Cadillac presenteert de CTS Sport Wagon

Auteur: , 27 Reacties

De CTS stationwagon was een tijdje terug reeds gelekt, nu is het echter officieel. Vanaf vandaag zal Cadillac de auto laten debuteren op Pebble Beach. Na de première in Californië wordt de CTS Sport Wagon in de loop van de zomer van 2009 leverbaar via de Cadillac-dealers in Europa.

De CTS Sport Wagon is een onmiskenbare Cadillac en het ziet er wederom goed uit. De karakteristieke elementen aan de carrosserie zijn de horizontale lijnen en de V-vormige motorkap. De forse spoorbreedte moet het sportieve karakter van de CTS Wagon benadrukken.

De CTS Sport Wagon wordt bij de introductie geleverd met een 3,6 liter V6-motor met directe inspuiting, die 229 kW (311 pk) levert. Er kan gekozen worden tussen een handgeschakelde Aisin-zesbak of een elektronisch gestuurde Hydra-Matic 6L50 zestraps automatische transmissie. Net zoals bij de sedan is ook voor de CTS Sport Wagon vierwielaandrijving leverbaar als optie.

Tevens is er een efficiënte 2,9 liter turbo-dieselmotor in ontwikkeling voor de Cadillac CTS. Deze compacte, 24-kleps V6-motor uit General Motors dieselfamilie koppelt een laag brandstofverbruik en gunstige emissiewaarden aan optimale prestaties. Het vermogen is 184 kW (250 pk).

Net zoals vroegere Cadillac-ontwerpen is de nieuwe CTS Wagon een karakteristieke, dynamische verschijning. De spectaculaire vormgeving, volop interieurruimte en een zuinige, schone zescilindermotor zijn de elementen die de CTS Sport Wagon tot een aantrekkelijk alternatief voor grotere luxe SUV’s en stationwagons moeten maken.

“De aanvulling van ons programma met deze spectaculair vormgegeven sportwagon als aantrekkelijk alternatief voor SUV’s of andere grote auto’s past precies bij de wensen van klanten, die op dit moment veranderen”, zegt Cadillac-topman Jim Taylor. “Dit is een belangrijke stap in de wereldwijde ontwikkeling van Cadillac. Bovendien zijn en blijven stationwagons in afzetmarkten als Europa van groot belang.”

De CTS Sport Wagon is een onmiskenbare Cadillac van vandaag. De karakteristieke elementen aan de carrosserie zijn de horizontale lijnen en de V-vormige motorkap. Met zijn forse spoorbreedte verraadt de CTS Wagon zijn sportieve karakter.

Bij de ontwikkeling werd vooral de nadruk gelegd op functionaliteit, maar tegelijkertijd was er het streven om wat meer emotie te brengen in de normaal gesproken vrij nuchtere en zakelijke segment van de stationwagons. De markant vormgegeven achterzijde geeft een moderne impuls aan de kenmerkende, aërodynamische carrosserie, die snelheid uitstraalt.

De kenmerkende Cadillac-V-vorm loopt uit in een lijn in het midden van de elektrisch te openen achterklep en wordt geaccentueerd door een subtiele achterspoiler. Forse, verticaal geplaatste achterlichten, uitgevoerd in de voor Cadillac kenmerkende lichtbuistechnologie ronden de markante stijl van de achterzijde af.

De CTS Sport Wagon heeft met 2800 mm dezelfde wielbasis als de CTS sedan, maar biedt achterin een riante laadruimte van 720 liter. Tot de bijzondere kenmerken van de auto behoren ook de nieuwe 19 inch wielen en het grote panoramische zonnedak achter, dat leverbaar is als optie.

Het perfect geïntegreerde daklastsysteem vormt een interessante combinatie van vorm en functie. In plaats van dragers in lengterichting en dwarsverbindingen die boven de daklijn uitsteken harmonieert het systeem van de CTS Sport Wagon perfect met de daklijn, zodat het beeld niet wordt verstoord.

Het middelste gedeelte van het dakpaneel ligt wat lager binnen de hoeken van het dak. Hierdoor kunnen de dwarsverbindingen ongestoord worden geplaatst en ontstaat er een vin-effect aan de uiteinden van de achterste dakstijlen.

Het interieur van de CTS Sport Wagon is vergelijkbaar met dat van de veelgeprezen sedan, inclusief het ergonomisch vormgegeven instrumentenpaneel, de LED-verlichting en de accentuerende stiknaden. Een ingebouwd cargosysteem, waarbij opnieuw vorm en functie worden gecombineerd, maakt het mogelijk om verschillende opbergvakken in de laadvloer te creëren. De CTS Sport Wagon biedt voorzieningen als een ingebouwde 40-gigabyte harde schijf, een uitklapbaar navigatiescherm, achteruitrij-camera en handgesneden en -gestikte bekleding en houtaccenten.

Dankzij directe benzine-inspuiting leveren de motoren de CTS meer vermogen, maar zijn tegelijkertijd zuinig en schoner. Door de inspuiting wordt de verbranding efficiënter, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt en minder uitstoot ontstaat.27 reacties

Hier word ik wel blij van. :-)
Niet slecht!
mooie auto, jammer dat er maar een handvol van verkocht zullen worden
lekker veel vermogen ook
De dode hoek van deze auto is groot genoeg om regiment Russische tanks door over het hoofd te zien.

Wel een mooi ding.
@Ruben Baeten:Graag iets meer inhoudelijk graag! :)
Kijk Nederlandse stationrijders je hoeft echt niet in zo’n saaie bak te rijden ( lees Duitser) De achterkant is erugg dik en dan moet ook de CTS-V komen!
Samen met de 300C de leukste stations van dit moment.
P.S Alleen die aarrgggg kleur net als bij de New Camaro zo smerig.
Waarom?? Niet zo handig bij de presentatie van de eerste foto’s vind ik.
Ik ben op slag veliefd!! ;-)
Wat een super, super mooie bak. Zo veel mooier en spannender dan Avanten van Audi, de Estates van Benz, of Tourings van BMW. En dat zijn toch ook niet de lelijkste auto’s tegenwoordig. Integendeel.
Gedurfd. eigen uitstraling en nog praktisch ook! Helaas in verkeerde tijd aangekomen met dure brandstof en slurptax e.d. Zal het beter doen in home country.
Alleen de achterlichten zijn een minpunt, die hadden niet tot zo hoog moeten doorlopen.
Kijk, en dit vind ik er niet eens slecht uitzien.
Wat een bloedmooie auto weer van Cadillac!

Ik hou echt van het ‘hoekige’ design. Ook hebben ze echt een eigen uitstraling… Knap.

Inderdaad jammer dat er weer bijzonder weinig van verkocht zullen worden ten opzichte van de Deutsche concurrenten. De grootste reden hiervoor: restwaarde.

Ga maar na: 99% in dit segment wordt geleased en deze bolide zal in de lease een dikke bom duiten kosten!
Ik wil een zwarte….
En dan dit nummer keihard aan en meebleren! ;-)

Cadillac Ranch
Well, there she sits buddy justa gleaming in the sun
There to greet a working man when his day is done
I’m gonna pack my pa and I’m gonna pack my aunt
I’m gonna take them down to the Cadillac Ranch

Eldorado fins, whitewalls and skirts
Rides just like a little bit of heaven here on earth
Well buddy when I die throw my body in the back
And drive me to the junkyard in my Cadillac

Cadillac, Cadillac
Long and dark, shiny and black
Open up your engines let ‘em roar
Tearing up the highway like a big old dinosaur

James Dean in that Mercury ’49
Junior Johnson runnin’ thru the woods of Caroline
Even Burt Reynolds in that black Trans-Am
All gonna meet down at the Cadillac Ranch

Cadillac, Cadillac
Long and dark, shiny and black
Open up them engines let ‘em roar
Tearing up the highway like a big old dinosaur

Hey, little girlie in the blue jeans so tight
Drivin’ alone through the Wisconsin night
You’re my last love baby you’re my last chance
Don’t let ‘em take me to the Cadillac Ranch

Cadillac, Cadillac
Long and dark, shiny and black
Pulled up to my house today
Came and took my little girl away
LOL @ Reinier ;)
stoer sexy en zeker onderscheidend ..

nix voor de nederlandse markt dus ..
Thom Holwerda
Wat is het toch jammer dat Nederlanders zo vol vooroordelen zitten en alleen maar fantasieloze Duitsenbak willen rijden omdat de buurman dat ook doet.

Schitterende auto dit.
Heel mooi, de achterlichten doen me terugdenken aan die bloedmooie cadillacs van vroeger :)

Jammer genoeg zullen we er amper tegenkomen
Jeetje, hoe Saab wil je die achterkant hebben? Beetje inspiratieloos van GM.
Maar ik vind die CTS altijd zo laaaaaang lijken!
Ik heb vaak dat ik denk dat ik een STS zie rijden, is het een CTS!
Dus een CTS sw zal wel lekker dikke bak worden dacht ik altijd,
maar nee, het lijkt nu net een Opel Signum met zo’n korte kont.
Beetje verrast ben ik hierdoor…
Mooie auto geworden.
Beter dan de BLS Station die is gewoon lelijk (net als zijn Saab broertje trouwens)
Als ik het geld had dan kocht ik hem (of een 300C of een CLS of een 159)
Mooi mooi mooi mooi! (sorry, vlgnde keer meer inhoud ;-) )
Da ’s letterlijk DIK in orde! Kan niet wachten om ‘m eens te zien rijden. Het ziet er tof uit, is onderhuids een Saab, dus je hebt in principe een degelijke wagen. Maar ik denk ook niet dat we ze in grote getalen gaan zien rijden, de goeie diesel ten spijt… Jammer, maar het is wel echt zo.
tijd voor een nieuwe designer bij cadillac…
Ik kan er niet echt warm van worden. Nou heb ik ook net die foto’s van die bondgirl zitten kijken natuurlijk, maartoch.

te hoekig, grote vlakken kleine ramen, no thx
@ Simpson: grote vlakken kleine ramen niet mooi?

Zat ff te denken, maar welk merk heeft dat niet tegenwoordig?
Op de Xsara Picasso of Renault Espace na dan…
Wauw! Mooi gelukt zeg. Je hebt wel een joekel van een dode hoek daarachter (bij de D-stijl, als die zo heet), maar dat moet je er maar voor over hebben.
Gelukkig dat smaken verschillen, de een vindt de cts sport wagon mooi, de ander juist weer niet. Laat dat nou precies de reden zijn waarom Cadillac voor dit hoekige design heeft gekozen. Het merk wil zich onderscheiden en bouwt auto’s voor mensen die zich durven en willen onderscheiden.
Wat betreft de rode kleur, ook de cts sedan was bij zijn introductie in die kleur. Ook weer bewust; de meeste merken kiezen voor zwart, grijs of wit met hun persfotografie. Rood valt op, precies wat Cadillac voor ogen heeft.
Die auto is bloedmooi :o Ik was van plan om een nieuwe Camaro te importeren maar als ze een CTS coupe gaan uitbrengen ga ik niet meer kunnen kiezen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).