Te koop: Lamborghini Zagato Raptor

Auteur: , 35 Reacties

De auto die model heeft gestaan voor de Spyker C12 Zagato staat te koop! Deze one-off staat volgende week op Pebble Beach, geïnteresseerden kunnen een bod doen...

Na de onthulling van de C12 Zagato in Genève herkenden meerdere mensen al snel een ander ontwerp van Zagato. Het ging om deze Zagato Raptor (of Lamborghini Raptor) die reeds in 1996 onthuld werd in datzelfde Genève.

Zoals Michiel al eens aangaf in zijn column copy-paste op hoog niveau: “De Raptor was een concept voor Lamborghini, maar er is geen enkel Lamborghini-element in te herkennen en zo kon het design jaren later eenvoudig verspykerd worden op het onderstel van de Spyker C12 LaTurbie. Misschien niet echt origineel, maar het is wel een echte Zagato.

Lamborghini Zagato Raptor

De Raptor maakt gebruik van de klassieke V12 van Lamborghini en kan zowel als coupe als cabrio gebruikt worden. Het Zagato Styling Centre (SZ Design) ontwikkelde destijds één auto om te bewijzen dat er een serie-productie mogelijk was. Deze productie is er echter nooit gekomen.

De gehele lijst met automobiele objecten die je kunt kopen staat op blackhawkcollection.com, meer info over de betreffende Raptor hier.

Lamborghini Zagato Raptor
Lamborghini Zagato Raptor35 reacties

super gaaf !!

ik will em
Wauw…over super exclusief gesproken…
Dit is toch vele malen cooler dan een ordinaire Lamborghini kopen en die naar een tuner brengen…
Als ik nou oliesjaak was…en ik zou echt iets exclusiefs willen ipv alleen maar patserig en ordinair ….nou dan wist ik het wel.
echt superveel Spyker zit er ook niet in de c12 Zagato dus kan die een paar ook weer gebruikt worden :P
Fucking hell! Hoe wil je nou ooit aan die motor sleutelen?
Rond welke prijs moet je denken, of waar begint die?
Aparte wagen!
Trouwens. Ik heb vorige week een Aston Martin DB7 Zagato gezien op nederlands kenteken! Hij reed vanaf Amsterdam schiphol naar Amsterdam zelf.
Schrok me rot. Die car is best zeldzaam toch?

http://spots.autogespot.com/files/07_03_2008/thumbs/c214748364807032008082222_1.jpg
( foto van autogespot )
Gaaf hoor!
db4 gt uit die collectie vind ik anders ook niet mis !
-edit: nutteloze bijdrage-
en wat kost ie?
Zagato in geldnood?

Je gaat je bijzondere 1 of a kind prototypes toch niet verkopen…
en als dit door 1 of andere amerikaan met een Pontiac Fierro was gedaan ??

ja .. dan wat ..
Ik vraag me af waarom ze deze proto verkopen, is ie eigenlijk straat legaal?
Dat is wel heel erg vet nieuws! Die auto was al een hele lange tijd spoorloos, het enige wat ze ervan wisten is dat hij ‘ergens in Amerika’ zou zijn. Ben benieuwd hoe hij er na al die jaren uit zal zien…
@vonstroke: Dat de auto niet op de weg mag boeit de meeste verzamelaars niet. Zo werd de Dodge Tomahawk ook verkocht, en die mag ook niet de weg op. Zelfde verhaal voor de FXX.
Richard Brunsveld
Cool ding! Wat mag het kosten (ongeveer)
@Rick dos
Gewoon de motorkap losvijzen als je iets anders moet doen dan bougies of olie verversen.
De achterkant ziet er echt uit als een concept. Heel stoer. Zeker aangezien het gewoon toegestaan is?! :o
En hij ziet er voor een 12 jaar oude auto ook nog heel bij de tijd uit, niet het minst juist doordat Spyker dit design weer onder de aandacht bracht.
Waarschijnlijk zou ik alsnog de Spyker kopen, maar dat is vooral omdat het een NL product is. Lekker chauvinistisch. ;)
Wauwie! Wat een fantastische auto’s zijn daar voor de rest nog te koop zeg. Ik wil ze allemaal!! Maar deze vind ik wel heel stoer: http://www.blackhawkcollection.com/index.cfm?key=1215&action=details&tab=inventory

En er is ook nog een rode 300SL Gullwing te koop. Precies zo een als ik vandaag nog heb gezien, slechts een straat van waar ik woon!! :o (kenteken AL-72-87) Ik dacht eerst dat het een 190SL was toen hij aan kwam rijden, niet zo bijzonder in NL, maar het geluid was wat apart… Van opzij zag ik ineens dat het een 300SL was… :D
@citrofiel .. jaaaaa die is goed he .. heb thuis een hele zwik (origineel) reclame materiaal van deze auto .. eigenlijk van alle auto,s rond die tijd ..
@ lincoln; Alle auto’s rond die tijd, of alle Lincolns rond die tijd? :P
Maar echt een superauto hoor. Eigenlijk vind ik dat van de meeste Amerikanen van rond die tijd, dat design is gewoon goed, maar deze steekt daar echt nog bovenuit!
@Citrofiel .. nope .. alle merken en modellen tot de dubbele koplampen periode .. da,s rond 57/58 ..
ja .. dat is de nerd in mij ..

die advertenties werden ook getekent aangeleverd ipv foto,s .. dus buitenproportioneel en veelste mooie kleuren en achtergronden ..
@ lincoln; Cool! :o Mooie verzameling is dat dan… Zeker aangezien modellen elk jaar ge-update werden, dan moet het een flinke hoeveelheid vormen. Dat vind ik ook wel de mooiste periode in de Amerikaanse autogeschiedenis denk ik, over het algemeen genomen. :D Helemaal met je eens dus. ;) Vanaf welk jaar begint jouw reclame? Van 19xx tot 1957?
1904 van Oldsmobile voor zover ik weet ..
maar vanaf 38 begonnen ze echt mooi te worden .. vooral de letter types en de caligraphie zijn hypnotiserend .. zo vind je dat niet meer ..

heb vaak gezocht op internet voor sierlijke lettervormen maar dat komt niet eens in de buurt ..
@ lincoln; Dat is flink oud zeg… :o Jouw bewondering voor reclames van auto’s loopt precies samen met mijn bewondering voor het design van Amerikaanse auto’s. :D Hoewel, grote jaren ’30 limo’s zijn ook wel stoer, net zoals grote strijkplanken van de jaren ’60 en ’70… Maar van ’38 tot ’57 zijn ze het mooist.
Je bent zeker al je leven lang op zoek naar reclames op allerlei beurzen, zoveel krijg je niet zomaar even… Komt zoiets er in de buurt qua lettertype? http://www.dafont.com/today.font (leuke site voor het downloaden van lettertypes)
Ook al is dit exclusief, mooi? uh nee
@Citrofiel .. yep .. dat komt niet in 1 dag .. maar ben nog lang niet compleet hoor .. ik heb er wel een zooi ingelijst maar de meeste liggen mooi te zijn in lades .. zonde he ..
thanks voor de font site .. ga het effe uit checken ..
Citrofiel evil twin
De voorkant gaat nog maar de achterkant hmmm SLIK!
@ lincoln; Natuurlijk is het zonde, maar hoe moet je het anders aanpakken? Je behoudt waardevolle stukken sfeer uit een bepaalde tijd, dat is heel belangrijk. Ook al zie je ze nu niet, ze zijn er. En dat is een fijne gedachte.

Zo, genoeg filosofisch gedaan voor vandaag zeg…
mercedes R driver
ben ik de enige of krijg ik nou het gevoel dat ook de koeningsegg daar iets van weg heeft?
Ik vind het een machtig ontwerp. Jammer dat Lambo niet eens een beperkte serie heeft gemaakt.
heerlijk aparte wagen, Zagato maakt altijd aparte auto’s met een eigen gezicht. De grote Italiaanse designhuizen zouden dit veel vaker moeten en dan weer net als vroeger,een beperkte serie van maken.
De naam Lamborghini niet waardig.
Geen super design maar wel vele malen mooier dan de kitscherige Spyker.
ik bied er 100.000 euro voor !!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).