Spyshots + video: Porsche Cayenne

Auteur: , 31 Reacties

Wouter en ik hangen af en toe nog wel eens rond bij ons stamcircuit, met heel toevallig een foto- en videocamera bij de hand. Zo ook gisteren, toen we deze afgeplakte Cayenne voorbij zagen komen. Is het de opvolger of toch een goed verpakt kleiner model?

Op het eerste gezicht lijkt het dezelfde auto te zijn die eerder werd gespot onder de noemer baby-Cayenne. Moeilijk te zeggen of dat steek houdt – de volgende generatie Cayenne zal immers sowieso wat bescheidener van formaat en gewicht zijn, en Porsche blijft glashard volhouden dat er geen nòg kleiner suvje komt. Maar ja, die truc kennen we.

De nieuwe Cayenne wordt in ieder geval verwacht voor modeljaar 2010 en zal dus in de loop van 2009 aan het publiek getoond worden. Op het gebied van motoriseringen verwachten we ook een hybride en, jek beh, een diesel.

Het model dat hier getest wordt heeft zo te horen gewoon een ouderwetse V8 aan boord. Check een korte video op Autojunk en klik door naar de gallery voor meer foto’s!

Porsche Cayenne spyshot video31 reacties

Vet spul jongens! Morgen ben ik er ook. Ga ik weer is wat leuks doen!
Deze Cayenne is overigens een Mule voor de nieuwe, die i.p.v groter, kleiner wordt! Wat hebben jullie overigens nog meer gespot daar?
jah, en wanneer krijgen we die panamera nou eindelijk te zien?! dat weten ze ook lekker te rekken… volgens mij zijn het gewoon allemaal updates voor de 911 maar dan met dikke camouflage! das het enige model waarvan porsche kortgeleden iets nieuws heeft gepresenteerd.
nou, echt klein vind ik hem niet. Hij is wel dik.
Ja, duhh. De 911 was er toch al. Het model zelf was er al. Ze hoeven enkel de dingen te testen die anders zijn. De Panamera is een totaal nieuwe auto. Heel het carosserie moet worden getest. ALLES moet worden getest. Dat duurt lang….
@Jeroen,

Dat klopt, op de foto’s is het niet te zien. Op elke spyshot van andere autosites is dat ook zo. Maar bij elk artikeltje staat het er maar weer bij. Morgen weet ik het ook :P
vetjes mag ik mee
Hij blijft net zo sexy als een kameel met tandvleesontsteking.
Oud nieuws! :P
@Philip: dit is geen nieuws, is een spyshot/video ;)
Bah mijn ding niet maar toch leuk om de Ring nog eens te zien ;) wat mis ik hem
Hoe kan iemand dit ‘baby’ Cayenne noemen? Het is nog altijd veel te groot.
Logisch toch, de huidige is groter dan deze (stukke groter)
Het zou een goed idee zijn de naam porsche voortaan alleen voor porsches te gebruiken. Of breng anders ook een olietanker porsche uit.
heeft een soort weg van VW Beetle. Met die lampen en die motorkap :P
Nog steeds lelijk
Yep, een kever op hoge wielen was ook het eerste wat ik dacht. ’t Ziet er in ieder geval wel sportief uit van voren. Met name door de koplampen.
Nieuw of oud model, de Cayenne vind ik toch wel een dramatisch dieptepunt in Porsche’s geschiedenis.
@Cas: helemaal mee eens.

Maar de omzet en vooral de winst spekt er aardig mee aan… Principes overboord en alles voor het geld.
Die koplampen vooraan lijken net van een SSanyong te komen… eikeuhbah
InfiniteNissan
laat ze maar een Fx nabouwen.
@ Alle Cayenne bashers:

En wat nou als Porsche de 959 in de jaren ’80 al als ruige terreinwagen had uitgebracht? Net als de Rothmans 959 welke de Parijs-Dakar van 1986 won? Was de Cayenne volgens jullie dan nog steeds een dieptepunt geweest?

Wat jullie niet onder ogen willen zien is dat de Cayenne de meest geavanceerde SUV ooit is. Hij rijdt ongelooflijk strak als je in overweging neemt dat hij in het terrein nauwelijks onderdoet voor de Range Rover. Laat een X5 of X6 maar eens uit naast het asfalt.
In mijn ogen is de Cayenne precies waar Porsche voor staat: Eigenwijs ontwerp (terreinwagen en sportwagen in één), ongekende prestaties (zowel in het terrein als op de weg), betrouwbaar, dagelijks bruikbaar en met een top afwerking.

On-topic:
Persoonlijk denk ik dat dit gewoon de opvolger voor de huidige generatie is. De Cayenne gaat alweer heel wat jaartjes mee en BMW heeft zijn X5 al vernieuwd en onlangs een nieuwe concurrent gelanceerd, de X6.
Ik hoop dat ze de basis niet loslaten. Dus dat het de meest sportieve full offroad wagen op de markt blijft. Want komt de schoenenwinkel niet naar Aimee, dan moet Aimee naar de schoenenwinkel. Desnoods dwars door de jungle.
Kijk nou, een opgehoogde Panamera. :o
Peugeot 4007 SUV . Zag ik gisteren ook geplakt voorbij rijden.
Lijkt me een kleinere SUV onder de Cayenne want hij is slechts iets langer dan 4 meter. De Cayenne heeft immers net een face-lift gehad een tijdje terug??? En de Touareg duurt ook nog wel tot minimaal 2010 want die heeft ook net een restyling gehad. Q7 gaat nog langer duren dus als dit de nieuwe Cayenne zou zijn komt hij niet op een nieuw 7L-platform. Welicht op dat van de A4?
Ze hebben hem nog wel flink op het oude model laten lijken helaas. Of zou dat slechts komen door de camouflage? Deels wel, maar ik ben bang dat het geen designrevolutie wordt… :|
@ Tommy; Waar heb je die info over de maten vandaan? Zelf opgemeten? Zoniet, hoe kun je dan weten of het waar is? Voor mij ziet dit ding er in ieder geval echt niet uit als een auto van vier meter. Daarbij lijkt het me uiterst onwaarschijnlijk dat Porsche met een SUV van rond de 4 meter komt. Dat zijn maten van de mini-SUV KIA Soul!! Het lijkt me sterk dat Porsche, áls het met een kleinere SUV komt, gelijk naar de mini-SUVs gaat, zonder eerst nog de midi-SUVs aan te doen, bijvoorbeeld.
@Citrofiel
Iemand reed zijn Suzuki Grand Vitara naast één van deze testauto’s. Hij was ongeveer even lang als zijn auto. Nu heb ik het even opgezocht en de Grand Vitara is zo’n 4 meter lang. Dus hij is beduidend kleiner dan de Cayenne die 4,8 meter is.
maar er komt ook geen dino, in ieder geval voorlopig niet.
Autobandventieldopje
Snel hoor!..Volgens mij is het het tot een Cayenne omgetoverde Panamera..ligt nogal laag op de weg voor een Cayenne (ondanks de mogelijke sportstand) , maar vindt ‘m toch nog wat smal voor een panamera als ik foto’s van voren zie ….
zeer mooie wagen weer en volgens mij ben ik ook een van de weinige die een porsche cayenne geweldig vindt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).