Rijtest en video: Volkswagen Passat CC

Auteur: , 100 Reacties

Nope, de Passat CC is niet de grote broer van de met een stalen vouwdak uitgevoerde Eos. De letters CC stammen van de Concept Coupe toen deze als showcar werd onthuld. In de productieversie staat het voor Comfort Coupé. Verwarrend? Een beetje wel.

Wil je eerst kijken en dan lezen, bekijk dan de video.

Passat CC zonder klapdak

Daar houdt de verwarring niet op. Waar “reguliere” Volkswagens vooral praktisch, degelijk en meestal wat conservatief vormgegeven zijn, is de Passat CC het tegenovergestelde. Met de Passat CC lift Volkswagen mee op het succes van de Mercedes CLS die het segment van de vierdeurs coupé creëerde. (Als we voor het gemak de Alfa Romeo 156 even vergeten.) Elegantie, styling, mooi zijn; daar draait het om voor deze auto’s. De praktische aspecten komen op tweede plaats.

Volkswagen Passat CC

Of een auto mooi gevonden wordt, is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke smaak. Toch lijken de oordelen over de Passat CC unaniem positief te zijn. De Phaeton-achtige styling van de voorkant en de elegant daklijn zijn simpelweg fraai te noemen. Standaard heeft de CC een groot elektrisch bedienbaar panoramadak. Jammer genoeg kan het alleen op een tochtkiertje worden gezet en kan het niet schuiven. Volgens VW is dat gedaan om de daklijn laag te kunnen houden.

Volkswagen Passat CC

Volkswagen Passat CC

Het interieur is ook stevig aangepakt vergeleken met de standaard Passat. De versie waarin we reden was uitgerust met twee-kleurig zwart-beige lederen bekleding wat er simpelweg super uit ziet. De combinatie met de houten sierstrip is niet mijn smaak, maar gelukkig kun je ook voor aluminium kiezen. De strip is loopt ook niet helemaal door over het dashboard, wat er voor zorgt dat als de zon er op schijnt er twee naden te zien zijn. Een ander kritiekpunt betreft de zitposite: de zit is te diep, alsof je half door een tuinstoeltje bent gezakt. Een nadeeltje is dat de Passat CC een vierzitter is, achterin zijn er twee zetels die worden gescheiden door een groot opbergvak.

Volkswagen Passat CC

Hoewel de Passat CC dezelfde 3,6 liter grote V6 onder de motorkap heeft als de Passat R36, krijgt de CC deze typeaanduiding niet mee. De filosofie hierachter is heel duidelijk: de R-modellen zijn ultra-sportief en dat is niet de missie die VW met de Passat Comfort Coupé heeft. Waar de R36 brult, laat de Passat CC beschaafd weten dat de V6 in het vooronder aan het werk is. De R36 is hard geveerd en de Passat CC heeft meer noten op zijn repertoire. De adaptieve dempers kennen drie standen die ook echt voelbaar verschil maken. De sport stand zorgt ervoor dat de dempers behoorlijk straf staan op het onrustige af, in de comfort stand wordt de Passat veel soepeler. De normale stand is een duidelijke compromis, maar wellicht ook wel de beste optie. Ook de besturing verandert mee, in Sport is de besturing het zwaarst en ook het fijnst. Helaas is communiceren over wat er zoal gaande is bij de banden niet het sterkste punt van de CC.

Volkswagen Passat CC

De Passat CC is standaard voorwielaangedreven, maar deze 3.6 V6 heeft 4Motion vierwielaandrijving. Tractie is er dus genoeg en ook over de grip hebben we geen klachten. Toch is het allemaal niet heel speels, de Passat CC onderstuurt op de grens en daar blijft het dan bij. De CC is meer op comfort gericht, mocht je meer sportiviteit zoeken dan helpt de VW dealer je graag verder met een Passat R36. Denk daarbij overigens niet dat de CC 3.6 niet snel is, want dat is hij wel. De V6 heeft net als bij de R36 300 pk en 360 nm. Met een sprint van 5,6 seconden naar de 100 laat de CC 3.6 menig sportauto zijn bevallige kontje zien. De top is afgeregeld op 250 km/u.

Volkswagen Passat CC

De testauto zat goed in de opties waarbij een aantal bijzonderheden er uit sprongen. Park Assist (ook op andere VW modellen verkrijgbaar) parkeert de Passat CC zichzelf. Diverse sensoren meten tijdens het voorbijrijden (max. 30 km/u) de gewenste parkeerplek op, waarna een computer de ideale manier van inparkeren berekent. Daarna wijst het systeem via een display aan waar de auto zijn startpositie moet innemen. Als de auto op die plek staat en de achteruitversnelling wordt ingeschakeld, zorgt de elektronica voor inparkeren binnen 15 seconden. De Passat CC wordt dan volledig automatisch bestuurd; de bestuurder hoeft slechts gas te geven en te remmen.

Volkswagen Passat CC

Ook tijdens het rijden kan de Passat CC voor je sturen met behulp van Lane Assist. Bekend waren al de systemen waarbij de stoel of het stuur gaat trillen als je niet netjes binnen de lijntjes rijdt. Het Lane Assist systeem in de Passat CC gaat echter een stapje verder. Wanneer je zonder richting aan te geven over een witte lijn dreigt heen te gaan, stuurt de Passat CC vanzelf terug. In eerste instantie zorgde dit voor flashbacks naar de eerste rijlessen van weleer. Naarmate de kilometers vorderden wende het echter en begon het zelfs fijn te voelen. Terug in mijn eigen auto miste ik het systeem zelfs en ontegenzeggelijk verhoogt het de veiligheid. En het is erg leuk om de auto zelf de bochten in te laten sturen op een klaverblad, want zo ver gaat het. Met een pieptoon laat het systeem dan vervolgens wel weten dat het weer tijd wordt om zelf te gaan sturen.

Volkswagen Passat CC

Het instapmodel voor de Passat CC is de 1.8 TSI met 160 pk, waarvoor VW een prijs van 36.990 euro rekent. Ook leverbaar zijn een 2.0 TSI met 200 pk (40.990 euro), een 2.0 TDI met 140 pk (38.990 euro) en met 170 pk (41.990 euro). Dit zijn allen handgeschakelde varianten, voor een DSG bak rekent VW 3000 euro extra. Op de 1.8 TSI heeft deze in plaats van zes maar liefst zeven versnellingen. De prijssprong naar de 3.6 is fors, want die staat voor 55.990 euro in de boeken. De geteste uitvoering was zoals gewoonlijk volgehangen met de 75% van de optielijst, waardoor de prijs op 67.545,85 euro komt. Veel geld, maar de vanafprijs is gelukkig wat vriendelijker. Toch is de Passat CC geen prijspakker, maar dat is dan nadrukkelijk ook niet de missie. De Passat CC is er voor de liefhebber.100 reacties

hele geslaagde kar! Al vind ik de achterlichten even wennen. Het neusje doet chique aan!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Onze buurman heeft zo’n CC en die achterlichten zijn echt geen zicht! Op beeld niet en in het echt ook niet. Heb zo het gevoel dat ze een goed beeld hadden van de neus, de zijkant en de achterkant is weer zo’n haastklusje…. echt jammer
Leuke rijtest, heerlijk met die hoge kwaliteit. De auto zelf is wennen, in het begin vond ik maar een vreemd vehikel maar in dit zwarte, strakke kleurtje ben ik geneigd die mening bij te schaven. Benieuwd of je ze veel zult zien. (mss bij die vele lease-sletjes)
Deze keer geen ‘light’ versie van de video? Op mijn 6 jaar oud pc’tje schokt de hd versie nogal.
Valt me op dat de laatste tijd de geteste auto’s niet op nieuw kenteken staan.
Leuke rijtest, maar ik had liever een iets exclusievere auto gezien :)

Tsja en ook al ben je een echte volkswagen fan, dan vind ik een slordige 50k voor een gemiddelde Passat CC nog wel erg veel geld.
En dat met die 4 stoelen is ook niet bepaald praktisch.
Stel dat papa een keer met de voetbal van zijn zoontje moet rijden, komt ie aanzetten: ‘ja sorry maar ik heb maar 2 zitplaatsen achterin’.. sta je ook even voor lul. Of schaf je net zo’n auto aan komt je vrouw de volgende morgen bij je dat ze in verwachting is van een derde kind! Zit je dan met je 4 zitter..
haha op einde van het filmpje 3.2 fsi :P dat moet 3.6 zijn ;) mooie auto btw maar komt hij er echt niet als 5 zitter ???
Vooral die achterkant is afschuwelijk!
Goede rijtest! Thank you very much.
Jeezes wat is fdat toch met de aanduiding Pasaaaat.. net een wind in het oosten ofzo. Anders hadden ze hem wel Passaat genoemd ook…
Eindelijk een iet of wat kritische rijtest. Ik vind de looks wel wat hebben, maar ik kan me ook niet echt inbeelden voor wie deze auto nu echt bedoeld is.
weer een mislukte creatie
Fraaie rijtest, zoals gewoonlijk! (Maar geen ouderwets coole effecten in de video meer?)

Fraaie bak ook. Ik houd wel van gekke modellen; CLS, R-klasse, Vel Satis, Signum en deze CC.

Snappen doe ik deze auto echter ook niet helemaal. Want hij’s duur, Volkswagen, maar wel chique en cool, ondanks die idiote benaming.

Twee zitplaatsen achterin is gewoon een nadeel. Veel mensen kopen een auto met ‘je-weet-maar-nooit’-ideeën. Dat is het succes van alle MPV’s met de stoelen-uit-de-bodem, voor gevallen waarin je opeens per ongeluk één keer per jaar net wel die extra zitplaats nodig hebt. Maak in die Comfort Coupé dan een uitklapbaar noodzitplaatsje, voor het geval dát.

Maar toch wel leuk… een middenklasser met nét een beetje meer sjeu.
Schitterend mooie auto. Goeie keus ook om consequent te zijn en met 4 zitplaatsen uit te voeren, ook al mis je daarmee absoluut een stuk markt. (voor mij valt deze dan gewoon af met 3 kids).

De vergelijking met de CLS snap ik overigens totaal niet; totaal andere prijsklasse en dat zie je dan weer wel, hoe mooi deze ook is. Jammer dat peugeot er niet in geslaagd is de 407 coupe net zoveel uitstraling mee te geven, dan was dat wel een vergelijk geweest.
prachtige auto.
Goede rijtest lekker kritisch
Auto ziet er goed uit 1 ding zou ik wel veranderen aan die auto en dat zijn de achterlichten. ik hou persoonlijk niet van ovalen lampen bij een mooi strak gelijnde Duitser. maar wel een mooi kontje

verder nog excuses voor de dubbele Post die ik net stuurde
Richard Brunsveld
Huh, bij 3:37 stop hij en springt hij naar die knop ”Play”
Jammer.

Voor de rest, wat een prachtige wagen, ik heb al reviews gelezen waarin de CC de CLS de baas is en dat vind ik toch wel gewoon erg leuk!
Ikzelf ben ook echt een Passat fan en ook deze keer weet VW weer een prachtige en luxe wagen neer te zetten!
Ik zou zeggen VW schrap die oersaaie gewone sedan versie en lever voortaan alleen nog deze. Het enige wat nog niet helemaal klopt voor mijn gevoel is de neus, er rijdt geen VAG model rond zonder rare voorkant en ook hier is toch weer iets met de proporties aan de voorkant mis. Verder: mooie auto zeker voor een tot nu toe saai merk als VW. Het interieur lijkt niet meer op een VW en dat is een compliment.
Goede test, interessant!

Dom inderdaad van die 2 ‘stoelen’ achterin. Maar er dan ook gewoon 2 echte, verstelbare stoelen van, met voldoende hoofdruimte en een serieuze armsteun in het midden. Dat je er ook wat aan hebt. Bij de BMW Actyon hetzelfde probleem trouwens, net zo halfslachtig.

En de achterlichten zien er uit alsof ze van een Koreaan geript zijn.
Hij is wel erg rap met die 300pk. :o
Komt dat allemaal door dat DSG?
Die achterkant is zo graf lelijk, vooral die achterlichten. Wie telt er boven de 70K neer voor een passat.
Twee stoelen achterin is trouwens een verademing voor degene die achterin zitten. Het zit vele malen lekkerder dan een bank voor drie personen.
Ik krijg bij de rx8 altijd positieve reacties van mensen die achterin hebben meegereden. Zelfs mijn schoonouders zijn er gek op. 8)
ehm.. lelijk! ik ben geen vw liefhebber en geen mercedes cl liefhebber, maar als je ze kruist… bah bah.

Niettemin gun ik iedereen van harte zo’n auto hoor. Ieder zijn ding. Maar niet voor mij.
Btw, wat is er nu juist met die R36 gebeurd?
..kessy?
Ik heb in een 2.0 TDI 140 pk meegereden in de week dat hij nog niet officieel verkocht mocht worden, hij mocht die week daarna pas verkocht worden. Maar die had precies het zelfde interieur alleen andere velgen. Echt een prachtbak, weer een geslaagd filmpje.
“…en de elegant daklijn zijn…” :arrow: elegante daklijn.
”De versie waarin we reden was uitgerust met twee-kleurig zwart-beige lederen bekleding wat er simpelweg super uit ziet. De combinatie met de houten sierstrip is niet mijn smaak, maar gelukkig kun je ook voor aluminium kiezen”.

Ben het COMPLEET met je eens in dit stukje! Super chique, maar dat hout verpest het weer. Dat zou ik ook laten vervangen door een aluminium lijntje. Erg nice!

En verder: Als je het leasebudget hebt en je bent trendgevoelig, dan wordt het denk ik deze of een A4. Ten opzichte van een A4 Pro Line met 2.7 diesel heb je voor de 2.0 met 170pk dan nog een behoorlijk budget over.. Ik vind deze wel chique, maar Audi rijdt en zit prettiger denk ik.

Wel lekkere rijtest in ieder geval :D
2 stoelen achterin is ideaal voor deze wagen. Wil je meer plaats achterin dan koop je de gewone passat. En die opmerkingen over 3 kinderen vind ik dan dommer dan een auto met 2 plaatsen vanachter. Want daar sta je dan met je sedan en je 3 kinderen, zegt je vrouw ineens dat ze zwanger is… dan moet je toch ook een andere wagen…
De achterlichten zijn in het echt mooier of hier op het filmpje, ‘k vind een zeer goeie/kritische reportage van een prachtige wagen…

De twee plaatsen op de achterbank vind ik zeker geen nadeel, het is een luxe versie van de passat wat dus maakt dat je comfort moet hebben en luxeus moet zitten, net zoals in de maybach zijn er ook maar twee zit plaatsen met alle comfort van doen.
hij is trouwens erg mooi met dat 2-tone interieur. Heb zelf al in de versie gezeten die emt aluminium is afgewerkt en dat was nog leuker. De achterstoelen zittne goed diep (heb ik graag) en bieden genoeg hoofdruimte zolang je onder de 1m85 ofzo bent.
Probleem met dit soort wagens blijft toch…. het is en blijft een volkswagen. Wie gaat daar nu 72 K voor neerleggen.
valt me tegen dat jullie deze baggerbak testen, die achterlichten komen van de tiguan en dat model is ronduitlelijk en de naam al passat CC comfort coupe toch nou want zijn ze toch goed met termen bedenken dat VW
Gewaagd design met als resultaat een geslaagd uiterlijk!
Ik hoef eigenlijk niet eens aan het uiterlijk te wennen,evenals het dashbord wat ik mooi en overzichtelijk vind.

Jammer dat de mensen die hem ‘mislukt’ en ‘afschuwelijk’ vinden zoals gewoonlijk geen punt aan geven waarop ze dat baseren..Zal wel aan het embleem liggen :S
Oh, en in het filmpje zeg je dat hij €72k kost, terwijl in het artikel 67.545,85 euro staat.

En ja, de auto zelf… Het is een onpraktische auto, die veel van de gewone Passat mist, en alleen een leuk design toevoegt… Ik denk: Nee.
Om reactie’s tegen te gaan; hiermee vergelijk ik de passat CC zeker NIET met een maybach!
@ r32; En waarom kies je dan zelf voor de naam r32, ook een te dure VW zijnde?
@Neal: VW heeft toch wel meer winden? Bora, Scirocco.
mooi filmpje vind het een erg mooie wagen
Sorry hoor maar wie gaat er 70 duizend euro neerleggen voor een VW. Voor 70 duizend euro koop je ook een 535d oid. Dan rijd je toch chiquer dan een Passat met minder zitplaatsen.
68k/72k (wat het ook is), dat is wel erg duur voor een Volkswagen. :) (zo, heeft iemand het weer gezegd) Misschien van dat geld een 2e hands CLS 320, 350 kopen?
@Benjamin

of je koopt gewoon een E60 M5.. binnen 1 minuut eentje gevonden voor 68k..

Maar dat is het “probleem” nou juist, ik zeg wel: “dan kan je net zo goed deze/die/dat/dit kopen”, maar daar is deze CC nou juist nét niet voor.

Deze auto is voor mensen die niet weten wat ze met ca. 70k aanmoeten, een 4z coupé willen met aardig wat vermogen en gewoon geen 2e hands auto willen. Wat anders?
Ik vind hem wel zeer duur hoor, bijna zo duur als een Mercedes E-Klasse, Bmw 5-Serie en een Audi A6.
de voorkant heeft wel stijl, alleen de achterlichten hadden wel beter gekund
Die 3.6 V6 is echt ”te duur” daarvoor koop je een leuke 530i of E200 Avantgarde of nog veel meer leuks….maar de rest is zeker redelijk geprijsd maar ik vind de gewone sedan met een hip kleurtje en dikke velgen toch een stuk dikker , om een kort verhaal lang te maken , leuke auto maar niet voor mij ;)
Ah dus dit is het goedmakertje…
Ja, wat is dat met die passaaaaat ?Zeggen jullie ook pataaaaaat tegen patat?
@alle cultuurbarbaren en filistijnen

Passat is zoals jullie waarschijnlijk wel weten Duits. Duitsers spreken de a in Passat lang uit, waardoor het klinkt als Passaat. Degenen die het een Passàt noemen moeten dat zelf weten, maar het mag geen aanleiding zijn om iemand te ‘verbeteren’
Prachtige auto, vooral die frameloze deuren vind ik erg mooi.
En met 300pk +DSG transmissie voor 55000 voor zo’n auto is erg netjes te noemen. Normaal ben je al zo’n 3 á 4 duizend euro meer kwijt voor alleen de automaat. En de CC(label E) is nog eens 4duizend euro goedkoper dan de R36(label F). Van mij krijgt die een dikke 9.5
Wel grappig dat die excaxt hetzelfde kost als een 335iAutomaat!!
Geef mij toch maar ’n CLS…zijn tenminste meer (en GROTERE) motoren beschikbaar… :roll:
@Sir Smokalot: dus jij zegt dus ook Fulkswaken???Laat me niet lachen…Daarvoor zijn er verschillende talen uitgevonden, zodat iedere taal iets op een andere manier uitspreekt.

Straks ga je me ook zeggen dat je teuwnie blèèèèèèèè zegt tegen Tony Blair…
En probleem nummertje 4: als je ietwat aan de lange kant bent dan kan je de 70 mille ook in je zak houden want, je zit constant de hemelbekleding te borstelen. En dat in combinatie dat je steeds tegen de bovenkant van de voorruit aan zit te kijken. redelijk irritant.
Vraagje. Wat gebruikt Ruben om zijn camera binnenin te bevestigen?
Lol @ SimonMc
@SimonMc; Fulkswaken? Echt ja? Zeggen Duitsers dat zo?

@Audisport: http://cache.lifehacker.com/assets/images/gallery/17/2007/05/medium_483869467_cab1e0e76c_o.jpg
erg mooie auto! Luxe en chique uistraling, zeer netjes. Dit weekend een fox meegehad en wat een baggerauto is dat zeg! Ik ben blij dat ik nu weer van dat ding af ben. Ze hadden me deze CC mee mogen geven!
@csl
dan voor mij toch veel liever de 335i. heb je tenminste geen omhooggevallen fox… maar een echte pr***um auto…
Nadeel 4-zitter? Nee, dat is juist een groot voordeel, mits het echte zetels zijn. Zover ik weet zijn het echte zetels. Het argument 5e kind gaat aan mij voorbij, gemiddeld hebben de Nederlands, Duitsers en Belgen (niet per se in die volgorde) minder dan 2 kinderen. En zelfs dan gebeurt het zelden dat ik een auto zie waar echt 5 mensen in zitten. In tegendeel, vaak zijn die dikke MPV’s en SUV’s nog milievervuilender bezig doordat ze weer in de file staan met slechts 1 persoon.

Dan heeft de wagen een zeer elegante lijn, die wellicht op de details wat minder is, maar zet er eens een auto tegenover die eleganter is. Die zijn vrijwel alle duurder (CLS die hier genoemd wordt), of kleiner.

De prijs is een struikelblok, zeker voor mij, maar als ik een auto van de baas mocht uitkiezen dan zou ik zeker proberen zo’n wagen te kiezen.
Mooie auto, ik denk dat vooral de uitvoeringen met de lichtere motoren onder de 45Kwel aardig verkopen, dan heb je een aparte auto voor een redelijke prijs. Voor circa 70K gaan mensen toch voor een BMW of een Mercedes. Die twee zitplaatsen achter zou ik geen probleem vinden, ik zit toch nooit met vijf man in de auto.
De strip is loopt ook niet helemaal door over het dashboard
een “is” je te veel niet?
Deze CC is natuurlijk voor de leaserijders, de beter betaalde wel te verstaan ;)

daarnaast vind ik vierdeurs coupe’s een belachelijke benaming, coupe’s hebben 2 deuren, meer niet. dit is gewoon een veredelde sedan ofzo. niks mis mee, maar geef het gewoon toe.
Jammer van de stoelen, dat is erg jammer. Ik vind het een prachtige auto, maar 72.000 euro is te veel wat mij betreft, kun je wat beters voor krijgen.
De handgrepen gebruik je in het dagelijks leven toch bijna niet, tenzij je hoogbejaard bent en regenkapjes draagt.
@sebastian
Dat sowieso. Die is er al vanaf 53000
@ max, ik had dat in het begin ook met de cc, maar ook met de cl( zowel de gewone als de AMG :) !) en nu vind ik beide wagens prachtig!!!!
Klasse video review! Mooie beelden en bijna alle details komen aan bod. Alleen een op/aanmerking, je lijkt wel één van die knuppels van AutoWeek met je Passsaaaaaaatt…… Mischien toch eens langs de logopediste wippen voor om de woord te leren uitsprekken. Je zegt tog ook niet “wat is dit lekkeeeeeeeeerrrr wat ook een klinker gevolgt door 2 medeklinkers heeft.

Mooie auto met een goeie motor en versnellingsbak, maar voor dat geld haal ik liever een dikke Phaeton op, ook nog praktischer en zeker nog mooier.
@sacha: wil je daarmee aangeven dat de CC mooier is? ;)

@jan C: helemaal mee eens!
Wie heeft er in hemelsnaam een vijfde zitplek nodig? Volkswagen kijkt met dit model naar design en dat is een goede keus geweest!
Houd eens even op met dat gezeik over Passat of Passaat aub. Sir Smokalot heeft daar afdoende antwoord op gegeven, dus je hoeft geen commentaar meer te leveren. Voor de luilakken zal ik hem even citeren:
“Passat is zoals jullie waarschijnlijk wel weten Duits. Duitsers spreken de a in Passat lang uit, waardoor het klinkt als Passaat. Degenen die het een Passàt noemen moeten dat zelf weten, maar het mag geen aanleiding zijn om iemand te ‘verbeteren’.”
1) ik vind de auto niet zo heel mooi

2) Zoals ik ooit al zei, wie wil er nu een Passat met kleinere koffer?
Daarnaast is de naam Passat afgeleid van wat we in Nederland de Passaat noement een aaaa dus…
@ Sacha, wat blijft die CLS toch mooi he.

En ik schrok wel een beetje van het prijskaartje van deze auto. 72.000 is wel heel veel en heb je een passat.

En aangezien ik niet echt een passat fan ben zou ik dat er niet voor over hebben.
Dus we gaan met z’n allen verDuitst Nederlands praten?
Goed zo, op die manier lijkt het alsof de Duitsers in hun opzet geslaagd zijn.

Ik ben er eens mee weg.

Tschüss!
Zit Wouter daar met zijn gemanicuurde (?) nagels, dure hemd, Gilette scheerbeurt, blinkend horloge, knappe hemd en toepasselijke zonnebril te zeggen ‘Ja, omdat we nogal Passat-minded bloggers hebben die er wel zin in hadden!’. :roll: ;)
Niet voor mij weggelegd, die CC, in het echt is hij lelijker dan op een foto, en dat is geen compliment voor de foto’s! (in het algemeen, niet per se deze foto’s) En wie wil er nu een auto met een naam for Christ sake?
Stel je nu dat ‘ze’ Kelly noemt?! :shock:
-Komop meid, laten we een partijtje gaan vrijen in Kelly…
-Kelly gaat goed de hoek om!
-Ah, ik ben te dronken om nog in Kelly te rijden.
-Kelly d’r airbags hebben mijn leven gered!
-Stop met naar mijn Kelly te staren, nozem!

Ps sorry @ alle Kelly’s op deze site!
Of deze: Pap, mag ik Kelly ff lenen? Ik heb zo’n zin om er ff een ritje in te maken!
@ Dekster, de kofferruimte in deze passat is nog verbazend groot hoor… Ik geloofde mijn ogen niet toen ik het zag.

Als je Sacha’s foto’s ziet vind ik het beide leuke auto’s. Alleen is de duikende schouderlijn van de CLS net iets leuker…
Marketingwise natuurlijk goed gezien van de Wolfsburgers.
Iedereen die droomt van een Benz CLS maar hem niet kan betalen wordt op zijn wenken bediend door VW.
Waar de CLS enkel leverbaar is met 6cyl zal het grote deel van de CC verkocht worden met een 4cyl.
Een echte “Volks”wagen CLS dus. ;-)
IlCuoreSportivo
Midas
De vergelijking met de CLS is nochthans vrij frapant,
dat was de eerste 4 deurs coupe, en dit is de tweede.
Ver moet je dus niet meer zoeken, astu.
Mooie auto, dat systeem van de niet over de witte lijnen gaan moesten ze standaard maken op elke auto, het verkeer zou heel wat aangenamer zijn!
@de vlaeminck: raar argument. Het is een “veilige keuze” om (een combinatie van) letters en nummers te gebruiken. Geen enkele creativiteit en je hoeft geen onderzoek te doen. C5, E320, 530i, 207, etc. zullen weinig aanstoot vinden, zolang je niet 616 gebruikt.
@ Jan C. idd, uiteindelijk zal je niet eindeloos kunnen blijven combineren met cijfers en letters.

Misschien komt er binnenkort wel een fabrikant met type @#&%
LOL @ Benny

@ Jan C.
Wel, het was eerder een opmerking dan een argument, want we moeten toch maar voort met hetgeen de dealer ons opdient, maar over die creativiteit: een letter-cijfer combo kan toch ook leuk klinken? Zoals V8, W16, U8 enzovoort! :P Ik vind dat je de link met het menselijke niet mag leggen, als men het echt wil, legt men die zelf en dan heeft die een veel diepere waarde dan de link opgelegd door de fabrikant. Bij dit soort dingen kan je je veel afvragen: gaan ze voor de vergelijking met Herbie, spelen ze hun laatste kaart uit, of is het een kwestie van ‘een mens kan nooit volledig aansluiten op je verlangens, dus deze auto ook niet’?
Waarom laten jullie dat automatisch inparkeren dan niet even zien?! Want ik heb er veel van gehoord, maar zoals altijd: Eerst zien, dan geloven!
hehe, ik heb ook precies met die auto gereden:P
@ de vlaeminck;

“een mens kan nooit volledig aansluiten op je verlangens, dus deze auto ook niet”

Wauw! Dat is een scherpe analyse! :o Ik denk niet dat iemand er ooit op gekomen zal zijn (laat staan het om die reden gedaan te hebben), maar het achteraf zo typeren, prachtig gevonden.
als k vw één tip mag geven MAAK ER EEN 5 ZITTER VAN !!!
Hoe zit het met de versnellingen achter het stuur? Daar vertelt hij niets over. Waarschijnlijk overbodig met een automaat.
@ Citrofiel
Thank you!
Kijk nou eens goed bij 2:31 als het over dat houtstripje gaat. Het lijkt verdorie wel met de figuurzaag passend gemaakt te zijn. Wat matig zeg. Ik weet weer genoeg: veel show en weinig klasse met deze Passat.
@Scarface: Kom op zeg! Da’s een matig commentaar. Ik weet weer genoeg: veel show en weinig klasse met dit commentaar.
@de vlaeminck:
“gemanicuurde (?) nagels”

Neeeeeeee. Kom op zeg.

“Hoe zit het met de versnellingen achter het stuur? ”

Ik flipper me altijd suf met dit soort bakken. Werkt goed, behalve dat de bak te vaak voor je nadenkt.
Voor wie is die auto? Voor gescheiden Passat Variant rijders
@ Jan C.: Heb zelf een tijdje Passat gereden (een gewone dus) maar daar ben ik van de ene teleurstelling in de andere gerold. Ik vind het gewooon allemaal net niks, en hier dus ook weer. Het enige goeie aan die auto was de climate control ;) dat was de eerste waar ik geen pijn in mn nek van kreeg.
als je die in een flit voorbij zie komen lijkt die op een mercedes maar de mercedes een wel een stuk mooier
Hij gaat maar ietsje strakker de bocht om.. Ietsje he!! :P ahahhaha
Heb net een zwarte cc besteld met 140 pk dsg, met aantal toeters en bellen, echt een superauto, rijdt geweldig, zit heerlijk, en lekker toch een echte 4-zits coupe!!
nico je doet er goed aan om zo een beuker van een auto te bestellen,ik heb hem al 4maanden de 1.8tsi 160pk,ik vind het een top wagen elke ochtend als ik instap ga ik met genot de weg op.veel succes met je aankoop
C200 Kompressor
Een neef van me heeft ook zo’n ding gekocht een 2.0 FSI 6 traps automaat.
Toen ik in stapte, dacht ik net dat ik op de grond zat, zo laag zit je.
Maar verder reed deze 2.0 FSI heerlijk en lekker rustig.
Als Mercedes fan, vindt ik deze Passat CC veel mooie dan de GLS van MB.
Heren,

CC is een prachtige auto.. Ik heb een 170 TDI DSG besteld met alles erop en eraan, niks laten liggen bij de fabrikant :D ik ben wel met prijs bovende 68k gekomen.. Alleen 13 maart 2009 wordt hij pas afgeleverd.. Nu kwestie van wachten….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).