Dit is de nieuwe Ford KA

Auteur: , 76 Reacties

Met de KA raakte Ford in 1996 precies de juiste snaar. Zelfs na 12 jaar oogt de KA nog relatief fris, maar toch komt Ford nu met een opvolger van hun kleinste.

Tijdens de autoshow in Parijs in oktober zal Ford de nieuweling officieel onthullen. Qua styling grijpt de Ka enerzijds terug naar de oude Ka, maar gebruikt ook diverse elementen van het kinetic design. Toch is de nieuwe KA qua design veel minder revolutionair dan zijn voorganger. De tijd zal leren hoe dit door Ford-kopers wordt gewaardeerd.

De vorige Ka stuurde heerlijk en ook voor de nieuwe belooft Ford dat het rijplezier hoog zal zijn. De Ka deelt zijn bodemplaat met de Fiat 500, dus we vermoeden dat het met de rijeigenschappen wel snor zit.

De veelbelovende nieuwe Ka, de frisse, vrolijke en funky Ford, staat centraal tijdens de Autosalon van Parijs in oktober 2008.

De geheel nieuwe Ford Ka zet in zijn segment de nieuwe standaard op het gebied van stijl en rijplezier. Deze nieuwe Ka beschikt over dezelfde kwaliteiten die de huidige Ka zo populair maken; zijn compacte afmetingen, onderscheidende uitstraling, levendige dynamiek en vrolijke karakter.

Stijlvol van binnen en van buiten
Het kinetic Design geeft deze nieuwe Ford een modieuze, moderne uitstraling. Een aantal visuele elementen grijpen terug op de oorspronkelijke Ka, maar door zijn opvallende voorkomen en stevige verhoudingen heeft het nieuwe model zijn eigen unieke karakter.

Het interieur van de nieuwe Ka is stijlvol en levendig en combineert de gedurfde contrasten en sprekende kleuren die de avontuurlijke smaak van de typische Ka-koper weergeven.

De wedergeboorte van een onderscheidend ontwerp
Het nieuwe model wordt ongetwijfeld net zo’n succes als de oorspronkelijke Ford Ka, die wereldwijd beschouwd wordt als een design icoon. Toen de Ka werd geïntroduceerd op de Autosalon van Parijs in 1996 werd hij meteen geroemd om zijn veelbelovende ´New Edge design´ en zijn ongeëvenaarde rijdynamiek.

Gedurende zijn twaalf levensjaren is de Ka ongekend geliefd gebleven en bleven zijn eigenaren hem loyaal. In totaal zijn er meer dan 1,4 miljoen Ka’s geproduceerd. Sinds 1996 behoort de Ford Ka in Nederland nog altijd tot de verkooptoppers in zijn segment. In de auto industrie is dit een ongekende prestatie.

Meer informatie over de nieuwe Ford Ka zal voorafgaand aan de Autosalon van Parijs van begin oktober 2008 bekendgemaakt worden.76 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
persoonlijk vind ik het geen verbetering, niet dat ik de oude Ka zo fantastisch vond maar die had in elk geval een eigen identiteit net als de oude twingo. Met beide auto’s is het met de vernieuwing wat mij betreft grandioos mis gegaan met dodelijk saaie autos die net zo goed uit Korea afkomstig konden zijn.
Lekker hoor, Muesli op de vroege ochtend…
Fijn.. Straks lijken alle auto’s op elkaar. Zo voel je je toch nooit speciaal?
Is dit de nieuwe Peugeot 208?
Ik denk dat deze wagen nog wel eens kan verbazen qua looks wanneer de wagen op de weg is, in plaats van op een fotootje op de pc.
Ik denk wel dat het verschrikkelijk moeilijk is voor een designer om een waardige opvolger te tekenen voor een zo uitgesproken auto-tje.
Persoonlijk vind ik hem wel duidelijk herkenbaar als zijnde een Ford. Niets mis mee.
Het dashboard ziet er wel aardig druk uit zo op het eerste oog, maar het is tenminste geen dertien in een dozijn ontwerp.
# Zoef schrijft,
1 August 2008 om 8:45

Is dit de nieuwe Peugeot 208?


exactly my thoughts…
Ik vind dat de achterkant erg veel op de Mazda 2 lijkt, verder leuke auto en hij zal t vast ook wel goed gaan doen, maar ik denk niet dat t zo’n succes zal worden als de eerste Ka…
Nou niet dat ik meteen zou zeggen; ‘he, dat is een Ka!!’
maar iedereen kan wel duidelijk zien dat het een ford is…
ik hoorde (of las) laatst ergens dat ford af zou willen stappen van de huidige designlijn, als dat waar is, waarom passen ze die dan toe op hun nieuwste?
Buitengewoon saai ontwerp, zou net zo goed de nieuwe Hyundai of Daewoo/Chevrolet kunnen zijn, behalve dat die nog niet zo’n spuuglelijke 107-stijl grill/bumper combo gebruiken. Heeft niets te maken met het opmerkelijke ontwerp van de vorige generatie. Jammer.
@Jarno
Geen dertien in een dozijn ontwerp? Wij presenteren u deze unieke Peugeot Corsa i10 2 Authentique.
Toevoeginkje: er komt ook een Ford Ka ST (snelle versie). Een KaST dus :P
Best een grappig auto’tje, maar ’t had net zo goed een Opel kunnen zijn.
Net als bij de Renault Twingo is het origineel bij lange na niet geëvenaard.
Volgens mij is dit weer een overwinning voor de auto-achterlichtenbranche. Weer een model waar ze het standaardmodel autolichten aan hebben kunnen slijten. Handig die schaalvoordelen in de fabriek.

Ik vond de vorige ka niet het toppunt van schoonheid, maar in elk geval bijzonder. Helaas willen de mensen dat niet meer (volgens de fabrikanten).
Auto`s lijken tegenwoordig allemaal op elkaar, is het niet op een ander merk (zoals deze Ka), dan wel op het vorige model (zie bmw-range, audi etc)
Patvandepeteflet
Dus het is ‘gewoon’ een Fiat 500 met een ander ‘jassie’… handig hoor van die autofabrikanten.
Nou zal geen verkooptopper worden.
Het lelijke bolle kontje is gelukkig wel verbeterd.
Voor de mechaniek gaat Ford inderdaad te leen bij het verrezen FIAT dat niet alleen het chassis maar ook de benzine- en dieselmotoren van de 500 ter beschikking stelt. Vrij vertaald betekent dat een adequate 1.2 van 65pk, een zuinige 1.3 diesel en de schitterende 1.4 uit de Panda 100HP. Maar daar eindigt het niet; naar analogie met de Focus ST komt er opnieuw een sportieve Ka om de oude SportKa af te lossen, zij het niet met 95pk zoals vandaag maar met 135 paarden uit de geblazen 1.4 van de (trrromgeroffel en trompetgeschal) … FIAT 500 Abarth (katsjing!).
Lelijk. Daarom ook KA – kick ass.
Naar mijn gedacht heeft hij toch wel enorm veel trekjes van de nieuwe Corsa… maar toch alleszins al véél beter dan de eerste Ford Ka… dat was meer bumper dan auto
@Majinstar, wat dat betreft is het dan net een BMW zeker…
Sneu figuur, 14 al bijna zeker?
:) Het intertieurtje lijkt op een Klingon BattleCruiser.
Apart. Een Corsa met Ford embleem…
Die achterkant doet ‘m een beetje klein ogen maar voorderest wel cool :D
Van buiten mooi… van binnen? Gadver… moet je kijken hoe die deuren l + r aansluiten op het dashboard… een en al kier / gat / spleet / weet ik het… het oogt zeker niet strak… zeker nog een voorproduktiemodel hoop ik? En dan dat gaspedaal. Zit half onder de middenconsole? mmm.. vreemd… ben er niet echt van onder de indruk…
nog even en je kunt je eigen wagen ontwerpen bij de ford/fiat/renault/peugeot dealer of website.

zegt u het maar, welke ondergrond als basis?
ik vind hem niet mis hoor, je herkent toch goed dat het een ford is dus..
@gerardo

Dat auto’s op elkaar lijken is niet iets van de afgelopen jaren, dat was 10-15 jaar geleden ook al.
Alleen kreeg je toen juist de Ka en Twingo die op zichzelf al uniek waren.

En dat missen de Twingo en Ka opvolgers compleet. Het zijn 13 in een dozijn auto’s geworden.
Waar ik overigens niet mee wil zeggen dat de Ka een lelijke auto is geworden, het is alleen zonde dat hij zijn eigen identiteit is verloren.
ik weeeet het niet hoor jongens,
maar voor elk nieuw model heeft Ford op zijn eigen site tegenwoordig
een macrosite gemaakt. Dat was bij de Mondeo zo, bij de S-Max al,
daarvoor weet ik er niet van, maar het is nu ook bij de Ka zo.
En die staat er sowieso al 1,5 week op Ford zijn website.
In allerlei kleuren, toen jullie nog maar 1 schlemielig fotootje van de voorkant hadden, stond de Ka al op de officiele site van Ford,
klaar om vanuit alle hoeken bekeken te worden.
Geen echte 360 graden view, maar al wel foto’s vanuit alle hoeken rondom,
zodat het in Parijs geen verrassing meer is. Gewoon productiemodel hoor.
Inclusief bijbehorende perspraatjes over vanalles en nog wat :)
Ik vind hem wel op een Ford lijken. (daarmee wil ik niet zeggen dat de Opel Corsa op een Ford lijkt, hoor!) Hij lijkt ook groter dan de huidige Ford Ka, maar dat komt denk ik door de hoeken en lijnen die er nu bijgestopt zijn. Ik ben benieuwd wat voor prijskaartje er aan gaat hangen. Waarschijnlijk het veelgebruikte Ford-prijskaartje (goede kwaliteit voor een lage prijs dus).
Ik vind het in ieder geval wel een mooie auto.
hé, de nieuwe Toyota Yaris
Ford heeft helaas wel een historie met het vrij ingrijpend verknoeien van opvolgers van echt vernieuwende en succesvolle modellen. Zie Scorpio, Focus, en nu Ka.. ze moeten dat ding gewoon een nieuwe naam geven, want deze heeft gewoon niets van een Ka en zou dus een eigen identiteit moeten krijgen.
Grappig!…een te heet gewassen Ford Fuckus!
De Ka van kunst is helemaal weg.
De kunst en de creatieviteit van het ontwerpen is verdwenen.
Tegenwoordig heet het naãpen.
Wat een enorme misser van Ford ! Hebben ze eens een lekker eigenwijs modelletje, dat niet thuishoort in de “eenheidsworst”, komen ze hiermee! Denk niet, dat dit zal worden gewaardeerd door de eigenzinnige Ka-rijder. Kun je net zo goed een Koreaan, een Peus, of een Aygo kopen. Jammer. Ford ga je leven beteren.
echt gestolen dat uiterlijk van de toyota yaris
ford bedenk zelf eens wat dan dit te pikken
bodemplaat van de Fiat 500!? En dan Volvo moters erin. Ford is eigenlijk ook maar een bij elkaar geraapt zootje onderdelen van verschillende merken. Ach ja, de Ka blijf dus gewoon een saai rijdend hoopje (zeg het maar) voor in de stad.
Deze auto is echt een mix van allerlei verschillende merken: kont van corsa + toyota, voorkant van peugeot ………..

Beetje jammer!!!!
Het is net een klein monstertje!!!!!
Leuke auto ;) Lijkt op de peugot 106 ;)
niks aan het heeft te veel weg van de peugot.
Ik vind ’t best wel ’n mooie autootje ( smaken verschillen ), ziet er beter uit dan de vorige.
Bijna alle auto’s lijken op elkaar, kijk maar naar Seat Marbella en Fiat Panda of andere.
Ik denk dat ’t ook niet makkelijk is om er 1 te maken die niet op ’n ander lijkt.
Doet me denken aan de nieuwe Opel Corsa.
Het is jammer dat Ford nu aan het uiterlijk heeft gesleuteld van de Ka.
Het model was tijdloos en het maakte niet uit of je een jonge of oude Ka bezat.
Je reed niet achterhaald. Het model wat nu wordt uitgebracht is een replie van
andere merken.
nja al een beetje vooruitgang deze is lelijk de vorige was spuuglelijk
I like it!!! wanna have it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
pak n 107 en n corsa, beetje roeren, ford teken dr op en het is de nieuwe ka! geweldig -.-
lijken op is niet erg, teminste als het niet te ver gaat en mooi is, deze is dat niet, 500 onderhuids lijkt me prima vooral de st, maar wat ik me afvraag (kijkend naar de 3e foto,die van de achterkant) als je nou met die st door de bocht gaat valt, valt ie dan niet om?
de ford ka is een lelijke auto!! deze ziet beter uit!!
SMAKEN VERSCHILLEN
ik vind hem niks lijken op de ander Ka’s, vind die toch mooier.
eigelijks vind ik hem heel erg lelijk :P
Bijzonder jammer dat men besloten heeft tot wijziging van het tijdloze en
heel kenmerkende uiterlijk dat al sinds 1996 bestaat en nog steeds volop klanten trekt.
Zelf zou ik gekozen hebben voor een modernere en sterkere motor (met de huidige Ka mag je niets trekken, zelfs geen ieniemienie klein aanhangertje) en onderhuids de veiligheid van 2008. Oh ja… en een wat groter dashboard kastje :-). En omdat allemaal op te bergen misschien een ietsje pietsje groter koetswerk.
Partir c’est mourir un peu, zoals de Fransen zo mooi zeggen. (ofwel … Vertrekken (van de oude Ka) is een beetje doodgaan).
Ben ik de eerste die Ford Kaygo zegt?
jolande van hout
ontzettend jammer dat jullie een apart model auto veranderd hebben. van dit “nieuwe” model heeft elk automerk er al een van rondrijden!! ik rijd al vanaf het begin in mijn ka, super auto,mooi model en nu maar hopen dat ie het nog lang volhoud,want dit “nieuwe” model doet me helemaal niets!!
Jammer hoor, nu zie al van verre dat het een Ka is. Straks moet je maar raden. Is het een ford, toyota, peugeot of toch een renault.
Ik vind het huidige model nog steeds het leukst. Moet je gewoon zo laten.
Ik vind de nieuwe Ford Ka opzich wel een super mooie auto.
Vanaf de buitenkant althans. Enorme verbetering die buitenkant.
Binnenkant ook erg veel veranderd, maar geen vooruitgang.
Het steekt allemaal wat raar in elkaar dat nieuwe interieur. Dit
hadden ze van mij wel gewoon wat strakker mogen houden.
Ben ik de enige die joepie eindelijk roept?
Ik heb er in twee gereden van het werk voor een half jaar. Het rijdt wel maar,ik heb dat ding toen ik hem de eerste keer zag voor lelijk gehouden en heb mijn mening nooit veranderd.
Maar ja smaken…
Interessant autootje denk ik, die nieuwe.
Ik proef enige mate van jaloezie hier.
Typisch Hollands gezeik van personen die in een 10-hands Golfje rijden.
ik ga hem in het voorjaar aanschaffen ..ik rijd nu ook een ford ka
Wat een negatieve reakties! Een eigen mening is natuurlijk altijd goed, maar hier proef ik meer iets van: even lekker negatief doen. Enfin ik vind het een duidelijke verbetering.
Je zit lekker hoog en het dashbord is prachtig. Daarnaast is de kwaliteit enorm vooruitgegaan. Nu kunnen ook mannen plaatsnemen in deze auto.
Mijn man (1.91) kon zijn benen niet kwijt in het voormalige model. Nu neemt hij met gemak plaats in het nieuwe model.

Kortom een enorme vooruitgang in design, rijeigenschappen en ruimte.

Een tip aan de nagatieve schrijvers: ga er eens in zitten!
Leuke auto om te zien! ziet er sportief uit! en van binnen is ie ook nog eens goed afgewerkt. Ziet er veel beter uit als die oude Ka.

Zaterdag eens een proefrit maken.

ben benieuwd!

ps. idd wat een negativiteit! pff..ik vind het een prachtauto. En wat je voor 11000 euro krijgt (titanium versie) dat is ook niet mis.
Het is een superauto .
Ik als fervente Ka-fan heb hem deze, voor mij, elegante auto voor het eerst gezien in cremekleur. Super mooi. Hoop qua rijden net zo fijn als de oude Ka
Wat een hoop negatieve zever,ik vind hem gewoon geweldig knap.
Sja, heb er paar keer in gereden. Ik vind hem er zo op het eerste gezicht leuk uitzien. Maar het rijden zelf..nee. Hij stuurt wel lekker op de weg enzo, maar thats it. Wegligging vind ik niet super voor mijn gevoel, en een beetje power ontbreekt er totaal aan. Even inhalen op de snelweg is al gauw een hele opgave.

Als ik mijn geld aan een Ford uit ga geven dan word het de nieuwe Ford Fiesta…dat is nou pas een leuk autootje.
Vorige week heb ik’m besteld. Rijdt als een speer, wat nou inhalen op de snelweg is een hele opgave ? Dat valt best mee, echt voldoende power.
Tsja, als je een VW Golf R32 gewend bent dan zal het tegenvallen. Maar wellicht zijn we allemaal wat verwend geraakt de laatste jaren in de PK race ?
Stelletje verwende gastjes in snelle leasebakken……..
Heb hem ook afgelopen week besteld, bij het zien was ik verliefd en bij de proefrit reed hij heerlijk!! Helaas is het even wachten (lees: 3 maanden) ze kunnen de vraag niet aan bij de productie..

Voor mij een prachtige prijs voor een prachtige auto!
Ik heb sinds 30 maart deze super auto! Ik heb wel gekozen voor de zwarte uitvoering met getinte achterruit en zijruitjes en een spoiler en licht metalen velgen. Het is een super sportief karretje. De reacties in mijn omgeving zijn heel positief. Men dacht dat het om de sport uitvoering ging. Advies die spoiler erop maakt de auto echt af.
A’lies hij rijd geweldig ik geniet er elke dag weer van!
Ik was ook meteen verliefd op de nieuwe Ka. Al kon de vorige versie van de Ka me niet echt bekoren.
Ik heb eind februari mijn nieuwe Ka besteld, de titanium versie in Scuba blauw. De kleur zoals hij in de folder staat.
Tegen juni zou ik hem hebben….dus nog even ongeduldig aftellen. Ben echt benieuwd naar mijn nieuwe autooke….. Best spannend…
stefan en monique
de nieuwe ford ka heeft een geheel eigen styl en niet te vergelijken met de oude ford ka.
het is meer een auto en zeker geen vrouwe auto zoals de oude ka werd gezien.
en het word zeker een topper want wij hebben hem in februarie gekocht/besteld en ze verwachten hem in augustus…………………..

we zijn heel benieuwd groetjes de ford ka rijders..
Heb zelf ook een nieuwe ford Ka echt een super auto. Er is alleen 1 nadeel mijn remmen piepen. Ben al terug geweest, is niets aan te doen. Heb ook in een andere Ka gereden samen met de monteur en die had het ook. Wie heeft daar nog meer last van?
leuk autotje.
heb hem vorige week besteld.
en voor de mensen hierboven, deze auto is net als de oude ka helenmaal persoonlijk te maken.
als jullie iets verder keken als je neus en het eerste de beste plaatje dan wist je dat.
ik heb deze auto sinds maart 2009 het is een SUPERFIJNE auto vooral met parkeren makkelijk overal te pakeren zonder moeite hij is lekker zuinig maar helaas wel erg sloom:(
van binnen is het een prachtige auto!
de auto rijd SUPER!!
verder niks op aan te merken!
ook al lijkt het op een peugeot zoals iedereen hier zegt het rijd toch echt anders!
Sinds okt. 2009 heb ik een Ford Ka Titanium, kleur Piste.
Prima karretje, heerlijk klein en toch luxe van binnen.
Alleen heb ik problemen met de tankdop.
Deze krijg ik 9 van de 10 keer niet dichtgedraaid na het tanken.
Wat doe ik fout? ik weet het echt niet.
@anita: Eerst de dop terug draaien en dan de sleutel doordraaien. Precies terug doen wat je doet om hem open te krijgen. Had er ook moeite mee, het is even oefenen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).