Roush Blackjack kopers laten zich niet piepelen

Auteur: , 33 Reacties

De Verenigde Staten kennen een cultuurtje waarin het heel normaal is om alles en iedereen om het minste geringste aan te klagen. Wanneer je misselijk bent geworden omdat de buurman in zijn tuin een scheet heeft gelaten die toevallig jouw kant op waaide, dan zou dat al goed kunnen zijn voor een aardige schadevergoeding. Het is daarom vragen om problemen wanneer je kopers van de 2007 Roush Stage 3 BlackJack beloofd hebt dat je slechts 100 exemplaren zult bouwen en er dan toch een stuk meer te bouwen.

Ford en Roush worden nu door de eigenaren van de gepimpte Ford Mustang voor het gerecht gesleept, omdat er in 2008 nog eens minstens 100 exemplaren van de ineens een stuk minder exclusieve Mustang werden gebouwd. De eerste eigenaren betaalden vorig jaar 59.000 dollar voor hun auto en toen adverteerde Ford dat er slechts 100 zouden worden gebouwd. De kopers claimen dat de waarde van hun “collectors-item” nu een stuk lager is dan waarop ze hadden gehoopt. De eigenaren hun geld terug geven zou 5,9 miljoen dollar kosten, maar zo gemakkelijk komen Ford en Roush er niet vanaf. De kopers eisen in totaal 12 miljoen dollar. Wordt vervolgd… (via: reuters)33 reacties

ja, nouja, in dit geval zie ik de logica er wel van in. als je een gravure/druk etc. van een kunstenaar koopt staat er onderin ook bijv 5/20 hetgeen betekent dat je de 5e uit 20 stuks zou hebben. als die 20 er opeens 200 blijken gaat de waarde achteruit.
Het is wachten op de Enzo eigenaren, daar zijn er ook een stuk meer van in omloop als de beloofde 400
Wat ‘papa’ zegt gaat ook op voor de Lamborghini Reventon: Eerst zouden er 20 zijn, later werden er 80 bijgemaakt. Gelukkig is Lamborghini niet Amerikaans… :roll:
corrado vr6 slc
Als er dan 2x zoveel komen zou ik de helft van dat geld terug eisen, dan is het nog redelijk…. Ik bedoel 2x zo onexclusief = 2x zo goedkoop, toch?
@ corrado

america en redelijk??
Er worden er altijd meer gemaakt als het model succes heeft. Het draait allemaal om zoveel mogelijk winst maken, niet om exclusiviteit.
Ik zie het probleem niet.. dan verander je toch gewoon de naam van de volgende partij? haha
Advocaat van Ford USA: Gentlemen, this Roush Mustang is called BLACKJACK so it’s all in the game.Ford also drew double cards so they can split them! And in the state of Michigan gambling is forbidden by the law!
So the only thing left to do is to swallow!!
Thank you all and god bless!!

P.S. Verder vind ik deze actie van de Mustang kopers wel terecht natuurlijk.
Don’t mess with Mustang owners!!! :)
@Rod USA: alles goed? Al papa? of komende week?

On-topic: ze hadden er toch simpelweg iets aan kunnen veranderen en een andere naam erop en klaar….. how hard can it be?
@Wooody:Zie post onder topic van onthoofde AM.
Geen Blackjack en die heftige spoilers zijn niet zo mijn ding, maar deze Trackpack van Roush zal toch wel leuk zijn voor op het circuit als ik het verhaal zo hoor.
http://www.youtube.com/watch?v=BDtYUj4KhZg
En gelijk dat ze hebben !
@Wooody: Doe mij toch maar liever de Saleen dan,die is 2x mooier!
Verander iets subtiel aan het uiterlijk, geef het een andere naam en je snoert iedereen de mond!
koop je toch een originele Mustang .. en hou em dan zo ..

da,s vandaag de dag pas echt een collecters item ..
Kunnen ze die nieuwe 100 stuks dan niet gewoon met andere velgen, andere uitlaat, andere vitessepook en stuur en een ander naampje leveren? Blijft dan praktisch dezelfde auto, maar het is toch een andere.
aja, zoals benjamin zei dus…
Maar is het wel zeker dat het hier om de Roush Stage 3 BlackJack gaat? Ik bedoel als je al die duizenden actiemodellen van al die andere pimpers naast elkaar zet, dan is het op een gegeven moment toch moeilijk om ze te kunnen onderscheiden…
wel een fokking stoer ding
dont fuck with mustang owners? het zijn van die jonge amerikaanse pikkies met een rijke papa.. 1 slap is voldoende
@Stormram: Ik ken dat gerucht, maar de Lambo is niet van plan meer dan 20 Reventons te maken.

Lambo weigert zelfs om de productie van de gewone Lambos op te voeren met meer dan 5% per jaar, ondanks de lange wachtlijsten. Ten einde de exclusiviteit te bewaren. Ze gaan dus niet zomaar 80 extra Reventons op de productielijn zetten en de geselecteerde kopers ervan een kloot afdraaien.
“De eigenaren hun geld terug geven zou 5,9 miljoen dollar kosten, maar zo gemakkelijk komen Ford en Roush er niet vanaf. De kopers eisen in totaal 12 miljoen dollar.”

Gekke Amerikanen. Ik zou blij zijn met het teruggeven van je geld. Dan heb je tenslotte een gratis auto! Maar ze willen nog geld toe ook… :|
Ze argumenteren waarschijnlijk dat de wagens in waarde gingen stijgen, dus zijn ze door de extra productie niet alleen de aankoopprijs maar ook de opwaardering kwijt.
Volgens mij is die ROB USA nog nooit verder als belgie geweest en heeft alles van tv.
De beredenering van Pieter-jan begrijp ik wel, maar speculeren kan zowel naar hoog als omlaagg aan, dus netjes is 12 miljoen eisen niet…
Only in America :D
@nero:Ik ben meer keer in the States geweest dan dat jij op de plee heb gezeten! En wat dan nog bemoei je met je eigen str$nt en hou het bij auto’s!
O sorry ROB USAwist niet dat het zo diep zat.
Zeker ook een amerikaanse auto laat me raden een mustang oke die mager wezen.
Persoonlijk ga ik meer voor de Bentley Continental wat minder plastic en bijgeluiden gewoon een goed rond klinkende motor .
@nero:Excuses geaccepteerd en Amerika zit idd diep. Maar ik zou ook graag een Bentley bezitten maar heb geen Bentley geld en ik vind vaak iets extra mooi als ik het ook werkelijk kan betalen. Wat betreft minder plastic en bijgeluiden… voor dat geld kan je idd duurdere materialen gebruiken maar ik heb geen bijgeluiden en het geluid opzich kan zich zeker meten met de Bentley als er wat aftermarket mufflers op zet zoals Flowmasters ed. wat ik dus ook gedaan heb.
@Rob USA: een beetje Bentley kun je kopen vanaf een mille of 30, maar een leuke (de Arnage Red Label bijvoorbeeld)… is wel wat prijzig.
Wel stoer… en snel, maar ook een enorm schip om mee te sturen… daarbij is de Mustang als een Ariel Atom denk ik ;)

http://www.autotrader.nl/auto/kopen/voertuigdetail/486822/Bentley/ARNAGE/algemeen.htm?sortering=PRIJS_OPLOPEND&merken=Bentley&vanBouwjaar=1983&totBouwjaar=2008&dealerTypes=AUTOBEDRIJF&dealerTypes=BOVAG_ABA&dealerTypes=BOVAG_NDA&dealerTypes=MERKDEALER&dealerTypes=PARTICULIER&paginaNummer=1&total=76&pos=10
@Wooody:Maar wat zal een grote beurt of een reparatie je kosten?? 5000-10000 ?? Dan ben je aan de beurt zeggen ze dan wel eens. :)
die mensen moeten blij zijn dat ze een mustang hebben dat ze dan ford en roush gaan aanklagen is nogal fucking dom

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).