Amerikaan lepelt 6,6 l. diesel in een Buick Grand National

Auteur: , 26 Reacties

Volgens sommige mensen (die ik hier maar niet bij naam noem) is diesel de brandstof van de duivel, en alleen geschikt voor truckers en krenten. Noem bijvoorbeeld de woordencombinatie Bentley en diesel en ze flippen de pan uit. Krampachtig blijven hangen in het verleden levert soms rare opmerkingen op...

In Amerika is diesel ook nog niet ingeburgerd, maar David Morad had nog een 6,6 liter V8-Duramax-dieselblok in zijn truck liggen, en besloot deze over te hevelen naar een personenauto. Dit moest eigenlijk een 1982 Buick Regal Grand National zijn, dus toen hij in plaats daarvan een Oldsmobile op de kop tikte, werd de auto met behulp van reserveonderdelen dusdanig gemodificeerd zodat ‘ie op een Regal leek.

Vervolgens werd er mechanisch geklust: het 6,6 literblok kreeg een plek, het onderstel werd een stukje verstevigd, de stuurkolom werd aangepakt en een stuk vloer moest plaatsmaken voor de dikke dieseluitlaten.

Het hele verhaal hierachter kan je lezen op de site van de bron: Diesel Power.
Ik hoop dat ik weer een paar mensen heb weten over te trekken naar The Dark Side, maar het valt niet mee met zo weinig dieselminnende collega’s! (via autoblog.com)

Buick Regal Duramax

Hieronder een video van iemand anders die op hetzelfde idee was gekomen. Roetfiltertje er bij?:26 reacties

damm lets burn the rubben knap gedaan trouwens
Ik moet eerlijk toegeven, als het een atmosferische benzine wagen betreft met minder dan 200pk rij ‘k veel liever met diesel, gewoon omwille van het koppel. Ik vind het een prima ontwikkeling dat BMW bijvoorbeeld steeds meer benzinemotoren met biturbo uitrust zoals de nieuwe V8 in de X6 of de bekende 3.0 biturbo in de 335i, die duw-in-de-rug raak je nooit gewend.
corrado vr6 slc
Vette bak, dieselen kan dus ook wel tof zijn.
Hij heeft 245 amerikaanse pk’s, jammer dat ze er niet bij vermelden hoeveel torque ie heeft want daar gaat het natuurlijk om bij een diesel.
Do any folkdancing with the tranny hop on that truck o yours? Damm dude its bouncing like a rabbit on speed.
Impala met een diesel blok die een Gallardo spyder klopt op de dragstrip….. niet slecht en zonder roetwolken!
http://www.youtube.com/watch?v=z4BrHzlOOQg&feature=related

en uit een ander perscpectief gefilmd
http://www.youtube.com/watch?v=snaJHZEervc&feature=related
En een dikke pickup die een Z06 klopt…. klopt dat? Ehm nee maar het gebeurt wel!
http://nl.youtube.com/watch?v=y210NRGehlI&NR=1
corrado vr6 slc
@ w0o0dy:
Toffe filmpjes, om een woody van te krijgen ;)
Björn Borgmoer
Is het nu niet een GND (Grand National Diesel)? :-D Wel een brute bak zo! De eigenaar heeft het bovendien erg netjes afgewerkt, prachtig.

Nog even het toepasselijke liedje erbij: http://www.youtube.com/watch?v=rnJkQp0HdfU Blows your mind drastically, fantastically!

@ w0o0dy: eehh ahum, zónder roetwolken ughe ughekugh?! Maar wel imposant!
Ik had er een LS7 in gehangen!
Nou ik durf het met mijn Lancia kappa 2.4JTP met chipkieteling en de 6-bak van de Alfa 166 het tegen heeeeel erg veel auto’s op te nemen. Kom maar op.
@Soulmaster .. off-topic .. coupe ??
afgelopen 2 weken in een camper door amerika gereden, met een 6,8L V10 ;)
@ woody vergeet niet dat het een 2002 z06 is . met 405 hp , en geen zo6 met 505 hp .
maar des al miettemin heeeelll knap pet je af .
@Lexus … dus dat was jij die zo langzaam reed met die bak vol met stickers. ;)

Bob is aan het shoppen voor een autotje om de trailer te trekken op dit moment .. zo’n leuke Duramax diesel heeft wel iets :D
ik ben allang over, sinds ik op mn stage/werk een toyota auris 2.2 D-Cat heb gereden wil k niks liever dan diesel, op vakantie met een vectra 2.2 CDTI beviel ook goed op de deutche autobahn :D
@Bob, nope, die hield mij juist op ;)
@ Lexus: zo’n 30″ van Cruise America? Dat heb ik vorig jaar ook 4 weken gedaan. Zit best tempo in die dingen. Nadeel is dan wel dat wij er om de dag 200 liter benzine in moesten gooien… Heb je hem een beetje heel kunnen houden? Bij ons bleef hij gelukkig motorisch heel (best veel mensen gesproken die minder geluk hadden) maar het interieur was na 4 weken wel aan vervangen toe. Best vervelend als bij elke (lekker snel genomen) bocht je hele bestek door de camper vliegt :-)
@Bender; Nee niet van Cruise America. Vind dat zulke vreselijk dingen, echt een rijdend reclame-bord. Maar heb er ook een hoop Gallons in moeten gooien ja! Uiteraard is ie heel gehouden, alleen werd ik inderdaad wel gek van die kastdeurtjes die open vliegen bij een kuiltje (en die kennen de amerikaanse wegen nogal)…. ;)
@ Lexus: Dat van die kastdeurtjes bedoelde ik met het interieur dat na 4 weken aan vervanging toe was. Bijna alle kastdeurtjes zijn met schanieren en al afgebroken en door mij vakundig met duct-tape gerepareerd ;-) We hebben inderdaad 4 weken in een raclame zuil gereden maar dat scheelt wel in de prijs :-)
Om de ervaring compleet te maken heb ik daar ook een dagje in een Shelby GT-H van Hertz door Arizona gecruised! Dikke fun :-D :-D :-D
lelijke diesels!
Weer een dikke amerikaan met veel torque tot de eerste bocht!!!!!
haha, blijft lachen dat filmpje waar die kerel in zijn impala diesel een lambo eruit trekt :p
@ sir smokealot: je naam klopt precies ;)
@ Eric: Schijt aan die bochten, die heb je in Amerika toch niet :P Het is gewoon vet omdat het kan.
Motor uit een Chevy truck?
Echt niet, je kan ze gewoon kopen, nota benen via internet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).