Afbeeldingen Seat Exeo gelekt?

Auteur: , 60 Reacties

Zo'n half jaar voor het uitkomen van de Exeo, zijn er plaatjes van Seat's nieuwe auto voor in het D-segment uitgelekt. Laten we hopen dat dit allemaal nog wat karig is, en dat hij er in kleur beter uitziet. Voor mij houdt het nu het midden tussen de vorige generatie Audi A4 en een Passat.

Volgens Carscoop zijn deze officiële prototype-platen bij het patentenbureau (is dat een woord ?) ingediend, en is het dus de real deal.

De Exeo moet het opnemen tegen zakenauto’s als de Mondeo, Insignia en Laguna. De styling van met name de station mag dan wel wat onderscheidender en vlotter zijn, want het is echt net een A4.

Wanneer de designers een beetje doorgewerkt hebben kunnen we de Exeo misschien al in oktober in Parijs zien, maar dat blijft nog even onduidelijk.

Voor het aanbod in de aandrijflijn zal als vanouds in het VAG-magazijn rondgekeken worden, ga dus maar uit van T(F)SI’tjes van 1.4 tot 1.8/2.0 liter en het 2.0 TDI-blok met verschillende vermogens. Hiernaast verwachten we de DSG-bak met zeven verzetten ook in de Exeo terug te vinden.

Exeo lekkage

Exeo lekkage

Exeo lekkage

Exeo lekkage60 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk, een Seat A4… zucht.
idd, audi zal dit er zo nooit laten doorkomen
niks mis met een combi van een a4 en een passat toch?
is dit een flauwe grap tegen over het premium merk audi
Ben ik dit model van de A4 al goed zat en komt Seat weer met zo’n gedrocht op de markt.
Ze zitten te slapen bij VAG.
oké, dit is dus al even erg als de C1/AYGO/107 of die mitsu jeep/peugoet jeep/citro jeep.
Nu het probleem bij dit is dat ze zich baseren op een oudere auto…dan kan je beter een audi kopen met een lage kilometerstand. Dan heb je tenminste nog een auto met 4 donuts erop ipv een 10% spaans non-furie geval.
Saai…..
Kom op.
Ik heb in Duitsland de Autozeitung gekocht.
daar staat een veel mooiere Exeo in.
met Seat lijnen
@phoenix

doe eens scannen dan?
achterlichten lijken meer op die van de A8
Ik geloof hier niks van, volgens mij is dit echt onzin…
Seat A4, perfect. Ik vind de A4 namelijk heel mooi (alle Audi’s) dus als deze minder kost en ongeveer hetzelfde is, kan het niet veel kwaad toch? :)

phoenix, scannen jij!
mannen, dit is hem hé. Die afbeeldingen komen perfect overeen met de camouflage-versie die eens rondbolde.
of dit is een compliment voor audi!!

en this logisch want iedere autofabrikant wil op audi lijken…
Ik vermoed dat het toch wel weer een succes wordt. In ieder geval zal het de verkoopcijfers van die hoog op te poten sedan Toledo snel doen vergeten. Maar het slaat natuurlijk nergens op, zo’n A4 met Seat-neus en achterkant.

(Doe mij er maar eentje)
He Robert je gaa me toch niet vertellen dat je een A2 mooi vindt?

Dat is net een dure invalidenwagen.
Björn Borgmoer
Oud die aah vierrr! Oud die aah vierrr! Oud die, oud die, oud die aa vierrr (Hier nog zo’n dom bewegend banaanpoppetje invoegen)!

De schetsen zagen er gelukkig redelijk on A4-achtig uit, maar dit??????
@Dennis, A2? is die van Audi? ik ontken het iig! ;)
Om de kosten te drukken heeft Seat al aangegven dat de deuren identiek worden aan die van de vorige A4. Zo kunnen ze wat spullen hergebruiken. Dat de auto dan erg lijkt op de A4 is ook niet zo vreemd.
Hahahaha. lol
Nutteloze post dit is gewoon een grap…. de Exeo krijgt meer de seat looks zoals Leon en nieuwe Ibiza
VAG begint z’n kringloopwinkel activiteiten uit te breiden…
Dat geloof ik niet: dit is gewoon een geshopte A4.
@Rick, bij Renault werkt het goed.
Hele mooie auto dit maar deze wordt het niet. Ik vind de vorige A4 bloedmooi maar Seat is heus niet zo dom om de auto compleet over te nemen en de bumpers wat aan te passen. Hij zal wel wat exotischer worden en er passen ook V6 moters in. Kijk er nu al naar uit want sedans zijn toch wel de mooiste auto’s. :P Een DSG-bak bij dit platform is trouwens nog niet eerder gedaan, zou het niet gewoon tiptronic worden?
oude model A4 anyone ?
@RobertJ

Bij VAG alleen nog beter. Daar nemen ze niet eens de moeite om er grote veranderingen in te brengen. Kijk bijv. maar naar de Skoda Superb en Passat.
@Jeroen en alle anderen die het niet geloven (incluis mijzelf @ 17:35)
http://www.wipo.int/cgi-hag/guest/ifetch5?ENG+HAGUE-ALL.vdb+12-00+41230016-REVERSE+0+0+24125+F+2+14+1+25+SEP-0/HITNUM,B,,+ON%2fseat

Dat neemt echter niet weg dat de schetsen very outdated zijn…
Goed gelukte facelift voor de a4
Leuk voor Seat, slecht voor Audi.
Een combo van paar saaie wagens in 1, word een nog saaiere auto.
eenn kopie van de A4 is volledig uit den boze en zou fataal zijn voor SEAT
Zij zoudan toch hun eigen designbeleid kunnen blijven volgen en niet zo stom zijn om te kopiëren uit de audistal. Dat zou voor beide merken geen goede zet zijn.
ja maar gelukkig een auto die betaalbaar is voor de mensen.

btw, hij is mooi
het is echt de boddy van de A4 die gebruikt wordt,er is hier een bedrijf wat onderdelen voor de A4 maakt en nu dezelfde onderdelen gaat leveren aan seat
Dit noem je nou echt saai.
Komt er ook een cabrio?
@ jdm:
“Een combo van paar saaie wagens in 1, word een nog saaiere auto.”

Misschien denken ze wel: “min en min is plus” :-)
Zelfs op de scan van Phoenix is het een lelijk gedrocht.Geef mij maar Italiaanse schoonheden.
The Netherlands For Sure
De Exeo gaat, zoals al eerder gemeld: http://www.autoblog.nl/archive/2008/06/20/nieuwe-seat-sedan-gaat-exeo-heten, op basis van Audi A4 gemaakt worden. Dan is hij dus goedkoper aan te bieden en ook nog eens betrouwbaar, het is een uit ontwikkeld model, met een nieuw “smoelwerk”. De nieuwe motoren, kunnen erin gepast worden, en je hebt een goed alternatief voor de Mondeo’s, Insignia’s en Passats. Het ziet er in het totaalbeeld misschien heel erg Audi uit, maar bij gebrek aan financiële middelen, is dit het proberen waard, de huidige en oude Toledo’s zijn ook geen juweeltjes, toch? Dan past de naam ook nog eens bij de auto, Ex è ò, A4!
Op zich is er niets mis mee. Maar mss zouden ze hem beter Seat Passa4 noemen. Als Skoda iets onderscheidend kan neerplanten, waarom kan Seat dat dan niet? Geld transfereren binnen een concern is nu niet zoo moeilijk denk ik
Ik vind het een mooie auto hoor, ik begrijp al die mensen niet die zeuren dat het een audi a4 ripoff is, die auto is voor velen te duur om aan te schaffen, wellicht zal deze auto wel betaalbaar zijn voor mensen die niet al te lang aan een contract willen zitten en tóch een nieuwe auto willen aanschaffen.
Ik denk dta iemand zich goed heeft bezig gehouden in Photoshop ;)
Audi zou dit niet toelaten, is bijna copy paste van hun A4.
Ach ja… Als Audi met een nieuw model komt, mogen de “mindere” broertjes het oude overnemen. Zo blijft Audi “beter” en zijn de kosten voor Seat lager. Blijkbaar zitten er een paar serieuze lekken bij die patentenbureaus. Superspyfotograaf Lehmann zou beter zijn camera’s in dat bureau in een plantenbak verstoppen. Nieuwe trend: Spyshots schieten in een patentenbureau…
Het was toch al veel langer bekend dat de Exeo grotendeels een vorig type A4 zou zijn? Geen verrassing dus..

BTW, ik heb wel een beetje een zwak voor de A2… :roll: Het is gewoon een intelligent autootje (veel intelligenter dan de Merc A-klasse), maar helaas te duur door de prijzige constructie en materialen.
In een Superb was de Passat niet zo heel duidelijk te herkennen, maar hier is het toch wel heel erg. De Passat had een weinig unieke zijkant, maar hier is de Audi lijn toch wel heel herkenbaar.

Dit is wel een gemaksklusje want zelfs de achterkant is Audi-like; platte achterkant en lampen op de uiterste hoeken. Of bij de station, verander de daklijn! Skoda ging toch rigoureuzer te werk door de Passat zelfs te verlengen.

Over verlengen gesproken… is een A4 wel wat voor Seat kopers? Sportief? Ja. Maar willen Seat kopers ook niet veel voor weinig, meer ruimte dus? Liever wat minder premium en wat meer ruimte voor de kinderen op de achterbank en een grote kofferbak?
The Netherlands For Sure
Het past ook wel bij het merk, dat in den beginnen, Fiats met ander “smoelwerk” maakte en verkocht, dus nu het niet zo goed gaat met de verkopen, proberen zij terug naar hun roots te gaan. Maar misschien moet Porsche zich er, voor de tweede en laatste keer, zelf ermee bemoeien, dan mogen zij nog een keer geheel nieuwe ontwerpen maken en uitbrengen, het zou wel pas geven, als Porsche dat deed.
Ik lees hier een paar mensen zeggen dat audi dit nooit zou toestaan…

Ik ben bang dat Seat in het VAG concern juist onder audi valt en dat dit dus allang toegestaan is. Wellicht is het wel een idee van audi zelf.
Seat-kopers zitten niet te wachten op Audi-spin-off’s. Veel te prijzig, punt!
Prachtige auto! Ben ik nou een van de weinigen die deze mooi vind? Ik heb echt een zwak voor de A4 B7, en vind het zo jammer dat de B8 er zo extreem uitziet.
Gek dat hij op een A4 lijkt, als het een A4 is… :roll:

Maar ik heb de oude A4 al niks gevonden, en als deze echt zo overeen komt, laat ik hem lekker staan. Niet dat ik dat anders al niet zou doen, maar het gaat om het idee. ;)
Is gewoon een photoshop van iemand die ook de pers voor de gek wilt houden ;)
De scan van Phoenix komt al dichter in de buurt van Seatprincipes,
Kom op bloggers,jullie zien zelf toch ook wel dat de afbeelding puur Audi zijn :D
Altijd vermakend om te lezen hoe serieus mensen met dergelijke plaatjes, scoops of photoshops kunnen omgaan! Sommigen denken dan echt dat het definitieve model voor hun neus staat… Ik zou zeggen wacht rustig af tot er meer info komt en dan pas gaan schieten. ;)
@Tommy: Jij kunt nog wel ’s voor een aardige verrassing komen te staan… 8)
1 woord: zielig
Wordt dit model door VAG in China gemaakt ?
dit is gewoon de A4 ,, een of andere loser wil een grap met ons uithalen en heb em een beetje gefotoshopt

pff, geloof je nou echt dat seat zoiets zal make na die supermooie nieuwe Ibiza , nee toch , dusse , relax,, dit is gewoon een A4
Na de Altea en Toledo enzo nu gewoon een echt mooie Seat! OK, niet helemaal origineel, maar liever een niet originele auto die mooi is, dan een orginele die lelijk is!
het is de oude A4 luitjes er is een bedrijf in hardenberg dat onderdelen voor de A4 maakte en nu dus aan SEAT wordt geleverd,joe davies jr ja je hebt gelijk er wordt in CHINA ook een A4 gemaakt maar dit is een verlengde versie die voor BOBO,S is bedoeld,er is een laatste levering onderdelen verstuurd naar CHINA ,de verwachting is dat medio 2009 daar de nieuwste A4 van de verlengde auto wordt gebouwd
Goed nieuws als deze SEAT gebouwt word op het PL46 platform!
Waarom? De in de lengte geplaatste motoren betekenen dat achterwielaandrijving een mogelijkheid word.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).