Prius occasion in VS nog altijd duurder dan een nieuwe

Auteur: , 27 Reacties

Het blijft een bijzonder verschijnsel. We schreven meer dan 3 jaar geleden al dat de Amerikanen helemaal weg zijn van Toyota's strijkijzer op wielen. Zodanig dat men de lange levertijd niet wenst af te wachten en bereid is om voor een tweedehands Prius een hoger bedrag neer te tellen dan dat een nieuw exemplaar kost. Dat was dus ruim 3 jaar geleden. Vandaag de dag schijnt er nog maar weinig veranderd te zijn.

Nog altijd worden de tweedehands Priussen boven de nieuwprijs verkocht. Nieuw kost de Prius in de Verenigde Staten zo’n 26.672 dollar. Een gebruikt exemplaar met minder dan 16.000 kilometer op de teller gaat bij de occasionboeren voor zo’n 27.945 dollar over de toonbank en staat zelden langer dan 5 dagen te koop. Dat is dus bijna 1.300 dollar duurder.

Het kan nog gekker. Een 2007 model met al meer dan 35.000 kilometer achter z’n kiezen, is slechts 276 dollar goedkoper dan een gloednieuw exemplaar en staat vrijwel nooit langer dan 20 dagen te koop.

Dit alles is het gevolg van de lange levertijd. Toyota werkt momenteel hard om de wachttijd te verkorten, maar tot die blijven de Amerikanen gretig de hoofdprijs betalen voor de strijkijzers. Nu vraag je je natuurlijk af hoe lang die levertijd dan is. Dat vermeldt mijn bron niet, maar denk aan maanden. Nu weet je nog niets, dus hou het bij “te lang”. (via: autoblog.com)27 reacties

Das niks in vergelijking met wat je moet neertellen voor een 2ehand 8C :P
vreemd .. Spyker heeft toch ook best wel een lange levertijd ..
Morons…
Mormons ?? nee man .. die rijden nog paard en wagen ..
Ja, dat zouden ze hier ook moeten doen.
Flitspalen genoeg om je paard te stallen.
ja met zulke prijzen daar is het wel logisch
en als je kijkt naar dat bericht van gisteren dat die krengen tonnen aan km’s vreten zonder dat ie 6x geriviseerd is dan boeit die 16.000km ook niks.
en als je hem zat bent verkoop je hem weer duurder door.
Import dan maar eeh?
Trouwens… Liever een Civic Hybride dan zo’n Prius!
En liever een Lexus hybride dan die 2!
Jullie nemen halve maatregelen. Hybride is toch een beetje vleesch noch visch…

Ik kies de Lightning GT!
@Wim

Ik kies ford GT40. ;)

Ik denk niet dat jij dat kan kiezen omwille van je grootte, maar enfin :)
Ja, duh, da’s valsspelen! In dat geval kies ik een Lamborghini Miura EN een Ferrari F40!

Treehuggers eat your heart out! ;)
F*** de tree huggers,

golf diesel is veel beter voor het milieu dan een hybride grafbak volgens jezza, dus is het de waarheid.
Ik kan het bijna niet geloven.DIt is echt een vreselijke auto om te zien.En de auto is vervuilender(productie)dan een hummer
Het blijft een jankauto…
Het is om te janken zon auto.
Hopen dat de accus niet te snel kapot gaan. Er kan er zo maar een tussen zitten. Dan kan je de auto afvoeren.
Liever een cadillac escalade hybride dan die 3!
Dan hebben de Amerikanen toch nog iets geleerd van de “marketingstrategie” van hun vroegere vijanden in het voormalige oostblok. In bijv. de voormalige DDR was een gebruikte Wartburg, Trabant of Lada duizenden DDR-Marken duurder dan een nieuwe. Ik heb er zelfs een Wartburg gezien, die 6 jaar oud was met meer dan 80.000 km, die meer koste dan een nieuwe.
dat betekent maar een ding: Europese fabrikanten hebben een HELE grote tik gehad van Toyota en moeten ALS DE DONDER NU EINDELIJK is komen met een eigen hybride, in plaats van weer een nieuw TDI modelletje.. want dit wordt heel groot…
@lincoln

Nee dat zijn de amish
Laat ze lekker meer betalen, wij kopen het grote Amerikaanse spul wel.
Ze ziet ze er inderdaad (te) veel. Gelukkig wordt dat wel weer gecompenseerd met dikke pick-up trucks!
Beetje Verward
Vandaag mag ik weer aan het werk. Kan ik weer genieten van mijn Prius. En ik vind mijn exemplaar nog mooi ook.
Dus ik kan me die waarde stijging in de VS nog wel voorstellen ook. In Nederland schrijven ze ook maar amper af.
Rij maar een keer in een Prius, begrijp je misschien waarom ze
zo populair zijn.
Over een paar jaar staat je zuipende en rokende golfje weg te roesten
omdat je de brandstof niet meer kunt betalen.
Ook een hybride heeft een nadeel over een paar jaar zijn de accu’s verrot van een hybride dan kan hij naar de sloop om dat de kosten van de accuus te duur zijn om ze te vervangen. De brandstof zal nooit te duur worden want dan kan niemand het meer betalen en zijn er geen inkomsten.
Op de accu’s zit ook een garantie van 8 jaar en er zijn er die ze als taxi hebben met meer dan 500000 km met de eerste accu. Er is 1 geval bekent waar de accu vervangen moest worden bij 350000km. Zelf heb ik mijn tweede Prius nu. De afschrijving van de vorige was 6000 euro in 3 jaar bij 70000km. En nooit een storing of reparatie gehad. Maar hopelijk wordt de volgende Prius wat mooier om te zien, waarschijnlijk wel een stuk zuiniger. Mijn verbruik is gemiddeld 1 op 19, gemiddeld rijd ik +/- 10km boven de toegestane snelheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).