Video: MTM Audi R8

Auteur: , 33 Reacties

De MTM R8 is geen onbekende voor de trouwe bezoeker, maar dat is geen reden om jullie niet nog een video van deze supercharged R8 voor te schotelen.

In dit tijdperk van 500+ supercars en sedans, steken de 420 pk van de R8 daar wat schril bij af. Nu komt Audi zeker nog met een sterke R8, maar MTM vond dat sneller kon. Voor 38901,- euro (+ montage a 9663,- euro) schroeft MTM een supercharger op de 4.2 liter grote V8 zodat het vermogen stijgt tot 560 pk en het koppel van 430 naar 580 nm wordt vergroot.

De topsnelheid wordt door MTM begrensd op 303 km/u, maar de sprintcapaciteiten zijn dan ook veel belangrijker. Waar de standaard R8 in 4,6 seconden naar de 100 gaat, doet de MTM R8 dit in slechts 3,9 seconden. Tweehonderd km/u staat binnen 12,5 seconden op de klok. Mocht je toch prijs stellen op een hogere topsnelheid, kies dan voor de optionele eindoverbrenging waarmee de top op 317 km/u komt.

De MTM R8 klinkt fabuleus, wat te danken is aan het MTM uitlaatsysteem die middels kleppen het geluid reguleert. Het kost 5000 euro, maar dan heb je ook wat. Dit systeem kan met de standaard uitlaat werken of worden gecombineerd met MTM einddempers (al dan niet met keramische coating).

Met dank aan Vinox voor de tip!33 reacties

Het vermogen stijgt naar 420PK?
420pk??? dar heeft hij toch standaart??
het stijgt naar 560PK zal je bedoelen
Eindelijk een beetje lekker geluid uit de R8. :-)
Zoek eens jullie eigen site door naar de MTM R888. Dan zie je pas een snelle audi R8 van MTM ;)
40.000 eur voor 420pk? 560Pk dus… Deze zou ook wel mooi zijn met S8 velgen :)
Kidding
zodat het vermogen stijgt tot 420 pk ?

OT, NONDEJU dat klinkt wel lekker !
420 nog wel? Pfff moet dat nou al die f*cking (spel)fouten in die posts?! Check, double check?!
@Benny: 46 duizend en TIEN :roll:
Damn wat een mooi geluid … hij stuitert wel moet ik zeggen !
@Suske: jankerd. Er stond 1 fout in, wat ook al verholpen is.
Hij was op Hockenheim terrein zie ik wel …
Wat een strakke bak!! :D
Christoff hij heeft 420 pk standaard, niet standaart.
Zo hoort een R8 er uit te zien/klinken!

Erg vet..
corrado vr6 slc
Waaauuuww dat geluid!!!
Doe mij dr maar zoééntje!
edit: dank u, is gefixt
dat geluid :) zo nice
1 woord:
SICK! :D
Heerlijk! :D
Typisch gevalletje strakke plasser :D
Juist, dat zwart dat de raampartij verlengt is super mooi, zo hebben ze mooi de ontwerpfout van audi (die gekke balk over de lengte bij de luchtinlaat, vaak in een contrasterende kleur) weggewerkt. Chapeau, de mooiste (en goed klinkende) audi r8 die er is.
Mja en toch vind ik dit een hoop munten voor een supercharger.
Don’t get me wrong’, het ziet er goed uit en klinkt ook wel lekker.
Ik snap wel dat het niet alleen om een ‘ bolt-on’ chargertje gaat maar toch.
Ik weet niet wat die V10 straks moet gaan kosten maar als die ongeveer als een Gallardo klinkt dan koos ik toch echt voor de v10.

gelukkig heb ik het geld niet om me daar zorgen over te maken..
Elke idioot kan (bij wijze van spreken) 560pk uit dat blok halen door met superchargers en turbo’s te beginnen klooien. Het had veel straffer (en beter) geweest mochten ze alles atmosferisch gehouden hebben.
Hahaha 38901+9663 montage!! Wat ben ik blij dat ik van USA cars hou.
BV: Mustang GT standaard 300PK .. dan Saleen kit a 4000 euri en 1000 montage en dan 550 PK !!! Oftewel ik kan voor hetzelfde geld 10 sets kopen!!!
En ja die kwaliteit is echt goed!! Laat dat maar aan Steve Saleen over.
Het rechtopstaande stuk achter de portieren (rond de luchtinlaat) is in dezelfde kleur. Dat vind ik jammer, want een verschillende kleur voor dat paneel is zo karakteristiek aan de R8…
Het ding is ook een flink stuk verlaagd en er zit zon ongeveer GEEN veerweg meer in… zelfs de lijnen op het asfalt zul je irritant voelen in je stoel… lijkt me teveel van het goede voor een auto als de R8. Juist de dagelijkse bruikbaarheid, met een vleugje supercar is toch de aantrekkingskracht van deze R8?
@Woody

100% mee eens!
@rob USA

Jah kwaliteit kost geld. Mtm veranderd meer aan je blok dan dr dom lomp een supercharger op te schroeven(daar hebben we amerikanen voor)
Tevens behoud je ook gewoon nog garantie van MTM uit etc.

En een Mustang GT is hier dus echt niet mee te vergelijken. Zelfs niet met een Audi TT…
hahhaha amerikanen…..zijn wel leuke auto’s hoor daar niet van….lekker overdadig…geen stijl van het interieur….en wat nog belangrijker is die auto’s kunnen niet met bochten overweg…(op de nieuwe corvette na)….en daar draait het uiteindelijk om de bochten!
iederen sufkop(lees amerikaan) kan een auto hard rechtdoor laten gaan…..maar dit te combineren met hoge bochtsnelheden en tevens goed weggedrag is het tweede
Béé eMm double v Motorsport 3
gigantisch groot stuur? of beeld ik me dat maar in? oerlelijk … liever een klein dik sportief stuur voor mij.

@ rj
daar heb je compleet gelijk in! iedereen zevert maar van ” ik maak u af met mijn auto op de 400 meter”. dan zeg ik altijd” mijn bomma kan dat ook mij afmake met u auto, op 400 gewoon rechtdoor”
PFff wat een puberpraat hier toch…(heeft er van al deze mensen al ooit iemand in een echt snelle auto gezeten???) Rijden hoef ik al helemaal niet te vragen want jullie hebben je rijbewijs waarschijnlijk nog niet eens. (Diegene die zich aangesproken voelen zullen wel reageren)
Beetje cliche om weeeeer aan te halen dat Amerikanen alleen rechtdoor kunnen.
Het is trouwens niet alleen de laatste corvette die goed door de bochten kan, zelfs de ZO6 is al sneller dan de meeste porsches.
Dat de ZR nu de snelste rondje heeft op de Nurnbergring geeft al aan de ze duidelijk de goede richting uitgaan. Het feit dat wij ze niet zo mooi vinden (ik ook) heeft vooral te maken met culturele verschillen en afgunst. Alles draait in Amerika om overdaad en opvallen dus de weerspiegeld zich automatisch in de auto’s die ze maken.
Feit blijft dat je voor dat geld sneller bent dan in welke europese auto dan ook, rechtdoor en in de bochten.
Deze R8 is totaal overbodig volgens mij. Behalve het geluid dan want ik zat vorige week nog in een RS4 (dezelfde motor) en ik vond het geluid wat te beschaaft, zelfs met de S-button aan. De prestaties daarintegen, waren overweldigend dus weet niet of die R8 die extra pk’s echt nodig heeft.
Martijn:MTM, laat me niet lachen die jongens mogen de banden van een Saleen niet eens oppompen!! En tuurlijk zit er garantie op, alleen boven de 725PK niet meer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).