Eerste Nederlandse Veyron Grand Sport naar Perridon

Auteur: , 47 Reacties

Kennelijk bevalt de dichte Bugatti Veyron Trust-oprichter Michel Perridon zo goed, dat hij er meteen maar een exemplaar met targadak bij aanschaft. U leest het goed, de man die verantwoordelijk was voor de eerste Veyron op Neerlands' wegen herhaalt dit met de Veyron Grand Sport.

Perridon had nog ergens 1,4 miljoen euro (ex BTW/BPM) in een oude sok liggen, waarmee hij opgetogen naar Hessing trok om zijn order te plaatsen. Aan Quotenet laat hij weten dat zijn exemplaar niet wit zal zijn, want ‘dat is zo’n modekleur’.

Van de Grand Sport zullen in totaal 150 exemplaren gemaakt worden. De productie start in maart 2009, dus kort daarna kunnen alle spotters met de camera in de aanslag in de bosjes liggen te wachten op hun kans om de open Veyron op de plaat te zetten. (via petrolhead)

Overigens werd de allereerste Grand Sport dit weekend op Pebble Beach geveild. De nieuwe eigenaar betaalde wel een prijs voor dit privilege, hij tikte 2,9 3,19 miljoen dollar af.

Beelden van de onthulling (met geheel misplaatst sympho-rock jaren ’70-soundtrack er achter) staan in het filmpje hieronder:47 reacties

Mooi…
Altijd leuk een Bugatti als je hem kan betalen
that filthy bastard :-)
Tel bij die 1.4 miljoen nog maar een klein miljoentje aan belastingen op hoor…
kan niet w8en om ‘m te zien rijden in r’dam
Geel, geel! Fluorescerend geel! Kom op, doe het! :P Wel erg gaaf dat-ie er één koopt. Hopen dat er ook 1 in 020 komt te rijden….en dan ook echt rijden en niet kopen om ‘m vervolgens in een garage aan de kust te zetten. :roll:
Knap om zoveel geld te verdienen met die rommelproducten.. :P
@RA999

Daarom staan de meeste van dit soort wagens niet op Nederlands kenteken, maar hebben ze vaak Duitse platen.

Maar ja, ik vertel jou, als vaste bezoeker, niets nieuws hiermee natuurlijk.
Niet meteen mijn keuze met die centen, maarja :P
Als je dan toch zoveel duiten hebt, koop dan naast je Veyron een Koenigsegg! Weer es wat anders, voor de afwisseling en heb je ook meteen een targa.
(die er bovendien beter uitziet dacht ik zo)
@Sir Smokalot
Maar op Petrolhead staat dat Perridon deze ook op Nederlandse platen zet (pestecp daarvoor trouwens), net als zijn andere Veyron. Die belastingen zal hij dus wel gaan betalen…
Probeer ik respect al fashionable-fout te schrijven, lukt ’t nog niet :P
Die p moet dus een r zijn…
Daar heb je een punt RA999
Deze auto zal best snel gespot worden. Ik vraag mij alleen af of ze dit keer zijn adres wel verborgen houden.
Wat je wel niet allemaal kan doen door het succesvol verkopen van chinese crap. :roll:
Maar hopen dat hij hem niet weer zo saai grijs besteld heeft.

Ik denk dat ik ook maar eens ondermaatse producten moet gaan verkopen die het al niet doen zodra ze in de verpakking verdwijnen. Wordt ik de eigenaar van de tweede Veyron Grand Sport! ;)
Ahh dat van het adres is my bad. Ik zag hem namelijk al meteen de eerste dag ermee in de straat. Ik stond er eigenlijk niet bij stil dat het probleempjes zou kunnen opleveren(voor mezelf ook trwns want ik woon daar ook :S)

Kan niet wachten tot hij hem krijgt! Echt een bizar mooie bak!
Het is toch wat he. Zo’n spannende wagen en dan staan er allemaal van die saaie lullen omheen (zie de 4 foto’s waarvan eentje in de kop van het bericht staat).
Heb wel eens op een borrel gehoord dat hij klaagde over de nieuwprijs van een setje banden. € 10.000,= schijnt.
ff een belgische vraag: wie is hij en wat doet hij ?
@De Nou:

Eigenaar van Trust
$ 2,9M ?? Dan is die koper beter af dan de heer Perridon volgens mijn hoofdrekenkunsten.
@El Loco
Zonder belastingen wel ja…
Dat dak is marginaal.
Ik zou mij ook een gesloten en open kopen.
@Rogue: GEEL!? DAT is pas een modekleur! En in de zomer van 2009 alweer uit, want het was de modekleur van afgelopen zomer, maar compleet geflopt want ik heb niet super veel geel gezien haha.

Wel chill om een Veyron en een Grand Sport te hebben lijkt me,
maar die Grand Sport moet wel in een lekker kleurtje komen :D
Alleen jammer dat het om dezelfde man gaat die een tijdje geleden liep te huilen om een remschijf van eur 1600…Dat dan weer wel!
@ Pol; Het dak aan het eind van het filmpje is waarschijnlijk het nooddakje, om even snel erop te zetten. Er is nog een steviger dak bijgeleverd waarmee ook gewoon 407 km/h gereden mag worden, terwijl je met het nooddakje maar 130 km/h mag.
@Denniefr:Ik ken Michel vrij aardig maar geloof me hij huilt niet gauw om geld hoor zijn laatste bootje kost rond de 45 miljoen. Ik denk als daar het anker van zou begeven dat hij ook een nieuw anker vraagt en dat niet nog eens gaat betalen zoiets heet garantie/service/logisch nadenken!
On topic: Ik zal snel bij hem langsgaan als deze heerlijkheid is aangekomen en wat foto’s schieten en misschien durf ik het niet te vragen maar mag ik even..
P.S. ik zei het al bij het Bavaria topic: Respect voor Rotterdam maar daar bedoel ik natuurlijk ook de Rotterdammers mee!! Al die andere meelopers die hem op duits/pools/zonder kenteken laten rijden/staan te verstoffen… LOSERS !!! :)
@ RA999 $ Sir Smokalot,

hij zet die wagen gewoon op kenteken van trust of een ander bv’tje en lacht weer breed…..
Geen onthulling met een mooi doek dat er af getrokken word? gewoon zo aan komen rijden… vind ik niks voor zo’n auto. Maar 1 ding is zeker, mooi is ie.
Die paraplu how gay is THAT!
@binkie: Mooie opmerking :lol:

We zullen de Veyron vanzelf zien @ AutoJunk :)
@ De Nou
Hij is de uitvinder van het concept: koop alle Chinese PC brol onder één Euro , plak er een stickertje op, pleur het in de supermarkt, bak er een hoop lucht omheen, de consument consumeert de marketingcrap zonder nadenken, en dan consumeert mijnheer Neerlands vloot aan Bugatti’s – simpele economie dus … alleen hoop ik de de kwaliteit van zijn bolides die van zijn klxtxspul fel overstijgt! Als ge van B naar NL rijdt over de E19 -A weetnieveel van Antwerpen naar Rotterdam, dan passeert ge zijn ‘boite’ rechts langs de autoweg, waar naast een teveel aan reclame ook nog een heliplatform en ander fraais maar totaal overbodigs te zien zijn… 100% Hollandse bescheidenheid waarschijnlijk …. Toffe peer, heeft em toch maar geflikt!
@ Rob USA

http://www.autoblog.nl/archive/2007/10/25/bugatti-veyron-hebben-is-dure-hobby

Niet dat het mij verder intresseert hoor,maar dit schoot me even te binnen.
@ Jipp
Ik denk ’t niet, typ het kenteken van z’n andere Veyron maar eens in bij de RDW en dan staat er dat ie daarover 451.000 Euro BPM heeft betaald…
Kom op man. Hij wordt oranje met zwart. Net zoals die Arabier. ;)
strontkak bruin met aarshaar dofzwart .. momenteel niet echt een modekleur ..

en kan prima .. op een cabrio !!
gefeliciteerd mijnheer Perridon .. hoop dat u er heeeel gelukkig mee bent ..

o,ja .. en niet vergeten .. de BPM is inclusief w.bos okkernoten .. veel en hard ..
valt onder de categorie:
geld genoeg…..

Gr
Je zou de auto alleen al kopen vanwege die prachtige vierkante paraplu.
@ autoblogger: Haha juist ja! Net zo geel als die Phantom Drophead! :)
Erg foute soundtrack, daar moet overduidelijk iets van Marco Borsato – Wit Licht-achtigs onder! Of Guns n’ Roses (live, @ The Ritz 88 New York!!), of dat Going In The Distance-gedoe van Rocky Balboa. Maar niet dit! Ps de Veyron is voor mij al speciaal genoeg, een cabrio versie is gedurfd maar overbodig.
Het is toch wel een fenomeen die Veyron. Als je er een koopt sta je metteen in de kranten, en mag je interviews doen. Die wagen wordt een evengroot monument als de Bugatti Type 41 Royale. Zo waanzinnig dat auto-analfabeten er van opkijken, en sommige autofans er nors van worden.

Volgend seizoen in Top Gear: 360km/h met het dak open. (fingers crossed)
hessel van urk
hallo wij hebben in monnickendam de heer perridon,s yacht mogen bouwen en heb zijn veyron daar vaak gezien en op de foto gezet natuurlijk. daar stond hij gewoon op een ouwe werf tussen de oud ijzer whahaha.
maar toch leuk dat je die eens van heel dichtbij kunt bewonderen en aanraken
heel ziek dit!!!!!
Wel echt super vet!!
Zie Meneer Hummel er zo in rijden:O
Hij heeft ook al een van de Bugatti Veyrons:D
Och wat handig :) je krijgt er een gratis paraplu bij…
dit wist ik niet..een bugatti veyron gs.
dank je wel AB voor jullie hulp..tot een bepaald moment wist ik niet wat OT betekende.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).