Lexus LS 600h L en SC 430 voor Pebble Beach

Auteur: , 7 Reacties

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat dit weekend het Pebble Beach Concours d'Elegance wordt gehouden. Dit exclusieve evenement, dat plaatsvindt in Californië, trekt elk jaar veel bekijks en is met name in trek bij het oude geld. Lexus is er sinds vijf jaar aanwezig met een speciale editie van hun Sports Tourer, de SC. Dit jaar krijgt de zesde SC Pebble Beach gezelschap van een speciale LS 600h L, de milieuvriendelijke limousine.

Om met de LS te beginnen, hiervan worden er slechts 50 gemaakt. Ze zullen verkrijgbaar zijn met een ‘Truffle Mica’ verfje, en een two-tone lederen interieur, afgemaakt met de nodige houtinleg en badges om hem te kunnen onderscheiden van de pauperale LS600 h. Aan de buitenkant sieren een set stijlvolle saaie 19″ velgen het slagschip.

Voor de SC 430 is het eigenlijk het zelfde liedje: exclusieve lak, exclusief leer in het interieur, exclusieve wielen met een diameter van 18″ en natuurlijk weer de exclusieve badges. Overigens zal de jaarlijkse Pebble Beach SC zijn tiende editie niet gaan beleven, want Lexus schrapt het model uit hun line-up zodra de SC aan een update toe is.

Lexus SC 430 Pebble Beach

Potentiële kopers kunnen alle informatie even rustig nalezen in het persbericht. Meer plaatjes in de gallery!

PRESS RELEASE

Lexus Introduces First-Ever Pebble Beach® Edition LS 600h L and Sixth Annual Pebble Beach Edition® SC 430

Limited Edition LS flagship hybrid sedan and SC hardtop convertible debut at the Pebble Beach Concours d’Elegance Lexus Fashion Preview

August 14, 2008 – Torrance, CA – Lexus introduced the first-ever LS 600h L Pebble Beach Edition and the sixth SC 430 Pebble Beach Edition to commemorate its continuing partnership with Pebble Beach Company. The vehicles were unveiled at the Pebble Beach Concours d’Elegance Lexus Fashion Preview on August 15, 2008. Production of these 2009 Pebble Beach Edition vehicles are limited to 50 LS 600h L flagship hybrid luxury sedans and 300 SC 430 hardtop convertibles. Pebble Beach Edition owners have the opportunity to customize their ownership experience by selecting from one of three distinctive merchandise packages: Callaway Golf Experience, Travel Package or Epicurean Encounter.

The LS 600h L’s distinctive L-finesse styling is complemented by a unique exterior/interior color combination exclusive to the Pebble Beach Edition with a Truffle Mica exterior paint combined with an exclusive two-tone Alabaster and Black leather trim interior with Dark Grey Bird’s-eye maple wood trim. Additional styling cues include 19-inch, five-spoke wheels with a unique finish, Pebble Beach interior badging, premium black floor mats with stainless steel badging, and blue illuminated scuff plates. The Pebble Beach LS hybrid comes standard with the Advanced Pre-Collision System (APCS) which incorporates the world’s first system designed to help detect pedestrians in the vehicle’s path, as well as world’s first Driver Monitor System that helps warn drivers if it senses an obstacle ahead of the car and that the driver’s head is not facing forward. The APCS system helps prepare the car for evasive action or collision by triggering appropriate sensors in the car and retracting the front seatbelts. Furthermore, the Pebble Beach Edition LS 600h L is equipped with the Advanced Parking Guidance System, Rear-Seat Entertainment System (RSES), power rear-door sunshades and rear-seat side airbags.

Celebrating its sixth year, the new Pebble Beach Edition SC 430 receives an exterior/interior color combination with a Mercury Metallic exterior paint and an exclusive two-tone Ecru and Black leather trim interior with Black Bird’s-eye maple wood trim. The retractable hardtop convertible includes special-edition brushed chrome badging on the front fenders and center console, and an Ecru The Lone Cypress™ logo embroidered on black carpeted floor mats. It also features a color-keyed rear spoiler, 18-inch Machined Tourmaline alloy wheels, and white illuminated scuff plates. All-season run-flat or summer run-flat tires are available.

The Lexus partnership with Pebble Beach Resorts initiated in August of 2003 with the debut of the first Pebble Beach Edition SC 430. This established Lexus as the Preferred Vehicle of Pebble Beach Resorts and has offered Pebble Beach Edition Lexus owners a variety of amenities designed to evoke the exclusivity that comes with an excursion to the Pebble Beach Resorts. Presently, guests of Pebble Beach Resorts can experience the on-going partnership with complimentary time in a Lexus test-drive vehicle or transportation service to and from several locations in a Lexus Guest Transportation vehicle.

In February 2008, the Pebble Beach Edition RX 350 and ES 350 models were introduced into the collection. The LS 600h L is the fourth vehicle model to receive a Pebble Beach Edition package.

The 2009 SC 430 and LS 600h L Pebble Beach Edition vehicles go on sale in September and October 2008, respectively.

Lexus Personalization Program
Owners of an RX or ES Pebble Beach Edition can customize their ownership experience with the Lexus Personalization Program. Three distinct categories of packages are designed to invoke the unparalleled feel of the world-famous Pebble Beach Resorts: The Callaway Golf Experience, Travel Sets, and Epicurean Encounter. Owners can select from item(s) in one of the packages.

The Callaway Golf® Experience
Four exclusive packages are designed to improve the look and performance of one’s golf game. One dozen personalized Callaway Golf Tour ix Golf Balls can be combined with a Callaway Golf Ft-I driver or Callaway Golf Hyper X driver and one X Hybrid. Three Callaway Golf X-Forged wedges and one Odyssey White Hot XG 2-Ball putter are matched to one dozen personalized Callaway Golf Tour ix Golf Balls. One case (12 dozen) of personalized Callaway Golf Tour ix Golf Balls is also available.

Travel Package
Pebble Beach Edition owners can carry style and refinement from their vehicle into a luxury hotel with one of three luxury luggage packages. A café-colored three-piece leather luggage set includes two cabin duffels, one carriage duffel, and personalized embossed luggage tags. Two pairs of Callaway Golf Eyewear complement the café-colored leather briefcase or the café-colored leather tote bag.

Epicurean Encounter
Those owners interested in improving their culinary skills can choose the Epicurean Encounter. They can select a six-piece Viking® Santoku Cutlery Set including 10-slot maple knife block or a four-piece Viking Cookware set. Both come with a Viking Cooking School $200 gift card redeemable for cooking classes or merchandise online at vikingrange.com. The package also offers the option of a café-colored leather wine tote and a diverse selection of wines from member wineries of the highly regarded Napa Valley Vintners.

About Lexus
Lexus has become synonymous with luxury since its introduction in 1989. By offering some of the finest quality luxury vehicles and providing benchmark customer service, Lexus has remained the top-selling luxury nameplate in the United States for eight years in a row. Lexus and its 223 dealers have repeatedly achieved high honors for both the products they sell and the customer service they provide.

About Pebble Beach Company
Pebble Beach Company, headquartered in Pebble Beach, Calif., owns and operates the world-famous Pebble Beach Resorts®, including The Lodge at Pebble Beach™, The Inn at Spanish Bay™ and Casa Palmero®. The company also operates four renowned golf courses: Pebble Beach Golf Links®, Spyglass Hill® Golf Course, The Links at Spanish Bay™ and Del Monte™ Golf Course. Its other famed properties include the scenic 17-Mile Drive® and The Spa at Pebble Beach™. In addition to the Pebble Beach Concours d’Elegance®, Pebble Beach Resorts® annually hosts the AT&T Pebble Beach National Pro-Am, The Wal-Mart First Tee Open at Pebble Beach and the Callaway Golf Pebble Beach Invitational. Pebble Beach Golf Links® has hosted four U.S. Opens, four U.S. Amateurs, one PGA Championship, and will host its fifth U.S. Open in 2010.7 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ja mensen staan echt te popelen om naar Pebble Beach te gaan om de elegantie van een zoemende, rijdende doodskist en dameskappersauto te aanschouwen, zelfs al staat Lexus vrij sterk aan de andere kant van de grote plas. Wordt het trouwens niet eens tijd voor een nieuwe SC?
die sc zegt me toch niets hoor, een pebble beacher zie ik er ook nog niet met rijden
en hoeveel kosten ze
‘Truffle Mica’ verfje…..uhm ja……ze worden steeds inventiever met de naamgeving voor een kleurtje…
Blijft n mooie auto die LS.

‘om hem te kunnen onderscheiden van de pauperale LS600 h.’ lol :)
die SC is wel zo gruwelijk saai en lexus durft er ook nog eens veel geld ervoor te vragen ook, jammer… de LS vind ik wel geslaagd maar ik zou toch een quattroporte kopen voor dat geld
WAt zijn het toch mislukte ontwerpen zeg.Die sc ziet er echt niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).