Hoe verkoop je auto’s aan vrouwen?

Auteur: , 12 Reacties

Dat is een vraag die menig automerk bezighoudt. Als de rollen omgedraaid zijn gaat het prima, maar om de reclame-uitingen van je merk zo te mikken dat vrouwelijke klanten ook daadwerkelijk je showroom binnenstappen, dat is nog niet zo makkelijk.

In hun relaties rommelen werkt sowieso niet. Misschien dat dure modewinkeltjes het beter doen, of moeten we toch uitgaan van groene auto’s? De props van de mannen op de redactie gaan in ieder geval naar Dodge, waar ze zich gewoon helemaal niets van vrouwen aantrekken.

Onze collega Viola AKA Carwoman bekijkt het echter vanuit een ander standpunt en praatte met een Amsterdams reclamebureau dat zich speciaal richt op vrouwen. Het blijkt allemaal nogal nauw te luisteren… Lees haar artikel hier!12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Uit persoonlijke ervaring weet ik dat auto’s (gaan) kopen met een vrouw een tamelijk vreemde ervaring is die je de haren uit het hoofd kunnen doen trekken. Neem de beschrijving van wat ze zoekt, zoek er een auto bij en je kunt er geld op zetten dat de auto die aan de eisen voldoet compleet afgeschoten gaat worden op details die jij buiten beschouwing hebt gelaten….
Dezelfde auto in een andere kleur is bijvoorbeeld opeens niet te groot (what?) Een associatie met een collega die men niet mag…. jammer voor die auto, dat zijn namelijk minpunten….

Met genoeg geduld en een goed luisterend oor kom je er wel uit, maar een rationeel proces is het meestal niet. Dat is overigens een overeenkomst met mannen…. die kiezen uiteindelijk ook niet op 100% ratio…
@wOoOdy .. tja .. dat heb je met keuzes .. dat maakt veel-eisend .. en dat is sexe-loos .. maar met wat je beschrijft zou ik knettergek worden ..

gelukkig laat mevrouw Lincoln dat aan mij over en kom ik af en toe met een “kadootje” en zijn we weer een auto rijker .. en zij is (net als ik) zowiezo dankbaar dat we de luxe positie hebben te kunnen autorijden .. ook al zijn het meestal ouwe gebakkies ..
wat is dan geheim van een auto aan een vrouw verkopen ..
die kiezen net als mannen een auto op status ..

de keuze is al gemaakt voor dat ze de showroom in gaan ..
je hoeft alleen maar een beetje opties aan te smeren en een kleurtje uit te zoeken ..

dus .. heeft er iemand baat bij tweedeling ??
tuurlijk een luchtverkoper of reclametoko die de dealer bang maakt met prettigheids factoren en dat soort geneuzel ..

dealers alle landen .. trap er niet in ..
Je moet gewoon Robert de Niro een auto laten verkopen!

http://www.youtube.com/watch?v=PaNYOeeNY7M
Ik ben zelf auto-verkoper en mijn ervaring met vrouwelijke klanten is dat je vooral de (al dan niet speciale) uitrusting moet vertalen naar concrete voordelen.
IlCuoreSportivo
Sven
schitterend
@Sven
Repost! ;)

Vrouwen gaan wat mij betreft toch vaak voor praktisch en wat minder power, waar mannen nog wel eens over hun voorafgeplande budget willen gaan, omdat die iets zwaardere uitvoering toch wel heel aanlokkelijk is.

Als man moet je in ieder geval de knappe verkoopsters ontwijken, want dan weet je in ieder geval zeker dat je het vel over de oren wordt getrokken terwijl jij met je tong op je schoenen hangt.

Voor mannen is het uitzoeken van een nieuwe auto vaak vergelijkbaar met de situatie van een klein kind dat in een snoepwinkel staat, terwijl vrouwen vaak willen wachten met een nieuwe auto, want ‘dat is toch nergens voor nodig. Deze auto rijdt toch nog prima?’

En zodra ze hun eerste kilometers in een nieuw exemplaar hebben gemaakt zijn ze het oude model zo vergeten.
@ Sven

geweldig :)
jha idd gwn zeggen waar het op staat ;)
Ik heb nergens last van met mijn vriendin.
Wij hebben praktisch dezelfde smaak kwa auto’s. :D
@Mx5/Rx8owner,
Dan zijn jullie 1 van de weinige op deze wereld met zo’n situatie :P
Gewoon blijven zagen. Das al.

Kheb na twee jaar zeveren gedaan gekregen dat zo gauw onze k*tfiësta is afbetaald (twee keer kosten +500 euro in twee maand tijd) te mogen gaan kijken voor een benzine powered bmwtje. Waarschijnlijk een fixer upper, maar dan nog. FEEST!! :)
paardenkracht
Het is en blijft een moeilijke doelgroep.
Verschillende merken zijn er serieus mee bezig om reclame campagne om te zetten naar concrete plannen die in de showroom merkbaar zijn.
De oplossing (niet dat het een serieus probleem is) is ver te zoeken, met bepaalde verkopers. Zo`n Robert de Niro wil je dan niet voor je hebben staan.
Dus laten ze eerst beginnen met de verkopers vind ik.
En zowiezo het is meestal een weloverwogen beslissing die man en vrouw samen maken. Wie heeft daarin het laatste woord ofwel mag de knoop doorhakken..?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).