Echt niemand wil Hummer hebben

Auteur: , 36 Reacties

Het zijn zware tijden voor GM. Ze proberen vol overgave hun in elkaar geklapte merk Hummer te verkopen, maar niemand wil het van ze overnemen. Logisch natuurlijk, want potentiële kopers kunnen ook gewoon de verkoopcijfers nakijken en een toekomstanalyse maken. Mahindra & Mahindra, het Indiase bedrijf dat eventjes in beeld was, heeft te kennen gegeven zijn vingers niet aan Hummer te willen branden.

En ze zijn niet de eerste. Met de verkoop van Hummer werden achtereenvolgens in verband gebracht: het Indiase Tata, (want Tata wil immers alles kopen wat los en vast zit), de Rus Oleg Deripaska, de Russische eigenaar van AvtoVaz en tevens multimiljonair.
Hierna bleek het Chinese Changfeng in gesprek te zijn met GM, maar ook dit leidde tot niets, en tot slot was er het al eerder genoemde Mahindra & Mahindra, maar die kijken alleen maar en doen niks (zie Jeep, Ford, Jaguar en Land Rover).

Het lijkt er dus op dat GM het merk Hummer zelfs niet kwijtraakt als ze de modellen met een strik er omheen, volgestouwd met gedrogeerde Playboy-bunnies en met nog eens een grote zak geld toe bij de potentiële koper komt afleveren. Helaas pindakaas, misschien moet ‘The General’ gewoon zijn verlies nemen. (via automotive news)36 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
corrado vr6 slc
Goed zo, weg met die ondingen.
Veel te groot voor de Nederlandse wegen, en parkeerplaatsen!
HUMVEE club Nederland
Dat zijn tenminste echte auto’s!
Heb er eentje van het Amerikaanse leger ofterwel een HUMVEE.
Echt een belevenis jullie zijn gewoon te bang om het uit te proberen!
nou, mij de bunnies alleen maar, mag je die vierkante stinkbak zelf houden :P
jup, weg ermee! Ik heb die dingen nooit wat gevonden…

http://www.quotenet.nl/hummer-doet-auw.jpg
Ik heb er niet zo veel last van als de knakker hierboven! Maar ik vind het echt trieste wagens,… je hebt idd echt iets te compenseren als je een Hummer particulier aanschaft!
*knakkerS
Good riddens!
tja .. dat model is ook al 10 jaar oud ..

ze haden 5 jaar geleden moeten investeren in landbouwvoertuigen of iets dergelijks .. dan had er nog wel wat coolness aan gekleeft ..
Ach … elk merk komt en gaat .. bijna niemand wou MG hebben … Ford leurde heel lang met Jaguar terwijl Maybach ook niet zo’n succes is.

Ik geloof dat de historie nog wel een paar voorbeelden heeft.
ik vind Hummer wel leuke auto’s (niet mooi, maar wel leuk). Zou ’t jammer vinden als het merk zou verdwijnen. Ze moeten gewoon weer ’n model à la H1 bouwen, maar dan met hybride-aandrijving (hebben die boomknuffelaars ook geen poot meer om op te staan…iig geen stevige).
Citrofiel evil twin
Mijn ideën voor het merk:

1/
Ze moeten met kleine (lichtere) wagens komen. Een stadswagentje (met dieselmotor) mss?

2/
Met een hybride-aandrijving komen.
http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/31/hummer-h2-op-bio-ethanol

<img src=”http://www.worth1000.com/entries/310500/310662UADY_w.jpg”
@Klassiekerrally: scheld me maar uit voor pedanterik maar het is good riddance. Van “to get rid of…”
Goeie “ervanafkoming.”

Zonder dank :p
@ evil twin; Een klein stadswagentje? Een Hummer? Hoe gaat dat zijn merkwaarden met elkaar verenigen? Ik denk niet dat een mini-Hummer zo goed zou verkopen… Maar misschien toch.
De Amerikaanse markt zit erg om kleine auto’s verlegen, en als een kleine auto van een eigen Amerikaans merk zou komen, zou die een kans van slagen hebben.
Maar hoe dan ook, om het merk nú te kunnen redden hadden ze al lang geleden moeten beginnen met het ontwikkelen van zo’n compleet andere auto dan die ze nu hebben, dus daar is het te laat voor.
@Citrofiel evil twin

Mijn ideën voor het merk:
1) Een dikke V12 in de H1
2) Standaard LPG tank
3) Allu chassis (bespaart veel gewicht)
4) Verhoging van het prijskaartje en afwerken met leer en andere luxe-materialen binnenin.
5) alle andere modellen schrappen.

Voila, en wat je overhebt is een exclusief merk dat auto’s maakt die elke rijke arabier wil hebben.
It’s that simple. ;)
HUMVEE club Nederland® (de echte!)
@dekster: Ik weet niet hoor maar het Amerikaanse leger heeft General Motors allang verboden HUMMER H1’s te bouwen! Dit omdat hij te veel op de HUMVEE lijkt.

MVG Gianny Berger
__________________________
Administrator
Gianny Berger
HUMVEE club Nederland®
[email protected]
http://www.humveeclub.nl
Ik wil Hummer!
En als die knuppels bij GM er echt zo snel vanaf willen, dan betaal ik niks, en is iedereen blij!
je moet het gewoon promoten!

hummer-cup op zand-voort (haha, wat een grap), hummer-wrc
idd een hybride met 9V blok die je in de bodem moet schroeven
, een technisch lego hummer.

maar als het contract met het amerikaanse leger er aan vastgeniet wordt, iser vast wel een gegadigde
Ik vond het zoiezo al heel lang heel erg raar dat ze er 1 van hebben kunnen verkopen.
Die roze hummer op bovenstaande foto hoef ik ook niet. Die bijbehorende chick daarentegen wel. :P
Waarom zouden Tata en collegea nu het merk kopen? Dat is dom, ze wachten liever tot GM falliet is om daarna de rechten van het merk en mallen voor een prikkie te kopen en fabriekslijnen in China of India te planten.
carsofcoolhaven.nl
Ik heb een zwak voor lelijke auto’s, als ze op hun manier maar goed zijn. Meestal wordt in de loop van de jaren erg gepoogd de auto te verfraaien, soms succesvol, soms niet… maar meestal is de originele charme er wel af. Deze auto’s waren alleen als Humvee op hun plek, en als ik de kenners mag geloven zelfs dan niet (als in: ik lees boeken, ik spreek maar zelden strijdkrachten met ervaring :-) ) de burgerversie was gewoon onzinnig. En nergens erg goed in, behalve duur zijn, aanwezig zijn in je spiegel, en niet echt economisch… Lekker laten inslapen, en over veertig jaar hebben we weer een leuk merk om ‘nieuw leven in te blazen’ ;-)
Wat is het toch wat. Is er een keer een automerk die met z’n kop boven het maaiveld steekt, dan moeten we er met z’n allen over gaan zeuren. Natuurlijk staan de brandstofslurpers momenteel in de spotlight, maar er zijn andere manieren om minder brandstof te verbruiken.

Wat bijvoorbeeld veel meer invloed heeft dan het formaat van een auto is met z’n allen een paar kilometer per uur langzamer gaan rijden. Zo af en toe rijd ik met een Hummer H3 Autdoor Automaat, brandstofverbruik bij 130 km per uur, tussen de leaserakkers op de linkerbaan, ca 1:4. Als ik het eventjes iets rustiger aan doe en met het vrachtverkeer meerijd op de rechterbaan (80 – 90 km/u) dan haalt die een uiterst respectabele 1:10. Chapeau!

Ik weet uit ervaring dat een kleine stadsauto op de snelweg al snel 1:8 verbruikt. Bijvoorbeeld een Chevrolet Matiz Automaat of Hyundai Atos Automaat bij de topsnelheid van 130 km/u, je tank is dan echt binnen de 200 km helemaal leeg.

Resume; je rijdt zuiniger in een Hummer als je 80 km/u rijdt dan in een stadauto 130 km/u. Je kunt echter wel royaal met z’n vijfen in de Hummer zitten, dus per definitie minder CO2 uitstoot! Met z’n allen snel een Hummer kopen dus.
Ik snap niet dat GM dit niet zag aankomen.

Als je zoveel brands in je portfolio hebt zitten, mag je de markt toch
wel wat beginnen kennen…en voorspellen? Kijk naar Landrover…zij
zijn toch reeds een lange tijd geleden hun portfolio aan het uitbreiden
naar beneden toe…neem de freelander, hun nieuw (lekkere) concept LRX,…
hopelijk genoeg om een eco-imago te kweken…

Ik vrees dat Hummer ten dode opgeschreven is…RIP
De H1 is gewoon een zeer mooie auto. Klinkt ook als een vliegtuig als je hem start.
@Hummers.nl; ik geef je helemaal gelijk in deze vergelijking, maar het is natuurlijk wel kiezen uit twee kwaden. Er tussenin zitten een hele hoop goede alternatieven..
De hummer is zijn bad boy karakter een beetje kwijt. Toen hij net uitkwam zag het het zo anders en lekker stoer uit. Heel anders dan de rest. En het kon niet boeien wat dat ding verbruikte of hoe het reed.

De latere modellen zagen er te lief uit. Daar gaat het imago. En daar gaat de verkoop. Mensen kochten de hummer denk ik om zich te onderscheiden van de massa en om een boodschap uit te stralen. Waarom kan de hummer niet gewoon zijn als wanneer hij net was uitgekomen. Lekker fout en rebels. En het zal weinigen uitmaken of het ding dan wel of niet veel gebruikt. De eerste hummer is een wagen die niet thuis hoort in het rijtje van massa auto’s. En daarom mag hij gebreken hebben of een hoog gebruik hebben. Omdat hij anders is.
@hummers.nl:

“Je kunt echter wel royaal met z’n vijfen in de Hummer zitten, dus per definitie minder CO2 uitstoot! Met z’n allen snel een Hummer kopen dus.”

En hem dan per persoon 1/5 van het aantal ritten gebruiken?
He Hummers.nl- Royaal met z’n 5en in die auto??? Wauw wat een geweldige auto is dat!!! De Hummer heeft ongeveer het formaat van een busje waar je royaal met NEGEN mensen in kunt, terwijl je dus in die Hummer royaal met 5 personen kunten maar dan wel je handtas zult moeten achterlaten op punt van instappen.

Euh- Mijn oude Pandaatje uit 1999 is ongeveer 1/3 van het formaat van die gigantische Hummer waar je zo royaal met z’n vijven in kunt. In dat Pandaatje van mij zit ik ook regelmatig met 5 personen als we de stad in gaan. Ik kan dan nog bijna overal parkeren, kom niet bij de minste of geringste wegversmalling vast te zitten EN ik verbruik nog steeds aanzienlijk minder brandstof. Ik weet niet in wat voor kleine stadsautootjes jij dan hebt gereden, maar die van mij doet op lange enden over de snelweg met 120kp/u rustig 1 op 13,5. Haalt zo’n Hummer dat ergens…? Rij ik 80, dan gaat het naar de 1 op 14,8.

Dat opgeteld bij de rekensom van aanschafprijzen, de door mij of jou te betalen wegenbelastingen, verzekeringen en onderhoudskosten en dan mag jij mij nog eens uitleggen waarom ik vredesnaam met een Hummer zou moeten gaan rijden die ik alleen op 6 kilometer bij mij vandaan kan parkeren en er dus een vouwfiets bij moet kopen omdat dichterbij domweg geen plek meer is om dat bakbeest neer te zetten of omdat hij te breed is voor de stegen in de gemiddelde Nederlandse binnenstad.
HUMVEE club Nederland
@Jandepandaman: Laat ik je 1 ding vertellen, je hebt ten eerste een belachelijke naam maar daar niet van. HUMMER/HUMVEE is zo breed om dat bijna heel de ophanging tussen de personen in is geplaatst. Zelfs het motorblok komt een stukje naar voren. Waarom dit gedaan is?: Zodat de HUMVEE/HUMMER laag kan worden gebouwd en toch veel grond speling heeft. Daarom Heeft HUMMER en HUMVEE ook onafhankelijke wielophanging. Er zijn kits op banken in de HUMVEE te zetten zodat er in totaal 9 mensen in het voertuig kunnen. Nu staan er op de HUMVEE M998 soms ook bankjes in de achterbak, daar kunnen 16 man in. Dus even rekenen…… In totaal kunnen er 25 mensen in 1 HUMVEE! DUS NIET ZEIKEN!

Dit verhaal hierboven geld alleen voor de HUMVEE en de HUMMER H1, De latere versies zijn Homo bakken.

MVG Gianny Berger
__________________________
Administrator
Gianny Berger
HUMVEE club Nederland®
[email protected]
http://www.humveeclub.nl
@hummers.nl

“je rijdt zuiniger in een Hummer als je 80 km/u rijdt dan in een stadsauto 130 km/u. Je kunt echter wel royaal met z’n vijven in de Hummer zitten, dus per definitie minder CO2 uitstoot!”

Wut?! Royaal.. misschien moet dit de nieuwe term worden.. Ik zit ook prima in een 520d en naar mijn weten verbruikt hij minder brandstof en stoot minder CO2 uit.
@ Hummers.nl

Ik weet niet wat de technische staat was van dat stadsautootje waarmee jij een verbruik van 1:8 realiseert. Maar ik heb toch sterk het idee dat ofwel de zuigerveren versleten zijn ofwel de koppakking danig lek is.
Zo’n monstru-eus verbruik kan ik met mijn GTI nog nauwelijks evenaren.

Ik zal er niet rouwig om zijn als Hummer verdwijnt. Je hebt een vrachtwagen rijbewijs nodig als je er een aanhanger hangt want de combinatie overstijgt dan gemakkelijk de 3500kg. En dan laat ik nog in het midden of je dan ook een tachograaf, een begrenzer en 2 dozijn spiegels moet laten installeren. Ze zijn gewoon, net als zoveel ‘auto’s’ uit de states, useless.
Toch jammer, het zou net als Jeep en Landrover kunnen voortborduren op extreme functionaliteit. Met die “credibility” Zou je best een Daihatsu Terios kunnen “rebadgen” en als H4 aan de US consument kunnen slijten. Vierkante koets, korte overhang en een paar militaire stijlelementen.

Moet kunnen, GM heeft zelfs een vorige Suzuki Swift als Geo weg durven zetten. Aan principiële bezwaren zou het niet hoeven liggen.
Binnenkort zijn het verkiezingen in de US. Ze kunnen geen sluiting in verkiezingstijd veroorloven.
Een kleine SUV bouwen H4 ter concurrentie van de X3 en een groot order van de Amerikaanse Defentie zou een redding kunnen zijn.
En als ze ze weggeven mogen ze steeds een H3 bij me leveren. Op LPG verbruikt het niet meer dan een andere SUV op gas.
Dit http://foto.autozone.be/fotosartikelen/large_276048.jpg vind ik zo ongeveer het grootst zinnige formaat voor een Hummer… ;-)
http://i4.photobucket.com/albums/y123/byrdmanva/unarmored20humvee.jpg En deze versie is nog steeds de enige die en beetje zinnigheid heeft (ook al vraag je je dat met die in Iraq gebleken kwetsbaarheid zo langzamerhand ook wel af…). Alle burgerversies die er na zijn gekomen (met chroom op de verkeerde plekken en lederen zittingen en electrische poespas en foute kleurschema’s en zo meer) waren en zijn wat mij betreft van het begin af aan complete uitlachwekkende larie geweest. Schijnbaar wordt GM er nu op deze manier op gewezen dat eigenlijk meer mensen -misschien op enkele vol met Bling hangende Rappers na- er zo over denken…
HUMVEE club Nederland® (de echte!)
Niet zeiken want een HMMWV M998 van het Amerikaanse leger rijd 1:6 en in het terrein 1:12!

MVG Gianny Berger (site en forum administrator van HUMVEE club Nederland®)

___________________________________________________
Administrator
Gianny Berger
HUMVEE club Nederland®
[email protected]
http://www.humveeclub.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).