James May tankt zijn Radical af met… whisky

Auteur: , 22 Reacties

Na het zien van dit nieuws weten wij een aantal dingen: Captain Slow verdient niet slecht bij Top Gear, en Thin Lizzy en Metallica hebben gratis inspiratie voor een nieuwe songtekst.

In een ultieme uiting van snobisme vulde James May de tank van een Radical SR4 af met Bruichladdich, een Islay whisky.
Hij deed dit tijdens de opnames van Oz & James’ Great British Adventure, een programma dat later dit jaar op de BBC te zien is. Deze serie is een vervolg op een eerdere samenwerking tussen de twee heren, waarin ze door Frankrijk trokken om de wijnkennis van May bij te spijkeren (een echte aanrader voor wijnliefhebbers).

Slaolie of frituurvet is dan misschien goedkopere brandstof, maar ik denk dat ik voor de geur liever achter een auto op whisky rijd. Whiskyliefhebbers zullen waarschijnlijk met pijn in het hart kijken naar al die glazen whisky die er in het filmpje hieronder doorgejaagd worden (bron: laddieblog, via Jalopnik):22 reacties

vet karretje,zal nogal verbruiken!
Wat is het verschil in prestatie in vergelijking met benzine? Of is er geen verschil? Hij klinkt in ieder geval nog wel erg fijn!
Wanneer de brandstofprijzen zo blijven stijgen, wordt whisky stoken (letterlijk en figuurlijk) heel interessant! :)
Maar dan wel graag Ma Flodder-whisky, en geen Bruichladdich.
S├ębastien
Shame on you Sir Smokalot, de echte Thin Lizzy bestaat al niet meer sinds 1983! :)
is volgens my toch een sr3turbo hoor…
maarja ze lijken allemaal op elkaar
Maar hij heeft toch als nickname Captain Slow?…Ik zou een Radical niet slow durven noemen.
James May is eigenlijk de Stig, wist je dat niet?
ZwerverRoodbaard
Zal wel een stevige drinker zijn ;)
Thin Lizzy – Whiskey in the car :?: :P
That’s nice…but will it blend?
Moet je hiervoor je motor aanpassen?
Zonde, ik ga maar opletten dat me Blue Label niet wordt gejat als de benzineprijzen blijven stijgen
Moderne motors met fuel injection regelen zelf het mengsel en zouden zelfs zonder aanpassing op alcohol kunnen rijden. Een zelfgemaakte reflux installatie kan je al maken voor 200euro. Weliswaar voor autogebruik, met niet voor menselijk consumptie geschikte materialen. Zelfs de methanol mag er inblijven en het is niet nodig om het te mengen met benzine. De kostprijs per liter, met als basis regenwater, suiker en de zon zou om en bij de 50cent zijn. Bovendien beter voor de natuur.
Ongetwijfeld is het ‘in het echt’ wat genuanceerder dan slechts een uiting van snobisme. Of gewoon humor voor het programma. Wijn promoten en whisky verbranden?
Ik heb James altijd al een betje een snob gevonden…alhoewel die Fiat Panda van m daar totaal niet bij past. Maarja…Fiatjes Panda, bij dat soort mensen, verraad meestal een dik wagenpark erachter. Ik vind James trouwens wel een cultuur barbaar…maarja…van de andere kant…zo kun je ook van whiskey genieten en het zal vast geen malt geweest zijn.
Cherio lad!
@ Bas: de enige bij TopGear die weet hoe ‘cultuur’ geschreven wordt is James May! En een snob… Dat is Brits man! :lol:
Bas: Bruichladdich is wel single malt. En nog een verdraaid lekkere ook. En het zal nog wel ff duren voor dit goedkoper is dan rijden op benzine, een flesje (0,7 liter) van dit spul zit rond de 40 euro :P
Sowieso denk ik niet dat 40% alcohol veel performance levert, beter ga je dan zelf alcohol destilleren uit aardappels, mais of graan.
opa plas piemel
toffe kerel..james,…geen praatjesmaker…gewoon puur.
Is dit nieuws? Niemand ooit the dukes of hazzard gezien? op welke brandstof reed de General Lee? Een auto op drank of “moonshine” doen rijden word in de VS al een 50 gedaan.
Mijn broer heeft ook een oude roestige elcamino die we aangepast hebben zo dat hij op alcohol kan rijden dit heeft veel voordelen
-Het leverd je auto exta PK’s want alcohol brand zuiverder
-voor de hippies: de uitstoot is milieu vriendelijker
-alcohol is goedkoper dan benziene (natuurlijk niet als je er wiskey in giet zo als in de topic)

zelf alcohol stoken is simpel en goedkoop het kost ongeveer 60-70 cent per liter maar is helaas illegaal voor de geintereseerden:
http://www.blog.thesietch.org/wp-content/uploads/2007/03/moonshine-diagram.gif
Wat kost whisky per liter?… laat dus maar..
Oh cock

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).