R-ders, maar ik vind die overwinning van de Lambo toch ook weer niet zó overtuigend… Dat is dus een beetje een patroon met bijzonder weinig slagkracht.

:twisted: En eh- Zullen we deze zelfde sprint nu ook eens doen door de stad heen met een paar van de hier veel voorkomende drempeltjes waar althans in ons land auto’s toch veel worden gebruikt? Eens kijken wie er dan wint…? :shock: …Of blijft dit soort auto’s alleen maar rijden op Maagdelijk strak glad asphalt zonder enige verdere hindernis of oude stad in de buurt…?
De LP vertrekt met 1,5 meter voorsprong… Zeer slechte vergelijking!

Enkel een race vanuit stilstand zal verduidelijking brengen, en wees dan maar zeker dat de GTR wint!
Het verschil zit hem duidelijk in de top-end power, aantal pk’s dus.
De nissan kan in het begin nog goed meevolgen, denk dan vooral dankzij de korte spreiding van de versnellingsbak, maar de laatste/hoogste 2 versnellingen zijn langer dan de eerste 4. En net vanaf dan loopt de lambo duidelijk weg van de nissan.

Het bewijs dat je met minder power toch sneller van 0 naar 100 km/u kunt sprinten. Verkort de eerste 3-4 verhoudingen in de versnellingsbak en het resultaat is er naar. Topsnelheid is dan weer wat lager.
En vergeet niet de prijs… de GT-R zit ook echt indezelfde prijsklasse dat je de beide wagens tegen elkaar test, volgens de meeste was deze ‘NISSAN’ toch geen supercar? ;)
wil nie veel zegge maar die gtr heeft echt geen 480pk in ieder geval niet elk model
@RenJie

Nou, gewoon, ラムボジーニ
Tsja, dat geluid van die Lambo is ook wel wat waard
Ik ben niet een uitgesproken fan van de Nissan GT-R, maar ik moet toch eerlijk toegeven dat die GT-R het wel heel goed doet tegenover de Murcielago.

Hij verliest weliswaar, maar de Murcielago heeft 640 pk, waar de GT-R het met een lullige 480 pk moet doen. Als je dan het verschil ziet in deze sprint, dan vind ik de GT-R hier toch wel de eigenlijke winnaar. (al vind ik de Murcielago toch echt de veeeeel mooiere auto)

Ik begin trouwens wel mijn twijfels te krijgen of die GT-R wel echt over maar 480 pk beschikt. Het lijken er veel meer te zijn. Het zou niet de 1e keer zijn dat een japanse fabrikant een lager vermogen opgeeft voor zijn auto’s dan ze echt hebben. Denk maar aan de Subaru Impreza’s en de Mitsubishi Evo’s die officieel niet meer pk’s mochten hebben dan 280 stuks, maar ondertussen toch wel echt meer van die springende paardjes onder de kap hadden.
Toch wel grappig dat naast de quote ‘Niet omdat we dik gesponsord worden door Nissan, dan zou het nog wat opleveren, maar omdat het toch best een vreemde eend in de bijt is die de gevestigde Duitse en Italiaanse orde nogal wat jeuk bezorgt. ‘ een grote advertentie voor de ‘nieuwe’ Nissan X-trail staat, om 12.52.
Dit alles veranderd natuurlijk nog steeds niets aan het feit dat de GTR een oerlelijk hok op wielen is! Ik zou er niet in gezien willen worden. De prestaties van die Lambo zijn mss iets minder dan de GTR maar nog steeds voldoende om je uit je schoenen te blazen, dus dan weet ik wel wat te kiezen hoor. Een lelijk hok dat übersnel is of een bloedmooie wagen die een fractie minder snel is … dûuh!! Het prijsverschil negeer ik maar even want die bedragen gaan beiden mijn petje te boven.
Er is nog geen enkele GT-R gesignaleerd met 480 pk, de meesten hebben 520 tot zelfs 550 pk.
jordey kom jij eens met beeld matriaal of , ander bewijs waar dat gezegd is door iemand over de zr1 en de r8.
tja corvettez06, jij zegt natuurlijk dat een corvette / amerikaanse auto natuurlijk ALTIJD beter is dan elke andere auto, fanboy :w
heeft eigenlijk iemand mijn post wel gelezen of begrepen hier ? :p
dit heeft alles te maken met de combinatie van hoeveelheid pk’s en versnellingsbak verhoudingen.
Ik blijf het leuk vinden dat merken als Ferrari, Lamborghini, Porsche, enz enz er alles aan proberen te doen om maar niet te hoeven verliezen van een Nissan… Dan het vergelijk;
NISSAN 3.8 V6 twinturbo 480 pk – 1740kg -> Prijs -120.000
LAMBO 6,5 V12 640 pk -1665kg -> prijs 365.000

het is natuurlijk wel leuk dat ze hiermee aangeven dat ze eigenlijk minimaal 3 x te duur zijn!!! Tja… Wie wint er nu nog???
Daarbij wil ik er ook nog even op wijzen dat de STIG in top gear ook al had aangetoond wie de winnaar is… NB en dan is dit nog niet eens de spec R
@Waxweazel.

Ik begrijp het heel goed. Het is ook om die reden dat een 172pk sterke Renault Clio-RS tot 150km/u op mijn kont blijft zitten. Nou komt daar nog een factor gewicht bij, maar met een bijna gelijke pk/kg verhouding zou je denken dat de Clio na 150 ook goed aanhaakt. Dat valt dus vies tegen. Als wij per versnelling meten, trekken wij gewoon verder door op de pk’s.
Volvo_440_turbo
Gisteren op het vliegveld in Katowice stond een mazda 6 MPS, even met de eigenaar gepraat, hij vertelde me dat de fabrikant 260 pk opgeeft, maar op de testbank geeft ie 280 pk…

Dus dat verhaal dat de nissan meer pk’s heeft, zou wel kunnen…
Prima voorbeeld van een low quality blogger: pure onzin in je artikel man!
Dit is helemaal geen voer voor haters, de GTR kan een Lambo die een veelvoud kost vrij goed bijhouden.

Zo goed als sommige artikels zijn zo slecht zijn andere, niet dat er top artikels bijzitten maar dit kan niet door de beugel. Autoblog.nl moet het onkruid eens tussen de bloggers weghalen
Op een gegeven moment word je bang om te zeggen dat je de andere mooier vindt… Mag dat niet? Moeten het allemaal reacties zijn die overlopen van slijmerig lof voor de GT-R? Als mijn favoriete auto’s trager zijn dan de GT-R, so be it. Maar dat wil niet zeggen dat ik ze laat vallen als een stuk stront.
Stel dat die Nissan wel sneller was, wordt ie dan mooi?
Je mag ook zeker niet vergeten dat deze vergelijking gemaakt is door Japanners
dat je een Lamborghini LP640 nodig hebt om niet vanuit stilstand maar rijdend de Nissan te overtreffen zegt toch echt meer over de kwaliteiten van de Nissan

het blijft een sublieme auto die keihard trapt tegen de gevestigde orde. maar toch zou ik als ik zoveel geld had niet voor de specs gaan maar voor de looks, waardoor de GTR dus afvalt
top top top… platstampen die lelijke jap….
@Trevor

Volgens mij hebben Lambo/Ferrari/Porsche nog helemaal niks gedaan om “niet te hoeven verliezen van een Nissan”
De Murcielago was al op de markt toen de GT-R nog maar in concept fase was.

PS:

Is dit filmpie trouwens van de nieuwe Best Motoring?
zegt toch echt meer over de kwaliteiten van de Nissan

===>

zegt toch echt meer over de kwaliteiten van de Nissan dan over de Lambo
nu even wachten op de nieuwe GT-R….

geinig, de standaard GT-R houdt de snelste lambo aardig bij,
maar nissan komt gewoon met een snellere versie..

super, prachtig
nu nog verhuizen naar duitsland, dan heb je de nissan voor een drol & kan je lekker raggen..
Snap niet dat autoliefhebbers een van deze auto`s haten.
Zijn super mooie auto`s in hun eigen categorie.
Het prijsverschil is ook te verantwoorden en voor het helft van het geld kan ik nog wel wat snellers vinden of laten maken. Maar je koopt zo,n wagen naar je budget en wat je op dat moment het meest aanstaat.
Dus voor de duidelijkheid ik vind ze allebei mooi, anders krijg ik dat zo weer te horen.
Waarom denkt iedereen dat vanuit stilstand de uitslag anders zou zijn? de Lambo is toch ook gewoon 4 wiel aangedreven.
@Volvo_440_turbo.

Het leuke is dat een rx8 sneller dan een 6mps is. De top is wel hoger van de mps. Je moet ze ook niet op een circuit tegen over elkaar zetten, dan verliest de MPS dik. Toch leuk 260(80)pk tegen 235(onze 250)pk.
Heb ik nu olie in m’n oor of zegt die Jap op het einde “Murcielago, sorry”??
Of bedoeld ‘ie “Tja jongens, die Lambo heeft ons net een mep verkocht, sorry daarvoor”?
Ik wil best geloven dat de GT-R 480pk heeft, alleen ze zijn vergeten te melden dat dit WheelHorsePower is. :D
stilstaande start…. tegenwoordig ok iets wat volledig door elektronica wordt geregeld, er moet alleen iemand inzitten die hem kickdown stamp en vasthoud!

bij dit soort auto’s zie ik liefst sprintjes van 50 naar 200 ofzo, die zeggen veel meer!

ik zou allebei die karren nooit kopen, zoals je al wel gemerkt hebt een de naam hierboven ;)
Ik vind dat prijzen er absoluut niet toe doen. Ik ben absoluut geen fan van het uiterlijk van de Nissan maar hoe lelijk ik ‘em ook vind, de prestaties zijn indrukwekkend. Al met al zou ik toch zonder twijfel voor de vele malen mooiere Lamborghini kiezen. Zelfs als de Nissan twee keer zo snel was.
Volvo_440_turbo
@ mx5/rx8 owner, heeft je RX8 standaard 250 pk?

Is de wegligging van de 6 dan zo beroerd? Een van mijn vorige auto’s was een mazda 323 ditd, zelfde ‘sport’chassis als de 1.8 maar enkel andere schokdempers omdat een diesel zwaarder is (vertelde mij een technieker van de invoerder) En ik moet zeggen dat dat dieseltje beter op de weg lag van menigeen duitser… dit kan ik zeggen na ongeveer 150 auto’s gereden te hebben, ben ondertussen de tel al wel kwijt…
@heyhuub -> correct dat deze auto’s er al waren maar ik bedoelde dan ook de berijders van de super exclusieve merken die niet af willen gaan tegen over een nissan.
Overigens vindt ik de LAMBO natuurlijk ook mooier en als geld er niet toe zou doen zou ik ook daarvoor kiezen, tussen deze merken. Ben zelf overigens meer een Aston Martin fan, en die komt qua prestaties bij geen van beide in de buurt.. alhoewel.. ik denk toch dat er meer vrouwen hun hoofd draaien als je daar in rijd dan in een van de andere 2.. En ze zeggen natuurlijk altijd dat vrouwen meer smaak hebben.. Nou die mening deel ik dan met ze…;)
1 bocht en de voorsprong is weg.
Laten we eerlijk zijn, ik zou ook liever de lambo in de garage hebben staan, maar voor een auto van een kwart van de prijs van de LP640 doet ie ’t zeker niet slecht. Oftewel, zou je balen zeg, als er een Nissan gewoon aan je bumper van je auto blijft hangen als je er net 400K voor hebt neergeteld…
De GT-R verliest het wel, maar blijft akelig dichtbij. Ik zou (hypothetisch gezien) als eigenaar mijn Lambo inruilen…
@Volvo_440_turbo.

Nope, standaard 235pk. Onze is niet geheel standaard. ;)
@Volvo_440_turbo.

De wegligging is zeker niet beroerd. Ik had er alleen iets meer van verwacht. Voor de rest is het een hele goede auto.
@Volvo_440_turbo.

Correctie, 231pk standaard. 235km/u topsnelheid.
@ david ja precies met maar 480pk hoe goed je aandrijving ook is houd je echt niet zo strak een lp640 bij. dit is echt minimaal 520pk dat moet wel
De versnellingsbak verhoudingen zijn in de eerste 5 versnellingen erg kort bij de GT-R en dat verklaard waarom de auto zo snel is ondanks het gewicht. Dat hoeft dus niet te betekenen dat er meer vermogen in zit… De auto haalt bijvoorbeeld maar 310… en dat is langzaam gezien de uitstekende aerodynamica… met andere versnellingsbakverhoudingen zou de gt-r ook wel 330 moeten kunnen aantikken…..

@Mx5/Rx8 owner: heb je inmiddels al een ander uitlaatsysteem of is er nog wat anders aangepast?
hier zitten toch nog enkele slimmerikken die het door hebben :p
het heeft alles te maken met versnellingsbak verhoudingen.
Een voorbeeld is de Clio RS vs Corsa OPC: Clio heeft 197 pk en de Corsa 192 (met turbo dus). De clio weegt 35 kg meer, maar trekt toch van 0-100 in 6,9 sec, terwijl de Corsa die dus minder weegt (en nochtans turbo heeft) het doet in 7,2 sec. Topsnelheid van de Corsa ligt wel 5km/u hoger dan de Clio (ondanks 5pk meer). Op Cirquit is het verschil nog groter, daar is de Clio gewoon superieur tegenover zijn concurrenten, dankzij de goeie wegligging en motor die door de versnellingsbak snel in toeren kan gaan.
Lees eens alle reviews over de Clio RS na, bij alle wordt de korte verhoudingen van de Clio zo geprezen.

en zoek eens de verhoudingen op van de Viper GTS, die zijn absurd lang zelfs, 95 km/u in eerste is makkelijk mogelijk dacht ik :p
@wOoOdy.

Nope, ik kwam achter de gegevens van de vorige eigenaar met betrekking tot het filter. Uitlaat ben ik nog steeds over aan het denken welke het precies wordt. Maar dat komt helemaal goed. ;)
@wOoOdy.

Laten we het houden op een racefilter waarmee ik in een derde van Amerika de weg niet op mag. :D
@Mx5/rx8owner: wat voor een filter is dat?
@wOoOdy.

Een cold air intake van Mazdaspeed voor racerijdoeleinden. Het is ook niet terug te vinden op internet(het is mij tenminste niet gelukt). Standaard Mazdaspeed onderdelen vind je normaal wel. Het is in ieder geval een erg duur filtertje ook. Kostte 1,5 jaar geleden zo’n 1200 dollar. :shock:
Béé eMm double v Motorsport 3
sorry maar als je denkt,, nissan vs lamborghini,, zou ik toch zeggen dat nissan er niks tegen kan doen maar dit is niet echt overtuigend van de lamborghini , vind ik( ookal is het een GT-R) bij stilstand zal de lambo een veel grotere afstand overbruggen aan de finish tov de nissan, dit doen de jappaners( zo “slim” als ze zijn) natuurlijk om de schade te beperken en dan laten ze maar vliegende start zien.
Béé eMm double v Motorsport 3
natuurlijk logisch als je het zo bekijkt
doe mij maar de lambo…
@Kor

Ik heb ergens een keer gelezen dat evo’s en impreza’s in Japan inderdaad niet meer als 280pk hebben dat is namelijk een max voor japans gebouwde auto’s, dat wil niet zeggen dat de export versies van de evo en impreza niet meer pk’s mogen hebben.
Volvo_440_turbo
Wat Béé zegt zit wel iets in volgens mij, met turbo’s ben je in hernemingen sowieso sneller vandaar de vliegende start, ik denk ik wel dat in realiteit bij een langere, vanuit stilstaande sprint, de lambo rapper zal zijn…
Bij een stilstaande start kan je ook met 4000 rpm wegrijden. Dan zijn de turbo’s ook opgespoeld voor optimale drukvulling. Maar goed, de GT-R heeft geen koppelingspedaal, dus is er een launch control die de toeren op 4000 toeren houdt bij het lanceren.
Lekker boeiend, die GT-R heeft 160pk minder…. Ik vind dit alleen maar meer bewijs dat de GT-R een dijk van een wagen is, niet mijn ding maar onmiskenbaar een dijk van een wagen.
@JD

Dat accoord dat de wagens niet meer dan 280 pk mogen hebben is volgens mij van de baan, aangezien de nieuwe versie van de impreza WRX in japan naar mijn weten rond de 308 a 310 pk heeft.
Ik ben altijd voor italiaanse stijl, ik vind de GTR dan ook ontzettend lelijk, maargoed, de prestaties, en de prijs, daar kun je als autoliefhebber gewoon niet omheen. Maar dat de lambo wint met het sprintje, dat is niks nieuws, op het circuit zou ik het nog wel een keer willen zien.
@mx5/rx8owner
check fullcartuning.com en geef hun een belletje.
EHV_AutoFreak
Wat een K*twedstrijd

Tuurlijk wint een Lambo van een Nissan maakt niet uit welke.
Anders is ie de naam Lamborghini niet waardig.

En doe mij alsnog maar de GT-R
Meer Auto voor Minder Geld.
Nou er zijn genoeg Nissans die een lamborghini eruit rijd ;)
Als dit resultaat toch anders was uitgekomen had ik die fabriek naar z’n grootje geholpen.
Vind die GTR toch zo’n bagger auto, pure media hype na die R33 ben ik er klaar mee.
Ik geef toe dat het een goede auto is maar je gaat je geld toch niet verbrassen aan een fucking Nissan, het blijft gewoon een Nissen loop eens zo’n dealer binnen en wat zie je, juist een grote ruimte vol met ”metalenstront” objecten. Koop ik nog eerder een Fransoos (vind ik ook bagger) dan die crap.

Gr.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).