Gelekte scans van Lexus IS facelift

Auteur: , 52 Reacties

De huidige Lexus IS kwam eind 2005 op de markt. Aangezien het merk elke 3 a 4 jaar de modellen wil vernieuwen kan er dus elk moment een facelift aankomen. Een gelekte Japanse brochure lijkt dit te bevestigen...

De vernieuwde Lexus IS zal waarschijnlijk met ingang van het nieuwe modeljaar in Japan beschikbaar komen. Wanneer deze IS de Europese showrooms bereikt is nog niet bekend.

Volgens de brochure zijn er diverse aanpassingen, waaronder een nieuwe grille, koplampen, achterlichten, nieuwe 17- en 18-inch velgen, nieuwe kleurkeuzes en het nieuwe Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) stability control system voor de IS250.

2009 Lexus IS
2009 Lexus IS52 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wow, je zou hem bijna niet terugherkennen.
Ook na de facelift is het geen bedreiging voor een 3 Series, C-Class of A4.
Op de kentekenplaat staat IS350, misschien komt er een model tussen de IS250 en de IS-F?
er bestaat al een IS-350 Jesper

@ Greg
Ik zou zeggen, rij er eens mee alvorens te oordelen en je zult de A4 en de C-Class verschuiven naar de 3de en 4de plek ;-)
correctie, er is nog geen 350, dacht er eens eentje gezien te hebben, maar op de Lexus website zie ik er geen staan :-)
IS350 bestaat weldegelijk al een tijdje, maar dan in japan en amerika en is niet op de europese markt te vinden.
@ thijs

aha oke dan heb ik hem toch gezien :-D dat zal dan in NY geweest zijn :-)
Het is zelfs nog beter geworden dan een 3 serie, c class of a4!
Ik wou net zeggen, had ‘m nog nooit gezien :P Zou wel leuk zijn als die hier ook kwam.
Richard Brunsveld
Wat een facelift, not!
Maar hij blijft mooi vooral die ISF!
Hier zie je m wat beter, alleen me japans is niet zo best

http://lexus.jp/models/is/index.html
Ik hoop dat ze die vrachtwagen zijspiegels vervangen en het oranje uit de achterlichten.
M.a.w. helemaal rode danwel donkere achterlichten.
@Dennis

Waarom zou ik ermee moeten rijden voordat die conclusie trek?

Ik twijfel er geen seconde over dat het een supergeweldige bak is… Dat is het punt helemaal niet. Bottomline is, zakelijke rijders in dit deel van de wereld willen een Duitse limousine onder hun kont hebben.

Het zal nog lang duren voordat een fabrikant uit Japan, Korea, Frankrijk of van waar dan ook BMW, Merc en Audi zal wegstoten uit de zakelijke top 3.
beetje ernstige lancer achterlichten helaas want die staan hier niet mooi op maar wel op die prachitge lancer
Zakelijkerijders rijden dan ook wel in de meest saaie bakken die er ooit gemaakt zijn…
dit is natuurlijk de 3 serie killer bij uitstek alleen dat wij in nederland en omstreken allemaal van die sjonnies hebben die niets eten wat ze niet kunnen
de c klasse en A4 zijn minder sportief

achterlichten zien er goed uit een beetje LX570 achtig. misschien moeten ze bij lexus eens wat meer motoren en varianten gaan maken wellicht worden ze dan wel een succes
Die kont komt zo van de nieuwe Lancer… gatverdamme wat een ordinair copierwerk zeg… dat ben ik niet gewend van de jappen. Dat is voor de chinezen!
Ze verslaan de Duitsers in hun eigen spel: Summiere, vrijwel onzichtbare facelifts uitvoeren…
@ Job; Mitsu heeft eerder Lexus nageaapt, als je al overeenkomsten ziet, want de Lexus is nauwelijks veranderd… Dus zeker niet opeens een Mitsu geworden.
Hé, kijk nou, een gedrocht!
@ greg

Ik denk eerlijk gezegd dat de duitsers meer rekening houden met het japanse merk dan welk merk dan ook.

De Duitsers zijn al in veel segmenten te vinden. Lexus daarin tegen kan in nog zoveel segmenten groeien met een veel hoger percentage dan m/b/a.

Het is misschien wat simpel gezegd maar ik denk dat lexus hiermee een voordeel heeft… aanvallen is beter als verdedigen. Het geld dat lexus (toyota) heeft voor ontwikkeling voor het merk!

Als deze trend/ontwikkeling zich zo doorzet zal binnen (… jaren? 5 a 10) lexus gewoon tussen het rijtje bmw,audi,merc staan. Als die er al niet tussen staat :)
@Robert

Nee hoor Robert… Lexus is al sinds de begin jaren ’90 bezig met hun aanval op de gevestigde Duitse orde. We zijn nu bijna 20 jaren verder en men kan niet anders concluderen dan dat Lexus in (West) Europa tenminste voor spek en bonen meedoet.

Ik weet niet of jij de verkoopcijfers van dit jaar een beetje in de gaten houdt? Als er 1 merk de titel verliezer van het jaar moet krijgen dan is het Lexus wel. Het gaat zo slecht dat ze de LF-A waar we al 2 jaren lekker mee worden gemaakt, weer met 2 jaren gaan uitstellen.

Europeanen willen geen overprijste Toyota. Een lekkere machine met achterwielaandrijving uit Beieren of de 4 ringen uit Ingolstadt zijn veel interessanter ;-)
@ Greg; “de 4 ringen uit Ingolstadt” -> Een overprijsde (met d) VW dus. ;)
@jdm

Inderdaad! e rijden allemaal Toyota Avensis! En dan nog wel de station uitvoering! Ik bedoel, hoe saai wil je het hebben?
@Citrofiel

Excuse me… overprijsDe Toyota, ja.

Achja, kun je over discussieren, Audi een te dure VW. Ik vind dat Audi qua merkbeleving, betrouwbaarheid en design voldoende afstand van VW heeft genomen. Audi zet i.i.g. betrouwbare en uiterst fraaie zakenauto’s op de weg en heeft weinig te vrezen van Lexus.
@ Greg; Je wil zeggen dat Lexus zich moet onderscheiden van Toyota op het gebied van merkbeleving, betrouwbaarheid en design?
Afstand qua merkbeleving valt nog over te twisten, maar ik zie niet waarom je een Lexus als een Toyota zou voelen, maar ik heb dan ook geen ervaring met dat soort onzin als prestige. (zegt mijn naam genoeg? ;) )
Afstand nemen op het gebied van betrouwbaarheid? Toyota is zo’n beetje de norm, dus Lexus moet maar minder betrouwbaar gaan bouwen? :P
Design lijkt me duidelijk. Lexus heeft toch echt wel een eigen designtaal, en hoewel het (logisch) Aziatisch oogt, is het echt geen Toyota.
@Citrofiel

Nee dat wil ik niet zeggen. Ik had het slechts over het verschil tussen VW en Audi.

Volgensmij ken ik het merk Lexus veel beter dan jij, Citrofiel.

Modellen die wij hier als Lexus kennen, worden elders op deze mooie blauwe planeet als doodgewone Toyota´s verkocht. Dus niets eigen designtaal van Lexus… Gewoon schandalig een Lexus badge op een Toyota plakken en verkopen die handel.

Die geweldige SUV die hier als Lexus RX wordt verkocht, kent men in heel veel landen als de Toyota Harrier. De vorige Lexus IS, werd in het overgrote deel van de wereld verkocht als de Toyota Altezza. De Lexus LS was niets minder dan de Toyota Crown en daarna Toyota Windom. Om nog te zwijgen nog over de Landcruiser en andere Toyota modellen die eveneels een 2e leven als Lexus kregen,

Van Audi kan je in geen geval zeggen dat ze een bestaand VW model pakken, er 4 ringen op plakken en het een Audi noemen. Lexus maakt zich tot de dag van vandaag wel schuldig aan het schandalig rebagden van Toyota´s. En daarom zal de Europeaan zich niet in de maling laten nemen en de hoofdprijs betalen voor een Toyota… uuhm Lexus.
@ Greg; Ik ga mijn mond houden m.b.t. Lexus en me beperken tot reacties over Citroën en reacties die nergens over gaan… ;)

Je hebt helemaal gelijk. Ik had geen idee dat ze dat nog steeds deden. Beschamend… Maar als ik het als autoliefhebber al niet weet, weten heel veel mensen met mij het ook niet. “En daarom zal de Europeaan zich niet in de maling laten nemen” Dus dan zou Lexus voor die mensen geen last hebben van een imagoprobleem. Wat zie ik nu niet?
Goh, waren dit niet de praktijken van VW en Audi in de jaren ’70 en ’80?

En als je echt gelooft dat Audi zich onderscheidt van VW dan moet je toch nog maar eens goed kijken.
Ah, daar hebben we onze favoriete VAG-hater Rick dos weer (oh heilige ;) , en nu stop ik). Vertel me er alles over, ik ben niet zo goed in geschiedenis waar ik me niet voor interesseer (tot nu dan), en die ik niet heb meegemaakt…
@Citrofiel

“hater” is een groot woord. Criticus is beter. ;)

Zoek de Audi 50, 80 en 90 van de jaren 70 en 80 maar eens op. Dan zul je zien dat het eigenlijk gerebadgde VW Passatjes en Golfjes waren.
@ Rick dos; Je wil maar zeggen, Lexus bewandelt dezelfde weg als Audi ooit deed, dus Lexus komt er nog wel. Toch?
At Rick D.

Tuurlijk onderscheidt Audi zich van VW… Daar kan echt geen enkele discussie over ontstaan if you ask me.

-De (toekomstige) A1 zal zeker weten meer premium zijn dan een Fox/Polo
-Een A3 (Sportback) en een Golf (Plus) hebben misschien dezelfde DNA maar er zit meer dan genoeg onderscheid tussen beide modellen.
-Een A4 en een Jetta/Passat kan je ook met geen mogelijkheid met elkaar -verwarren
-De Q5 en de Tiguan zijn ook 2 heel verschillende auto´s geworden.

En zo kan ik nog even doorgaan.
Nou, wat je niet ziet…. Ik denk dat genoeg mensen nog steeds dat beeld voor ogen hebben dat je vroeger bij de Toyota dealer ook een Lexus kon kopen.

Mensen weten weldegelijk dat Lexus een gefabriceerd luxemerk is. Mercedes- Benz en BMW hebben zich al lang en breed bewezen. Audi heeft de Premium- reputatie heel snel verworven. Maar Lexus heeft gewoon nog een hele lange weg te gaan. En ik heb er een hard hoofd in dat men binnen nu en 10 jaren echt slapeloze nachten zal krijgen van Lexus bij BMW, Merc en Audi.
De laatste reactie was At Citrofiel
Ik kies een auto niet op reputatie. Als ik de IS kon leasen van mijn baas, dan had ik dat direct gedaan. Puur om het feit dat het geen BMW, MB of Audi is.
Kan ik in komen, ballenjongen… Snap je wel.

Ik ben ook Frans (Peugeot 308) gaan rijden i.p.v. Duits (Golf IV) door het arrogante gedrag van VW dealers en bijbehorende prijsstellingen voor onderhoud aan hun producten.

Ga nu slapen.. Trusten everyone.

Gr
Greg
@Citrofiel

Inderdaad. Maar of het een nobel/bewonderenswaardig/begerend streven is om op het niveau van Audi te komen is een andere vraagstuk. ;)

@Greg

De auto’s die je opnoemt geven mijn punt eigenlijk al duidelijk weer. Vooral als je voorbij de licht getarnde facade van de Audi kijkt.

En vergeet niet de A8 en Phaeton. Of de Gallardo en R8.

Het is inteelt wat de klok slaat.
@Rick D

Nu verander je het onderwerp subtiel… Eerst zei je:

“En als je echt gelooft dat Audi zich onderscheidt van VW dan moet je toch nog maar eens goed kijken”

Nou, ik vind werkelijk dat er ruimschoots voldoende onderscheid tussen VW en Audi is. Ik haal nooit modellen van VW en Audi door elkaar en ik denk dat ik dan namens velen spreek. Ik vind trouwens wel dat binnen Audi, de modellen meer onderscheid moeten krijgen. Audi heeft het fenomeen “familie-gezicht” wel heel erg fanatiek toegepast binnen hun gamma.

Vervolgens stap je over op:
Het is inteelt dat de klok slaat .

Daarin geef ik je 100% gelijk, maar ik geef VAG ook 100% gelijk om zoveel mogelijk onderdelen te delen binnen de groep. Per slot van rekening moet er gewoon geld worden verdiend. Het is pompen of verzuipen voor automerken (zie Ford en GM) dus alles waarop je kan bezuinigen zonder kwaliteit in te leveren moet je gewoon doen.

Peugeot en Citroen delen ook van alles met elkaar. Kia en Hyundai ook. Zelfs merken delen motoren (BMW en PSA) of zelfs complete modellen (Outlader, C-Crosser en 4007) Helemaal niets mis mee.
Het ging een beetje mis met het cursief citeren :lol:
@Greg

Naar mijn weten verander ik het onderwerp helemaal niet noch subtiel. Daar waar ik het heb over “beter kijken”, bedoel ik, kritischer kijken, verder kijken dan je neus lang is. En dat is dus verder kijken dan alleen het uiterlijk.

Maar dan nog vind ik ook dat als je naar een Audi kijkt dat je meer VAG-dna (en dus ook VW) ziet dan dat je kan spreken over een échte eigen identiteit. Als je dat bijv. vergelijkt met de FIAT groep dan is het verschil tussen de merken evident. De enige binnen de VAG groep die zich nog enigzins onderscheidt is SEAT.

Er is opzich weinig verkeerd aan het delen van onderdelen. Maar als je bijna alles wat VW uitgeeft ook terug kan vinden in de Audi en de Audi verkoop je ook nog eens voor meer geld dan zit er toch ergens iets verkeerd.
Ach ja… We zullen het oneens blijven i guess.

Ik heb een paar weken terug in de nieuwe A4 gezeten. Wat een auto! Wie die auto op wat voor manier dan ook met een model van VW zou associeren is niet goed wijs.

Ik vind dat VAG daadwerkelijk superslim de merken onafhankelijk positioneert. Skoda als no nonsense prijsvechter. Seat als sportief merk voor de gewone man. VW als veilig massaproduct voor het volk. Audi als premium merk met een design dat mijlen verder dan VW staat. De Quattro aandrijftechniek en geluidsisolatie van Audi’s zorgt ook voor afstand met VW, Seat en Skoda. Ook de betrouwbaarheidsonderzoeken laten al jaren een betere score voor Audi dan voor VW zien.

Ik ben een Peugeot liefhebber maar VAG heeft z’n zaakjes goed op orde.
Zeker eens met Greg, Audi wordt niet voor niets geloofd voor zijn superieure afwerking en kwaliteit die toch sowieso nog een trap hoger staat dan VW en de rest van de VAG merken. Dat ze sommige motoren en onderhuidse onderdelen delen is geen zaak. Als het moet weten ze zich duidelijk te onderscheiden.
De IS is mooi maar ik heb het niet zo voor japanners. En deze facelift maakt écht het verschil niet.
@ de vlaeminck; Zie je nu waarom je RD te vriend moet houden? Anders krijg je dit soort slaapverwekkende discussies… ;)

@ Rick dos; Lol. Nee, ik zou ook nooit Audi nastreven, maar ja… Ze zijn succesvol, dus in die zin is het aantrekkelijk voor een bedrijf om het ook te proberen.

@ Greg; Ja, bij mij gaat het er eigenlijk ook niet in. ‘Premiummerk’ en Japans gaan wat mij betreft nog niet samen. Gewoon een gevoel…
HAHAH @greg

Ik rij tog nog steeds liever in een achterwiel aangedreven lS250 dan een 2.0tsi Voorwiel aangedreven a4
En ik zou ook liever willen rijden in een achterwiel aangereden GS450H dan een 3.2 fsi voorwiel aangedreven a6je
en JA ik rij ook liever in die ls 600h dan jou voorwiel aangedreven a8 HAHA
dat is tog zo zielig kom je met je a8je met voorwiel aandrijving

oh ja en dat grapje van overgeprijsde toyota?
Dat slaat dus gewoon nergens op amerika is de markt al verloren aan lexus en infiniti ik kan niet wachten tot infiniti mee doet aan de wedstrijd voor mijn part is audi al uitgeschakeld met hun rotzooi.
@Dale
Ok, dat kan. Smaken verschillen.

Maar niet doen alsof Audi alleen maar voorwiel aangedreven limousines maakt. Audi veegt de vloer aan met Lexus als het gaat om de RS4 FSI quattro, de RS6 en de S8 5.2 FSI quattro.

Als Lexus na 20 jaren nog steeds hopeloos achter ligt in dit werelddeel, dan vraag ik me serieus af wat Infiniti hier te zoeken heeft.
Citrofiel evil twin
@Greg;

1/ Het kan mss kloppen van Audi met hun RS4 FSI quattro, de RS6 en de S8 5.2 FSI quattro voorwiel aangedreven limousines. Maar als het op comfort komt is Lexus niet te kloppen.


2/De modellen van Infiniti zijn een stuk spannender gelijnd dan die van Lexus en zien er tegelijk stijlvol uit. En waarom Lexus al niet eerder doorbrak? Omdat hun modellen (vroeger) slappe Mercedes aftreksels waren. ;)
http://www.autopartscorner.com/includes/images/Auto_Parts_Corner/Parts/Lexus_Parts.JPG
Citrofiel evil twin
Sorry maar dat stukje voorwiel aangedreven moet weg ;)
@ greg

De rs4 fsi ? ik denk dat de IS-F het hem tog wel heel moeilijk maakt
en ik denk dat s8 fsi he tegen de hybride motor van lexus ook niet wint ! de rs6 is en blijft nog steeds geweldig mijn zijn aantal pk’s maar tot hoever wil je gaan:D en je de F-divisie van lexus is maar net begonnen dus zie wel wat er gebeurd.

hoe dan ook audi is en blijft een auto die je op elke hoek zult zien op zijn 16 inch wieldopjes en wat de sjonnie’s tegenwoordig met een a3tje doen is ook niet om aan te zien.


http://www.tuneos.com/tuning/audi_a3/audi_a3.jpg)

Hier in de randstad zie je ze steeds meer van dit soort gevalletjes.

Ik zat trouwens een half uurtje geleden bij mijn tante in de auto ze trijd een a4 met de 1.8 20klepper uit het jaar 2000.
Terwijl een maat van mij zijn moeder in een is200 rijd van het jaar 2001.
DAT IS EEN WERELD van verschil. niet alleen de prestaties maar ook het interieur. wegligging en bovenalles het uiterlijk!
@Citrofiel evil twin

Over de luxe van Lexussen zal ik zeker niet in discussie gaan. Op dat gebied hebben ze hun zaakjes gewoon prima op orde.

Ik gun het Infiniti wel hoor. Ik gun het Acura zelfs om hier in Europa succesvol te zijn. Daar wordt het straadbeeld alleen maar fraaier van. Maar de autokopers hier zijn heel conservatief, that’s all i’m saying.

@Dale

De oude RS4 die al zo lang op de markt is, doet het al beter dan de hagelnieuwe IS-F. Check deze test maar… http://www.youtube.com/watch?v=RV1HIwdkYoI&NR=1

Moet je nagaan dat er van de nieuwe A4 nog S en RS versies moeten komen!

Sjonnies pakken vrijwel alles wat ze pakken kunnen om te tunen. BMW’s, Audi’s, VW’s, Honda’s Peugeots enz.. Dat ze geen oude Lexussen tunen toont wellicht aan dat Sjonnies toch meer verstand van auto’s hebben dan wij denken :lol:

En die A4 uit 2000 met de IS uit 2001 vergelijken is geen eerlijke vergelijking, vind je ook niet? Dat model A4 is in 1995 gelanceerd en die IS pas in 1999. Je zou de A4 vanaf 2001 met de IS uit 2001 moeten vergelijken. Dan heb je twee auto’s van dezelfde generatie te pakken.
@Grag

Ja hij doet het beter volgens de mening van de tester maar goed het is de eerste IS-F dus ik verwacht meer van de volgende

Dat is waar ze verneuken alles wat ze te pakken krijgen maar ik denk dat ze net als de meeste de lexussen onderschatten. of em gewoon niet kunnen betale:P

Dan nog ben met iemand die zo een a4 heeft gereden naar duitsland het was wel een 1.9 tdi 130pk maar hij voelde niet niet zo smooth aan als de lexus maar goed iedereen zijn mening
Ik heb sinds 2 dagen een nieuwe lexus IS 250, daarvoor heb ik alle 3 series van BMW gehad. Ik was er dik tevreden over tot ik een proefrit maakte met de IS, ik was gelijk verkocht. Ten eerste heb je een zescylinder met zestraps automaat 208 pk met flippers, navigatie systeem en een perfecte mark levinson instalatie, lederen bekleding en verder 18 inch velgen en dat voor de prijs van 47500. Als je dit alles bij de duitse merken wilt hebben zit je dik tussen de 55000 en 60000 euries. De tijd zal het leren of ik ooit de stap terug naar BMW zal maken? Gelukkig zijn we niet allemaal het zelfde, anders zou het saai zijn op de weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).